Şimdi Ara

Samsung, yeni 200 MP kamera sensörünü tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung, yeni 200 MP kamera sensörünü tanıttı



    Samsung, akıllı telefonlar için yeni 200MP kamera sensörü ISOCELL HP5’i duyurdu. Önceki 200MP sensörlere kıyasla daha kompakt bir yapıya sahip olan sensör, çok sayıda yeni teknoloji sayesinde hem fotoğraf hem de video kalitesinde ciddi iyileştirmeler sunuyor. Bu sensörün önümüzdeki dönemde farklı akıllı telefon markaları tarafından kullanılabileceği belirtiliyor.



    200 MP’lik ISOCELL HP5 çıktı



    ISOCELL HP5, 1/1.56 inç boyutunda ve 16,384 x 12,288 piksel çözünürlüğe sahip. Her bir pikselin boyutu yalnızca 0,5µm olarak tasarlanmış. ISOCELL HP5, diğer 200MP sensörlerde olduğu gibi 2x optik kalite zoom özelliğine sahip. Eğer sensör 3x optik zoom lens ile birleştirilirse, 6x kayıpsız zoom imkanı sunuyor. Otomatik odaklama tarafında ise Super QPD (PDAF) teknolojisi kullanılıyor.



    Samsung, yeni 200 MP kamera sensörünü tanıttı



    Video tarafında ise Full HD’de 240fps, 4K’da 120fps ve 8K’da 30fps kayıt imkanı bulunuyor. ISOCELL HP5 ayrıca 8-bit, 10-bit, 12-bit ve 14-bit RAW formatlarında fotoğraf çekebiliyor.





    Samsung, sensörün boyutunu küçültmesine rağmen görüntü kalitesinden ödün vermediğini vurguluyor. Bunun temel nedeni, Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) ve Front Deep Trench Isolation (FDTI) gibi teknolojiler sayesinde her pikselin FWC değerinin artırılması. Daha yüksek FWC değeri sayesinde her piksel daha fazla ışık alabilir, yani parlak alanlarda bile detay kaybı minimum seviyede tutulabilir. Ayrıca yeni sensördeki geliştirilmiş DTI Center Cut (DCC) teknolojisi, dört fotodiyot arasındaki kanalı kısmen açarak otomatik odaklama ve gürültü azaltma performansını yükseltiyor.





    Samsung, bu teknolojinin dönüşüm kazancını yüzde 150 artırdığını ve rastgele gürültü (RN) seviyesini yüzde 3–40 oranında azalttığını belirtiyor. Bu sayede düşük ışık koşullarında hem fotoğraf hem de video kalitesi önemli ölçüde iyileştiriliyor. Piksel seviyesinde ışık toplama kapasitesini artırmak için yüksek hassasiyetli mikrolensler kullanılıyor ve ışık yansımalarını en aza indirmek için yeni bir katman uygulanıyor. Ayrıca, oksit bazlı yalıtım yapısı sayesinde parazitler azaltılıyor ve ışık kaybı minimuma indiriliyor.





    HDR performansını artırmak için sensörde Smart ISO Pro ve Staggered HDR teknolojileri de yer alıyor. Smart ISO Pro, aynı anda High/Mid ISO ve Low ISO ile iki kare çekerek 13-bit ve 550 milyar renk destekli görüntüler oluşturabiliyor. Staggered HDR ise farklı pozlama süreleriyle çekilen kareleri birleştirerek yüksek dinamik aralıklı görüntüler elde ediyor.



    Hangi telefonlar kullanacak



    Önceki raporlara göre ISOCELL HP5, OPPO Find X9 Pro'da telefoto kamera olarak kullanılacak. Cihazın 16 Ekim'de duyurulması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Galaxy S22 serisi, son büyük güncellemesini aldı



    Çinli diğer akıllı telefon üreticilerinin de bu sensörü kullanması öngörülüyor, ancak Samsung’un kendi Galaxy serisi cihazlarında kısa vadede bu sensörü kullanması beklenmiyor.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/samsungs-new-200mp-camera-sensor-is-here-with-improved-image-quality/







  • nokia 41mp sensör hala saplıyor. sevgiler

  • bu sensörleri saçma sapan yazılımla çöp edecek yine. en güzel renk ayarları google ın kamera yazılımında.

  • Kendi ürettiği sensörü kendi telefonunda kullanmayan markadan bir cacık olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • gecceanduana kullanıcısına yanıt
    s serisin de ne kullanıyor ?

  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    S25 ultrada isocell hp2 kullanıyor ve fotoğraf kalitesi ortada. Vivoya sattığı isocell hp9 unda fotoğraf kalitesi ortada

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • gecceanduana kullanıcısına yanıt

    Samsung'un işleyişini Apple, Samsung gibi sanıyorsunuz. Adamlar tank bile yapıyor. Sensör üreten şirket adı Samsung, kendi içinde bağımsız. Hatta Kore'de Samsung'un 9 tane hisse senedi var.


    Türkiye'deki KOCHOL - YAPIKREDI - TOASO vs. gibi. Hepsi aynı şirket ama işleyişleri farklı. Kimse kimseye beleşe sensör vermiyor :)

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FısFısss kullanıcısına yanıt
    İşleyişini çok iyi biliyorum. Birçok markaya sensörünü satan kendi bünyesindeki şirketine kullandıramıyorsa bu da ayrı bir acizlik zaten başlı başına. Ki ilk defa değil bütün serilerde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    4 sene önceki kendi sensörlerini kullanıyor

  • Xantiave X kullanıcısına yanıt

    Ne güzel cihazdı ya

    _____________________________
  • erhanercan kullanıcısına yanıt
    Lumia 1020 değil mi?

  • gecceanduana kullanıcısına yanıt
    kendisi değil ama Vivo Y500 Pro da kullanıyor. DXOMark sonucuna göre kendisi de kullanır herhalde :)

  • camelon kullanıcısına yanıt

    Evet be abi. Gerçi ben onu deneyimleyememiştim satın alıp. En son Nokia N8'im vardı (hala durur) ondan sonra Lumia 920 - 925 ve 925 servis değişimden dolayı 640 XL deneyimlemiştim. Sonra mecbur Android dünyasına geçtim. Ne güzeldi be Windows Phone ilk çıktığındaki heyecan.

    _____________________________
  • erhanercan kullanıcısına yanıt
    Windows Phone olayı apk desteğini bir türli tam sağlayamadı, Android apk desteğini bir şekilde sağlayabilseydi bugün hala güçlü bir oyuncuydu. Yoksa arayüz, kullanım şekli bence de fena değildi, iyiydi hatta.

  • Samsung'un sensör üretimindeki geçmişi üreticiliği sorgulanamaz fakat ürettiği telefonlarda kullandığı sensörün nihayi ürün haline geldikten sonraki durumuna bakınca insan ister istemez " bayatlamadı mı şu haberler gidin işinize" diyesi geliyor..

    Teknoloji için fi tarihi diyebileceğimiz bir dönemdeki nokia'nın telefonuna göre kazanımları belirli alanda sıkışıp kalıyor, yazılım tarafında da tüketicinin bağımlığını kullanıp aynı ürünü ısıtıp ısıtıp satmaya devam ettikleri için insanlarda ister istemez çemkiriyor...

    Ben Sony gibi Samsung'unda uzun bir süredir açmazda olduğunu düşünüyorum, iki ileri bir geri misali bazı alanlarda hiçbir yenilik sunmaması buna en büyük delilim, şu haberi okuyunca insan soruyor ulan o kadar anlatıyorsunuz s23-s24-s25 aynısının mavisi telefonlar, o kadar yıl geçmesine rağmen her sene çıkarılan telefonlar optimize olmadan çıkıyor, kronik sorunları yok ama kronik olan şey her sene yeni diye çıkan kamerada sensör aynısının mavisi ve çekim kalitesi video kalitesi nesil denecek kadar bir değişiklik yok... telefonlarda temelde değişen hiçbirşey yok..

    Uzun bir süredir kamera performansı iyi olan telefonlara bakıyorum samsung'a göre iyi oldukları zamandan beri daha tercih edilir olmalarıyla beraber fiyat olarakta bunu etikete yansıtıyorlar... Bu sensörü OPPO'ya yada kime satarsalar satsınlar yenilikçi bir samsung yok patinajda duman çıkaran bir samsung var, geçen sene tanıtılan sensörleri şuan görüyoruz bunları da göreceğiz :))) necla hn'ın muhteşem değişimi gibi mi olacak merak ediyorum... :))





  • Bu lafları eskiden Sony için duyardık. İyi sensörleri başkalarına satıyor kendisi kötü sensör kullanıyor diye. Olay sensörden çok yazılımla ilgili. Pixel yazılımını hangi cihaza kurarsan kur şov yapıyor. Google HTC kamera bölümünü aldı ve işi çözdü. Ayrıca Sony için de batmaz deniyordu ama Mobilden çıktılar, PC den çıktılar, TV de küçüldüler. Öyle birşey yok yani Samsung batmazsa da Mobil bölümü batabilir. Ama açıkça ABD tarafından kollanıyorlar. Amerikan devleti kendi markaları Apple karşısında sadece kardeş ülke Güney Kore'nin markası Samsung'u görmek istiyor. Huawei banlanmasa Samsung ne halde olacaktı şimdi? Hatta öncesinde ZTE ve Meizu nun başına gelenleri bir hatırlayalım. Artık Çin markaları globale açılma konusunda çekingen ve kendi ülkelerinde iş yapmayı tercih ediyor yine banlanırız bütün harcama boşa gider diye. Meydan Samsung'a kaldı yani. Doğru düzgün yenilik bile getirmiyorlar artık ne gereği var ki rekabet mi var globalde ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzowskii -- 8 Ekim 2025; 2:29:6 >
    _____________________________




  • sanki sensörü çok büyükmüş gibi küçüktmüş şaka mısınız olm siz samsungdan bir halt olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Xantiave X kullanıcısına yanıt
    lumia 1020 vardı, mükemmel bir sensördü, slr makinalarımda oldu, bir resim çekip pc de zoom yaptığınızda görüntüde piksellerine yaklaşana kadar kalite devam ediyordu, çok rahat resimleri croplayıp kullanabilirdin.
    şuan s23 ultra kullanıyorum, 200mp çekim yapıyorum alakası yok, 4x küçültüyorum resmi lumia nın kalitesi yok. resmi yakınlaştırınca zaten objeler hep bulanık. 16320x12240 pixel de çekiyor 200 mp fotoğrafı, 4000x3000 e küçültünce ancak doğal pikseline geliyor.

  • Samsung iyi bir telefon ama bir 10sene kullaninca ne olur aceba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Huseyix H kullanıcısına yanıt

    2018'den 2023'e kadar kardeşim günümüze kadar da halen annem aktif şekişde Note 9 annem kullanıyor 7 seneyi geçti gayet memnunuz şu anda pili vesaire de iyi gidiyor bir kere pili değişti 2 sene kullanıldıktan sonra


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.