Şimdi Ara

samsung tu8000 trt 4k takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktan da anlaşışacağı üzere trt 4k kanalında takılma yapıyor. merkezi sistem var. odada girişe taktığım kabloyuda değiştirdim. ama değişmedi sorun. merkezi sistemi kuran kişi kimsede sorunla ilgili birşey gelmediğini söyledi. başka kanallarda takılma donma yok.

sorun merkezi sistemden bana gelen kablodamı yoksa televizyonun alıcı tunerinde mi. bilemedim. nasıl çözerim veya samsung servisi arasam ne yapabilir

samsung tu8000 trt 4k takılma sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apartmanda oturan diğer kişilere sorun TRT4K da sorun var mı diye. Belki onlar izlemiyorlarsa o kanalı ondan şikayetleri yoktu. Bunu deme sebebim bir kaç başka tv modeline ait başlıkta benzer şikayeti okudum. TRT4K de takılma ve ses gitme şikayetleri.

Yayından kaynaklı diyenlerde var. Ama sizin binada başkalarında benzer şikayet yoksa size gelen kabloda sorun olabilir. Onu da bir kontrol edin onda da sorun yoksa TV'de sıkıntı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Apartmanda oturan diğer kişilere sorun TRT4K da sorun var mı diye. Belki onlar izlemiyorlarsa o kanalı ondan şikayetleri yoktu. Bunu deme sebebim bir kaç başka tv modeline ait başlıkta benzer şikayeti okudum. TRT4K de takılma ve ses gitme şikayetleri.

Yayından kaynaklı diyenlerde var. Ama sizin binada başkalarında benzer şikayet yoksa size gelen kabloda sorun olabilir. Onu da bir kontrol edin onda da sorun yoksa TV'de sıkıntı olabilir.

2 gündür sorun yok. ama sinyal seviyesi düşük yine de.

birde show turk diye bir kanal var oda çekmiyor.

evimdeki eski lg tv de sinyal siviyesi gayet iyi.

içindeki tunerde mi sorunvar yoksa bu modellerin tuneri böyle mi bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: LaT1F

2 gündür sorun yok. ama sinyal seviyesi düşük yine de.

birde show turk diye bir kanal var oda çekmiyor.

evimdeki eski lg tv de sinyal siviyesi gayet iyi.

içindeki tunerde mi sorunvar yoksa bu modellerin tuneri böyle mi bilemedim.

Alıntıları Göster

Üründe mi arıza var acaba. Çünkü yayın çekim konusunda pek şikayet duymadım bu TV'de. Benim bu TV konusunda duyduğum şikayet genel olarak ekran parlaklığı.

Sizin TV ekran parlaklığı nasıl.

• quote:

Üründe mi arıza var acaba. Çünkü yayın çekim konusunda pek şikayet duymadım bu TV'de. Benim bu TV konusunda duyduğum şikayet genel olarak ekran parlaklığı.

Sizin TV ekran parlaklığı nasıl.

Alıntıları Göster

ekran parlaklığı ile ilgili bir sorunum yok. şuan kanalda takılma yok ama sinyal seviyesine baktığımda çok yüksek değil. şimdi servisi çağırsam çanak veya kabloya sorun var diyecek. sinyal seviyesi %19 gösyeriyor trt 4k da. diğer kanallarda en iyi sinyal %70 gibi. ayrıca show türk kanalının frekansı hatalı girilmiş tv ye. manuel girsemde kabul etmiyor tv nin içindeki frekansı taratıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LaT1F

ekran parlaklığı ile ilgili bir sorunum yok. şuan kanalda takılma yok ama sinyal seviyesine baktığımda çok yüksek değil. şimdi servisi çağırsam çanak veya kabloya sorun var diyecek. sinyal seviyesi %19 gösyeriyor trt 4k da. diğer kanallarda en iyi sinyal %70 gibi. ayrıca show türk kanalının frekansı hatalı girilmiş tv ye. manuel girsemde kabul etmiyor tv nin içindeki frekansı taratıyor.

Alıntıları Göster

Anladım. Aynı apartmanda başka komşularınızdan bakma şansınız veya sorma şansınız varsa onlarda kendi TV'lerinde seviyelere bir baksınlar ve size söylesinler. Eğer onlarda iyiyse ya sizin TV'de sorun vardır veya dairenize merkezi sistemden gelen kabloda bir sorun olabilir. Eğer evde başka TV varsa bu TV olduğu yere getirme şansınız varsa getirip ona takın aynı kabloyu bakalım ne olacak. Yoksa öyle bir şansınız önce bir uyducu gelsin kabloyu kontrol etsin. Uyducuda kablonun sinyal gücünü kontrol edebilecek bir cihazın olması gerekir. O cihaza bağlayıp kontrol etsin. Yapamam derse başka bir uyducu çağırıp kablonuzu ona kontrol ettirin çünkü mutlaka öyle bir cihazın olması gerekir.

Ondan sonra duruma göre Samsung ile iletişime geçersiniz. Kısaca önce her olasılığı denemekte fayda var. Bunları denedikten sonra servisi çağırmanız daha iyi olur. Uyducu denediğinde ondan yazılı belge alabiliyorsanız alın. Gerçi uyducu ve Samsung servisi aynı anda alabilirseniz çok daha iyi olacaktır ve onların önünde uyduda bir sorun çıkmaması durumunda Samsung size çanak ve kabloda sorun var diyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 22 Kasım 2020; 13:42:41 >

• quote:

Anladım. Aynı apartmanda başka komşularınızdan bakma şansınız veya sorma şansınız varsa onlarda kendi TV'lerinde seviyelere bir baksınlar ve size söylesinler. Eğer onlarda iyiyse ya sizin TV'de sorun vardır veya dairenize merkezi sistemden gelen kabloda bir sorun olabilir. Eğer evde başka TV varsa bu TV olduğu yere getirme şansınız varsa getirip ona takın aynı kabloyu bakalım ne olacak. Yoksa öyle bir şansınız önce bir uyducu gelsin kabloyu kontrol etsin. Uyducuda kablonun sinyal gücünü kontrol edebilecek bir cihazın olması gerekir. O cihaza bağlayıp kontrol etsin. Yapamam derse başka bir uyducu çağırıp kablonuzu ona kontrol ettirin çünkü mutlaka öyle bir cihazın olması gerekir.

Ondan sonra duruma göre Samsung ile iletişime geçersiniz. Kısaca önce her olasılığı denemekte fayda var. Bunları denedikten sonra servisi çağırmanız daha iyi olur. Uyducu denediğinde ondan yazılı belge alabiliyorsanız alın. Gerçi uyducu ve Samsung servisi aynı anda alabilirseniz çok daha iyi olacaktır ve onların önünde uyduda bir sorun çıkmaması durumunda Samsung size çanak ve kabloda sorun var diyemez.

Alıntıları Göster

evde lg televizyon ile denediğimde sinyal seviyeleri gayet yüksek.

örneğin trt paket samsung da %40 larda iken lg de %80 civarı gösteriyor.

takılma sorunu çıkartırsa uyducu çağıracağım mecbur.

serviste de bir sinyal ölçüm cihazı olsa daha iyi değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LaT1F kullanıcısına yanıt

Genelde o tür cihazlar uyducularda olur diye onları dedim. Başka TV taktığınız da sinyal güçleniyorsa o durumda TV sıkıntı olabilir. Sıkıntı belki ayarlardan kaynaklıdır veya yazılımsal olabilir. Umarım donanımsal değildir.

• Hocam o takılmalar bende de var benim tv lg bende baya araştırdım kime sorduysam aynı yayından dediler bazen hiç bir şey yok bazende sürekli yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Hocam o takılmalar bende de var benim tv lg bende baya araştırdım kime sorduysam aynı yayından dediler bazen hiç bir şey yok bazende sürekli yapıyor.

yayından olma ihtimalide var ama cihazın sinyal seviyesini düşük alması hoşuma gitmedi. içindeki tuner kalitesi çok iyi değilmi diye düşündüm. sinyal düşük olsada yayınlarda şimdilik bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 22 Kasım 2020; 21:19:45 >

Hocam bu sorun sadece sizinle de ilgili değil bu sorunu Sony ve Philips de de duydum bende de oldu hatta Sony forumuna sordum onlarda yayından dediler. Eğer imkanınız varsa usb den 4k görüntü açın bi bakın tv de sorun mu var diye ayrıca dediğiz olsa 4k yayını açmaz diye düşünüyorum.

Sorun devam ediyor mu hala dikkat ettiniz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Sorun devam ediyor mu hala dikkat ettiniz mi

sorun düzeldi. bugün servis aradı. 4k tv ler kaliteli ve yüksek sinyal istiyor dedi. sinyalin düşük olması olabilir dedi. yine bir sorun olursa arayın dediler. sinyal ölçümü , tv ve makinada farklı oluyor dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aynen hocam sinyal kalitesi çok yüksek olması lazım ama 4k da sorun olsa açmaz zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.