Bildirim
Samsung SSD 840 EVO ve 850 PRO Fiyat Farkı?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
evo lar tlc bellek kullanıyor, pro lar mlc bellek kullanıyor
tlc nin yazma ömrü 250-1500 iken, mlc de 1000-5000 arası
http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/nand-flash-bellekler-kaca-ayrilir/
burada anlatmış -
quote:
Orijinalden alıntı: agonfighter
Arkadaşlar selamlar bu iki SSD arasındaki fiyat farkı neden bu kadar yüksek sizce? 250 gb'lık versiyonlar için biri 350 TL biri 550 TL. Hızları aşağı yukarı aynı, sizce bunun nedeni ne olabilir?
850 Evo alınız, günlük kullanıcılara yeter.
Pro daha çok profesyonel işler için. -
teşekkürler hocam, yazıyı okudum ama anlayamadım. yazma ömrü derken? yani mlc daha uzun ömürlü mü oluyor? -
eyvallah ben de profesyonel işler yapıyorum :))
aynı anda 10 tane ağır programın açık olduğu oluyor, sürekli bir sürü sekme açık oluyor browserlar'da, genelde 3-4 virtual desktop'la çalışıyorum windows 10'da. aynı anda çok şey yapınca takılmalar başlıyor, o yüzden en güzelini almaya çalışıyorum. ama farkını tam anlayamadım. -
840 evo alınmaz şu saatten sonra.Ayrıca sorunları var diye biliyorum. -
orada yazılanları anlayan sayısı çok az, benim anladığım mlc bellekli pro versiyonun evo'dan çok daha uzun ömürlü olduğu.
profesyonel iş demişsiniz ama açık olan sekmeler, sanal masaüstüleri bunlar daha çok işlemciye yüklenir. hdd nin elbette darbağozı olur ama işlemci sizin için daha önemli olmalı. en kötü ssd bile işinizi görür aslında, evo size yeterli -
Neden alinmaz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: agonfighter
Neden alinmaz?
840 serisi eskidi ve 840 evolarda eski dosyaları okurken yavaşlama problemi oluyor.Ayrıca fiyatları da ucuz değil.Piyasadan yavaş yavaş kalkıyor.Ssd alırken genelde güncel olanı almak her zaman iyidir. -
en günceli almak güzel de fiyatı çok :) -
840 Evo alınmaz artık gerçekten. -
Pro serisi daha uzun ömrü ve 10 yıl garantisi ile daha çok profesyonel işlerde kullanılmak üzere daha sağlam bileşenlerden üretilmiştir. Uzun vadede yüksek miktarda veri yükleme-silme ve data kaybı riskini minimuma indirme açısından tercih edilir.
Günlük kullanımda ve normal kullanıcılar için pek gerekli değil Evo almanız yeterli olacaktır. Ancak 850 evo bakmanızda fayda var, 840 serisi eskidi artık.
Ben neden 850 pro kullanıyorum diye soracak olursanız ucuza taiwandan aldım, zaten 256gb olanını 200 liraya aldım :) Ancak iş bilgisayarımda 2 adet 850 pro kullanıyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X