Şimdi Ara

Samsung Tvnin 3D gözlüğünü kullanmayı bilen varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
20.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler geçenlerde bi tv aldık 3d yayın gösteriyo ilk geldiğinde gözlüğün birini açtı taktı adamlar gösterdiler üstünde bi düğmesi var ona basınca yeşil yanıyodu görüntü 3d oluyodu bende sonra kaldırdım gözlükleri misafirler falan vardı 1-2 hafta bugün izliyim diye 3d filmler indirdim attım usb ye attım tv ye açtım ama gözlükler açılmıyo yani şöyle anlatayım gözlüklerden kendilerinin açtıklarında hiç ışık yok basınca falan hiç görüntü yok diğerinide aldım ben kurdum onuda taktım ama malesef ondada kırmızı yeşil ışık yanıp sönüyo görüntü yok napıcam şimdi ben anlamadım hiç bişey bilen varsa yardım etsin samsung bu arada tv ve gözlüklerde

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsung 3D Gözlük Nasıl Kullanılır?

Samsung TV'lerinde 3D deneyimi yaşamak için özel olarak tasarlanmış 3D gözlükler kullanılır. Bu gözlükler, TV'den gelen 3D sinyallerini alarak sağ ve sol gözler için ayrı görüntüler oluşturur.

Samsung 3D Gözlük Nasıl Bağlanır?

• 3D gözlüklerin pil kapağını aç ve pilleri doğru şekilde yerleştir.
    • TV kumandanızda "3D" düğmesine bas.
    • Gözlükleri TV'ye doğrult ve eşleştirme düğmesine yaklaşık 3 saniye basılı tut.
    • Gözlükler başarıyla eşleştiğinde, sol üst köşede bir onay mesajı görünecektir.

Samsung 3D Gözlük Nasıl Çalışır?

Samsung 3D gözlükler, "active shutter" teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, sırayla sağ ve sol gözler için görüntü karelerini gösteren sıvı kristal kapakçıklar içerir. Gözlükler, TV'den gelen senkronizasyon sinyallerine göre kapakçıkları açıp kapatır ve bu da her gözün yalnızca kendisine yönelik görüntüyü görmesini sağlar.

Samsung 3D Gözlük Bağlanmıyorsa:

Eğer 3D gözlükleriniz TV'ye bağlanmıyorsa, aşağıdaki sorun giderme adımlarını deneyin:

• Gözlüklerin pillerinin doğru şekilde takıldığından emin ol.
    • TV ve gözlükler arasındaki eşleştirme mesafesinin çok yakın olmadığından emin ol.
    • TV'nin ve gözlüklerin en son yazılım sürümüne sahip olduğundan emin ol.
    • Gözlükleri sıfırlamayı dene. Gözlüklerin üzerindeki küçük deliğe bir ataçla 5-10 saniye bas.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra bile sorun devam ederse, Samsung destek ekibiyle iletişime geç.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kırmızı yanıyorsa kapalıdır.Hiç ışık yanmıyorsa pili bitmiştir. GÖrüntü 3D ise uzaktan kumandadan 3D tuşuna basın sonra gözlüğün üstündeki düğmeye 1 kere basın yeşil yanıcaktır. Sonra ışık sönecektir ama gözlük aktif olacaktır.Çalışmıyor diye 1 kere daha basar kırmızı ışığı görürseniz gözlüğü kapattınız demektir.
  • şimdi en baştan anlatayım. internetten indirdiğin görüntü çiftli görüntü değilse tv'nin 3d'si aktif olmaz. internetten indirdiğin görüntü. 2 tane ayni goruntu yanyana yada üst üste olmalı. daha sonra bu görüntüleri birleştiremk için kumandadan 3d tuşuna basacaksın ve o çift görüntüyü birleştireceksin. daha sonra gözlüğünü tv ile eşleşteceksin. eşleştirme işlemide şöyle. gözlüğünü tv'deki samsung yazısına yaklaştırarak gözlüğün üzerindeki düğmeye 5 saniye kadar basılı tutacaksın. sonrasında kırmızı ve yeşil ışık art arda yanıp sönecek ve bir kaç saniye sonra 3d gözlük tv'ye bağlandı yazacak tv'nin sol alt köşesinde. sonra tak gözlüğü eğer hala 3d alamıyorsan gözlüğe bir defa bas aktif olacak. eğer bu dediklerimi sırasıyla yapıyorsan ve hala çalışmıyorsa. gözlüğün pili bitmiş demektir. 2025'lik pil alacaksın sonra bunları yap yine bir sorun varsa gözlükte problem vardır demektir. iyi seyirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: f3xu5

şimdi en baştan anlatayım. internetten indirdiğin görüntü çiftli görüntü değilse tv'nin 3d'si aktif olmaz. internetten indirdiğin görüntü. 2 tane ayni goruntu yanyana yada üst üste olmalı. daha sonra bu görüntüleri birleştiremk için kumandadan 3d tuşuna basacaksın ve o çift görüntüyü birleştireceksin. daha sonra gözlüğünü tv ile eşleşteceksin. eşleştirme işlemide şöyle. gözlüğünü tv'deki samsung yazısına yaklaştırarak gözlüğün üzerindeki düğmeye 5 saniye kadar basılı tutacaksın. sonrasında kırmızı ve yeşil ışık art arda yanıp sönecek ve bir kaç saniye sonra 3d gözlük tv'ye bağlandı yazacak tv'nin sol alt köşesinde. sonra tak gözlüğü eğer hala 3d alamıyorsan gözlüğe bir defa bas aktif olacak. eğer bu dediklerimi sırasıyla yapıyorsan ve hala çalışmıyorsa. gözlüğün pili bitmiş demektir. 2025'lik pil alacaksın sonra bunları yap yine bir sorun varsa gözlükte problem vardır demektir. iyi seyirler.

quote:

Orijinalden alıntı: Venomous55

öncelikle ikinizde teşkkür ederim deniycem yarın bugün bir misafirim var otrma odasnda yatıyo onu rahatsz etmek istemiyorm yarın tekrar alıntı yaparım çalışmazsa çok teşekkürler

• arkadaşlar denedim ve oldu teşekkür ederim sizlere :)
  • iyi seyirler :D
  • çok teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • f3xu5 F kullanıcısına yanıt
    selam kardeş. inan bu forumda şimdiye kadar çok inceleme yaptım. 20 gündür 3d yi gözlük ile seyretmeye çabalıyorum. 5 adet pili çalışmıyır diye çöpe attım. senin yorumun ve bilgi paylaşımını uygulayarak nihayet 3d seyredebildim.çok teşekürler. sadece sana teşekür yazabilmek için foruma üye oldum. 20 günden sonra 10-15 dakikamı sana teşekür edebilmek için ayırmak istedim. tekrar bilgi için teşekürler. ben LG PLAZMA'da bu yöntem ile eşleştirme yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f3xu5

şimdi en baştan anlatayım. internetten indirdiğin görüntü çiftli görüntü değilse tv'nin 3d'si aktif olmaz. internetten indirdiğin görüntü. 2 tane ayni goruntu yanyana yada üst üste olmalı. daha sonra bu görüntüleri birleştiremk için kumandadan 3d tuşuna basacaksın ve o çift görüntüyü birleştireceksin. daha sonra gözlüğünü tv ile eşleşteceksin. eşleştirme işlemide şöyle. gözlüğünü tv'deki samsung yazısına yaklaştırarak gözlüğün üzerindeki düğmeye 5 saniye kadar basılı tutacaksın. sonrasında kırmızı ve yeşil ışık art arda yanıp sönecek ve bir kaç saniye sonra 3d gözlük tv'ye bağlandı yazacak tv'nin sol alt köşesinde. sonra tak gözlüğü eğer hala 3d alamıyorsan gözlüğe bir defa bas aktif olacak. eğer bu dediklerimi sırasıyla yapıyorsan ve hala çalışmıyorsa. gözlüğün pili bitmiş demektir. 2025'lik pil alacaksın sonra bunları yap yine bir sorun varsa gözlükte problem vardır demektir. iyi seyirler.

Merhabalar

İnternette gezinirken bu konuyu ve yorumunuzu buldum.

Ben bu 3D gözlükler ile ilgili bir sorum olacaktı.

Samsung SSG 5100 GB 3D Gözlük modeline uyumlu pil nereden bulabilirim.? Kaç liraya satılır?
    Piller çok çabuk bitiyormuş. bazı kişiler 2-3 günde bittiğini bazıları da 3-4 film izledikten sonra pilin bittiğini söylüyor.

Bu konu hakkında bilgi verir misiniz? teşekkürler.

Saygılar

• 5 sene sonra bile insanlara yardımcı olabilen bir başlık yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Ben 3D gözlükle ilgili sorularımın cevabını burda en sade haliyle buldum.
  • 15. Saniyede gösterilenleri yapmak gerekli

https://youtu.be/KQDY0v-L66g

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Projeksiyonda 3d hakkınfa bilgisi olan varmı arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.