Şimdi Ara

Samyang 14mm f2.8 önerirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 5D m2 ile kullanılmak üzere geniş açı arayışındayım. Samyang 14mm f2.8 lens dikkatimi çekti. Canon'da daha önce MF lens kullanmadığımdan sizlerinde fikirlerini almak istedim. Lens fiyat/performans olarak gayet olumlu yorumlar almış fakat daha önce tecrübe ettiğim bir marka olmadığından şüphelerim var hala.

Aranızda bu lensi Canon body'ler ile kullanmış olan varsa lütfen fikirlerini esirgemesin.. Şimdiden teşekkürler, keyifli forumlar.

• Samyang'ın 8mm balıkgözünü kullanıyorum, bu model de ilk almayı plandığım lenslerden. Samyang'ın bu lenslerinin gövde yapısı L serisi lenslerle kıyaslanacak kadar dayanıklı ve sağlam ancak bazı modellerinde az da olsa diyafram sıkışması, lens üzerindeki ölçeğin ayarsız oluşu, sonsuz ayarının kaymış olması gibi durumlar yaşanmış. Ancak artık Hayyam'da 2 dükkanda resmi olarak satışına başlandığını düşünürsek garantinin bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. FF'de onca pahalı lensi geride bırakan iki lensi varsa birisi bu 14mm'dir, diğeri de 35mm f/1.4. Ancak mimari çekimler için uzak durulmalı, sadece manzara amaçlı geniş açı için düşünmelisiniz.
  • Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Araştırmaya devam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.