Şimdi Ara

Samsung'un kablosuz hızlı şarj istasyonu inceleme videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Herkese merhaba arkadaşlar ben Erdi Özüağ. Bu videomuzda Samsung'un akıllı telefonları için geliştirdiği kablosuz hızlı şarj adaptörünü inceliyoruz. PN920 kodlu yeni adaptör, Qi kablosuz şarj standardını destekliyor ve 1000mAh düzeyinde çıkış sağlayabiliyor. 117 gram ağırlığında olan aksesuar, üretici firmadan bağımsız olarak Qi destekli telefonları kablosuz olarak şarj edebilirken hızlı şarj özelliği ise sadece Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ modelleri için geçerli.


     


    Samsung'un kablosuz hızlı şarj istasyonu inceleme videosu 


     


    Tasarım olarak hoş bir görünüm ortaya koyan kablosuz şarj istasyonu, uzaktan bakıldığıda camdan imal edilmiş bir ev aksesuarı izlenimi yaratarak olumlu puan toplamayı başarıyor. Dairesel formda olan istasyonda güç bağalntısı için bir adet microUSB konnektörü bulunuyor. Hızlı şarj özelliği için Samsung'un EP-TA serisi hızlı şarj adaptörüyle kullanılması önerilen istasyon için Samsung, kendi onayladığı 2 amper kapasiteli 5 ve 5.3 volt veya 1.67 amper kapasiteli 9 voltluk adaptörlerin dışındaki seçeneklerin aksesuara zarar verebileceğini söylüyor.

     

    Samsung'un kablosuz hızlı şarj istasyonu inceleme videosu 







    Kablosuz şarj cihazı üzerinde bir adet LED ışık bulunuyor. Bu ışık cihaz olurken mavi, şarj işlemci tamamladığında ise yeşil renkte yanarak kullanıcısına şarj durumu hakkında bilgi veriyor. Ayrıca yüzeyde kullanılan tutucu plastik, şarj esnasında olası telefon kaymasının önüne geçiyor. Tasarım konusunda altını çizmek istediğim son detay ise aksesuarın alt kısmıyla ilgili. Görüldüğü üzere havalandırma kanallarıyla desteklenen cihazın içinde bir adet ufak fan bulunuyor. Sadece hızlı şarj özelliği aktif edildiğinde devreye giren fan, gürültü yaratıyor ama bu kolay kolay fark edilecek düzeyde değil. Zaten bu özellik sadece note 5 ve S6 Edge plus'da olduğu için diğer cihazların şarj esnasında böyle bir durum söz konusu olmayacaktır. Kaldı ki bu iki cihazın şarjı esnasında ayarlar kısmından aksesurlar bölümüne giderek hızlı şarj özelliği devre dışı da bırakılabilir. 

     

    Samsung'un kablosuz hızlı şarj istasyonu inceleme videosu 




    Gelelim kullanım ve performans değerlerine. Samsung'un PN920 kablosuz şarj istasyonundan en yüksek verimi alabilmek için telefonu düzgün yerleştirmeniz gerekiyor. Aksesuara paralel şekilde düzgünce ortalanmış bir cihaz ideal şarj süresini yakalamakta sorun yaşamayacaktır. Bu arada kimilerinizin aklına kılıf takılmış bir cihazın şarj edilip edilmeyeceği sorusu gelmiş olabilir, hemen cevap vereyim. Eğer çok kalın bir kılıf kullanmıyorsanız sorun yaşamazsınız, zira Qi standadında güç vericisi ve güç alıcısı arasındaki bobin uzaklığı 4 ile 40mm arasında belirlendiğinden kablosuz şarj işlemi gerçekleşir ancak diğer türlü kalın bir kılıf ile verimli şarj sonucuna ulaşamazsınız. Bu arada kablosuz şarj esnasında telefona kendi mikroUSB portu üzerinden adaptör bağlarsanız eğer kablosuz şarj özelliği devre dışı kalır. Performans değerlerine geçmeden önce son olarak bir uyarıdan bulunayım, kablosuz şarj adaptörünü kuracağınız alanın, cihazın havalandırma kanallarını kapatmamaasına dikkat edin zira ısınma bu cihazların ne yazık ki en büyük düşmanı.

     

    Samsung'un kablosuz hızlı şarj istasyonu inceleme videosu 




    Gelelim test sonuçlarıma. Test telefonu olarak Galaxy Note 5'i tercih ederken, hem kablolu hem de  PN920 üzerinden kablosuz şarj esnasında telefonla birlikte gelen EP-TA20EWE kodlu 2 amperlik Samsung uyarlamalı hızlı şarj adaptörünü kullandım. Kablolu şarj esnasında elde ettiğim değer 85 dakika iken kablosuz şarj ise yaklaşık 105 dakika sürdü. Kablolu şarj esnasında en düşük 1120 mah, en yüksek 1160mah akım seviyesini gözlemlerken, PN920 üzerinden kablosuz şarj esnasında ise bu değerleri 640 mAh ve 840 mAh olarak ölçtüm. Samsung'un diğer Qi kablosuz şarj istasyonlarından %40 daha hızlıyız iddiası beni bir beklenti içerisine sokmuştu ancak ortaya çıkan sonuç, şarj süresi ve verimlilik ne yalan söyliyeyim tahminim üzerinde çıktı.

     

    Samsung'un kablosuz hızlı şarj istasyonu inceleme videosu 




    Toparlayacak olursam eğer Samsung'un hızlı şarj özelliğine sahip kablosuz şarj istasyonu PN920 50 dolar civarı bir fiyatlandırması var. Ülkemizde de buna benzer ya da yerine göre belki biraz daha uygun bir fiyat temin edilebilir. Açıkçası tek başıan düşünüldüğünde ucuz bir aksesuar değil ancak Note 5 ve Galaxy S6 Edge plus kullanıcıları için eğer kablosuz şarj özelliği kullanılmak isteniyorsa bence mutlaka sahip olunması gereken bir ürün olmuş. Ben Erdi Özüağ bir sonraki videomuzda görüşene dek şimdilik hoşçakalın. 

     

     







  • İnceleme için teşekkürler.
    Yalnız bir düzeltme yapmak lazım. Kablolu akım şarj değerinden bahsederken birim doğru söylenmiş (1120-1160 mili Amper), kablosuz şarj sırasında ise 840-640 Amper denmiş ki doğrusu 840-640 mA (mili Amper) olmalıydı.
  • İnceleme güzel olmuş, emeğinize sağlık.
    Çok gerekli bir aksesuar değil ancak havalı durmuyor da değil.

  • 20 dk lık şarj süresi farkı bence görmezden gelinebilir. Note 5 veya S6 Edge+ sahibi olsam kesin alırdım.

  • Önce kutu açılışı yapsakdık :)

  • Güzelmiş görsel olarakta oldukca barasılı
  • acaba o kadar çuvalla para kazanan ve bu parayla ne yapacağını sapıtan apple iphone için neden yapmıyor şu cihazdan kazandığı para ile abd ekonomisini ayakta tutuyor ama yenilikleri bi türlü tutmuyor yoksa steve jops ölünce kapitalizim durdumu acaba işi sadece iş içinmi yapmaya başladılar çözemiyorum

  • Artık hızlı bir şekilde tüm cihazlarda bu teknoloji kullanılmalı. En çok bozulan şeylerin başında usb kabloları geliyor. Tak çıkar kıvır bük derken perti çıkıyor.
  • "640 amper ve 840 amper olarak ölçtüm"

    ne yaptın hocam nedir bu kadar amper ,fabrika falan mı işletiyorsunuz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    "640 amper ve 840 amper olarak ölçtüm"

    ne yaptın hocam nedir bu kadar amper ,fabrika falan mı işletiyorsunuz :)

    Merhaba,

    Cümlenin başında "aynı değerleri kablosuz şarjda ise..." şeklinde ölçtüm diyorum zaten.

    Ufak bir cumle hatası.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fx57 kullanıcısına yanıt
    hocam anlatamadım galiba :)

    640 amper ve 840 amper gibi rakamlar müthiş güç demektir (yani ister kablolu ,isterse kablosuz olsun bizim bu değerleri ölçebilmemiz imkansız)
    çoğu ölçü aletinde 20 ampere kadar ölçüm var ,yani bunu düşünürseniz 300 katından daha fazla bir ölçüm yapmış olmanız gerekiyor
    yani miliamper diyeceğinize yanlışlıkla amper sözünü kullanmışsınız gibi geldi ,çünkü diğer rakamlar korkutucu :))
    evlerdeki sigorta panelinde olan sigortalar dahi 25 amper civarlarında olduğunu düşünürseniz olay daha anlaşılır olacaktır



    umarım anlatabilmişimdir
  • Benim anlamadığım konu S6 ve S6 Edge modelleri de hızlı şarj özelliğine sahip neden onu da şarj etmiyor? Belki şarj ediyor ama burada söylenmemiş.

  • Yahu bir hata tazısı olmayın!

    Buraya editör olmuş kişi hayatında defalarca fizik dersi görmüş ve elektrik konularını aşmıştır. Elektrik-Bilgisayar okumasına bile gerek yok, ki sanırım ondan da çok çekmiştir.

    Dolayısıyla karşınızdaki editörlere laf çakacağım diye mili ön ekinin değerini bilmiyormuş muamelesi yaparak tadımızı kaçırmayın. Adam "ağzımdan yanlış çıktı, gerçi lafın gelişinden ne demek istediğim anlaşılıyor" demiş.
    Ne yapsın?
    Sen başka hata arayasın diye koca videoyu yeniden mi çeksin?
    O hatalı (sehven yanlış) kısmı tekrar çekip montajla mı uğraşsın?

    Yahu bir bitmediniz...!
  • teknoloji forumunda, yanlış teknolojik bilgiyi düzeltmekte suç olmuş ?
    şarj konusu anlatılıyorsa burada geçen amper değerleri çok önemlidir
    ben dedim ama anlayın işte demek de tuhaf ,hele ki onu korumaya çalışmak hiç anlaşılır gibi değil ?

    sormayacaksak ,sorgulamayacaksak,yanlışı düzeltmeyeceksek o zaman biz gidelim siz devam edin
  • @ Cemal CEMİL +1

    Ben de bir şeyler ekleyeyim.

    Kendini mühendis olarak tanıtan Mesudum'un birimleri böylesine hafife almasını ben bir mühendis olarak hayretlerle karşıladım. Hadi bakalım bir inşaat mühendisi statik projesi hesaplarını yaparken sehven 1000 kat hata yapsın. Yapsın da görelim bakalım o bina nasıl bir şey oluyormuş. O mühendis hatasını gördüğü yerde düzeltir, bu boyuttaki bir hatayı göremiyorsa da hiç bir yere iş yapamaz.

    Birimler önemlidir. Bir doktorun hemşireye 2 miligram xyz iğnesi yap yerine 2 gram xyz iğnesi yap dese ve o hemşire de uyanamayıp hastaya 2 gram xyz iğnesi yapsa ne olur sonucu bir düşünün.

    Tabi burada yapılan hata örneklerde verildiği gibi hayati bir önem taşımıyor. Ancak burası profesyonel bir site ve uzun yıllardır takip ettiğim kadarıyla Erdi Özüağ da son derece profesyonel bir insan. Kendisi, kendi sektöründe taktir ettiğim insanların arasındadır. Bu profesyonellik çerçevesinde videoyu tekrar çeker veya videoyu çekmez veya videonun altına yapılan hatayla ilgili bir not düşer veya tamamen okuyuculara bırakabilir. Bu tamamen sitenin bu durumlarda aldığı tavır ve/veya Erdi Özüağ'ın kişisel kararına kalmış bir şey. Ama ne olursa olsun DH gibi başvuru kaynağı olan profesyonel sitelerde hataların bir şekilde düzeltilmesi gerekir. Hataların düzeltilerek azaltılması toplam kaliteyi yükseltir. Toplam kalitenin yüksek olması ise biz okuyucular için önemlidir.




  • capablanca kullanıcısına yanıt
    bende bu amaçla yanlış olanı düzeltmeye çalışmıştım ama bu forumda çok değişik insanlara rastlıyoruz
    bazı arkadaşlar yöneticileri savunmayı kendine iş edinmiş

    bende Erdi beyi çok beğeniyorum ve emek sarf edip bir şeyler üretmeye çabalıyor
    lakin bu olayda hiç değilse yazılı olan yanlışı düzeltmeyip inatlaşmaya gitmesi beni şaşırttı (belki kendince çok önemli görmüyor olabilir)

    lakin insanlar google yazdıklarında genelde dh. çıkıyor ve buradan öğrendiğini alıyor
    düşünün bir vatandaş burayı okuyup toplum içinde samsung 840 amper üreten kablosuz şarj istasyonu yapmış dese ve olmaz diyenlerle bahse girip burayı gösterse ne olacak ?

    yada yaa boşver takılma böyle şeylere deniliyorsa o zaman adı donanım haber olan bir yer için biraz ayıp olmaz mı ?

    ben aslında Erdi beyin sehven yazmadığını anladım ama ayıp olmasın diye gayet nazik bir şekilde anlatayım dedim ,anlaşılan dalga geçer şekilde olan yorumlara daha çok itibar ediliyor




  • edge plus kullanıyorum ama aksesuar menüsü yok cihazda ve yavaş şarzoluyor nasıl açacağım hızlı şarjı

  • Yanlız şöyle bir sorun var ben note 5 kullanicisiyim ne android 5.1.1 de ne de 6.0.1 versiyonunda aksesuar ve hızlı kablosuz şarjı aktif et die birsey yazmiyor bu konuya Acilenn bir aciklik getirirseniz sevinirim bu urunden ben aldim takinca kablosuz sarj yaziyor ve tamamen dolmasi 2.30 saat doyor orjinl adaptörü ile

  • s6 da da hızlı şarj özelliği var. Bu cihaz s6 yı hızlı şarj ettir mi

  • s6 ve s6 edge için kablosuz hızlı şarj özelliği yok. Sadece kablolu bir şekilde hızlı şarj edebiliyorlar. Ben bu ürünü aldıktan sonra farkettim bunu maalesef.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.