|
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: FrankGallagherxBence mi 10 t kasa kalitesi olarak s21 den çok daha kaliteli , bide kızılötesi var artı olarak güzel bir özellik , s21 serisinde s21 ultra dışında alınmaz bana göre amiral gemisi olduğunu hissettiriyor , s20 serisinde 3 modelde kalite ekran çok yakındı ama s21 serisinde s21 ultra dışında göze hitap eden bir şey yok . Kutudan adaptör vs çıkmaması çabası .
Alıntıları Göster_____________________________ 
:..Galaxy Note 20 Ultra 5G Snapdragon 12/128GB..:
-
quote:
Orijinalden alıntı: Passenger
Alıntıları GösterYani hocam dediğim gibi kişiden kişiye değişir ama bana mi 10 t pro siyah renk olanı daha kaliteli tok geldi zaten yanları paslanmaz çelik , çoğu kişi alüminyum biliyor ama yanlış . S20 serisinde 3 modelde çok iyiydi , s21 serisinde s21 ultra dışında premium hava gitmiş , benim gözlemlerim bu yönde :) güle güle kullanın bu arada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
dedim ya ilk mesajda xiaomi ile herhangi bir samsungu da kiyas etmem S21 ile mi10t i kiyas edene de gülerim. cok dillendirmeyin bunu hocam ortamlarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoggdh -- 26 Ağustos 2021; 11:43:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yakoggdh
dedim ya ilk mesajda xiaomi ile herhangi bir samsungu da kiyas etmem S21 ile mi10t i kiyas edene de gülerim. cok dillendirmeyin bunu hocam ortamlarda.Yo niye dillendirmeyim hocam ben sadece kasa kalitesini ve bir kaç özelliğinin s serisinden iyi olduğunu söyledim , tamamen ezici bir üstünlüğü olduğunu belirtmedim ki kaldı ki arada 3-4 bin tl fiyat farkı var tabiki s serisi daha üstün olacak ama dediğim gibi s21 serisi ultra modeli dışında benim gözümde alınmaz . Bence yazdıklarımı anlamıyorsunuz veya telefonunuza karşı zaafınız var .
Aynı soruyu arkadaş mi10 t ana konusun da sormuş samsung yazılım olarak çok iyi olduğunu ama exynos denen çöp işlemci yüzünden alınmayacağını belirttim.
Ha şunuda belirteyim mi 11 aldım kullandım yazılımsal bir iki kusuru dışında s21 sserisinden çok daha üstün bir cihaz ekran başlı başına başka dünya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 26 Ağustos 2021; 12:28:36 >
-
Hocam mi 10t ve s21 arasında çok fazla fiyat farkı var
Snapdragon kullanan bir cihaz arıyorsanız mi 10t yerine ben Samsung s20f snapdragonlu model tavsiye ederim
Bu arada s20f snapdragonlu model içinde ısınıyor falan diyorlar
Aslında mi 10t de ısınıyor Aman o cihazın kasası epey kalın O yüzden ısıyı Peki hissettirmiyor ve soğutma sistemi biraz daha iyi olduğu için daha çabuk soğuyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: FrankGallagherxYani hocam dediğim gibi kişiden kişiye değişir ama bana mi 10 t pro siyah renk olanı daha kaliteli tok geldi zaten yanları paslanmaz çelik , çoğu kişi alüminyum biliyor ama yanlış . S20 serisinde 3 modelde çok iyiydi , s21 serisinde s21 ultra dışında premium hava gitmiş , benim gözlemlerim bu yönde :) güle güle kullanın bu arada
Alıntıları GösterS21 Plus ve Ultra arasında malzeme farkı yok zaten. Ekran Ultrada daha iyi.
S21+ elime aldığım zaman bugüne kadar kullandığım amiraller içinde en dayanıklı ve malzeme dokusu enfes hissi veriyor.
Kılıfsız da kullanıyorum şu anda o arka cam hissiyatını sonuna kadar alıyorum :)
Teşekkürler hocam.
S21 kullanmıyorum hocam fakat S10-S20-S21 serisinin kalitesini biliyorum. tek rakibi gözümde iphonelarin pro ve pro max serileridir. xiaomi elime aldığımda Samsun'dan sonra çin malı olduğunu tasarımıyla, arayüzüyle, simgeleriyle fazlaca belli ediyor. xiaomiye on yargılı değildim aksine mevcut cihazımı almadan önce mi9t düşünüyordum fakat kurcalayinca vazgeçtim. yazılım sorunları da yanında bonus.
quote:
S21 kullanmıyorum hocam fakat S10-S20-S21 serisinin kalitesini biliyorum. tek rakibi gözümde iphonelarin pro ve pro max serileridir. xiaomi elime aldığımda Samsun'dan sonra çin malı olduğunu tasarımıyla, arayüzüyle, simgeleriyle fazlaca belli ediyor. xiaomiye on yargılı değildim aksine mevcut cihazımı almadan önce mi9t düşünüyordum fakat kurcalayinca vazgeçtim. yazılım sorunları da yanında bonus.Yazılım konusunda haklısınız bunu bende belirttim ama öyle ağır bir yazılım kusuru yok mi 11 in , fakat iki telefonu da denemiş biri olarak mi 11 yazılım kusurları dışında çok farklı bir cihaz olmuş hakkını yiyemem tabi bu kullanım beklenti ve görüşe dayalı yorumlar. Öyle mağaza da incelemekle veya YouTube da video izlemekle olmuyor , aldım denedim ses ekran malzeme kalitesi çoğu açıdan harika bana göre , herkes cihazını güle güle kullansın hocam kimi sever kimi sevmez bende mesela geçen mağazada a52 serisini elime aldım leğen plastiği bildiğin telefon , ama kalkıp mi 11 lite cihazını elime aldığımda kasasının çok daha kaliteli olduğu belli :)
Maksadım tartışmak değil sadece tecrübe ettiğimi söylemek istedim .
-
en başında kiyasinizi mi11 ile yapsaydınız bu konuyu konuşuyor olmazdık zaten. Güle güle kullanın alacağınız cihazı.
quote:
en başında kiyasinizi mi11 ile yapsaydınız bu konuyu konuşuyor olmazdık zaten. Güle güle kullanın alacağınız cihazı.Yok ben yurtdışı 12 promax kullanıyorum hocam bir telefona 10 binli rakamları vermem şahsen.
iyi forumlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Değerli arkadaşlar, hepinize alakanız ve değerli cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.
Hocam benim için önemli olan kulaklık çıkışı. Hoparlörlerle çok işim yok stereo olması benim için yeterli. What HIFI sanırım Mi10t'yi incelememiş ancak S21 için özellikle Sony rakiplerinden geride diye belirtmişler ancak tatminkar bir ses performansı olduğuna inanıyorum yine de. S8+'dan iyidir herhalde. 3.5mm çıkışı bulunmadığı için çevirici almamız yeterli mi hocam yoksa illa ki harici DAC almamız şart mı? Şayet harici DAC şart ise bu telefonunu içinde DAC yoksa hoparlörleri nasıl ses çıkartıyor? Yoksa içinde DAC olup Type-C üzerinden ses çıkışı vermiyorsa ağır bir rezillik bence, böyle bir durumda o zaman ses kalitesini alacağım harici DAC belirleyecektir sanırım, yanılıyor muyum?
Hocam S20FE güzel makine ama hem 5G yok hem de zaten S20FE alacaksam sanırım Mi10t alırım, S20FE bana S21 gibi cezbedici gelmiyor maalesef.
Kıyaslamayı Mi10t ile yapan benim, arkadaş da şahsi fikirlerini belirtmiş, bence kıyaslanmasında da bir ayıp yok, neticede kul yapımı aletler bunlar, S21'i Mi10t ile kıyaslamak S21'in değerini düşürmez ki. Mi11 daha güzel bir cihaz Mi10T'den elbette ancak hem kabarık fiyat etkiketi hem de SD888 gibi aşırı ısınan bir işlemci barındırdığı için seçeneklerim arasında yok maalesef.
Hocam sanırım S21 serisinde S21+ veya S21 Ultra haricinde plastik kasa ile geliyor. Açıkçası A50, A70, A71, S20FE gibi cihazları fiziksel olarak görme şansım olmuştu, doğrusu bana biraz adi hissiyatı vermişlerdi. Elbette bu cihazlar S21 ile kıyaslanabilecek cihazlar değil, aynı hissiyata da sahip olduklarını düşünmüyorum ama kasa olarak S21 plastik olduğunu hissettirmiyor anladığım kadarıyla, yanılıyor muyum? Bu arada Mi'nin cihazları da (henüz Mi10t'yi fiziksel olarak hiç bir şekilde görmemiş olduğumu belirtmeliyim) sanki bana dandikmiş gibi bir hissiyat vereceği endişesi içindeyim.
Siz yazınca dikkatimi çekti, Mi'nin arayüzünü göresellik olarak hiç beğenmedim. Gerekse menü tasarımının yukarıdan aşağı sarkan bar formunda olması, gerekse de ana menüde ikonların yumuşatılmış kenarlı bir kare üzerinde gelmesi ve navigasyon tuşları adeta 1500 liralık telefonların verdiği hissiyatrı veriyor. Açıkçası Onu UI bana daha kalite algısı yüksek bir izlenim veriyor.
Hocam S20FE güzel bir telefon ancak 5G benim için elzem olduğu için baştan eliyorum maalesef. l için ilginç bir deneyimim var, hali hazırda kullandığım Sony XZ SD820 denilen bir sobaya sahip. S8+ ise Exynos kullanıyor ve hem performans olarak hem de ısınma olarak keşke tüm telefonlar Exynos işlemci ile gelseydi dedirtti bana deneyim olarak. Mi, sitesinde sıvı soğutma yazıp biraz hava atmış ama ne derece tesirli hiç bir fikrim yok.
_____________________________ B.D. 31.07
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
-
@Ö1f1 ,
S21 'in hissiyatı FE'den daha iyi evet. Küçük cihaz arayan için o da her türlü premium.
Kılıfsız kullanan adam takabilir ama 50 TL'lik silikon kılıfın içine tıkacaksak cihazı, arka malzeme çok fark etmiyor.
Ben kılıfsız kullanırım mesela. Sevmiyorum kılıf işini. Yeni cihazlarda çok şükür parlak cam yerine buzlu / mat yapılara geçtiler de parmak izi derdinden kurtulduk bir nebze.
cihazda dac çipi var mi emin değilim ama iki türlü de çevirici almaniz gerekecek kablolu aktaracaksaniz sesi. bunun için de kesinlikle orijinal olani tavsiye ederim. ucuz olan bir marka alıp sonrasinda orjinale geçtim.
Valla hocam şayet harici DAC gerekiyorsa Samsung'un kandi cihazından daha iyisini alırım hem Hi-Res Audio sertifikam olur hem de daha iyi ses alırım. Lakin işin garibi WhatHIFI Samsung'un kendi dönüştürücüsünü kullandık diyor ve sesini şunlardan iyi bunlardan kötü diye yorumluyor S21 için. Madem sesi dönüştürücü üretiyor, S21'in ses kalitesini neye göre ölçüyorlar, test ediyorlar ilginç.
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum -
Ben de kılıf sevmiyorum, arka koruma bulursam belki kullanırım. Ancak S21 alırsam ilerde satarım belki, yani sevmesem de kılıf kullanma ihtimalim var. Neyse hele bir telefonu alalım da, dereyi görmeden paçaları sıvamaya gerek yok :D
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum -
Hocam emin değilim Ama kulaklık çıkışı olarak xiaomi Samsung'u kıyasla biraz daha iyi olabilir
5G şart ise Aynen s20f eleniyor
Bu arada dış hoparlör kalitesi olarak mi 10t Pro dan daha iyidir s21
Samsung'un sevmediğim yönü exynos kullanıyor olması
Bakalım s21 serisindeki işlemci ile bayağı bir toparladılar
Xiaomi nin ise yazılımı
Her güncellemeden farklı bir sorun çıkıyor yazılım sorunsuz ve stabil değil kaç yıldır Adam edemedi beceriksizler
He Tabii bir de her 10 cihazın 9'unda olan kronik yakınlık sensörü sorunu
CEvap için teşekkür ederim hocma. Valla sıkışıp kaldım. S21 daha içime siniyor ama. Bakalım bir canlı görmek istiyorum iki cihazı da, avm'leri dolaşayım bir.
quote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1Değerli arkadaşlar, hepinize alakanız ve değerli cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.
Hocam benim için önemli olan kulaklık çıkışı. Hoparlörlerle çok işim yok stereo olması benim için yeterli. What HIFI sanırım Mi10t'yi incelememiş ancak S21 için özellikle Sony rakiplerinden geride diye belirtmişler ancak tatminkar bir ses performansı olduğuna inanıyorum yine de. S8+'dan iyidir herhalde. 3.5mm çıkışı bulunmadığı için çevirici almamız yeterli mi hocam yoksa illa ki harici DAC almamız şart mı? Şayet harici DAC şart ise bu telefonunu içinde DAC yoksa hoparlörleri nasıl ses çıkartıyor? Yoksa içinde DAC olup Type-C üzerinden ses çıkışı vermiyorsa ağır bir rezillik bence, böyle bir durumda o zaman ses kalitesini alacağım harici DAC belirleyecektir sanırım, yanılıyor muyum?
Hocam S20FE güzel makine ama hem 5G yok hem de zaten S20FE alacaksam sanırım Mi10t alırım, S20FE bana S21 gibi cezbedici gelmiyor maalesef.
Kıyaslamayı Mi10t ile yapan benim, arkadaş da şahsi fikirlerini belirtmiş, bence kıyaslanmasında da bir ayıp yok, neticede kul yapımı aletler bunlar, S21'i Mi10t ile kıyaslamak S21'in değerini düşürmez ki. Mi11 daha güzel bir cihaz Mi10T'den elbette ancak hem kabarık fiyat etkiketi hem de SD888 gibi aşırı ısınan bir işlemci barındırdığı için seçeneklerim arasında yok maalesef.
Hocam sanırım S21 serisinde S21+ veya S21 Ultra haricinde plastik kasa ile geliyor. Açıkçası A50, A70, A71, S20FE gibi cihazları fiziksel olarak görme şansım olmuştu, doğrusu bana biraz adi hissiyatı vermişlerdi. Elbette bu cihazlar S21 ile kıyaslanabilecek cihazlar değil, aynı hissiyata da sahip olduklarını düşünmüyorum ama kasa olarak S21 plastik olduğunu hissettirmiyor anladığım kadarıyla, yanılıyor muyum? Bu arada Mi'nin cihazları da (henüz Mi10t'yi fiziksel olarak hiç bir şekilde görmemiş olduğumu belirtmeliyim) sanki bana dandikmiş gibi bir hissiyat vereceği endişesi içindeyim.
Siz yazınca dikkatimi çekti, Mi'nin arayüzünü göresellik olarak hiç beğenmedim. Gerekse menü tasarımının yukarıdan aşağı sarkan bar formunda olması, gerekse de ana menüde ikonların yumuşatılmış kenarlı bir kare üzerinde gelmesi ve navigasyon tuşları adeta 1500 liralık telefonların verdiği hissiyatrı veriyor. Açıkçası Onu UI bana daha kalite algısı yüksek bir izlenim veriyor.
Hocam S20FE güzel bir telefon ancak 5G benim için elzem olduğu için baştan eliyorum maalesef. l için ilginç bir deneyimim var, hali hazırda kullandığım Sony XZ SD820 denilen bir sobaya sahip. S8+ ise Exynos kullanıyor ve hem performans olarak hem de ısınma olarak keşke tüm telefonlar Exynos işlemci ile gelseydi dedirtti bana deneyim olarak. Mi, sitesinde sıvı soğutma yazıp biraz hava atmış ama ne derece tesirli hiç bir fikrim yok.
Selam, önceki telefonum s8 şimdiki telefonum s21 sizin için bir karşılaştırma yapayım. Hoparlör kalitesi S8'den çok çok daha iyi, çok memnunum. Bir süre S20 ultra kullandım ondan da iyi geldi bana. Bluetooth kulaklık kullanıyorum S21 bir tık daha iyi geldi. Her ne kadar izlediğim incelemelerde kasanın plastik olduğu hissedilmiyor falan dense de plus ve ultra modelleri ile yan yana koyduğunuzda aradaki fark kabak gibi ortaya çıkıyor. Bence plastik kasa hiç mi hiç yakışmamış ve belli de oluyor. Sony XZ'ye soba diyorsanız size kötü bir haberim var bu telefonda S8'e göre bariz ısınıyor :) . Havalar sıcak ileride düzelir diye umut ediyorum ancak oyun oynayan biri olmadığım halde sosyal medya uygulamalarında dahi ısınma yaşıyorum, el yakmasa da rahatsız ediyor. Isınma problemleriyle meşhur Exynos 990'lı S20 Ultra'da aynı kullanımımla hiç ısınma sorunu yaşamadım mesela. Fiyat olarak en fazla 7-8 bin tl arası verilir diye düşünüyorum bunun üstü fiyata alınmaz. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
Benim için hoparlör sesinden ziyade kulaklık sesi önemli. Tamam ben de Bluetooth kullanıyorum, S21'de de LDAC var güzel ancak, ses verisini işlenmemiş olarak yollamazsanız şayet telefon sesi önce çözüyor, işliyor ve tekrar dijital olarak kulaklığa yolluyor haliyle cihazın ses çıkışı bluetooth da olsa benim için oldukça önemli.
Aslında mesele Sony'nin çok ısınmasından ziyade ısınıp yavaşlaması. Mesela S8+'ın soba gibi olup elimi dokunduramadığım anlar çok kere oldu, özellikle kamera uzun video çekimleri yaptığı zaman ancak yine de performansı düşmüyordu. Yoksa makul ölçülerde ısınması benim için problem değil.
Ah o paralara bulabilsem. Eskiden S serisinin fiyatı radikal şekilde inerdi, şimdi naşallah zirveye zamklandı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 27 Ağustos 2021; 14:40:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

![Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/c6/af/16/c6af16c75018b39630a502a578683cac.jpeg&t=0&width=480&text=1)

kullanıcısına yanıt