Şimdi Ara

Samsung SyncMaster B2230HD Tv Monitör kullananlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün, Samsung SyncMaster B2230HD tv-monitörü sipariş verdim ve geldi. şu an televizyon olarak kullanıyorum.. Bildiğiniz gibi arkadasında bir usb portu var. takıpta oynattığım filimlerde türkçe altyazılarda karakter sorunu yaşıyorum..

menüden dili ve birincil ve ikincil altyazı dilini türkçe seçmeme rağmen,
    ş ğ gibi bazı türkçe karakterleri göstermiyor(ama ö harfini gösteriyor.) ne yapmam lazım? yardım eder misiniz ?

• Bende yeni aldım ilk kurulumda dil ayarını türkçe seçtim ve bunun dışında birşey yapmadım..diski taktım ve rastgele bir altyazılı film açtım ..sorunsuz gösteriyor.. Acaba filmin altyazısında sorun olmasın altyazı dosyası srt uzantılı değilde sub uzantılı ise sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • Hmm.. olabilir.. bak ben bunu hiç düşünmemiştim gidince denerim.. muhtemelen uzantısı txt şekinde kayıtlıydı.... Şimdi internet kafedeyim denerim sonuçları buradan yazarım.....

Birde bişi daha soracağım... teledünya 9,50 liralık paket (Temel paklet + 9 adet hd kanal) alacağım eve.. bunun için hd kutu satın almama gerek var mı bunu biliyor musunuz ?
  • şimdi srt uzantılı bir alyazı attım.. aynı sorun gine var.. evde interenet olmadıgı icin bakamıyorum.. şimdi buradan herhangi bir .sub uzantılı bir altyazı indirip evde deneyeceğim... sonuçları yazarım..
  • arkadaşlar bende aldım bu tv-monitörden, Sadece USB flash belleği mi görüyor bu cihaz, çünkü benim 320 Gb'lık harici harddiskimi görmedi, sizde böyle bişey oldu mu? siz harici harddiski okutabiliyor musunuz? Tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: truncu

Dün, Samsung SyncMaster B2230HD tv-monitörü sipariş verdim ve geldi. şu an televizyon olarak kullanıyorum.. Bildiğiniz gibi arkadasında bir usb portu var. takıpta oynattığım filimlerde türkçe altyazılarda karakter sorunu yaşıyorum..

ş ğ gibi bazı türkçe karakterleri göstermiyor(ama ö harfini gösteriyor.) ne yapmam lazım? yardım eder misiniz ?

ayarlarında "altyazılı şifreleme: türkçe" seçili yaparsanız sorun hallolur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: selten35

arkadaşlar bende aldım bu tv-monitörden, Sadece USB flash belleği mi görüyor bu cihaz, çünkü benim 320 Gb'lık harici harddiskimi görmedi, sizde böyle bişey oldu mu? siz harici harddiski okutabiliyor musunuz? Tşkler

FAT32 olarak formatlamalısınız tahminimce.

Ben de bugün aldım, yarın geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

Orijinalden alıntı: selten35

arkadaşlar bende aldım bu tv-monitörden, Sadece USB flash belleği mi görüyor bu cihaz, çünkü benim 320 Gb'lık harici harddiskimi görmedi, sizde böyle bişey oldu mu? siz harici harddiski okutabiliyor musunuz? Tşkler

FAT32 olarak formatlamalısınız tahminimce.

Ben de bugün aldım, yarın geliyor.

tşkler akşam bir deneyeyim, peki fat32 olarak nasıl format yapıcam HDD yi :)
  • Öncelikle hdd konusunda hem fat32 hem de ntfs destekliyor. Ancak sanıyorum ki usb portunda yeterli enerji olmadığı için sadece usb porttan bağlanan hddleri görmüyor. Yani harici bir güç kaynağı olan (adaptör gibi) tüm hddlerde sorun yaşatmaması lazım. Tabii memory sticklerde zaten sorun yok. Ayrıca gerçekten güçlü bir işlemcisi olmalı ki hiç takılmadan en zorlu videoları bile oynattı. Altyazı meselesine gelince; uzaktan kumandanın tools tuşuna basınca açılan menüde "altyazı ayarı"nı seçtikten sonra "şifreleme" kısmında türkçe'yi seçerseniz sorun düzelecektir. İyi seyirler.. :)
  • Bende bu ürünü aldım elime bugün geçti pc de ne kadar video çeşidi varsa hepsini ntfs formatlı usb belleğe atıp tv de denedim açamadığı olmadı.Altyazılarda sorun yok türkçe karakteri altyazı ayarlarından türkçeyi seçerseniz.Optic çıkıştan ses sistemime bağladım süper sesi var.Şimdi dts ses fortmatlı bir film indiriyorum bakalım çalıcakmı üzerinde dts yazıyor tvnin.Ben çok memnun kaldım arkadaşlar herkese tavsiye ederim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 16 Ağustos 2011; 22:47:28 >
  • Evet arkadaşlar film inmiş şimdi denedim dts ses formatlı filmlerdede sorun yok çok akıcı birşekilde oynatıyor.
  • Fuatturkrap, dediğin gibi eve gidip, altazı ayarlarından şifrelemeden türkçeyi seçeceğim.. thnk yoo... :D

Selten 35, bilgisayarıma girip harddiskinize sağ tıklayıp biçimlendirden fat32 olarak hızlı biçimlendirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

quote:

Dün, Samsung SyncMaster B2230HD tv-monitörü sipariş verdim ve geldi. şu an televizyon olarak kullanıyorum.. Bildiğiniz gibi arkadasında bir usb portu var. takıpta oynattığım filimlerde türkçe altyazılarda karakter sorunu yaşıyorum..

Arkadaşım sanırım sende bu tv-monitor ü kullanıyorsun.. sana bu yüzden bişi daha sormak istiyorum.. anten vasıyla kullanıyorum... kanalları otomatik olarak tarattım.. şuan gelişi güzel listeliler... ben onları sıraya koyamadım.. kanal taşımayı acaba nasıl yapıyoruzz..... inan bu basit şey yüzüden çok uğraştım fakat yapamadım...yardımcı olabilir misin..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

quote:

Arkadaşım sanırım sende bu tv-monitor ü kullanıyorsun.. sana bu yüzden bişi daha sormak istiyorum.. anten vasıyla kullanıyorum... kanalları otomatik olarak tarattım.. şuan gelişi güzel listeliler... ben onları sıraya koyamadım.. kanal taşımayı acaba nasıl yapıyoruzz..... inan bu basit şey yüzüden çok uğraştım fakat yapamadım...yardımcı olabilir misin..

Bugün itibariyle Electroworld'den 399 TL'ye ben de bu TV'den edindim.

Bende aynı şekilde otomatik olarak tarattıktan sonra, tek tek sıralayabildim. Sıralamak için "Kanal" Menüsü içerisinden Elle Kayıt seçeneğini seçiniz. Yayın türünüze göre ( Kablolu ise analog vs.) seçin. Buradaki Program numarasını değiştirip Kaydet'e bastığınızda kanalı, o numaraya kayıt ediyor. Ama bunu her kanal için tek tek yapmak zorunda kaldım. topluca kanalları taşıyabildiğim bir tablodan oluşan menü gibi bir şey bulamadım.

Altyazı sorunu bende de; mevcut an itibari ile çözmek için uğraşıyorum. Çözdüğümde yazacağım.

Başka türlü merak edilen konularda, mümkün olduğunca yardımcı olabilirim.

• Yukarıdaki mesajlardan HECTOR'un yazmış olduğu gözümden kaçmış. Film oynarken Tools butonu yardımı ile (Hector'un anlattığı gibi) türkçe karakter sorunu an itibariyle çözülmüştür.
  • Vatan %25 indirim kampanyasında 380 lira idi cihaz.
    Cihaz 1TB lık hem fat32 hemde ntfs diskleri görüyor bizzat denedim.
    Yazılım güncellemesine gerek varmı acaba (temmuz 2011 diyor sitede) USB den film seyrederken ses çok kısık geliyor sesini sonuna kadar açmak gerekebiliyor.. Analogta ise herhangi bir sorun yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: browerdi

Vatan %25 indirim kampanyasında 380 lira idi cihaz.
    Cihaz 1TB lık hem fat32 hemde ntfs diskleri görüyor bizzat denedim.
    Yazılım güncellemesine gerek varmı acaba (temmuz 2011 diyor sitede) USB den film seyrederken ses çok kısık geliyor sesini sonuna kadar açmak gerekebiliyor.. Analogta ise herhangi bir sorun yok...

TV'nin ses seviyesi nasıl? ilave hoparlör bağlamadan TV izlenebilir mi? Ayrıca HDMI üzerinden bilgisayardan ses aktarımı yapılabiliyor mu TV'nin hoparlörlerine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

TV'nin ses seviyesi nasıl? ilave hoparlör bağlamadan TV izlenebilir mi? Ayrıca HDMI üzerinden bilgisayardan ses aktarımı yapılabiliyor mu TV'nin hoparlörlerine?

İlave Hoparlörsüz rahat rahat seyredebilir.
    HDMI üzerinden Bilgisayar bağlamadım ancak sorun olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BDeligonul

Yukarıdaki mesajlardan HECTOR'un yazmış olduğu gözümden kaçmış. Film oynarken Tools butonu yardımı ile (Hector'un anlattığı gibi) türkçe karakter sorunu an itibariyle çözülmüştür.

Demek Film oynarken yapıyor muşuz.. hmm.... ok... kanal taşıma ve altyazı olayını tekrar deneyeyim..
  • Altyazı ve kanal taşımayı dediğiniz gibi hallettim... herşey tamamdır..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.