Şimdi Ara

Samsung S8530 Wave II Ana Konu (535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.013
Cevap
21
Favori
762.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdide yeni yılın başları mı oldu hani aralık ayıydı.

Allah belanı versin samsung
  • Arkadaşlar bu sabahtan beri telefonda konuşurken sesim bana geri geliyor, karşı tarasfın sesi ise hiç gelmiyor. Acaba ayarlarını mı bozdum yoksa bir arıza mı vardır?
  • Aralığın sonuna kadar çıkmazsa sözlerini tutmamış olacaklar. O zaman rahatlıkla sövebilirsiniz. :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadr-azam

Aralığın sonuna kadar çıkmazsa sözlerini tutmamış olacaklar. O zaman rahatlıkla sövebilirsiniz. :P

şimdi de gayet rahat edebiliyoruz diye biliyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

MWC'de çıkacak çift çekirdekli Bada'lı telefon.

Benim için mevzuu çift çekirdek ve yüksek donanım değil, diğer ayrıntılar hocam. Pentile tabanlı Super Amoled sevmeyen bir kullanıcı olarak SC LCD yada Super Amoled Plus ekranlı bir model bekliyorum.

Tabi bu arada Wave 4 erken bir tarihte gelirse Tegra 2 yada Texas OMAP tabanlı çift çekirdekli donanımlar bile benim için fazlasıyla yeterli olur.

Çift çekirdeli bir telefon almak gerekiyorsa şu an Galaxy R ve HTC Evo 3D modelleri epey uygun fiyatlı, tabi emsallerine göre uygun fiyatlı diyorum.

• wave 4 ü çıkaracaklar biz daha bada 2 yi bekleyelim.
  • bada2 son sürüm kullanıyordum.interneti falan güzel hızlanmış bayağı ama oyun ve programlara girdiğimde hep sorun çıkarıyordu..bu sebepten dolayı tekrar 1.2 ye geri dönüş yaptım..bende orjinali bekliyecem..ancak şu kies illet etti beni.güncelleme var diyor güncelle diyorum bu seferde bağlantı yok diye güncellemiyor kies kendini.sinir oldum var olan bağlantı nasıl olmaz...
  • arkadaşlar facebook uygulaması tam açılıyor sonra kapanıp gidiyor.neden olabilir bu?
    orjinal sürüm kullanıyorum.
  • Arkadaşlar aranıza ben de katıldım.
    Burası paylaşımdan çok sinir boşaltma ve tartışma yeri olmuş.
    Arkadaşlar da haklı tabi, Samsung önce BADA yı çıkarttı ancak daha sonra Android'e geçip kendi ürünün biten imajının altına bir dinamit koymuş oldu.

Bence bu W3 ve Bada2.0 olayını sırf ticari olarak googleye muhtaç olmadıklarını imajını vermek için çıkardılar ve aynı zamanda Badayı sattıkları insanların gözünde kredilerini hepten batırmak istemiyorlar.

Bir daha güncelleme çıkar mı bilinmez. Bu siyasetten maksimum fayda sağlamak için de uzatıp duruyorlar. Bu arada Android sürümleri ve Andoridli telefonlar patır patır düşüyor piyasaya... Uygulamalar ise neredeyse Iphoneyi bile geride bırakır oldu. Google PC de rekabet etmeye girişemediği Microsofta ve diğer küçük üreticilere ANdroidle büyük darbe vurdu. Smbyanlar, Badalar, Windows Celer felan hepsini bitirdi. Samsung gibi üreticileri de arkasına alıp Apple'nin tek rakibi oldu. Tabi sahada Black Berry gibi oyuncular da var ama genel pazar olarak artık Androidli telefonlar, Ioslu Apple lar ve diğerleri var artık

Bunları geçi w2 ye gelirsek;
    Bence oyun vs uygulama delisi olmayan insanlar için çok güzel bir telefon. Anlattığım gibi bu sorunları ve BADA olayını bilerek aldım. Bir önceki telefonum E71 di. Kardeşim gasp edene kadar da kısa bir süre Iphone 3 kullandım.

Benim telefonu kullanma amacım iş maillerimi düzgün görmek, ekleri açmak, bu konularda nete bağlanmakta sorun yaşamamak. Şarjı uzun olsun, araması ve telefon özellikleri güzel olsun. GPS olursa iyi olur düşüncesindeydim.

E71 de çok kasmalar, takılmalar yaşıyordum. Ekran ise küçük geliyordu. Maillerde zorlanıyordum. Telfon olarak güzel, şarjı, arama sesi vs çok harikaydı ama yavaş ve maillerde, internette çok başarısızdı.
    Doğal olarak W2 bana ilaç gibi geldi. Özellikle çok uygun bir fiyata almam fiyat/performas oranını çok yükselleti.
    Bu gün 2. günü hala fazla karıştıramadım. Şuana kadar en beğenmediğim özelliği 3G de kopmalar oluyor, wi-fi ve 3g çekimi vasat geldi bana.
    E71 de çok daha iyiydi bu. Kızılayın göbeğinde 3g den yararlanamadım. Belki benim bilmediğim durumlar vardır. Bu konuda tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

Bir de video çekimi şarjı çok fazla götürüyor gibi.

Bence telefondan çok fazla özellikler bekleyen, telefonla çok haşır neşir olup, her gün birşeyler yükleyenler Android veya IOS dan şaşmasınlar. Ancak benim gibi ne istediğini bilenler için ideal bir telefon. Bir süre kullanmayı düşünüyorum.

3g ve Wi-fi bağlantısı için yorumlarınızı bekliyorum. Bir de MSN ile ilgili bir program var mı tavsiye alabilir miyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

Arkadaşlar aranıza ben de katıldım.
    Burası paylaşımdan çok sinir boşaltma ve tartışma yeri olmuş.
    Arkadaşlar da haklı tabi, Samsung önce BADA yı çıkarttı ancak daha sonra Android'e geçip kendi ürünün biten imajının altına bir dinamit koymuş oldu.

Bence bu W3 ve Bada2.0 olayını sırf ticari olarak googleye muhtaç olmadıklarını imajını vermek için çıkardılar ve aynı zamanda Badayı sattıkları insanların gözünde kredilerini hepten batırmak istemiyorlar.

Bir daha güncelleme çıkar mı bilinmez. Bu siyasetten maksimum fayda sağlamak için de uzatıp duruyorlar. Bu arada Android sürümleri ve Andoridli telefonlar patır patır düşüyor piyasaya... Uygulamalar ise neredeyse Iphoneyi bile geride bırakır oldu. Google PC de rekabet etmeye girişemediği Microsofta ve diğer küçük üreticilere ANdroidle büyük darbe vurdu. Smbyanlar, Badalar, Windows Celer felan hepsini bitirdi. Samsung gibi üreticileri de arkasına alıp Apple'nin tek rakibi oldu. Tabi sahada Black Berry gibi oyuncular da var ama genel pazar olarak artık Androidli telefonlar, Ioslu Apple lar ve diğerleri var artık

Bunları geçi w2 ye gelirsek;
    Bence oyun vs uygulama delisi olmayan insanlar için çok güzel bir telefon. Anlattığım gibi bu sorunları ve BADA olayını bilerek aldım. Bir önceki telefonum E71 di. Kardeşim gasp edene kadar da kısa bir süre Iphone 3 kullandım.

Benim telefonu kullanma amacım iş maillerimi düzgün görmek, ekleri açmak, bu konularda nete bağlanmakta sorun yaşamamak. Şarjı uzun olsun, araması ve telefon özellikleri güzel olsun. GPS olursa iyi olur düşüncesindeydim.

E71 de çok kasmalar, takılmalar yaşıyordum. Ekran ise küçük geliyordu. Maillerde zorlanıyordum. Telfon olarak güzel, şarjı, arama sesi vs çok harikaydı ama yavaş ve maillerde, internette çok başarısızdı.
    Doğal olarak W2 bana ilaç gibi geldi. Özellikle çok uygun bir fiyata almam fiyat/performas oranını çok yükselleti.
    Bu gün 2. günü hala fazla karıştıramadım. Şuana kadar en beğenmediğim özelliği 3G de kopmalar oluyor, wi-fi ve 3g çekimi vasat geldi bana.
    E71 de çok daha iyiydi bu. Kızılayın göbeğinde 3g den yararlanamadım. Belki benim bilmediğim durumlar vardır. Bu konuda tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

Bir de video çekimi şarjı çok fazla götürüyor gibi.

Bence telefondan çok fazla özellikler bekleyen, telefonla çok haşır neşir olup, her gün birşeyler yükleyenler Android veya IOS dan şaşmasınlar. Ancak benim gibi ne istediğini bilenler için ideal bir telefon. Bir süre kullanmayı düşünüyorum.

3g ve Wi-fi bağlantısı için yorumlarınızı bekliyorum. Bir de MSN ile ilgili bir program var mı tavsiye alabilir miyim.

3g şebekeye bağlı bir durumdur.ancak bada2 test sürümlerinde bu 3g bağlantısı son derece dahada hızlanmış durumda.ben avea kullanıyorum3g internet kullanımında bayağı hızlı buldum..tabiki bu bada2 de geçerli bir olay..wi-fi bağlantısını pek kullanmıyorum ama wi-fi dede telefon adeta roket gibi.ama tabii bu wi-fi antenine bağlı durumlarda olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: wox

3g şebekeye bağlı bir durumdur.ancak bada2 test sürümlerinde bu 3g bağlantısı son derece dahada hızlanmış durumda.ben avea kullanıyorum3g internet kullanımında bayağı hızlı buldum..tabiki bu bada2 de geçerli bir olay..wi-fi bağlantısını pek kullanmıyorum ama wi-fi dede telefon adeta roket gibi.ama tabii bu wi-fi antenine bağlı durumlarda olabilir..

Teşekkürler cevap için.

Şebeke ve mekan değiştirmeden önceki smbyan Nokia telefonuma oranlayarak söylüyorum. Özellikle 3g çekiminden memnun değilim. Wi-fi ise modeme yakın olmayınca performans vermiyor.
    Bu konular hariç telefon beklentilerimi iyi karşılıyor şuanda. Ancak ne yazık ki kullanıcılar pek buraya uğramıyor gibi sanırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wox

Teşekkürler cevap için.

Şebeke ve mekan değiştirmeden önceki smbyan Nokia telefonuma oranlayarak söylüyorum. Özellikle 3g çekiminden memnun değilim. Wi-fi ise modeme yakın olmayınca performans vermiyor.
    Bu konular hariç telefon beklentilerimi iyi karşılıyor şuanda. Ancak ne yazık ki kullanıcılar pek buraya uğramıyor gibi sanırım.

ilk önce hayırlı olsun tabiki uğruyoruz buraya ama işte arasıra vakit olursa wifi telefonda çok iyi ben evin içinde her yerde tam performans kullanıyorum halen bada 1.2 deyim orjinal 2.0 çıkıncaya kadar yüklemem ama arkadaşın dediği gibi bada 2.0 ile telefon gerek gps olsun gerekse internet olsun çok hızlanmış ki bunlar daha beta sürümler nokia e 71 ile aynı klasmanda değil wave 2 bana göre wave 2 muadili ıphone 4 falandır.benim için wave 2 gerçekten mükemmel bir telefon ve herkese tavsiye ediyorum zira alırken bile bu kadar sağlam ve özellikli olduğunu bilmiyordum yeminle.bu arada bada 2.0 çıkmış ve server lara yüklenmesi için bekleniyormuş gelen haberler böyle bada 2.0 ile telefonumuz çok değişecek bu bir gerçek

• Teşekkürler arkadaşlar cevap almak güzel oldu. Ben de BADA 2.0 resmi olarak çıkmadan yüklemeyi düşünmüyorum. İş telefonu olarak kullandığım için bu zamana kadar E71 ile kısıtlı kaldım Iphone 3 de kullandım, güzel telefondu. Ancak o da kamera, bluetooth, kısa şarj süresi, kısıtlamalar vs umduğum kadar değildi. Gerçi kardeşim almasaydı kullanıyor olurdum ama bir daha 1500 küsür lira verip telefon almayı düşünmüyorum. Para konusunda sıkıntım olmasa da bir telefona o kadar para vermek bana doğru gelmiyor..

W3 ise fiyatına göre çok performaslı bir telefon. Zaten araştırarak ve dezavantajlarını bilerek aldım. Hızından çok memnunum. Tepki süresi, dokumatik olması, ekranın büyük olması, hem gelişmiş hem de kullanımın basit olması çok iyi.
    Beklediğimde güzel çıktı. Dediğim gibi oyun ve uygulama meraklısı olmayanlar ve geniş ekran performanslı dokunmatik tecrübesi yaşamak için biçilmiş kaftan diyebilirim..

Daha çok kurcalayamasamda 3. gün olmasına rağmen telefonu büyük ölçüde keşf ettim diyebilirim. Bu arada her ne kadar Bilgisayar ve Mühendisli alanında olsam ve android, windows ve linux dünyasını takip etsem de telefonda teknoloji hastalığı ayrı birşey.

Şahsen Telefona iş kullanımı, görüşme, mail ve belli başlı internet kullanımı (3g & Wi-fi) dışında çok zaman ayıramıyorum. Zamanım da olmuyor. Öyle jailbreaklar yapmaya, sayfa sayfa forumlar okumaya, her yeni çıkan romları yüklemeye, türlü türlü uygulamalar denemeye, 5-6 ayda bir telefon değiştimeye ömrüm yetmez :)

Rehberimi, ayarlarımı, fotolarımı vs taşımak bile zor geliyor bana bazen :)

Ancak o kadar teknoloji ile iç içe olan birisi olarak telefonumun çok da basit kalmamasını, istediklerimi yapabilmesini isterim..
    Bu yüzden Ankara Kızılayda tam lazım olduğu zaman 3g ile bağlanmada sorun yaşamasına çok bozuldum
    Mesela evde Edgeyle bile mailleri indirebiliyorum. Bizim alanımızda iş maillerini anlık takip çok önemli.
    Mail programı çok hoşuma gitti ancak maillerde ne kadar çok ince işler yapabilirsek o kadar iyi.
    Mesela yanıtlanan mailde aşağıdaki eski mailleri editlemeyi beceremedim. Herhalde bunun bir yolu yok maalesef.

Bu yüzden tecrübeli arkadaşlara sorum alternatif mail programlarını merak ediyorum. Üzerinde gelenden başka exchange için bir program var mı..?
    Özellikle bu konuda BADA 2.0 'ı merakla bekliyorum.

Bir de GPS'i fazla inceleyemedim. Üzerinde GPS yazılımı Türkiye için stabil çalışıyor mu yoksa ücretli GPS programı veya kırılmış vs fazladan birşeyler yükleyerek daha iyi kullanabilir miyiz?

3. olarak uyumlu MSN programı ve Flash Player var mı?

Çok oldu sanırım. Yanıtlarınız bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 19 Aralık 2011; 0:35:42 >

• quote:

Teşekkürler arkadaşlar cevap almak güzel oldu. Ben de BADA 2.0 resmi olarak çıkmadan yüklemeyi düşünmüyorum. İş telefonu olarak kullandığım için bu zamana kadar E71 ile kısıtlı kaldı. Iphone 3 de kullandım, güzel telefondu. Ancak o da kamera, bluetooth, kısa şarj süresi, kısıtlamalar vs umduğum kadar değildi. Gerçi kardeşim almasaydı kullanıyor olurdum ama bir daha 1500 küsür verip telefon almayı düşünmüyorum. Para konusunda sıkıntım olmasa da bir telefona o kadar para vermek bana doğru gelmiyor..

W3 ise fiyatına göre çok performaslı bir telefon. Zaten araştırarak ve dezavantajlarını bilerek aldım. Hızından çok memnunum. Tepki süresi, dokumatik olması, ekranın büyük olması, hem gelişmiş hem de kullanımın basit olması çok iyi.
    Beklediğimde güzel çıktı. Dediğim gibi oyun ve uygulama meraklısı olmayanlar ve geniş ekran performanslı dokunmatik tecrübesi yaşamak için biçilmiş kaftan diyebilirim..

Daha çok kurcalayamasamda büyük ölçüde keşf ettim diyebilirim. Bu arada her ne kadar Bilgisayar Mühendisi olsam da, android, windows ve linux dünyasını takip etsem de telefonda teknoloji hastalığı ayrı birşey.
    Şahsen Telefona iş kullanımı, görüşme, mail ve belli başlı internet kullanımı (3g & Wi-fi) dışında çok zaman ayıramıyorum. Zamanım da olmuyor. Öyle jailbreaklar yapmaya, sayfa sayfa forumlar okumaya, her yeni çıkan romları yüklemeye, türlü türlü uygulamalar denemeye ömrüm yetmez :)

Ancak o kadar teknoloji ile iç içe olan birisi olarak telefonumun çok da basit kalmamasını, istediklerimi yapabilmesini isterim..
    Bu yüzden kızılayda 3g ile bağlanmada sorun yaşamasına çok bozuldum
    Mesela evde Edgeyle bile mailleri indirebiliyorum. Bizim alanımızda mailleri anlık takip çok önemli.

Bu yüzden tecrübeli arkadaşlara sorum alternatif mail programlarını merak ediyorum. Üzerinde gelenden başka exchange için bir program var mı..?
    Özellikle bu konuda BADA 2.0 'ı merakla bekliyorum.

Bir de GPS'i fazla inceleyemedim. Üzerinde GPS yazılımı Türkiye için stabil çalışıyor mu yoksa ücretli GPS programı veya kırılmış vs fazladan birşeyler yükleyerek daha iyi kullanabilir miyiz?

Yanıtlarınız bekliyorum.

hocam sizde benim gibi bada 2.0 ı bekleyin bence şuan tüm program güncellemeleri ve geliştirmeleri bada 2.0 üzerine kurulu çünkü.gps bada 2.0 ile çok hızlı testlerde kanıtlanmış artı ndrive 11 öneririm size çok iyi bir gps programı türkiye haritasını da yüklersiniz spoof yöntemi ile yüklemek bedava ama unutmayın bada 2.0 gelince yüklü uygulama ve programlar silinecektir bende bu yüzden yüklemiyorum bada 2.0 serverlarda yüklenmek için bekletiliyormuş gelmesi an meselesi bence biraz daha bekleyin derim ben tabiki bu benim kişisel düşüncem

• quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

hocam sizde benim gibi bada 2.0 ı bekleyin bence şuan tüm program güncellemeleri ve geliştirmeleri bada 2.0 üzerine kurulu çünkü.gps bada 2.0 ile çok hızlı testlerde kanıtlanmış artı ndrive 11 öneririm size çok iyi bir gps programı türkiye haritasını da yüklersiniz spoof yöntemi ile yüklemek bedava ama unutmayın bada 2.0 gelince yüklü uygulama ve programlar silinecektir bende bu yüzden yüklemiyorum bada 2.0 serverlarda yüklenmek için bekletiliyormuş gelmesi an meselesi bence biraz daha bekleyin derim ben tabiki bu benim kişisel düşüncem

Tam mesajı editlerken cevap gelmiş, bir soru daha eklemiştim uygulamalarla ilgili Beklemek sorun değil hocam yeterki ışık olsun

Bada 2.0 'ı uzun süredir bekleyenlerin olduğunu bilyorum. Üstte yazmıştım Samsung BADA'ya zaman ve para harcamak yerine, Andoriddeki ışığı görünce hemen Android pazarına geçiş yapıp akıllı davrandı ve müşterilerine sattığı Bada nın da yeterince arkasında duramadı.
    Peşi sıra çıkardığı Galaxy serisi telefonlarla Androidden faydalanmaktan ve GOOGLE ile aynı yatağa girmekten kaçınmıyor.
    Ancak gerek müşteri kredisini azaltmamak ve gerekse alternatifsiz kalmamak adına; ticari ve siyasi bir karar olarak Badayı devam ettiriyor ve süreçleri de uzatıyorki fazla emek ve para harcamadan piyasayı yokluyor.

Umarım bu arada bizler için de çok uygulama yerine az ama kullanışlı uygulamalar çıkarmaktan ve destekten vazgeçmezler. Bu telefonu bir müddet kullanmak istiyorum.

Bu arada Navigasyonu ilk fırsatta deneyeceğim, sonuçları buradan yazarım.
    MSN, Flash Player ve Office özellikle Exchange (mail) için tavsiye bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 19 Aralık 2011; 0:53:47 >

• quote:

quote:

Tam mesajı editlerken cevap gelmiş, bir soru daha eklemiştim uygulamalarla ilgili Beklemek sorun değil hocam yeterki ışık olsun

Bada 2.0 'ı uzun süredir bekleyenlerin olduğunu bilyorum. Üstte yazmıştım Samsung BADA'ya zaman ve para harcamak yerine, Andoriddeki ışığı görünce hemen Android pazarına geçiş yapıp akıllı davrandı ve müşterilerine sattığı Bada nın da yeterince arkasında duramadı.
    Peşi sıra çıkardığı Galaxy serisi telefonlarla Androidden faydalanmaktan ve GOOGLE ile aynı yatağa girmekten kaçınmıyor.
    Ancak gerek müşteri kredisini azaltmamak ve gerekse alternatifsiz kalmamak adına; ticari ve siyasi bir karar olarak Badayı devam ettiriyor ve süreçleri de uzatıyorki fazla emek ve para harcamadan piyasayı yokluyor.

Umarım bu arada bizler için de çok uygulama yerine az ama kullanışlı uygulamalar çıkarmaktan ve destekten vazgeçmezler. Bu telefonu bir müddet kullanmak istiyorum.

Bu arada Navigasyonu ilk fırsatta deneyeceğim, sonuçları buradan yazarım.
    MSN, Flash Player ve Office özellikle Exchange (mail) için tavsiye bekliyorum.

hocam tabiki bende 4 aydır bekliyorum bada 2.0 ı ama gelecek serverlarda bekliyormuş dünde yazmıştım haberler o yönde bada 2.0 da flash player mevcut betalarda kullanılıyor ama full sürümde daha iyi olacaktır. maillere gelince telefonun menüsünde e posta var ben oradan bakıyorum internete bağlı olduğumda mesaj gibi geliyor mailler.msn programı olarak da palringo var var ama bada 2.0 ile daha iyi uygulamalar gelecektir elbet.umarım yardımcı olmuşumdur size hayırlı günler şimdilik

• arkadaşlar bada2.0 orjinal full sürümün teknik servislere verildiği söyleniyor bu bilgi sizce doğru mudur ? serverlarda bekletildiği yazılmıştı daha önce serverları kontrol edebilecek bir arkadaşımız var mı ?gelmedi gitti şu bada 2.0
  • arkadaşlar wave 3 iddalı çıkmadı maalesef samsung wave 3 e 8 mp kamera koysaydı ekranı samoled plus 4.3 inch yapsaydı çözünürlüğü 480*800 değilde 640*960 falan yapsaydı yada daha yüksek o zaman bada 2.0 full sürüm wave 1-2 ye çoktan gelmiş olacaktı çünkü inanın wave 3 ün bizim telden farkı yok samsung bunu bildiği için bekletiyor allahın cezaları adam akıllı yapmazlar ki zaten birşeyi.....
  • quote:

arkadaşlar bada2.0 orjinal full sürümün teknik servislere verildiği söyleniyor bu bilgi sizce doğru mudur ? serverlarda bekletildiği yazılmıştı daha önce serverları kontrol edebilecek bir arkadaşımız var mı ?gelmedi gitti şu bada 2.0

arkadaslar samsung turkiye sayfasi bada 2.0 2012 de tum wavelere gelicek yazmis. bi de mujde verir gibi ilan etmisler. 2012 ocak mi nisan mi aralik mi halen muamma

• hala savunacakmısınız bakalım samsung u badayı cok merak edıyorum adamlar yıl sonuna kadar dıye dıye kandırdılar yılın sonu geldı bak sımdı oku.....
  • 
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.