Şimdi Ara

Samsung ses sistemi konusunda tavsiye ve bilgilendirmeye ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanya'da yaşıyorum... Geçen hafta bir SAMSUNG UE-46D8090 televizyon satın aldım... Şimdi bu televizyona yine Samsung marka bir ses sistemi almak istiyorum... 5.1 ses sistemlerini inceledim, fiyatlara baktım, uygun bir tane de buldum fakat sonradan kafama bir soru işareti takıldı... Bu televizyonda doğrudan harici diskten film izleme olanağı var ve benim de bütün filmlerim harici diskte kayıtlı... Dolayısıyla bir BR player veya o tarz bir cihaza ihtiyacım yok... Ayrıca önümüzdeki hafta çocuğa doğumgünü hediyesi olarak Playstation 3 alacağım... Mutlaka BR veya DVD oynatmam gerekirse onunla da oynatabilirim... Sonra 2.1 ses sistemlerini inceledim, onlarda da kafama takılan birkaç nokta oldu... Fiyatlar da birbirinden çok uzak değil... Dolayısıyla fazla BR player göz çıkarmaz, 5.1 olsun bari diye düşündüm ama yine de çok kararsızım ve kafama takılan soruları burada sıralamak istiyorum... Vakti ve bilgisi olan arkadaşlar alaka gösterip cevap yazarsa çok memnun olurum...

1. 2.1 ses sisteminde de "Surround System"den bahsediliyor... 2.1 ses sistemi gerçekten 5.1 kadar verimli olabilir mi...? Yani ses aynen 5.1 sistemde olduğu gibi bütün odayı sarabilir mi, o kadar kaliteli çıkabilir mi...? Televizyonun altına konulan tek bir hoparlör nasıl aynı hissi verebilir ki...?

2. Eğer 5.1 Home Theater System alırsam, hoparlörleri televizyona da bağlama şansım var mı, yoksa sadece BR player'a mı bağlanabiliyor...? Yani dediğim gibi ben filmleri BR player'dan değil harici diskten izliyorum, veya yeri gelir televizyondan müzik dinlemek isterim; eğer hoparlörleri televizyona bağlayamayacaksam 5.1 ses sistemi zaten otomatikman elenmiş oluyor...

3. Eğer her ikisini de bahsettiğim şartlarda kullanabileceksem, siz yerimde olsanız hangisini tercih edersiniz...?

5.1 olursa arka hoparlörler kesinlikle kablosuz olacak... Ekstra bir cihaz gerekiyormuş galiba; fiyat araştırmamı yaparken o cihazı da dahil ettim ve bütçemi ona göre planladım... Dolayısıyla mobilite olarak her ikisi de (5.1 veya 2.1) aynı konumda benim için...

Umarım kafama takılanları yeterince detaylı ve açık bir şekilde anlatabilmişimdir...
    Şu an için tek ihtiyacım bilgi sahibi arkadaşların, söz konusu seçeneklerin artıları ve eksileri konusunda tecrübeleriyle bana yol göstermesi...

Şimdiden teşekkürler...
    Selamlar...

• Çok zor sorular sordum herhalde...
    Konuyu biraz yukarıya taşıyıp tekrar şansımı deneyeyim bari...
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivcikcikder

Arkadaşlar merhaba...

Almanya'da yaşıyorum... Geçen hafta bir SAMSUNG UE-46D8090 televizyon satın aldım... Şimdi bu televizyona yine Samsung marka bir ses sistemi almak istiyorum... 5.1 ses sistemlerini inceledim, fiyatlara baktım, uygun bir tane de buldum fakat sonradan kafama bir soru işareti takıldı... Bu televizyonda doğrudan harici diskten film izleme olanağı var ve benim de bütün filmlerim harici diskte kayıtlı... Dolayısıyla bir BR player veya o tarz bir cihaza ihtiyacım yok... Ayrıca önümüzdeki hafta çocuğa doğumgünü hediyesi olarak Playstation 3 alacağım... Mutlaka BR veya DVD oynatmam gerekirse onunla da oynatabilirim... Sonra 2.1 ses sistemlerini inceledim, onlarda da kafama takılan birkaç nokta oldu... Fiyatlar da birbirinden çok uzak değil... Dolayısıyla fazla BR player göz çıkarmaz, 5.1 olsun bari diye düşündüm ama yine de çok kararsızım ve kafama takılan soruları burada sıralamak istiyorum... Vakti ve bilgisi olan arkadaşlar alaka gösterip cevap yazarsa çok memnun olurum...

1. 2.1 ses sisteminde de "Surround System"den bahsediliyor... 2.1 ses sistemi gerçekten 5.1 kadar verimli olabilir mi...? Yani ses aynen 5.1 sistemde olduğu gibi bütün odayı sarabilir mi, o kadar kaliteli çıkabilir mi...? Televizyonun altına konulan tek bir hoparlör nasıl aynı hissi verebilir ki...?

2. Eğer 5.1 Home Theater System alırsam, hoparlörleri televizyona da bağlama şansım var mı, yoksa sadece BR player'a mı bağlanabiliyor...? Yani dediğim gibi ben filmleri BR player'dan değil harici diskten izliyorum, veya yeri gelir televizyondan müzik dinlemek isterim; eğer hoparlörleri televizyona bağlayamayacaksam 5.1 ses sistemi zaten otomatikman elenmiş oluyor...

3. Eğer her ikisini de bahsettiğim şartlarda kullanabileceksem, siz yerimde olsanız hangisini tercih edersiniz...?

5.1 olursa arka hoparlörler kesinlikle kablosuz olacak... Ekstra bir cihaz gerekiyormuş galiba; fiyat araştırmamı yaparken o cihazı da dahil ettim ve bütçemi ona göre planladım... Dolayısıyla mobilite olarak her ikisi de (5.1 veya 2.1) aynı konumda benim için...

Umarım kafama takılanları yeterince detaylı ve açık bir şekilde anlatabilmişimdir...
    Şu an için tek ihtiyacım bilgi sahibi arkadaşların, söz konusu seçeneklerin artıları ve eksileri konusunda tecrübeleriyle bana yol göstermesi...

Şimdiden teşekkürler...
    Selamlar...

oncelikle sanirim samsung urun almak istemenizin sebebi HDMI CEC ozelligi yani tek kumanda ile 2 cihazi da kontrol etmek istemek. ancak, bilin ki samsung'un sadece 1 model a/v receiver'i var. ancak bir kac model 3D bluray player + 5.1 hoparlor seti var ve bunlarin bazilarindaki bluray player cihazi, giris seviyesi bir a/v receiver gorevi de goruyor.

1) hayir 2.1, 5.1 gibi olamaz bir kere hoparlorleri koydugunuz yerleri dusunun. 2.1'deki 1 kismi da center hoparlor degil subwoofer'dir,

2) hoparlorleri dogrudan tv'ye baglayamazsiniz. hoparlorler her durumda amfiye bagli olmak zorundadir. (ya da bahsettigim pakette, amfi gorevi goren 3d bluray player cihazinin hoparlor cikislarina) ama amfi ya da amfi gorevi goren a/v receiver'i tabii ki TV'ye baglayabilirsiniz. bunun icin 2 yontem izleyebilirsiniz.

a) sesi digital audio out (optical) cikisini, bir optik kablo kullanarak, kullanacaginiz amfi ya da amfi gorevi goren 3d bluray player cihazinin digital audio in (optical) girisine baglamak
    b) sesi TV cihazinizin HDMI IN 2 giris konnektorunu kullanacaginiz amfi ya da amfi gorevi goren 3d bluray player cihazinin HDMI OUT konnektorune baglamak burada sesin yonu tv'den amfiye dogru oldugu halde tv'de in amfide de out konnektorlerini kullanacaksiniz. bu sizi sasirtmasin. bunun sebebi HDMI'in ARC (audiı return channel) ozelligidir. bu ozellik var olmadan once tek yol, bir ust secenegi kullanmak idi. ama sadece HDMI 1.4 konnektorlerin bazilarinda bulunan ARC ozelligi ile simdi bu ikinci secenek de cikti. tv'nizin manuelini indirip okudum, tv'nizde HDMI 1.4 ve ARC ozelligi var. HDMI 1.4 CEC + arc ozelligini destekleyen HDMI out konnektorlu bir amfi aldiginizda bu ozelligi kullanabilirsiniz. arada HDMI 1.4 ARC destekli bir kablo kullanmak sartiyla tabii:)

burada bir hatirlatma. tv'lerdeki dijital yayinla, en azindan su anda 5.1 degil 2.0 ama amfi ya da amfi gorevi goren bluray player'inizin 2.0'i sanki 5.1'mis gibi hissettirme ozelligiyle 5 hoparlorden de ses duyabilirsiniz, bazi kayiplarla.

gelelim bence sizin deginmediginiz ama deneyimlerime gore benim onemli buldugum noktaya. hard diskten film ve muzik oynatma konusu.

eger hard diskten kastiniz, bildigimiz sade hard disk ise, 2 seceneginiz var

a) hard diski tv'ye usb'den baglamak, yani "play etme" isini tv'ye yaptirmak (ses yukarida anlattigim baglanti sekillerinden biriyle tv'den amfiye oradan da hoparlorlere ulasacaktir)
    b) hard diski amfinin ya da amfi gorevi gorevn bluray player'in usb'sine baglamak, yani play etme isini amfi ya da amfi gorevi goren bluray player'a yaptirmak (ses amfiden hoparlorlere ulasacak, goruntu amfi ya da amfi gorevi goren bluray player'in hdmi cikis konnektoruyle tv'nin hdmi in konnektorune ulasacaktir)

eger hard diskten kastiniz, icinde bir hard disk olan veya kendisine disaridan bir disk bagli bir digital media player ise, tek seceneginiz var (aslinda 2 ama digeri anlamsiz, o yuzden onu geciyorum): digital media player'inizin hdmi cikisini amfi ya da amfi gorevi goren bluray playerinizin hdmi in girisine baglayip, sesi amfiye bagli hoparlorlerden almak ve goruntuyu de amfi yada amfi gorevi goren 3d bluray playerin hdmi out cikisindan tv'nin hdmi in girisine girerek goruntuyu tv cihazindan almak.

elinizdeki var olan cihazi bilmiyorum ama umarim sadece hard disk degil de media player'dir cunku aksi takdirde play etme isini tv ya da amfi yapacktir ama bu cihazlar maalesef kendilerine usb'den baglanan hard diskleri, birakin play etmeyi tanima konusunda bile cok buyuk kisitlara sahipler. ama elinizde media player varsa, bu cihaz hemen her turlu formati oynatir, size de ses ve goruntuyu media player'in hdmi cikisindan tv ve amfiye tasima isi kalir. uyum sorunuyla karsi karsiya kalmazsiniz.

umarim sorularinizi yanitlayabilmisimdir.

illa samsung alacaksaniz HT-D5550 amfi gorevi de goren ama az giris cikisli bluray player + 5.1 hoparlor paket urunu, yaklasik 1,000 TL. usb, ethernet, istendiginde (ek satin alinacak bir modulle) wireless hale gelen 2/3 yollu kule hoparlorler var, samsung almazsaniz denon avr-1311xp ya da 1312xp benzer paketleri de yaklasik 1,000 TL ama wireless'a gecme secenegi yok ve hoparlorler kule degil 1/2 yollu uydu hoparlor. usb ve ethernet de yok ama gercek bir amfi oldugundan giris cikis amfi ozelligi de tasiyan 3d bluray player cihazina gore cok daha fazla ve ses ayarlarina her turlu taklayi attirabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E51F2AB1B -- 27 Aralık 2011; 0:14:35 >

• Çok çok teşekkür ederim, elleriniz dert görmesin... :)
    Sorduğum soruların cevabını fazlasıyla aldım sayenizde...

Şu durumda 2.1'den vazgeçtim...

Harici diskten kastettiğim, bildiğiniz sıradan, üstünde hiçbir tuş olmayan, 500 gb, Maxtor marka bir cihaz... Bir media player değil yani... Söylediğiniz gibi doğrudan televizyona USB kablo ile bağlıyorum, çok şükür hiçbir takılma, donma olmadan, hayranlık uyandıracak derecede temiz görüntülere sahip .mkv dosyalarını dahi sorunsuz şekilde izleyebiliyorum... Bu konuda çok şükür şanslıyım sanırım...

5.1 sistemlerden de HT-D5100 modelini belirlemiştim... Hem bütçeme daha uygun, hem de ihtiyaçlarımı karşılar diye düşünmüştüm... Çünkü benim derdim film izlerken veya müzik dinlerken bi parça daha fazla tad alabilmek... Özellikle aksiyon filmlerinde tüm sesleri net duyabilmeye ihtiyaç duyuyor insan... Yani öyle çok profesyonel zevkler peşinde değilim... Bu arada arka hoparlörler için Wireless Audio Station olarak da SWA-5000 modelini seçmiştim... Bir acemi olarak ne kadar doğru seçimler yapmışımdır bilemiyorum tabii... İnternetten sipariş verdiğimde ikisi, nakliye ücretleri de dahil olmak üzere toplam 330 euro'ya mal oluyor... Bu da aşağı yukarı 800 TL civarında yapıyor...

Tekrar tekrar teşekkür ederim ilginize...

Selamlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.