Şimdi Ara

Samsung S95b mi LG G2 mi LG C2 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Yukarıda rtings.com ‘un karşılaştırmasını paylaşmış arkadaşlar. Şimdi okudum. Yani orada bile Samsung’un renklerinin doğal olmadığı tespiti yapılmış. Ben 10 yıldır Samsung note 5-7-9-10 telefonunu kullandıktan sonra sırf doğal renk vermediği için iPhone’a geçtim.

Samsung’un ne çektiği fotoğrafın rengi; nede TV’sinin rengi doğru değil. Neden oynuyorlar renklerle anlamak mümkün değil.

Bir TV gerçek renkleri göstermeyecekse, bir kamera gerçek renklerde çekim yapmayacaksa neden üretilir neden müşteri tarafından alınır zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung daha yeni teknoloji.lg önermem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam bunlar tv eğlence aracı stüdyo monitörü değil grafik tasarımı vs yada içerik üretimi içinde kullanılmıyor o bahsettiğiniz vivid canlı parlak renkleri seven kitlede çok fazla...iş böyle olunca samsungda bu işten vazgeçmiyor ama diğer markalarda bu konuda iyi değil sadece sony bu konuda diğerlerinden farklı...

• RNNN kullanıcısına yanıt

Hocam hak veriyorum, evet renkler daha canlı, gözalıcı. Ama en son 2.el de ne satışa koysam renklerden dolayı sorun yaşıyordum. En son 13ProMax satıyorum ürün orjinal değil diyordu müşteriler.

Note10 ile çekilen fotoğrafları vardı. Artık yeter dedim iphone kullanmaya başladım. Renklerin gerçek olmaması hiç iyi değil. Her ne kadar göze güzel görünse de, çocuk değiliz çizgifilm izlemiyoruz.

yani Samsung sadece ekranda değil kamera da da renklerle oynuyor. Gerçekten bir noktadan sonra yeter diyorsunuz

• valla hocam kamera işinden çok anlamadığım için lenstenmi tercihmi veya başka bişeymi bilmiyorum ama tvleri yıllardır aynı :)

• Panasonic geri gelse derdimiz kalmazdı. En isabetli, en parlak görüntü + LG & Samsung performansında oyun modu. Ekstra olarak VRR+BFI da açılabiliyor.

Panasonic QD-OLED'e geçtiğinde efsane olacak. Ama gel gelelim, ABD'de bile zor bulunuyor. TR'de bir daha göreceğimizi sanmıyorum

Sony'leri ise, TR'ye bir distribütör tekrar getirir, ama Sony'nin oyun tarafı iyi değil. +7 ms input lag var. A95L'de bu değişmediyse, benim gibi oyun da seven biri için o input lag'e değecek getirisi yok.

Mesela Bloodborne oynarken 10 ve 13 ms farkını, gamepad'e rağmen çok bariz hissediyordum. (Oyunun kendisinde lag olmadığından.) Sony alırsam 17 ms olacak. O tür oyunlarda kabul edilebilir değil. Bu lag farkına, QLED'ten OLED'e veya Grundig OLED'ten Sony OLED'e geçiyor olsak değerdi. Ama Samsung-LG OLED olunca, onlar da neticede aynı paneli kullanan, modern işlemcili TV'ler. LG'den örneklersem: C8'deki Alpha 9'dan beri görüntü işlemesi yeterli. CX'teki A9 Gen 3'te eklenen ve A9 Gen 4'te geliştirilen "Sinematik Hareket" ayarıyla da 24p olayına el attılar. Gayet iyi sonuçlar veriyor.

Ayrıca yeni Sony'lerin parlaklık kısıntısı var. Benim gözlerim yüksek parlaklığı seviyor. LG G1'i karanlık odada her zaman full parlaklıkta kullanıyordum. Tabi G1 çok parlak olmayabilir (C2 55+ ayarında) ama S95C'yi de öyle kullanacağım. Sony'deki kısıntı canımı sıkar.

Ek heatsink'i olan A95K, kasayı heatsink olarak kullanan S95B kadar parlamıyordu (Özellikle eski fw ya da s. menüsünden müdahele edilen S95B). O kadar para verince, o tip şeyler saçma geliyor. Parlaklık dediğimiz 2000 nit değil neticede. HDR1000 standardını %100 karşılamakta sorun yaşanıyor.

@Zampara1234

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 17 Haziran 2023; 22:6:31 >

• Panasonic gerçekten efsane hocam. Şuan Oled olayında LG ve sonra Sony bence.

Japonlar nasıl oldu da TV piyasasını kaptırdılar anlamıyorum. Sony, Panasonic silindi resmen.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.