Bildirim
Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME (7. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
950 pro 256 ile 512 kıyaslaması
Ortalama milletin ulastıgı rakamlar fikir verebilir
http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-950-NVMe-PCIe-M2-512GB-vs-Samsung-950-NVMe-PCIe-M2-256GB/m38554vsm38570
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu test verilerine bakarak sevinmeyinde üzülmeyinde. Reelde büyük dosya kopyalamalari hariç en dandik ssd ile arasında bir performans farkı yok. Verilerde 2 kat 3 kat çıkar doğru. Ama pratikte bu fark 2 kat 3 kat değil yarım kat bile değil. O yüzden tadını çıkarın boşverin testleri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam fark olmaz olur mu, en dandik ssd'nin 4 katı hızı var 512 lik olanın. Ben reel zaten 1.5gb / saniye veri aktariyorum diskler arasında. 100 gb dosya attiginizda ortaya daha büyük farklılıklar çıkıyor. Tabiki ev kullancısı için cok birsey kaybettirmez 3-4 dakika ancak kendim için çok yararlı bir deneyim -
Degerler normal, disk sorunsuz calısıyor. -
hocam belirtmiştim büyük dosya kopyalamarı hariç diye :) -
merhaba arkadaşlar;
ben MSI Z170A Gaming M7 anakart kullanıyorum ve anakartımda iki adet M.2 Turbo yeri var 32Gb veri yolu olarak.
Şimdi bende bu Evo950 512GB olandan almak istiyorum. herhangi bir sorun çıkarmaz dimi? üründen memnun kalır mıyım? tamamen oyunculuk üzerine alıyorum. geç açılan oyunlar için diyelim.
YA evo950 512GB alacam yada evo850 1TB alacam ? sizce hangisi işimi daha çok görür.
buarada raid ne demek? ve ne işe yarar? her ssd' ile RAİD olur mu? bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Zira bi adet 120GB hyperX'im var. daha hızlı olacaksa RAİD'i deneyebilirim -
Merhaba.
Oncelikle raid konusundan baslayayim;
Sizin su durumda raid isinize yaramaz. 1 tane samsung 950 pro 512 gb alip onunuze bakin. Anakartiniz zaten destekledigi icin sorun yasamazsiniz.
Raid icin daha fazla bilgi icin forumda arastirma yapabilirsiniz. Zamaninda bende bir iki ivir zivir karalamistim ama sizin icin gereksiz oldugunu soyluyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: MassiveDeviL
merhaba arkadaşlar;
ben MSI Z170A Gaming M7 anakart kullanıyorum ve anakartımda iki adet M.2 Turbo yeri var 32Gb veri yolu olarak.
Şimdi bende bu Evo950 512GB olandan almak istiyorum. herhangi bir sorun çıkarmaz dimi? üründen memnun kalır mıyım? tamamen oyunculuk üzerine alıyorum. geç açılan oyunlar için diyelim.
YA evo950 512GB alacam yada evo850 1TB alacam ? sizce hangisi işimi daha çok görür.
buarada raid ne demek? ve ne işe yarar? her ssd' ile RAİD olur mu? bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Zira bi adet 120GB hyperX'im var. daha hızlı olacaksa RAİD'i deneyebilirim
Profesyonel grafik tasarım işleri (Acad, 3dSmax vs.) ve render tarzı işler yapmayacaksanız, PC'yi en fazla oyun için kullanacasksanız m2.sata gereksiz pahalı olur. Onun yerine 1 TB 850 Evo daha mantıklı geliyor bana.
Şayet fantezi olsun, m.2'de denemiş olayım derseniz birşey diyemem (Benim yaptığım gibi).
PC açılış hızında 850 evo ile 950pro arasında bir fark olmaz. İkisi de aynı hızda açılır hemen hemen. Oyun loading süreleri de aşağı yukarı aynı olur.
Raid işine biraz karışık. Raid 0 var, raid 1 var vs. Hız artımı yapmak için düşünüyorsanız Raid 0 kullanırsınız. Sadece SSD ile değil mekanik HDD ile de Raid yapabilirsiniz. Yalnız PC açılış süresine olumsuz etki eder Raid 0 çünkü Bios ekranında fazladan 2 sn. kadar Raid ekranında bekletir. Ancak tek diskin oyun yükleme vs süreleri iki kat artar(Birbirinin aynı olan 2 disk kullanırsanız). Farklı hızlarda diskler kullanırsanız yine hız toplamları kadar hızlanır.
Ama atıyorum elinizde 1 tane 120GB SSD var, bir tane de 240 GB SSD var. Bunları da Raid 0 yapabilirsiniz ve hızı her iki diskin okuma / yazma hızları toplamı kadar olur ancak disk kapasitesi konusunda bir sorununuz olur. Örneğin Normalde 120+240=360 GB disk alanınız olması gerekir diye düşünüyorsanız yanılırsınız. Raid sistemdeki en küçük disk kapasitesinin 2 katı kadar kapasiteniz olur. Yani 120*2 =240 GB.
Raid'in mantığını kabaca anlatayım bir de;
Tek diskli sistemde elde olan atıyorum 5 GB veri var, bunun tamamını tek diske yazar. Diskin mevcut hızıyla okuma / yazma işlemi yaparsınız.
2 diskli Raid 0 sistemde Eldeki 5GB veriyi sırayla önce bir diske, sonra diğer diske yazar. Dolayısıyla eldeki veriyi yazma süresi yarı yarıya azalır. Sisteme 2'den fazla diskte bağlayabilirsiniz, bağladığınız disk sayısı kadar hız artışı olur. Örneğin aynı özellikte 4 SSD var elinizde Raid 0 bağladığınız. Tek diskin okuma/yazama hızı 500/400 olsun. 4 diski bağlayınca okuma/yazma hızı 2000/1600 gibi değerlere ulaşır ancak dediğim gibi açılıştaki Raid bekleme ekranından kaçış yok :)
Bir de Raid 1 sistemleri var. Bu tarz sistem ise güvenlik amacıyla kullanılır. Daha ziyade işyeri, server PC vs sistemlerde. Raid 1 sistemdeki amaç ise yine atıyorum elde olan 5 GB veriyi aynı anda her iki diske birden yazar. HDD'lerden biri bozulduğu takdirde sistemin otomatik olarak yedeği elinizde mevcut olur ancak mekanik disklerin kullanımının yavaş yavaş sonlanması nedeniyle artık Raid 1'ler çok fazla kullanılmamaya başlayacak. Zira SSD'ler, mekanik disklere göre hayli güvenilir. Diskin kafa vurması, elektrik gidince silindirlerin bozulması vs. durumlar olmayacak artık. Durduk yere bozulan HDD'ler bile vardı :)
AMD ve intel sistemlere Raid kurulumu farklıdır. Raid yapacaksanız kesinlikle AMD tavsiye etmem.
Velhasıl kelam uzun lafın kısası ben sizin için 1 TB 850 Evo öneririm. Ancak daha uygun fiyata mal etmek isterseniz 4 tane 850 Evo 256 GB ile Raid 0 :) Yine de takdir sizin...
Edit: Şimdi baktım da Raid 0 ucuza gelmiyormuş, 1 TB ile 4*250 Raid 0 fiyatları aynıymış...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 9 Mayıs 2016; 22:50:16 >
-
hocam çok teşekkür ederim. gerçekten çok faydalı oldu yorumların.
peki m.2'de tamam performans olarak çok iyi, e anakartımda müsade ediyor. ama yinede öyle aman aman bf4 yada fallout gibi oyunlarda 850evoya göre fazla fark yoksa dediğiniz gibi 1tb daha mantıklı.
başka bişey sorayım o zaman. madem SSD değil normal HDD'lerde de RAİD 0 oluyorsa bende iki tane 500GB WD black 7200RPM var. bunlarda sadece oyunlarım var. bunları RAİD 0 yapabilir miyim? yapılırsa nasıl yaparım? RAİD 0 olunca o iki hdd'deki oyunlarda hız manasında gelişme olurmu=? -
quote:
Orijinalden alıntı: MassiveDeviL
hocam çok teşekkür ederim. gerçekten çok faydalı oldu yorumların.
peki m.2'de tamam performans olarak çok iyi, e anakartımda müsade ediyor. ama yinede öyle aman aman bf4 yada fallout gibi oyunlarda 850evoya göre fazla fark yoksa dediğiniz gibi 1tb daha mantıklı.
başka bişey sorayım o zaman. madem SSD değil normal HDD'lerde de RAİD 0 oluyorsa bende iki tane 500GB WD black 7200RPM var. bunlarda sadece oyunlarım var. bunları RAİD 0 yapabilir miyim? yapılırsa nasıl yaparım? RAİD 0 olunca o iki hdd'deki oyunlarda hız manasında gelişme olurmu=?
Oyunlarda dediğim gibi hissedebileceğiniz bir hız artışı olmaz. 120GB 850 Evo ile yanlış hatırlamıyorsam Sniper Elite 3 oyununu 4-5 saniyede yüklüyordu...
Mekanik disklerinizle yapacağınız Raid 0'da ise her iki diskin hız toplamları kadar hız artışı olur.
Örneğin HDD okuma / yazma hızı 100/50 Mb/s ise toplam hız 200/100 olur. Ancak maalesef Raid işlemi yaparken her iki diskin de formatlanması gerekir.Yani mevcut verileri kaybedersiniz. Toplamda ise tek 1 TB diskiniz varmış gibi görür...
Raid için Bilgisayar açılırken ctrl+ı (U harfinin sağındaki ı) basarak raid menüsünü görebilirsiniz. Raid yaparken yanlışlıkla diğer disklerdeki verilere zarar gelmemesi için çıkarmanızı tavsiye ederim. Diğer ayrıntılıarı Youtube'de bulabilirsiniz. Sıkıntı olursa yine yardımcı olmaya çalışırım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 9 Mayıs 2016; 23:12:07 >
-
Eyvallah çok teşekkür ederim hacım.
Peki sence m.2 512gb mı? Yoksa 1TB 850evo mu almak daha mantıklı? (Oyunlar için)
Merhaba,
Bu noktada sizinde karar verebileceğiniz şeyler var aslında. Her ne kadar sadece oyunda kullanacak isenizde 950 ile 850 serisi arasında garanti bakımından 850de 150TB 950de 400TB veri yazma garantisi mevcut. Bu da önemli bir kıstas olabilir. Ki bence oyunlarda IOPS değerleride önemli bir etken olacaktır. Ve aralarında IOPS olarak yüksek fark var. Eğer 512GB sizin için yeterli bir kapasite ise 950 alınabilir. Yok 1TB olsa benim için daha iyi derseniz tabi ki 1TB alın derim ben. Ama alırken ondada 850evo ve pro arasındaki fiyat farkı çok olmaz ise(nereden alacağınızı bilmiyorum) pronun 10 yıllık garantisini de kenara atmamak lazım. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: meridyen41
Arkadaşlar merhaba.
Allah rızası için bana biri bu skorlar normaldir veya sorun şu gibi duruyor gibi yardımcı olsun kafayı yiyeceğim yoksa.Yazma hızına takıldım bu arada sanki çok düşük gibi
2 ay önce Monster Abra A7 V6.3 modelini aldım.Win 10 Pro var.
Skorlar ekran görüntüleri aşağıdadır bi inceleyip fikir belirtir misiniz lütfen
Bunlarda benim değerlerim bundan önce Samsung 850 M2 kullanıyordum sanki performansı daha iyi di.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 15 Mayıs 2016; 12:57:25 >
-
Çok yararlı bir konu olmuş gerçekten okudum baştan sona. Anladığım kadarıyla hala bazı performans eksikleri mevcut okuma yazma hızları yüksek olsa da arka planda ki değerler tatmin edici değil gibi geldi yazışmalardan. Bende şuan samsung 840 pro 256 gb ve DDR3 bir sistem var bu ara DDR4 e geçiş yapmayı düşünüyorum gene heveslendim bir şeyler değiştirmeye. Aşağıda ki iki ürünü almayı düşünüyorum extra bir şey takarak tam hızı almak istemiyorum direk tak çalıştır olsun bu fiyata 950 pronun pek alternatifini göremiyorum var mıdır şu kadar ekle şunu da düşünebilirsin diyebileceğin bir ssd ?
Asus Maximus VIII Ranger ve Samsung 950 Pro 256GB 2200MB-900MB -
quote:
Orijinalden alıntı: JeaLeusy
Çok yararlı bir konu olmuş gerçekten okudum baştan sona. Anladığım kadarıyla hala bazı performans eksikleri mevcut okuma yazma hızları yüksek olsa da arka planda ki değerler tatmin edici değil gibi geldi yazışmalardan. Bende şuan samsung 840 pro 256 gb ve DDR3 bir sistem var bu ara DDR4 e geçiş yapmayı düşünüyorum gene heveslendim bir şeyler değiştirmeye. Aşağıda ki iki ürünü almayı düşünüyorum extra bir şey takarak tam hızı almak istemiyorum direk tak çalıştır olsun bu fiyata 950 pronun pek alternatifini göremiyorum var mıdır şu kadar ekle şunu da düşünebilirsin diyebileceğin bir ssd ?
Asus Maximus VIII Ranger ve Samsung 950 Pro 256GB 2200MB-900MB
Aslinda konu icinde adi gecen aparati aldiginiz zaman, sizin icin bir eksi taraf soz konusu olmaz. Diski ddr3 ile de sorunsuz kullanabilirsiniz.
Ben maximus8 hero ile 512 gb lik modelin kurulumunu yapmistim. Tavsiyem dusunurseniz 512 gb lik modelini aliniz. Cunku 256 gb cok cabuk doluyor ve diskin performansi dusuyor. 950pro 512 gb in 400tb gibi yazma omru oldugu dusunulurse sizin disk olayiniz hayatiniz boyunca kapanmis olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şuan kullandığım diskte pek yer sorunum olmasa da gönlüm 512 den yana. Tabi bu fiyat farkını karşılamam zor o yüzden gene 256 gb tercihim olur gibi geliyor. 512 deki okuma yazma hızı falan etkiler mi performansı acaba biraz daha yüksek. -
Anladim. Butce meselesi tabi.
Hiz olarak sizin farkedeceginiz bir durum soz konusu degil. Zaten windows ve oyunlar dll kutuphaneleri uzerinden acildigi icin ayni diyebilirim. Sirali okuma ve yazmada eger karsisina raid ssd kurarsaniz soyledigi hizlari gorebiliyorsunuz. Ben 4 lu ssd raid ile yazan hizlari gordum. Fakat windows acilis ve oyun yuklemeleri normal ssd lerle ayni yada biraz daha iyi diyebilirim. Bu 'biraz' aslinda kurdugunuz sistemle alakali diye dusundugum icin tam yuzdelik veremiyorum. Z107 cipsette %20 gibi x99cipsette %10gibi dusunun.
Anladım kağıt üzerinde 3 e katlasa da ssd diskleri 2 aynı özellikli bilgisayara birine 950 pro birine normal ssd koysak söylemeseler bu farkı anlamayacağız belki de.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X