Merhabalar ; Daha önce ml-1610 dolumunu ilk olarak foruma paylaşmıştım.. İşim toner dolumu değil fakat sıradan bir kullanıcı olarak bütün adımları izlemiştim ve gereken paylaşımı yapmıştım.. Şimdi sorunum SCX 4521F ile ilgili.. Dolumu ml-1610 ile eşdeğer olduğu için aynı yolla doldurdum. Simsiyah çıktı alıyorum.Fakat FAX gelmiyor. .Üstünde sigorta var , onu değiştirmek gerekiyormuş. Yalnız buna gerek kalmadan " key " girilerek , kırarak sigorta değiştirilmeden kullanılabiliniyormuş.. Sitede buna benzer sorun yaşayıp aşabilen varmı ? Her seferinde sigorta değiştirmek haricinde , keyi girmeyi ve key'i bilen var mı ? Fax göndermede, çıktı almada hiç bir sıkıntı yok. Fakat Dışardan fax gelirken belleğe alıyor.Toner boş diyor.. Bu sorunu nasıl aşarız. Aşabilen varmı ?
ben biraz siteleri dolaştım bir sitede şöyle bir açıklama buldum bir dene istersen
ARIZA: Toner Empty, Toner Low, Fuser Error
ÇÖZÜM: Yeni toner veya doldurulmuş toner takıldıktan sonra yukarıda belirtilen arızalardan herhangi birini görmeniz durumun takmış olduğunuz toneri çalışmayacaktır. En kısa çözüm toner üzerinde bulunan cam tüp sigortanın (0.62A) değiştirilmesidir. Diğer Yöntem : Aşağıdaki işlemlerin adım adım yapılmasından sonra, hata yazısı ekrandan silinecek ve yazıcı kullanıma hazır hale gelecektir.
* Yazıcı üzerinde bulunan “MENÜ” tuşuna basın, ekranda “Paper Type” yazısı görünecektir. * Yazıcı üzerinde “#” tuşuna basın. * Yazıcı üzerindeki rakamlardan “1934″ rakamlarını sırayla tuşlayın. * Yazıcı üzerinde “GİRİŞ/ENTER” tuşuna basın. * İlk dört işlemi sırasıyla ve hatasız yaptıysanız, ekranda “tech” kelimesini görmeliyiz. Bu teknik menüye girdiğimiz anlamına gelir. * “tech” yazısı ekranda yazarken tekrar “MENÜ” tuşuna bas, ekranda “Data Setup” yazısı çıkacaktır. * Sol ok tuşu ile ekranda “New Cartridge” yazısını görene kadar ilerleyin. * “New Cartridge” yazısı ekranda görüldüğünde, “GİRİŞ/ENTER” tuşuna basın. * Ekranda çıkan “YES/NO” seçeneğinden “YES” i seçerek “GİRİŞ/ENTER” tuşuna basınız. * Bu işlemlerden sonra mutlaka çözülmüş olmalıdır. Eğer bu sorun devam ederse ilk adımdan itibaren tüm işlemler tekrarlayın. * Tekrar “tech” menüsünden normal menüye geçmek için sırayla “MENÜ” , “#” , “1934″ , “GİRİŞ/ENTER” tuşlarına basın.
scx-4521f tonerler sigortalı tonerlerden kullanıyor. eğer menüden “toner boş” uyarısını iptal edemediysen, cam tüp sigortayı değiştirerek sorunu çözebilirsin, yeni sigorta bulamama gibi sıkıntın varsa dikkatlice sigortanın baş taraflarında bulunan metal kısımları aç, sonra da 0,75 elektrik kablolarının içerisinde bulunan çok telli (kıl şeklinde) tellerden sadece birisini cam tüpün içerisinden geçirip metal kapakları düzgünce kapat ve yerine tak. büyük ihtimalle sorununu çözmesi lazım.
başka yabancı bir sitede ise #1934 rakamlarını hızlı girmen gerektiğini söylüyor denemende bence fayda var gelişmeleri burada paylaşırsan forum adına güzel bir konu olur kolay gelsin
yazıcıyı kapatıp açmayı unutma
Dostum benim için araştırma yapmışsın çok teşekkürler. Bende bu mesajı yazdım cevap alamadım, yabancı forumlarda araştırmaya başladım.Muhtemelen aynı forumdaki mesajdan yola çıktık. Senin msjından önce orayı görmüştüm, denedim ve ekrandan o yazıyı kaldırdım. Bu işlemi yapmadanda bunu daha bulamadanda sigorta işini buldum. 2 tane sigorta almıştım. Ama kodlar işe yaradı. Sigorta değiştirmeye gerek kalmadı. Çok değerli bir bilgi bence bu..
samsun 4216 lardada aynı problem var dışarıya dolum yaparsanız sigorta 0,50 kuruş uygunyani
kardeş teşekkür ederim. denedim oldu saolun.
teşekkürler sn: mss 80 faydalı bilgilerin için sağol..
arkadasalr bu makinada scx 4521f, kartus olmadan tarayici olarak kullanamazmiyiz makinayi ?
mms 80 verdiğin faydalı bilgi için teşşekkür ederim.. Bugün ihtiyacım oldu ve forma bakmak aklıma geldi sayende sorunu hallettim tekraradan teşekkür edserim.
valla cok sağol kardes ya cok işime yaradı ya
Xerox PE-16 / Samsung SCX-4216 ve 4521F lerde Düşük toner ve Toner Bitti uyarısında MENÜ / # / 1934 / GİRİŞ / MENÜ / Üç defa Sağ OK / New Cartridge ye geliyosun / GİRİŞ / GİRİŞ tekrardan MENÜ / # / 1934 / GİRİŞ
bu sigorta nerede onu ben göremedim tonerdemi yazıcıdamı sigorta resimle gösterebilen arkadaş varmıdır. yazıcım Samsung scx 4828fn
menü #1934 giriş ile başlayan kodlama işlemini yaptım. ancak hala daha faks geldiğinde çevir sesi geliyor ekranda alıyor yazıyor fakat cihaz faksı yazdırmıyor. giden faksta sorun yok. ancak niye böyle yapıyor çözemedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme