Şimdi Ara

Samuray tarzı kaliteli animeler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Shigurui, Kenshin serisinin filmleri, Hakuouki izledim ve tam samuray olmasa da Samurai Champloo izledim. Var mıdır acaba bu tarz animeler?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samuray Tarzı Kaliteli Animeler

Samuray tarzı animeler, Japon kültürünün ve tarihsel mirasının büyüleyici dünyasına dalmanızı sağlayan popüler bir alt türdür. Bu animeler, onur, cesaret ve gelenek kavramlarını vurgular ve nefes kesici dövüş sahneleri ve ilgi çekici karakterlerle doludur.

Samuray animelerinin en ilgi çekici yönlerinden biri, karmaşık ve iyi gelişmiş karakterleridir. Bu karakterler genellikle güçlü savaşçılardır, ancak aynı zamanda onurlu, sadık ve merhametlidirler. Onların mücadeleleri ve kişisel yolculukları izleyicileri ekranlara bağlar.

İşte samuray tarzı animeleri kategorisindeki bazı kaliteli öneriler:

• Rurouni Kenshin
    • Samurai Champloo
    • Bleach
    • Gintama
    • Sengoku Basara
    • Dororo

Bu animeler, samuray kültürünün farklı yönlerini ele alır. Bazıları tarihsel dönemlere odaklanırken, diğerleri fantastik unsurlar içerir. Ortak noktaları ise hepsinin aksiyon dolu maceralar, güçlü karakterler ve kalıcı bir etki bırakacak unutulmaz hikayeler sunmalarıdır.

Samuray tarzı animeleri, Japon kültürüne ilgi duyan veya aksiyon dolu, duygusal ve düşündürücü bir anime deneyimi arayanlar için mükemmel bir seçimdir. İster destansı dövüş sahneleri, ister derin karakterler, ister tarihi bir ortam arıyor olun, bu animeler sizi saatlerce eğlendirecek ve büyüleyici dünyalarına çekecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dororo belki

Ve listemde golden kamui hyouge mono gibi animeler de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 5 Ağustos 2019; 0:43:58 >
  • Manga olarak kesinlikle vagabond

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Blood C var ama herkes sevmez. Başrol kız. Bol bol infaz sahnesi, masum ölen karakterler, canavar falan var. Ama benim favorilerim arasında. Bi' bak derim.
  • Blood c izlediğim en sıkıcı animelerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 5 Ağustos 2019; 15:34:30 >
  • Hocam anime olarak değil de yani japon yapımı değil ama güzel olarak samuray jack var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samurai 7

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chuck Tarzı Dizi Arıyorum
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samurai champloo tam samuray degil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Uzumaki D Kurosaki.

Samurai champloo tam samuray degil mi
    Hakuouki ve Shigurui gibi animeler ile karşılaştırınca değil.

• r.H kullanıcısına yanıt
    Anladim bilmedigim icin sormustum

• Dororo: Babası Hyakkimaru'nun bedenini kendi ulusunun topraklarına bereket gelmesi için iblislere veriyor. Hyakkimaru ise Dororo ile birlikte iblis kesip bedenini geri kazanmaya çalışıyor. Final bölümü oldu bittiye getirilmiş gibi ama genel olarak güzel.

Katanagatari: Shichika kılıç kullanılmayan bir kılıç tekniğinde ustadır. Ablasıyla birlikte kimsenin olmadığı bir adada yaşamaktadır. Bir gün Şogun'un stratejisti olan Togame adında bir kız gelir. Shichika'dan kendisiyle birlikte 12 eşsiz kılıcı bulmasını ister. 12 bölüm ve her bölüm bir kılıcı buluyorlar. Her bölüm 50-60 dk. Karakterler arası diyaloglar çok fazla. Neredeyse her saniye konuşuyorlar. Konuşmalara kendini kaptırırsan 1 saat olmasına rağmen su gibi akıp geçiyor.

Katsugeki/Touken Ranbu: Touken ranbu adındaki mobil oyunun animesi. Saniwa kılıçları toplayıp onlara insan bedeni veren kişi. Oyunda bu biziz. Futbol managerde futbolcu alıp onları sahaya istediğin gibi dizersin. Öyle düşün. Saniwa da kendi kılıçlarından takımlar yapıp savaşa gönderiyor. Bu anime serisinde 40+ kılıç var. Asıl seri Touken Ranbu: Hanamaru ve Zoku Touken Ranbu: Hanamaru (2.sezon) ama bu 2si senin aradığın tarzda değil. Bunlar kılıçların tapınaktaki günlük yaşamların anlatıldığı birşey. Katsugeki/Touken Ranbu ise savaş alanının anlatıldığı, kılıçların savaşlarının gösterildiği bir anime. Kime karşı savaşıyorlar peki? Tarih karşıtı ordusu dedikleri tarihteki önemli kişileri öldürerek tarihin akışını değiştirmeye çalışan kişilere karşı. Hikayesi zayıf. Tarih karşıtı ordusu dedikleri kişilerin neden bunu istediklerini bilmiyoruz. Görsel olarak çok güzel ve savaş sahneleri fazlasıyla olduğu için öneriyorum.

Koutetsujou no Kabaneri: Daha çok zombi (animede kabane) animesi ama samuray ve kılıçlar var. Demiryolu, trenler, basınçlı silahların ve samurayların olduğu bir dönemdeler. Kabane adı verilen nereden geldiği bilinmeyen yaşayan ölüler (zombi yani) her yerde bu yüzden şehirlerin etrafı duvarlarla çevrili. Şehirler ise demir yolları ile bağlı. Ana karakterimizin (İkoma) yaşadığı şehre kabaneler saldırıyor. Hem de trenle. Bu kabaneler normal zombi gibi değil. Hızlılar, normal insan kadar olmasada zeki sayılırlar. İçlerinden kılıç, kalkan vb kullanan çıkabiliyor. Bunlar şehre trenle girince şehri boşaltıyorlar. Trenle başka şehre kaçmaya çalışıyorlar. İkoma ise o sırada ısırılıyor. Olaylar başlıyor. İlk 6 bölümde daha çok trendekilere odaklanıyorlar. Son 6 bölümde olaylar daha çok büyüyor.

Mo Dao Zu Shi: Bu bir çin animesi. Karakterlerin çince konuşması garip gelebilir. İçinde samuray yok ama samuray animesi gibi. Wei Wuxian (Ana karakter) şeytani sanatları kullanan biri. İlk 2 bölümde birisi ölü çağırma ayini ile Wei'ye kendi bedenini veriyor. 2.bölümün sonuna doğru Lan Klanına gidiyor. 3.bölümden 15.bölüme(finale kadar) geçmişi gösteriyorlar. 5 büyük klan var. Lan, Jiang, Wen, Jin, Nie. Son 2'si o kadar ön planda değil. Bunu daha detaylı anlatırsam spoilera girebilir. İlk 2 bölümden sonra geçmişi gösterdikleri için kişiler birbirine giriyor. Görselleri ve müzikleri güzeldir. Tek sorun çince olması.

Bleach: İzlemedim. Kılıçlı bir anime diye yazayım dedim.

Gintama: Sanırım senin istediğin tarzda değil. Bu daha çok komedi. Ama sezon finallerine doğru olaylar karanlık bir hal almaya başlıyor.

Kanın gövdeyi götürdüğü, hikaye derinliği olan fazla samuray animesi yok gibi. Özellikle son birkaç yıldır ya isekai yada loli tarzında animeler çıkıyor. Nasılsa izleniyor kafasında yapıldıkları için.

• Yılan Yiyen Bal Porsuğu Y kullanıcısına yanıt
    Hocam alıntı mı yaptınız bilmiyorum ama her halükarda ellerinize sağlık, inceliyorum hepsini. Dediğiniz gibi gerçekçi sahneler ve biraz hikaye istiyorum fakat pek yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 9 Ağustos 2019; 10:4:50 >
  • Kenshinin sadece filmlerini mi izledin ? cevap evetse seriyi izle, filmler kötü aslına kıyasla, başka öneri olarak da... basilisk ve seirei no moribito hoşuna gider bir de belki inuyasha ve izlemediysen akame ga kill ile claymore'ı da beğenirsin bir de Stranger: Mukou Hadan filmi de güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 12 Ağustos 2019; 14:48:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ginga Eiyuu

Kenshinin sadece filmlerini mi izledin ? cevap evetse seriyi izle, filmler kötü aslına kıyasla, başka öneri olarak da... basilisk ve seirei no moribito hoşuna gider bir de belki inuyasha ve izlemediysen akame ga kill ile claymore'ı da beğenirsin bir de Stranger: Mukou Hadan filmi de güzel
    Seriyi de izledim hocam. Dediklerinizin hepsine bakacağım. Teşekkürler.

• r.H kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil

• Bende seviyorum bu tarz tarihi ve samuray animelerini Hakuoukiyi hatırladım görünce onun dışındakilerden çok fazla hatırlayamıyorum eski serileri ama Donten ni Warau ya bakabilrsiniz.

• Lupin de olabilir. İzlemedim ama İnternette bir amv ye denk gelmiştim güzel duruyordu samuray olmasa da kılıç kullanan yakuza vardı

• Samurai 7.

• Drifters dediğine yakın bir anime. Tam bir samuray animesi değil ama baş karakter samuray. Manga okurum diyorsan Vagabond da efsanedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flight Of Icarus -- 10 Ekim 2019; 21:35:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.