Şimdi Ara

Samsung ve Xiaomi'nin sevilen özelliği Android 16'da standart oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung ve Xiaomi'nin sevilen özelliği Android 16'da standart oluyor
    Google, Android 16 ile birlikte Pixel kullanıcılarının uzun süredir beklediği bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Android Authority tarafından paylaşılan bilgilere göre, Samsung'un One UI arayüzünde yıllardır bulunan çift dokunuşla kapatma özelliği, sonunda Pixel kullanıcıları için de yerleşik olacak.

Çift dokunuşla ekran kapatma özelliği yolda

Android 16 Beta 4 sürümünde tespit edilen satır içi kodlar, çift dokunuşla ekranı kapatma özelliğinin test edildiğini doğruladı. Kaçıranlar için Pixel cihazlarda çift dokunuşla ekran açma daha önce sunulmuştu ancak ekranı kapatmak için benzer bir özellik sunulmuyordu.

Samsung ve Xiaomi'nin sevilen özelliği Android 16'da standart oluyor
    Günümüzde ise bu işlevsellik yalnızca üçüncü taraf uygulamalar üzerinden sağlanabiliyor. Ancak yeni güncellemeyle birlikte artık bu tür uygulamalara gerek kalmayacak. Android 16’nın kararlı sürümünün haziran ayında yayınlanması bekleniyor; çift dokunuş özelliğinin de bu sürümle birlikte sunulması planlanıyor.

Ayrıca Bkz.Android'in yeni Bubble Bar özelliği telefonlarda çoklu görevi kolaylaştıracak

Özelliğin nasıl çalışacağı ise henüz netleşmiş değil. Ekranı kapatmak için sadece kilit ekranında mı, yoksa ana ekranda da mı çalışacağı belirsizliğini koruyor. Öte yandan Android 16 sadece bu özellikle sınırlı kalmayacak. Aile Koruma uygulamasıyla entegre çalışacak yeni Denetim Sayfası gibi diğer yeniliklerin de işletim sistemine dahil edilmesi bekleniyor.

Kaynak:https://wccftech.com/pixel-users-will-soon-be-able-to-turn-off-their-screens-with-a-simple-double-tap-as-google-works-on-adding-the-long-awaited-feature-in-android-16/

• Bu özellik yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak Nokia'nın N9'unda kullanılmıştı.Ardından da LG G2 ile meşhur oldu iyice.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3294E030 -- 29 Nisan 2025; 21:24:43 >
  • Diğer telefonum Infınıx Hot 12 de de var bu özellik Android 12 ile.

• Andoid'de standart olması gereken özellik 3 parmakla ekran resmi çekmek olmalı.

Samsung Ultra tabletimde eziyet çekiyorum. En az 15-20 defa da bir tutuyor.

• LG G2 aklıma gelince gözler dol...

• alaz1903 kullanıcısına yanıt

N9 nasip olmadı,lise son sınıftaydım ama üniyi kazandıktan sonra G2'nin 32 GB Beyaz modelini yıllarca kullandım hocam.O yılların en damga vuran ve en güçlü telefonlarındandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3294E030 -- 30 Nisan 2025; 1:18:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah LG G2 ah. Özellik diye söyledikleri şeyi yıllar önce bize tattırmıştın. Yıl 2025 oldu. Senden aldığım keyfi hiç bir cihazdan almadım. Gözyaşımız pıt düştü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elefue kullanıcısına yanıt
    7.15 dk.ka, sizin işinizi görür.. (galaxy store-->good lock-->Navstar uygulaması.. samsungun kendi uygulaması)
    Coşkun Aksoyyoutube
    Samsung Good Lock 2025 - Çılgın Ve En Üst Düzey Samsung Telefon Özelleştirme! Hemen Deneyin
    https://www.youtube.com/watch?v=f2M8CDTScx8&list=WL&index=90&t=529s

Note7 de, samsung s23 ultrada, s24 de ve en son aldığım tab s10 plusta hep Samsungun kendi uygulaması olan One Hand Operation+ kullanıyorum..Ekranı kaydetmek çok basit soldan tek çekişte ayrıca bir çok özelliği var (youtube dan araştırabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffgul -- 30 Nisan 2025; 01:43:24 >

• Sırf bu özellikten etkilenip G2 alan arkadaşlarım oldu zamanında :)

• Aynen öyle N9 Meego ile girdi hayatımıza. Tuşsuz kullanım da öyle. Efsane telefondu, çok sevmiştim. Kaderi kötüydü sadece. MS Nokia'yı satın aldı o ara ve hemen çekti fişini.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Aynen.Bütün her şeye şahitim,lisenin son yıllarına denk geliyor bu olay benim için.

Nokia'nın Symbian Belle'i ve Meego'su harika sistemlerdi.Elop adlı ajan tarafından yok edildiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3294E030 -- 30 Nisan 2025; 16:18:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6-7 senelik android 8'li Meizu X8 de bulunan bir özellik 3. taraf uygulamaya da gerek kalmayan.

• Nothing kullanıyorum np1'dede var zaten olmayan cihaz var mı şuan nerdeyse tüm cihazlarda var diye biliyorum.

• ffgul F kullanıcısına yanıt

One Hand Operation+ yükledim.

Güzel bir uygulama. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.