Şimdi Ara

SAMSUNG WAVE 525 S5253 ANA BAŞLIK (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.060
Cevap
7
Favori
526.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @psyboy: Gayet memnunum, telefonu ingilizce kullanmak hosunuza gitmiyorsa gecmeyin cunku turkce csc yok henuz. mecbur ingilizce kullanmak zorunda kaliyorsunuz. Ayrica kies baya ugrastirdi beni, samsung apps olayinda. ingiltere'ye gecirmek zorunda kaldim kies ayarlarini.

    samfirmware sitesinde mevcut nasil yapilacagi, ama iyice okumadan yapmayin. hatta yapmayin yani, ben kendi kendime gaza geldim yoksa asla yapmazdim :)

    firmware sahane, cok guzel optimize etmisler. eski hatalari denedim oluyor mu diye. buldugum her 3.5mm jack'i soktum hic birsey olmadi. bir onceki sayfada gosterdigim gibi ayni anda muzik radyo vs hepsini acip mesaj yazabiliyorsun kasmadan, duzeltmisler bunu. T9'da android gibi kelimeleri yan yana diziyor artik, acilir menuyu kaldirmislar.

    Gozle gorulur bir hiz artisi var. Bada 1.2 geldiginde sahane olacak bu telefon.
  • @un4saken : İngilizce kullanmak bir sıkıntı olmaz benim için zaten T9' da kullanmıyorum, Kiesde İngiltereye geçmek işi çözerse o da problem değil demektir :) Samfirmware' dan indirdim multiloader' ı da firmware dosyalarını da ama henüz cesaret edemiyorum geri dönüşü olmayacak diye :) Ve açıkcası tek şikayetim ve update etmek istememin sebebi de cihazın multitasking konusunda çok ağır olması. Multitasking' e uygun bir cihaz değil evet bunu kabul ediyorum ama en azından arkaplanda müzik çalarken mesaj yazabilmek istiyorum sorunsuzca :) Olmazsa ben sıkayım dişimi biraz daha sizi kobay olarak kullanayım :D

    Bir de unutmadan : her masaüstümüz için ayrı bir resim tanımlama şansımız yok değil mi? Varsa da ben bulamadım henüz o yüzden sizlere de sorayım dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyboy -- 3 Mart 2011; 0:13:20 >
  • Yapılır, 3-4 adet farklı 240x400 resmi yanyana birleştirin, sonra tek bir dosya halinde masaüstü wallpaper yapın :) Denemedim ama olması gerek :)

    Geri dönüşü olur olmasına da piyasada türk firmware'i yok. Belki ilerleyen zamanlarda düşer ele.

    En kötü servise götürüp yüklettirilir, ama hiç niyetim yok şu an bu sürümden vazgeçmeye. :)

    edit: bir önceki mesaj silinmiş, kendi kendime konuşuyor gibi olmuşum :p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 3 Mart 2011; 1:26:07 >
  • @un4saken dediklerinize aynen katılıyorum. Wave525 için yeni bada sürümü olmayacağı ile ilgili bazı safsatalar duymuşsamda sabırsızlıkla 1.2'yi bekliyorum.
    PaTo arkadaşımızın paylaşımıyla telefon değer kazandı. sorunsuz navigasyon yapabiliyorum. İgo lu samsung omnia 2'den daha hızlı uydu bulduğunuda belirtmeliyim. kameranın çözünürlüğü, ekran kalitesi ve 3g haricinde 1500-1800 lük telefonlardan bir farkı kalmadı. yine Omnia 2 ile kıyaslandığında daha hızlı olduğunu söylemeliyim. Bunun tek nedeni bada işletim sisteminin daha hızlı ve stabil olması. Yoksa omnia 2 gerçekten güzel bir telefon. (keşke android yüklenebilse süper cihaz olur)
    Ayrıca 400TL'lik bir telefondan IPhone ya da Omnia Galaxy performansı beklemek oldukça saçma. Her dakika telefonunu kurcalayan biri olarak binbir şüpheyle eşim için aldığım telefonu inceledikçe bu fiyata olmaz böyle bir telefon diyorum. Ben 4 ay önce aldım yeni üretimlerde problem varmıdır bilemiyorum. Ancak firmware problemi olmadığından %100 eminim çünkü son versiyon yüklü ve hiçbir problemle karşılaşmadım.
    Yinede emin olamayanlara Nokia yok LG yok yok IPhone tavsiye ederim. Ne de olsa hepsinin bir fanatiği var.

    @XnetaS dolphin browser sürümüne nereden bakıyoruz. eskiyse yenisini nereden yükleyeceğim.

    Ayrıca bolt browserdan bahsedilmiş hangi ülkede. Türkiye'de bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerkan -- 3 Mart 2011; 1:14:00 >




  • @un4saken
    Hocam bulursan sen bulursun bu yeni tr fwleri,bu konuda öncü olduğun için teşekkür ediyorum sana umarım tr fw bulup hepimizin yüklemesini sağlayabiliriz..Yoksa samsung tr nin bir iş yapacağı yok,herkese fw ler geliyor bize en son ya gelir ya hiç gelmez

    @simerkan
    "telefonu inceledikçe bu fiyata olmaz böyle bir telefon diyorum"
    Kesinlikle haklısınız bu fiyata gerçekten mükemmel telefon,bada genel olarak tabir yerindeyse cuk oturmuş cihaza birazda uygulama sayılarında artış olursa (ki zamanla mutlaka artacaktır) çok daha değerli bir cihaz olacak kendi fiyat aralığındaki cihazlarla kıyaslandığında

    Kendimin iphone 3gs si ile gpsi bile rahatça kıyaslandırabilirim,aralarındaki farkı şahsen ben anlayamadım aynı anda konum gösteriyorlar aynı anda ve yerde dönüşleri bildiriyorlar Şaşırmamak elde değil gerçekten ,çok daha başarısız performans beklerken her zaman şaşırtıyor bu ufak cihaz beni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 3 Mart 2011; 1:39:39 >




  • ece9 sen nie satıon kardeş teli??

    ya teli almak istiom ama ya bozuk denk gelirse??
    bada 1.2 gelecekte yüklü olarak alınabilrimi o daha iiymiş sanırım bide teli ilk aldığında yapılması gereken şeyler neler acaba millet bi sürü ayar yapıo ben bi yere kdar biliom bu ayarları çok pro değiliim cihazı ilk alınca ne yapılması gerek??
  • @simerkan 1.2 kesinlikle geliyor, üstelik tüm cihazlara. Öncelikli olarak 8500 serisi ile başladılar, bize daha geç gelecektir. Fakat 2.0 gelmiyor 525 serisine o kesin. Muhtemelen hardware yetersizliğinden dolayıdır.

    Bunu da zaman geçtikçe yeni firmware güncellemeleri ile hiç değilse biraz toparlarlar diye düşünüyorum. Fakat Türkiye Kies'e düşmeleri hayli vakit alır bence. O yüzden eninde sonunda dayanamayıp benim gibi flashlarsınız fw'yi.

    Tek korkum şu an garanti dışı kalıp kalmayacağı. Elimde Türkiye'ye ait JV firmware olsa hiç sorun değil, tekrardan orjinal rom'a dönerim, ama şu an sizin kullandığınız fw'ye geçme ihtimalim sıfır.

    Duyduğuma göre samsung servislerinde mevcutmuş bu firmware'ler. yurtdışında bunu ücretsiz olarak geçiriyorlarmış. Bu demektir ki garanti kapsamının dışında tutmuyorlar, ama Türkiye'de yaşıyoruz işte... Bizimkilere hiç mi hiç güven olmuyor.

    Bada 1.2 önce XX Avrupa fw'si ve KOR kodu ile çıkacaktır, çıktığı anda yine yükleyeceğim, takipteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 3 Mart 2011; 2:07:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurfi
    ece9 sen nie satıon kardeş teli??

    ya teli almak istiom ama ya bozuk denk gelirse??
    bada 1.2 gelecekte yüklü olarak alınabilrimi o daha iiymiş sanırım bide teli ilk aldığında yapılması gereken şeyler neler acaba millet bi sürü ayar yapıo ben bi yere kdar biliom bu ayarları çok pro değiliim cihazı ilk alınca ne yapılması gerek??

    almadan neler soruyorsun yahu. al kullan bisey yapmana gerek yok
  • abi tamam da millet öle bi yazmış ki sanki ayar yapmadan kullanılmıo
    ama cidden de öle mesela wifi ayarını yapmak lazım ilk baş sora ndrive olayını yüklemek lazım bunlardan başka neler var onları merak ettim
    firmware yükseltme felan onalrı teli hızlı hale getirio? ama yapılması sakat öle mi? bi de kies le alakalı bi problem mi var
    bu telefon paranoya oluşturdu bende..
  • @kurfi telefonu alıp kullanırsan hiç bir şey gerektirmez. Bizim yaptıklarımız ileri seviye olayları.
    Basit kullanıcılar için hiç bir ayar ya da eklenti gerekmez.

    Bilgisayar gibi düşün. Tertemiz kullanabilirsin istediğin gibi ilk aldığında. Bizim yaptıklarımız yeni yeni şeyler denemek yeni şeyler kurmak. Telefonu daha iyi seviyeye getiriyoruz ayar çekerek.

    İlla ki istersen de yardımcı oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 3 Mart 2011; 2:38:43 >
  • artı swype olayını felan eklemişler nasıl yapıolarsa ben kullancaamdan deil de bulunursa telde iyi olur mesela...
  • Telefonu Avrupa firmware'i ile flashlaman gerek swype için, avrupa fw'si ile de zaten Türkçe kullanamazsın o yüzden şimdilik gereksiz eğer ingilizce yazı yazmıyorsan forumlara + mesajlara vs.

    Dediğim gibi, normal kullanıcı isen alıp kullanmaya başla hiç bir problem yok. Overclock yapmak gibi bir şey, elindekini daha iyi birşeye benzetmeye çalışıyoruz bu ayar ve fw güncellemeleri ile.

    Azıcık aşım ağrısız başım diyenler bekler Samsung Türkiye için fw sunsun diye, kaç ay sonra gelir belli olmaz. Biz Avrupa ve Kore yazılımlarını yüklüyoruz telefona. O yüzden bu kadar karmaşık görünüyor. Yoksa telefon bu kadar zor bi alet değil.

    Sen hele bir al da, dilediğin şeyde yardımcı oluruz sana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 3 Mart 2011; 2:40:50 >
  • arkadaşlar mesaj yazarken t9'u iptal etme şansımız varmı,zaten qwerty klavye var t9'a ihtiyaç duymuyorum.
  • Mesaj yazarken Dünya işareti TR yazan tuşa basılı tut, yeşil olanları kapat. Ya da T9 yazan tuş yine yeşil ise onu kapat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: un4saken

    Mesaj yazarken Dünya işareti TR yazan tuşa basılı tut, yeşil olanları kapat. Ya da T9 yazan tuş yine yeşil ise onu kapat



    çok teşekkür ederim yaptım oldu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: un4saken

    Yapılır, 3-4 adet farklı 240x400 resmi yanyana birleştirin, sonra tek bir dosya halinde masaüstü wallpaper yapın :) Denemedim ama olması gerek :)



    Ne yazık ki o şekilde olmuyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blake.

    Telefondaki kilitlenme suresini nasil ayarlayabiliriz

    Ayarlar / Ekran ve Aydınlatma / Aydınlatma Süresi olması lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swordma

    quote:

    Orijinalden alıntı: blake.

    Telefondaki kilitlenme suresini nasil ayarlayabiliriz

    Ayarlar / Ekran ve Aydınlatma / Aydınlatma Süresi olması lazım..

    Tesekkurler.. Kardeş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XnetaS

    @un4saken
    Hocam bulursan sen bulursun bu yeni tr fwleri




    Eli kulağında. CSC_S5253_Open_Turkey_Common_OJVJJ1 buldum ama deneme fırsatım olmadı henüz. En kısa zamanda deneyip, haber vericem. Biraz temiz olmayan yollara başvurmuş olsam da herşey vatan için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 3 Mart 2011; 12:24:46 >
  • Arkadaşlar bu ndrive da sapmalar oluyor, araçla giderken geç takip ediyor ve güzergahı tam olarak bulamıyor. bunun ayarlarıyla ilgili bilgisi olan varmı? bide haritayı güncellem istediğimizde bunu nasıl yaparız? yardımınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.