Şimdi Ara

Samsung S8530 Wave II Ana Konu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.014
Cevap
21
Favori
760.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alan Arkadaşlar İnceleme Atmadılar hayla :D Valla Çatladık
  • Ben ilk defa böyle donanımlı bir telefon kullanıyorum, inceleme yapabilecek deneyime sahip değilim, wave 1 kullanan tecrübeli arkadaşlar wave II hakkında daha sağlıklı yorum yapabilirler bende merak ediyorum telefonun performansını.
  • Bugün teknosaya wave 2 yi iade edip yerine nokia c7 aldım. Nokia N95 8 Gb birdenbire bozulunca mecburen hızlıca bir telefon seçtim. Şunu belirteyim, ne wave 2 ne de c7 n95 kadar başarılı foto çekemediler, ancak video kayıt konusunda doğal olarak n95 ten oldukça iyiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenova -- 26 Aralık 2010; 19:39:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenova

    Bugün teknosaya wave 2 yi iade edip yerine nokia c7 aldım. Nokia N95 8 Gb birdenbire bozulunca mecburen hızlıca bir telefon seçtim. Şunu belirteyim, ne wave 2 ne de c7 n95 kadar başarılı foto çekemediler, ancak video kayıt konusunda doğal olarak n95 ten oldukça iyiler.


    bnde wave 2 c7 arasında gidip geliyorum. değiştirdiğine pişman oldunmu? snce hangisi daha iyi?? birde biri amled biri super clear lcd. arasındaki fark nasıl??
  • Amoled ekran daha doğal gibime geldi, fakat bu kişiden kişiye çok değişir, belki de lcd ekranı daha çok beğenebilirsiniz, cıvıl cıvıl bir görüntü var wave 2 ekranında.Biraz da size bağlı yani, şu kamerası beni çok üzdü, yoksa c7 yi inanın istemeyeistemeye aldıö. wave serisi hakikaten görünümü itibari ile beni çok etkilemişti ama kamera sorunu işte, yapamadım değiştirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenova -- 26 Aralık 2010; 20:23:00 >
  • 3 gün önce çok yakın bir arkadaşıma wave 2 (8530) aldık. saatlerce kullandım.

    Daha önce alışveriş merkezlerinde test amaçlı bakmak dışında ilk kez bada işletim sistemini kullandım ve işte
    Cihaz hakkındaki fikirlerim:

    Donanımsal olarak zaten yeterince kuvvetli ama işletim sistemi de çok iyi optimize edilmiş ve oldukça hızlı. Herhangi bir nedenle herhangi bir menüde takılma olmadı. Menüler mükemmel ve herşey olması gerektiği yerde. Dokunmatik çok hassas ve en az iphone 4 kadar iyi. (kardeşim iphone 4 kullanıyor)

    Kutu içinden 8 gb lik bir hafıza kartı çıkıyor. 2,5 gb 'lik 720p bir film attım. direk oynattı.ileri geri sarmada bile en ufak bir takılma olmadı. İçinden tv out kablosu çıkmıyor! Aynı çıkışa sahip N95 8gb ye ait kablo ile denedim ama bağlantı sağlayamadım.

    Bir süredir Wave 1 düşünüyorduk zaten. O yüzden ekran boyutu harici bir farkı olmadığını düşünüp aldık telefonu. Aldıktan sonra anladık ki ekranı süper amoled değil süper clear LCD imiş. Her 2 sini de görüp kullanmış (wave 1 sadece alışveriş merkezlerinde test amaçlı) biri olarak aralarında bir fark göremedim. En azından bir tercih sebebi olacak kadar fark yok. Yani ekran yeterince iyi.
    0,4" olayına gelirsek bu ciddi bir fark. Wave 1 den çok az geniş bir kaç mm de uzun. Ekran büyüklüğü bariz şekilde hissediliyor. Zaten o boyutlardaki ekranda 0,4" ciddi bir farktır.
    Her ne kadar anormal bir fark olmasada boyut itibari ile wave daha bir telefon gibi duruyor. Bu yüzden şahsen Ben Wave 1 tercih ederdim.

    Kamerasını denedik. Akşamdı.Görüntülü görüşme yaptık. gayet akıcı ve düzgündü.
    Hem içerde ışıklı bir ortamda hem dışarda video çektik. Gayet başarılı. 720p ve 30 fps!
    Gerçi Pixel'in bir boyut birimi olduğunu düşünürsek lens'in kalitesinden bahsetmek daha doğru olur. Kısacası cihazı alıp rahatlıkla düğünlere video çekimine gidebilirsiniz :)

    Uygulama kurmak her ne kadar çok kolay olsada Yazılım konusunda biraz daha zamana ihtiyaç var gibi. bu kadar akıcı ve beğendiğim işletim sisteminin daha fazla ve farklı uygulamaları hakettiğini, Bada'nın Android'den daha akıcı ve düzgün olduğunu düşünüyorum

    Deneme sürümü olarak Navigasyon kurmak istedim. Navigasyon olarak bildiğim Route 66 (oldum olası hiç sevmem) ve Ndrive var. 66.com dan indiriğim programda bu cihaz gözükmüyordu. Hatta 8500 de yoktu. Ndrive arayüz olarak garmin'e oldukça benziyor. Daha önce den görmüştüm.Ndrive 30 tl idi Satın almak istedim ama o da 60 tl omuş. Şimdilik deneyemedim.

    900 Tl ye aldık.

    Not: Cihazın teknik detayları dışında belirtmiş olduğum durumlar tamamen subjektif yani "BENCE'DİR"




  • Bende bugün cevahir teknosa da wave 2 yi inceledim.Ekranı gerçekten wave 1 inkini aratmayacak kalitede.Ama 720 p video oynatmadım.O yüzden nasıl olduğunu bilemeyeceğim.

    Tuş takımlarını beğenmedim.Çok basit ve kötü duruyor.

    Ama ekran büyüklüğü beni çok cezbetti.KAfamı çok çeldi.Acaba wave 2 mi alsam diyorum ?

    Sonra vazgeçiyorum tuş takımlarından ötürü.

    Kamerasında pembelik sorununu çözmüşler.Bu sevindirici.


    Her an telefonu değiştirebilirim.Ya da değiştirmeyedebilirim.

  • Ekran büyüklüğü tercih meselesi.Böyle bi alternatifin çıkması güzel oldu.Benim tercihim wave 1 yönünde olur.Görünüş-samoled-taşınabilirlik konusunda çok azıcık daha iyi olduğunu düşünüyorum.Wave 1 in ekranı bana yeterli geliyo.
  • sosyal ağlarla bütünleşmesi nasıl yada varmı mesela htc wm li cihazlarda rehber ile face eşlenip facedeki resimler kişi resmi olarak kullanılabiliyor varmıdır bu tür bir işlem wave de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratalt

    sosyal ağlarla bütünleşmesi nasıl yada varmı mesela htc wm li cihazlarda rehber ile face eşlenip facedeki resimler kişi resmi olarak kullanılabiliyor varmıdır bu tür bir işlem wave de

    Rehber ile facebook senkronize oluyor. Rehberdeki resim de facebook tan gelebiliyor. Ancak resim küçük gözüküyor. Yani normal resim atadığınızdan daha küçük gözüküyor. Rehberde senkronize ettiğiniz bir kişinin son facebookta son yazdıklarını son paylaştıklarını resimlerini vs hepsini rehberde kişinin üstüne basıp görebiliyorsunuz.

    Ekran konusunda zaman zaman bana da ekran yetersiz geldiği oluyor.(wave 1 kullanıyorum) Wave 2 ekran boyutu olarak çok iyi.
  • Biraz önce route 66 kurdum telefona. Arabayla 1 saate yakın dolaştık. hava şartları oldukça olumsuzdu. çok sisli bir hava var. görüş mesafesi 50 mt civarı.
    Buna rağmen dışarı çıktığımızda 1 dk dan kısa bi sürede bağlandı ve bir kez bile kopma olmadı. Deneme sürümü olduğundan mıdır benmi bulamadım bilmiyorum ama adres sorguladığımda git yada sür diye bir seçenek çıkmadı. Bu yüzden bir rota belirleyip istediğimiz yere gidemedik. Sadece sürekli yolu gösterdi cihaz. gayet başarılı buldum.
    route66 daki harita 2010 Q3 Teleatlas harita vardı. Harita başarılı sayılır ama (yinede yeterince güncel olmadığını gördük)
    Ömür boyu olduğunu düşünürsek 40 tl gayet cazip. Keşke Ndrive 'da da deneme sürümü olsaydı. En azından tercih etme durumunda 2 sini de görmüş olurduk.
    Route66 40 TL (20 euro)
    Ndrive 60 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 27 Aralık 2010; 0:39:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsthehallowman

    Biraz önce route 66 kurdum telefona. Arabayla 1 saate yakın dolaştık. hava şartları oldukça olumsuzdu. çok sisli bir hava var. görüş mesafesi 50 mt civarı.
    Buna rağmen dışarı çıktığımızda 1 dk dan kısa bi sürede bağlandı ve bir kez bile kopma olmadı. Deneme sürümü olduğundan mıdır benmi bulamadım bilmiyorum ama adres sorguladığımda git yada sür diye bir seçenek çıkmadı. Bu yüzden bir rota belirleyip istediğimiz yere gidemedik. Sadece sürekli yolu gösterdi cihaz. gayet başarılı buldum.
    route66 daki harita 2010 Q3 Teleatlas harita vardı. Harita başarılı sayılır ama (yinede yeterince güncel olmadığını gördük)
    Ömür boyu olduğunu düşünürsek 40 tl gayet cazip. Keşke Ndrive 'da da deneme sürümü olsaydı. En azından tercih etme durumunda 2 sini de görmüş olurduk.
    Route66 40 TL (20 euro)
    Ndrive 60 TL

    40 TL olan 1 yıllık. Ömür boyu istersenz 30 Euro. Arama yapmak istediğiniz yeri arayın ve haritada üstüne basılı tutun. Bir menü çıkacak. Dolaş ı seçin hemen oraya rota çizecektir. Ayrıca kendiniz de rota çizebiliyorsunuz. 1 ay zaten ücretsiz. Alttan diğer e basın ve içeriklere girin. Sür ve yürü yü seçin. Türkiye olması lazım yoksa indirin. 1 ay ücretsiz kullanabileceksiniz. Route menüsünde neyin nerde olduğunu öğrendikten sonra son derece kullanışlı bir programdır.

    Ndire başarsoft haritasını kullanıyor. Şuan 2009 haritası var. Ancak başarsoftun söylediğine göre kontroller bitmiş artık güncellemeye çok az kaldı diyorlar. 2010.07 haritası ile güncellenecek. Ndrive da görsellik route göre daha kötü ve seslendirme yine route a göre daha kötü. Zaman zaman sesli navigasyonda takılmalar yapıyor. Mesela sağa dön sola dön demiyor sonra hepsini arka arkaya söylüyor yani haritadan takip etmek gerekiyor. Bende Ndrive da var ancak genelde route u tercih ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi re-storm -- 27 Aralık 2010; 0:48:55 >




  • Düzeltme için teşekkürler gözden kaçırmış olabilirim.
    Navigasyonu o şekilde denerim yarın.
    Eksi hanesine kulaklık ve ses çıkışı eklenebilir. Zira ben pek beğenmedim.
  • Alım aşamasındayım. Wave 2 mi Galaxy S mi?
  • Bence Wave 1 :)
    Ama boyut önemli değil taşırım diyorsanız tabi ki galaxy..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morin

    Alım aşamasındayım. Wave 2 mi Galaxy S mi?

    Hocam zaten galaxy s alcak bütçeniz varsa neden wave alasınız ki? Donanım olarak aynı olsada biri android biri bada. Android şuan uygulama açısından bada dan çok daha iyi. Bada Haziran 2011 gibi 2.0 versiyonu ile coşacak. Wave bu fiyata alınabilecek ve benzerleri arasındaki en iyi telefondur.
  • s8530 aldım , iphone 4 lerin ilk serilerindeki sarı leke problemi var . yarın servis yolu gözüktü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: larrylaffer

    s8530 aldım , iphone 4 lerin ilk serilerindeki sarı leke problemi var . yarın servis yolu gözüktü

    NAsıl bir sarı leke ? Biraz bahsedermisin ?
  • beyaz ekranda kendini net bir biçimde belli eden , ekranın en üstünden en alt noktasına kadar sarı bir şerit var resmen. dediğim gibi iphone 4 ile ilgili sarı lekeli fotoğrafların aynısı diyebilirim. daha kullanamadan telefonu servise vereceğim. İade konusu maalesef sıkıntılı,ne de olsa teknosa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.