Şimdi Ara

SAMSUNG SYNCMASTER ~206BW~ LCD MONİTÖR İNCELEMESİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
2
Favori
62.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk sayfadaki yorumları okudum monitör baya güzel geldi. alasım geldi bi an ama fiyat engelliyor şu an 575 ytl nedir ya iyi ce zam gelmiş :) neyse zaman geçsin biraz fiyatı düşer. ben şu an samsung 19" 997 mb kullanıyorum çok memnunum onu da bu araştırmalardan sonra aldım. güzel monitör ama artık Lcd geçme vakti
  • fuducuk.
    güle güle kullan.
    senden ricam ekran ölçülerini (kasanın dışından değil) mm olarak tam ölçebilirmisin.
    27 cm 43 cm yazmışsın.
    bunlar tam öçülermi.yani eksiği-fazlası var mı
  • panel karmaşası yok diyosunuz ama dun bimekste inceledim bu monitoru W paneldi. W ne oluyo? A-S-C derken W damı cıktı??

sizin paneller ne?

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

Arkadaşlar 22BWciler çok kapışıyorlar S-A-C panel diye sizin 206BW ler hangisi ben baktım arkada A yazıyor(bizde girermişiz birbirimize )

kapışan 226bw ci kardeşlerime zamanında çok dedim, şu aralar 22 lerden uzak durun diye..
    ama sakalımız yok ki

Gerçi o dönemlerde aynı hatayı bende yapacaktım....
    225bw tecrübesi sayesinde bu sefer tongaya düşmedim ..

o dönemlerde 225bw konusunda hayatımın hatasını yapmıştım, ve bundan ders almıştım...
    ama sonra akıllandım....... 226bw değil isterse 2222666666 bw bilmem ne olsun... artık yemezler
    ---------------------------

bu 226bw nin A - C - S panel dedikodusunu hani olurda bazı arkadaşlar 206bw içinde yumurtlarsa valaahi karışmam sıkarım ayaklarınıza
    206bw de yok öle birşey... susunnnn

• quote:

Orjinalden alıntı: metin abi

fuducuk.
    güle güle kullan.
    senden ricam ekran ölçülerini (kasanın dışından değil) mm olarak tam ölçebilirmisin.
    27 cm 43 cm yazmışsın.
    bunlar tam öçülermi.yani eksiği-fazlası var mı

Teşekkürler. Verdiğim ölçülerde benim ölçüşüme göre en fazla yarım santim sapma olabilir.
  • Şimdi tekrar ölçtüm, görülebilen net ekran alanı; yatay: 435 mm, dikey 272 mm...
  • çok teşekkürler fuducuk.
    yükseklik tamtamına evdeki 19 inç crt monitör yüksekliği .
    hatta 1-2 mm fazla.
    bu benim için çok önemliydi.
    tekrar teşekkürler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: metin abi

çok teşekkürler fuducuk.
    yükseklik tamtamına evdeki 19 inç crt monitör yüksekliği .
    hatta 1-2 mm fazla.
    bu benim için çok önemliydi.
    tekrar teşekkürler....

Rica ederim. 19" geniş ekran LCD alıpta basık tadı alanlara hep söyledik, 19"'lik geniş ekran lcd dikey olarak yetersiz kalır. Geniş ekranlar için ideali 20"'tir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: miyagi007

panel karmaşası yok diyosunuz ama dun bimekste inceledim bu monitoru W paneldi. W ne oluyo? A-S-C derken W damı cıktı??

sizin paneller ne?

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

Arkadaşlar 22BWciler çok kapışıyorlar S-A-C panel diye sizin 206BW ler hangisi ben baktım arkada A yazıyor(bizde girermişiz birbirimize )

kapışan 226bw ci kardeşlerime zamanında çok dedim, şu aralar 22 lerden uzak durun diye..
    ama sakalımız yok ki

Gerçi o dönemlerde aynı hatayı bende yapacaktım....
    225bw tecrübesi sayesinde bu sefer tongaya düşmedim ..

o dönemlerde 225bw konusunda hayatımın hatasını yapmıştım, ve bundan ders almıştım...
    ama sonra akıllandım....... 226bw değil isterse 2222666666 bw bilmem ne olsun... artık yemezler
    ---------------------------

bu 226bw nin A - C - S panel dedikodusunu hani olurda bazı arkadaşlar 206bw içinde yumurtlarsa valaahi karışmam sıkarım ayaklarınıza
    206bw de yok öle birşey... susunnnn

bizimkiler A panel ve en küçük herhangi bir sorun yaşamıyoruz..

sizde W paneli alıp deneyin.. ama endişeli olmanıza gerek yok... çünkü bu model 226bw değil

• Evet Arkadaşlar birkaç saat önce vatan bilgisayardan 206 bw aldım bütün lcd lere baktım adam da bırak 22 yi sen 20 al eve gidince büyük olduğunu anlayacaksın dedi... bende tamam abi sana güveniyorum dedim aldım eve geldim gerçekten harika kocaman bir lcd tv gibi geliyor gözüme çünkü bundan önce 14 crt kullanıyordum bütün arkadaşlara tavsiye ederim gerçekten muhteşem ya daha alışmaya çalışıyorum bu arada şu hazır profiller vardı ben bi ara buldum ama şimdi bulamıyorum hangi tuşlara basınca onları seçebiliyorum...
  • tamam arkadaşlar o ayar olayınıda magicbright3 :) çözdüm şu anda çok rahat ve ölü pikselsiz kullanıyorum çok şükür :) herkese gerçekten tavsiye ederim yok 22 acer mış vs... iyiki onları almamışım nokta aralığıda beni çok memnun etti...
  • korner12 >>> en iyi seçimi yapmışsın inan!
    +
    hayırlı olsun güle güle kulanın
  • quote:

korner12 >>> en iyi seçimi yapmışsın inan!
    +
    hayırlı olsun güle güle kulanın

valla arkadaşım banada öyle geldi :) teşekkür ederim...allah olmayanlarada nasip etsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: korner12

Evet Arkadaşlar birkaç saat önce vatan bilgisayardan 206 bw aldım bütün lcd lere baktım adam da bırak 22 yi sen 20 al eve gidince büyük olduğunu anlayacaksın dedi... bende tamam abi sana güveniyorum dedim aldım eve geldim gerçekten harika kocaman bir lcd tv gibi geliyor gözüme çünkü bundan önce 14 crt kullanıyordum bütün arkadaşlara tavsiye ederim gerçekten muhteşem ya daha alışmaya çalışıyorum bu arada şu hazır profiller vardı ben bi ara buldum ama şimdi bulamıyorum hangi tuşlara basınca onları seçebiliyorum...

Hayırlı olsun arkadaşım, güle güle ve iyi günlerde kullanırsın İnşallah.

Çok köklü bir değişik yapmışsın, 14 inçten 20 inç LCD'ye, vay be! Kızgın çöl sıcağından serin sulara kendini salmak gibi.

Bu arada arkadaşlar, kişisel mod'u hangi değerlerde kullanıyorsunuz? Benim gözlerim yorulmasın diye, Magic Color kapalı, kontras ve parlaklık 65'te duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 25 Temmuz 2007; 9:02:58 >

• İncelemeyi yapan ve yorumlarıyla konuya katkıda bulunan arkadaşlara teşekkürler. Bu monitör sonunda bana da nasip oldu Bir haftadır kullanıyorum, tek kelimeyle mükemmel. Bundan önce Philips 107P crt monitörüm vardı. Monitörden anlayan arkadaşlar bilirler, "crt"ler içinde en kral monitörlerden bir tanesidir. Görüntü keskinliği açısından Philips 107P yi kesinlikle aratmadı. Sırf bu yüzden LCDye geçmeden önce teknolojinin gelişmesi için baya bir bekledim. Renkler falan zaten süper, tepki süresi sorunu kesinlikle yok, filmlerde sorun çıkartmıyor. Monitörü Ankara Mavi Bilgisayar'dan aldım. Açıkçası kutudan yeni ürün çıkartıp ölü piksel testi yapmıyorlar. Fakat standda teşhir için olan monitöre yapıyorlar. Ben riske girmedim teşhirdeki monitörü aldım. Zaten en fazla 1-2 gün kalıyormuş orda, talep biraz fazla anlaşılan. Bir de satıcı arkadaşa şu meşhur A C S W panel muhabbetini sordum, 22" lik 226bw de öyle bir sorun olduğunu söyledi, 20" lik 206bw de öyle bir sorun olmadığını söyledi. Benim aldığım W panel, görüntü kalitesinde sakatlık yok açıkçası. Ayrıca bir önerim olacak. Mağzalarda teşhir için konulan monitörlere görüntü tek bilgisayardan çoğaltıcı yoluyla veriliyor. Bu yöntemle monitörün tavsiye edilen çözünürlüğünde gösterim olmuyor. Ben de mağzaya gittiğimde monitörün görüntü kalitesinde bir sorun olduğunu direkt anladım, ama mağzadaki arkadaşın açıklamasını mantıklı buldum, zaten eve gidip DVI kablosuyla bağladım, ayarlarını yaptım görüntü cam gibi oldu direkt. O yüzden mağzalardaki her görüntüye aldırmayın. İmkan varsa tek bir bilgisayara DVIyla bağlatıp çözünürlüğü 1680x1050 yapıp öyle teset edin, aradaki fark dağlar kadar çünkü. Umarım herkese böyle bir monitör nasip olur, geçekten tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: aeroking

İncelemeyi yapan ve yorumlarıyla konuya katkıda bulunan arkadaşlara teşekkürler. Bu monitör sonunda bana da nasip oldu Bir haftadır kullanıyorum, tek kelimeyle mükemmel. Bundan önce Philips 107P crt monitörüm vardı. Monitörden anlayan arkadaşlar bilirler, "crt"ler içinde en kral monitörlerden bir tanesidir. Görüntü keskinliği açısından Philips 107P yi kesinlikle aratmadı. Sırf bu yüzden LCDye geçmeden önce teknolojinin gelişmesi için baya bir bekledim. Renkler falan zaten süper, tepki süresi sorunu kesinlikle yok, filmlerde sorun çıkartmıyor. Monitörü Ankara Mavi Bilgisayar'dan aldım. Açıkçası kutudan yeni ürün çıkartıp ölü piksel testi yapmıyorlar. Fakat standda teşhir için olan monitöre yapıyorlar. Ben riske girmedim teşhirdeki monitörü aldım. Zaten en fazla 1-2 gün kalıyormuş orda, talep biraz fazla anlaşılan. Bir de satıcı arkadaşa şu meşhur A C S W panel muhabbetini sordum, 22" lik 226bw de öyle bir sorun olduğunu söyledi, 20" lik 206bw de öyle bir sorun olmadığını söyledi. Benim aldığım W panel, görüntü kalitesinde sakatlık yok açıkçası. Ayrıca bir önerim olacak. Mağzalarda teşhir için konulan monitörlere görüntü tek bilgisayardan çoğaltıcı yoluyla veriliyor. Bu yöntemle monitörün tavsiye edilen çözünürlüğünde gösterim olmuyor. Ben de mağzaya gittiğimde monitörün görüntü kalitesinde bir sorun olduğunu direkt anladım, ama mağzadaki arkadaşın açıklamasını mantıklı buldum, zaten eve gidip DVI kablosuyla bağladım, ayarlarını yaptım görüntü cam gibi oldu direkt. O yüzden mağzalardaki her görüntüye aldırmayın. İmkan varsa tek bir bilgisayara DVIyla bağlatıp çözünürlüğü 1680x1050 yapıp öyle teset edin, aradaki fark dağlar kadar çünkü. Umarım herkese böyle bir monitör nasip olur, geçekten tavsiye ederim.

Biz teşekkür ederiz.

Ayrıca çok çok önemli bir noktaya değindin; mağazalarda LCD monitörlerin görüntü kalitesi. Ben de almadan önce bir çok mağaza gezip kendi gözümle görmek istedim LCD'leri. Fakat ben anladım ki birçoğu çoklayıcı ile çıkış alıyor, görüntüler bulanık. Gerçek ile alâkası yok. Ben az çok tecrübeli biri olarak bunu anlayabilirim ancak daha bilgisiz biri mesela LG 1960-TR'yi bu halde görse, bu mudur övülen monitör demez mi? Amaç sadece satmak, bilgilendirmek değil ne yazık ki...

Ayrıca ben bu konuda biraz da üretici firmaları suçlu buluyorum. Ben üretiyor olsam ürünümün düzgün şartlar altında düzgün sergilenip sergilenmediğini kontrol ettirirdim. Ben adam gibi bir LCD üreteceğim ve mağazadaki adam bunu çamurlu görüntü modunda sergileyip malımı satmaya(¿) kalkacak. Alnını karışlarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 25 Temmuz 2007; 17:14:51 >

• Bu arada aeroking arkadaşımızın eskiden kullanmış olduğu Philips P(Professional) serisi monitör görüntü kalitesinin çok iyi ve keskin olduğu, üst düzey kişilere hitap eden bir monitördür. 206 BW'nin bu CRT'yi aratmadığını söylemesi sanırım kafalardaki(halâ varsa!) soru işaretlerini kaldıran çok önemli bir değerlendirmedir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

quote:

Orjinalden alıntı: korner12

Evet Arkadaşlar birkaç saat önce vatan bilgisayardan 206 bw aldım bütün lcd lere baktım adam da bırak 22 yi sen 20 al eve gidince büyük olduğunu anlayacaksın dedi... bende tamam abi sana güveniyorum dedim aldım eve geldim gerçekten harika kocaman bir lcd tv gibi geliyor gözüme çünkü bundan önce 14 crt kullanıyordum bütün arkadaşlara tavsiye ederim gerçekten muhteşem ya daha alışmaya çalışıyorum bu arada şu hazır profiller vardı ben bi ara buldum ama şimdi bulamıyorum hangi tuşlara basınca onları seçebiliyorum...

Hayırlı olsun arkadaşım, güle güle ve iyi günlerde kullanırsın İnşallah.

Çok köklü bir değişik yapmışsın, 14 inçten 20 inç LCD'ye, vay be! Kızgın çöl sıcağından serin sulara kendini salmak gibi.

Bu arada arkadaşlar, kişisel mod'u hangi değerlerde kullanıyorsunuz? Benim gözlerim yorulmasın diye, Magic Color kapalı, kontras ve parlaklık 65'te duruyor...

iyi niyetlerin ve güzel benzetmen için teşekkürler yavaş yavaş alışıyorum monitöre gerçekten çok harika çok parlak :)

• ben de bugün vatandan bu monitoru aldım. birkaç sorum var

1) benim monitorun arkasındaki etikette panel W gözüküyor. W panel kullanan varmı hiç? A dan daha mı iyi yoksa daha mı kötü?

2) ben parlaklık ve kontrast ayarlarını yapamıyorum. mevcut değil diye uyarı cıkıyor. yine auto ya basınca otomatik ayar mevcut değil diyor. ne yapmam gerekiyor? lütfen yardım edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DUKE_ouranus

şimdi sıra geldi s panel bulabileceğim bi mağzaya?? hangi mağzadan temin edebilirim arkadaşlar 226bw'yi bazı mağzalar etiket olayı kalktı artık anlaşılmıyor diyor doğrumu?? hem s olsun hemde ölü pixel test edebileceğim neresi var arkadaşlar???

bende bunu ögrenmek istiyorum arkadaslar.istanbuldayım
  • artık bırakın şu S - A - W bilmem vs vs panel konusunu arkadaşlar

bu modelde öyle bir panel mevzusu yokk!.... ayrıca 22 inc almıyorsunuz yani

alınabilecek en iyi lcd 20 inch şuan..... sadece ve sadece 206bw diyoruz
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.