Şimdi Ara

'Samsung Telefonların Bataryasında Dinleme Cihazı Var' Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba tüm android dünyası. Ne kadar Apple Fan Boyu olsamda buralarada konu açasım geldi. Gelelim Webteknonun haberine

    Çok kısa bir sürede sosyal medya üzerinden yayılan ve pek çok spekülasyona neden olan Karadenizli (aksandan belli) elektrikçi olduğunu tahmin ettiğim amcanın videosunda gördüklerinizi sakın yapmayın.
    Aşağıda izleyebileceğiniz videoda, Karadenizli elektrikçi bir amca Samsung marka telefonların bataryasında bir dinleme cihazı olduğunu ve Samsung’un ufak bir çip vesilesi ile bizi dinlediğini savunuyor ve kendisinin yaptığı gibi bataryada bulunan bu dinleme cihazını sökmeniz konusunda sizi uyarıyor. (sakın yapmayın öyle şeyler)

    Öncelikle bataryayla oynamanın ne kadar tehlikeli olabileceğini biliyorsunuz. ( TAA az uyarmadı. ) Sonralıkla da bu dinleme cihazı muamelesi gören çipin bataryanızı telefona taktıktan sonra ve şarj sırasında devreyi tamamlayan bir özelliği olduğunu aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor.
    Peki ne bu zımbırtı?

    Bu dinleme cihazıymış gibi davrandığınız ve “aman tanrım Samsung bizi dinliyor, tüm bilgilerimizi ele geçirecek” diye tepki verdiğimiz çip NFC çipi. (“hakkaten NFC diye bi’ şey var; o ne ya?” dediğinizi duyar gibiyim)

    NFC teknolojisi, her ne kadar Türkiye’de sadece telefondan telefona fotoğraf göndermek için kullanılan bir teknolojiymiş gibi algılansa da aslında yurt dışında oldukça yaygın hale gelmiş bir teknoloji. NFC bağlantısı sayesinde cep telefonunuzu anahtar yerine kullanabilir, cep telefonunuzu kredi kartı yerine kullanabilir, cep telefonunuzun yakın bir gelecekte çevredeki diğer akıllı cihazlar ile etkileşimde bulunmasını sağlayabilirsiniz. (kısacası çok yakın gelecekte çok işe yarayacak, 10 numara teknolojilerden biri, iBeacon falan hep NFC)

    İşte o Karadenizli elektrikçinin söktüğü ve dinleme cihazı dediği zımbırtı, NFC kullanmanıza bazı cihazlarda telefonunuzu kablosuz şarj etmenize yarıyor.Videoyu izleyin merakınız giderilsin diye paylaşıyorum aşağıda ama sakın amcanın yaptıklarını yapmayın. (tekrar uyarıyorum bataryayla şaka olmaz)

    (Hayır, Samsung seni dinlese ne olacak? Ne öğrenip de nerede kullanacak senden öğrendiği bilgileri? Sanki hepiniz üst düzey diplomatsınız da bilgilerinizi diğer devletlere satacaklar. Sınavdan kaldığını babama mı yetiştirecek Samsung, işi gücü bırakıp ya da sevgilini aldattığını öğrenip şantaj mı yapacak sana?)

    https://www.youtube.com/watch?v=_H-YW8zogLU&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desider.org -- 26 Mayıs 2015; 18:30:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.