Şimdi Ara

Samsung-Seagate ' de garanti farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarcının bana dediğine göre samsung hdd'ler bozulmaya yanmaya karşı sağlam garantiliymiş.seagate ise yanmaya garantili değilmiş.DOĞRU MU???

• seagate şu anki en iyi hdd leri üretiyor takma kafana yanarsa garantiye gider bence
  • Yalaaaan, bilgisayarcının elinde samsung var anlaşılan,onları satmaya çalışıyor. Hangi harddisk üreticisi yanmaya garanti verir ki, onu yapsa yapsa sigortacılar yapar. Senin bilgisayarcı sigortacılarla birlikte çalışıyorsa onu bilemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Yalaaaan, bilgisayarcının elinde samsung var anlaşılan,onları satmaya çalışıyor. Hangi harddisk üreticisi yanmaya garanti verir ki, onu yapsa yapsa sigortacılar yapar. Senin bilgisayarcı sigortacılarla birlikte çalışıyorsa onu bilemem.

+1.. Dicek söz yok haklısın
  • garanti koşullarının farklı olması imkansız..
    sadece ekstra 3 yılı var seagate in..
    ben olsam ikisini de değil WD seçerdim...sessizlik açısından..
  • Seagate 250gb 410as 3aac al en iyisi geçen aldım bir gram ses yok ve çok hızlı.. klasör açarken bekleme bile yapmıyor
  • seagete ve hitachi markaları harddiskde bir marka halindeler arkadaşım harddiskde yeni teknolojileri daima bu harddiskler ilk olarak çıkarır diğerleri bu nlardan kopya çekerler benim pc bilgime göre seagete diskleri samsungdan daha iyidir ve garanti konusundada ( süre hariç ) hiçbirşeyin farklı olacağını zannetmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Western Digitali de unutmayalım. İntelli seek ve kafa koruma mekanizması sayesinde diğer disklere oranla daha az güç harcıyor daha az titriyor ve daha az ses çıkarıyor... Kafa korumayı da bilirsiniz zaten taşınırken okuyucu kafa diskin üzerinde sekip durmasın diye... Ama lanet olsun :D 2500KS nin access time'ı 13ms iken 2500AAKS nin access time'ı 16 ms... Aktarım olarak 410AS ile aynı belki daha da hızlıdır....
  • Evet Samsung lar da yanık ile ilgili bir garanti var.

Ama ya bilgisayarcı yanlış anlattı ya da siz bize yanlış aktardınız.

Samsung disklerde çip yanıklarına karşı garanti vardır ki kontrolcü olduğu için HDD çalışmaz hale gelir.

Seagate te ise bu garanti yok. Bilgisayarcının demek istediği sanırım bu.
  • Ne yani Seagate'in çipi yanında garantiye girmiyor mu?

Elimizde 3-4 tane Samsung harddisk var garantiden döndü kullanıcı hatası olmamasına rağmen,sırf ide yuvasının kenarı ufak çatlak diye...Halbuki Samsung ide yuvasını bilerek dandik üretiyor...

Seagate'in teknik servisinden bugüne kadar cihaz dönmedi,ne gönderdiysek yenisi geldi hiç sorun etmediler.
    Ya biz torpilliyiz,ya da gerçek bu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Ne yani Seagate'in çipi yanında garantiye girmiyor mu?

Elimizde 3-4 tane Samsung harddisk var garantiden döndü kullanıcı hatası olmamasına rağmen,sırf ide yuvasının kenarı ufak çatlak diye...Halbuki Samsung ide yuvasını bilerek dandik üretiyor...

Seagate'in teknik servisinden bugüne kadar cihaz dönmedi,ne gönderdiysek yenisi geldi hiç sorun etmediler.
    Ya biz torpilliyiz,ya da gerçek bu...

Valla torpil falan anlamam ben.

Sadece yanık konusuna açıklık getirdim. Çünki HDD gerçekten yanınca ( cayır cayır yanmak dediğimiz ) garanti kapsamına girer gibi bir izlenim ortaya çıkmış.

• Bizim bildiğimiz yangında yanma olayı mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.