Şimdi Ara

Samsung ve ARM, gelecek nesil Cortex-X çekirdekleri için işbirliği yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung ve ARM, gelecek nesil Cortex-X çekirdekleri için işbirliği yaptı
    Samsung'un yarı iletken üretemi bölümü Samsung Foundry, yeni nesil Cortex-X serisi CPU çekirdeklerinin optimize edilmiş üretimi için ARM ile işbirliği yaptığını duyurdu. Bu işbirliğiyle, ARM'ın en yeni Cortex-X serisi tasarımlarını kullanan ve Samsung'un GAA (Gate All Around) transistör yapısı kullanılarak üretilen CPU çekirdeklerinin performansı ve güç verimliliği artacak.



    Exynos işlemciler daha optimize olacak



    ARM'ın yeni nesil Cortex-X serisi çekirdeklerinin, Samsung'un GAA  teknolojisi için optimize edildiği belirtiliyor. Samsung'un 3nm ve 2nm üretim sürecinde GAA transistörleri kullandığı biliniyor. Dolayısıyla gelecek ARM çekirdeklerini kullanan daha optimize Exynos işlemciler görmememiz olası. İki firmanın yeni nesil yapay zeka, özel silikon, veri merkezi ve mobil çipler için 2nm GAA teknolojisini kullanma konusunda cesur planları var.



    Samsung, 2022'de ilk nesil 3nm Çok Köprülü FET (MBCFET) yonga üretimini duyurdu. Bu yeni GAA teknolojisi, iyileştirilmiş güç verimliliği ve düşürülen besleme voltajı ile FinFET tasarımlarına kıyasla çok daha fazla verimlilik sunuyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy AI özelliklerini Bixby'ye entegre etti



    Şirketler, verimli ürünleri zamanında teslim etmenin önemli olduğunu söylüyor, bu da silikon tasarımının gecikmeden doğru şekilde yapılmasını kritik hale getiriyor. Bu nedenle ARM ve Samsung Foundry, Tasarım Teknolojisi Ortak Optimizasyonu (DTCO) çözümünü benimsiyor. Bu sayede, tasarım ve optimizasyon aynı anda yapılarak süreden kazanç sağlanıyor.



    Samsung Foundry Başkan Yardımcısı Jongwook Kye işbirliğiyle ilgili söyledi: "Yapay Zeka çağına girerken, ortak müşterilerimizin yenilikçi ürünler yaratmasına olanak tanıyan yeni nesil Cortex-X CPU'yu sunmak için ARM ile ortaklığımızı genişletmekten heyecan duyuyoruz. Hem Samsung hem de ARM, uzun yıllara dayanan işbirliğinin sonucunda sağlam bir temel oluşturdu. Bu benzeri görülmemiş seviyedeki derin tasarım teknolojisi ortak optimizasyonu, en son GAA teknolojisini en yeni Cortex çekirdekleriyle birleştirerek çığır açan bir başarı ile sonuçlandı."




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/samsung-foundry-arm-collaborate-next-gen-cortex-x-cpu-cores-3nm-gaa/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.