Şimdi Ara

Samsung S2 Secretzone Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Samsung S2 500gb hdd aldım. Şifreleme için secret zone diye bir programı var. Fakat ben mantıgını çözemedim. Programı kurdum ama nasıl çalıştıgını çıkaramadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Hocam, aşağıdaki link işini görecektir.

http://www.pclabs.com.tr/2009/06/06/samsung-s2-portable-harici-disk-incelemesi/3/

kolaygelsin..
  • aynen bende çözemedim..
  • türkçe kullanma kitapçığında daha detaylı yazıyor...
    L:\SamsungSoftware\Documentation\1_Users Manual\Turkish
  • ya arkadaşlar anlayamdığım nokta şu;Samsung Secret Zone disk bölümleme yapıyor mu?Yada direkt bölünmüş disk bölümüne şifre mi koyuyor?
  • sorularım şunlar;
    1-Bu program sanal sürücüyü o bilgisayarda mı oluşturyor veya HDD'demi?
    2-Access type=(erişilebilirlik) nedir?seçeneklerden biri Read/Write ....açılır kutuda
    3-Idle Timeout=(boşta kalma sınırı) nedir?seçenekler < 0 > Min ile başlıyor.
    4-Daha doğrusu ben bu programın felsefesini anlayamadım ki...

Şimdi bu program diski bölüp yeni alanlar mı oluşturuyor?yoksa bölünmüş olan disk üzreinde klasörler mi oluşturuyor?
    Sanki disk bölme programı gibi geldi bana.
    Ayrıca bu programla hazırlanmış klasör veya disk bölümleri daha sonra bu programdan ayrılabiliyor mu?Yani Şifreleme kaldırılabiliyor mu?
  • Ben denedim ve kullanışsız buldum. Program harddisk içinde bizim belirlediğimiz büyüklükte bir imaj dosyası yaratıyor. Bu imaj dosyasının içine girebilmek için yine programla gelen sanal sürücü tarzı bir olayı kullanıyoruz. İmaj dosyasına şifre atıyoruz.
    Kullanışsız bulma nedenim farklı bilgisayarda kullanmak için programı yüklememiz gerekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmxerkan

Ben denedim ve kullanışsız buldum. Program harddisk içinde bizim belirlediğimiz büyüklükte bir imaj dosyası yaratıyor. Bu imaj dosyasının içine girebilmek için yine programla gelen sanal sürücü tarzı bir olayı kullanıyoruz. İmaj dosyasına şifre atıyoruz.
    Kullanışsız bulma nedenim farklı bilgisayarda kullanmak için programı yüklememiz gerekli.

@dmxerkan arkadaşım;okuduklarıma göre başka bilgisayarlarda şifreyi bildikten
    sonra dosyaları görebiliyorsun.
    Ben öyle biliyorum....
    Siz kullanmışsınız size sormak istiyorum;
    bu program HardDiskteki "G" diye yaptığımız bölümde ayrı bir "N"
    diye bir bölüm mü oluşturuyor?Yani disk bölmek gibi?Yada "N" diye klasör mü oluşturuyor?
    Birde aşağıdaki seçenekler var,bu programı başlatınca; Access type(=erişilebilirlik?) ve
    Idle timeout(=boşta kalma sınırı??) ne demek?
    Cevaplarsan çok memnun olurum..
    Teşekkürler!

• Program hardiskinin içinde bir dosya oluşturuyor. Bir cd/dvd imajı dosyası gibi düşün. Bu imajı program sanal sürücüde yüklüyor. Daemon tools, alcohol, ultraiso sanal sürücü mantığı gibi. Fazla kurcalamadım ama idle timeout kullanmadıgın belirli süre sonra o bölümü kapatması anlamına geliyordur muhtemelen. Mesela şifreni girdin ve kilidi açtın. Orda vereceğin süre zarfında hiç işlem yapmassan tekrar kilit koyar ve tekrar şifreni girmen gerekir.
    Access type tada seçenekleri okursan yardımcı olurum.
  • arkadaşlar ben samsung 500 gb lık taşınabilir harddisk kullanıyorum. harddiskin içinde "autorun.inf" iisimli bir dosya var. bu dosyayı kaybettim. artık bilgisayara o güzel simgesi çıkmıyor.
    samsung taşınabilir harddiski olan arkadaşlardan rica ediyorum. bu dosyayı gönderirseniz çok memnun olacağım. 13-14 saattir internet başında arıyorum. bulamadım. şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamuel

arkadaşlar ben samsung 500 gb lık taşınabilir harddisk kullanıyorum. harddiskin içinde "autorun.inf" iisimli bir dosya var. bu dosyayı kaybettim. artık bilgisayara o güzel simgesi çıkmıyor.
    samsung taşınabilir harddiski olan arkadaşlardan rica ediyorum. bu dosyayı gönderirseniz çok memnun olacağım. 13-14 saattir internet başında arıyorum. bulamadım. şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum...

Bir tane text dosyası oluşturup uzantısını inf , adını autorun.inf yapın. sonrasında bu inf dosyasını not defteri ile açın ve içine :

[Autorun]
    ICON=xxx.ico

yazıp kaydedin. xxx yerine o görmek istediğiniz iconun ( simgenin) adını yazmanız gerekiyor.

Eğer uzantısını değiştirmek gibi şeyleri yapamıyorsanız , bilgisayarın içinden bir tane inf dosyasını aratıp bulun ve masa üstüne kopyalayıp içindekileri silip yukardaki değerleri yazın. Eğer inf dosyası ile ikonuda silmişseniz, o ikonu da bulmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

arkadaşlar ben samsung 500 gb lık taşınabilir harddisk kullanıyorum. harddiskin içinde "autorun.inf" iisimli bir dosya var. bu dosyayı kaybettim. artık bilgisayara o güzel simgesi çıkmıyor.

Bir tane text dosyası oluşturup uzantısını inf , adını autorun.inf yapın. sonrasında bu inf dosyasını not defteri ile açın ve içine :

[Autorun]
    ICON=xxx.ico

yazıp kaydedin. xxx yerine o görmek istediğiniz iconun ( simgenin) adını yazmanız gerekiyor.

Eğer uzantısını değiştirmek gibi şeyleri yapamıyorsanız , bilgisayarın içinden bir tane inf dosyasını aratıp bulun ve masa üstüne kopyalayıp içindekileri silip yukardaki değerleri yazın. Eğer inf dosyası ile ikonuda silmişseniz, o ikonu da bulmanız gerekir.

ender123 teşekkür ederim kardeş. bir de bu "xxx.ico" x lerin yerine ne gelecek onu da öğrenebilseydim.

• Bir tane text dosyası oluşturup uzantısını inf , adını autorun.inf yapın. sonrasında bu inf dosyasını not defteri ile açın ve içine:

[autorun]
    ICON = SamsungSoftware\APPInst.exe, 1
    OPEN = SamsungSoftware\APPInst.exe
    ACTION = "Install Samsung Tools"

yazıyosunuz işlem tamam. :D
  • quote:

Bir tane text dosyası oluşturup uzantısını inf , adını autorun.inf yapın. sonrasında bu inf dosyasını not defteri ile açın ve içine:

[autorun]
    ICON = SamsungSoftware\APPInst.exe, 1
    OPEN = SamsungSoftware\APPInst.exe
    ACTION = "Install Samsung Tools"

yazıyosunuz işlem tamam. :D

Bende bu harddisk olmadığı için hangi ikonun geleceğini bilmiyorum. Neyse siz bulmuşsunuz. AppInst.exe içindeki 1. indeksli icon. Executable içindeki iconu atamışlar. Yalnız open ve action kısımlarını silebilirsiniz yoksa başka bilgisayara gereksiz yere appinst programını kurmaya çalışır.
  • Bunca zaman girdiğim şifre ile giremiyorum, çocuklar değiştirmiş olabilir :(

Ne yapmam lazım bilen yardım etsin lütfen :(
  • Bu programla biçimlendirilmiş bölümler nasıl kaldırılabilir?
  • Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var eski bilgisayarımda secretzone prog kuruluydu içinde önemli kayıtlarım vardı pc mi sattım format attım şimdi yeni pc de programı kuruyorum ama o dosyalarıma ulaşamıyorum nasıl ulaşacagım bilen varmı yoksa silindilermi harici hdd değilmi şimdi o dosyalar ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.