Şimdi Ara

Samsung s10e Canon EOS giriş modelleriyle kapışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Bu yıl dijital kameralar dışındaki ilk kameramı almayı planlıyorum. Stabil ve çözünürlüğü yüksek videolar, kaliteli görünecek düzeyde fotoğraflar çeksin istiyorum. Başlangıçta Canon EOS 200D almayı düşünmüştüm. Sonradan Canon EOS 250D de çıktı. Bunlardan birini alayım diyordum. Ancak daha sonra aklıma şöyle bir şey takıldı: Ben film çekimi yapmak için kamera almıyorum, düğün fotoğrafçılığı yapmak için kamera almıyorum, profesyonel reklam çekimleri yapmak için de kamera almıyorum. Kamerayı sadece bazı anları kaliteli kaydetme isteğim, belki beğendiğim yerlerde, üniversitede çeşitli projelerde amatör kullanımım için alıyorum. Günümüzde cep telefonu kameralarının kalite olarak kendilerini aştıkları belki profesyonel düzeyde olmasa da alt-orta segment genelinde konuşulan ve bilinen bir gerçek. Bu konuda biraz araştırma yaptım ve gördüğüm kadarıyla Samsung Galaxy s10e'nin EOS 200-250D'den aşağı kalır yanı yok. Hatta fazlası bile var gibi geldi bana. Fiyat olarak hepsi birbirine çok yakın. Ancak s10e'nin yapay zekaya sahip olması, OIS ve EIS desteğinin bulunması, 4K 60fps - 1080p 240fps video kaydı yapabilmesi benim açımdan onu daha da öne çıkartıyor. Şu anda bu konuda kararsız kaldım. Acaba cep telefonu alıp, her daim yanımda taşıdığım hem performans hem kamera açısından başarılı bir aygıt mı satın almalıyım; yoksa taşımak için ayrı bir çaba göstermem gereken ancak sırf bu iş için yapıldığından belki daha iyi olabilecek bir aygıt mı satın almalıyım? Bu konuda yardımcı olabilecek tecrübeli birileri bir an önce fikirlerini belirtip sorumu yanıtlarsa, varsa farklı alternatif çözüm önerilerini de yazarlarsa sevinirim.

    Bu arada güncel olarak hepsiburada.com üzerinde EOS 200D'nin Canon Eurasia Garantili fiyatı 3800 TL, EOS 250D'nin Canon Eurasia Garantili fiyatı 4000 TL, Samsung Galaxy s10e'nin Samsung Türkiye Garantili fiyatı 4150 TL.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinalper -- 20 Temmuz 2019; 13:43:48 >







  • Uzun uzun anlatıcam ama sizin için çok yararlı olacak bu bilgiler

    Dslr ve aynasız modeller hakkındaki bilginiz pek yok galiba. Çünkü kağıt üzerindeki özellikler ile fotoğraf makinesi ve cep telefonunu karışlaştırmışsınız. Elma ile armut hesabı.... Akıllı telefon ile görüşme yapabilirsiniz, müzik dinleyebilirsiniz, mesaj atabilir, maillere bakabilir, internete girebilirsiniz, fotoğraf bile çekebilirsiniz. Ama diğeri ile sadece fotoğraf ve video çekebilmekten başka bir kabiliyeti yok. Telefon kadar akıllı değil...

    Dslr veya aynasız bir fotoğraf makinesi almadan önce fotoğraf terimlerini öğrenmeniz daha iyi olur. Çünkü derin bir dünya.. İso enstantane, diyafram, perde hızı, dinamik aralık, alan derinlik, tepe flaşları, filtreler, lensler ve çeşitleri vs. vs. bilinmesi gereken çok fazla şey var.

    Bunları bilmediğiniz için elma ile armutu karşılaştırmışsınız. Ve demişsiniz ki "Bu konuda biraz araştırma yaptım ve gördüğüm kadarıyla Samsung Galaxy s10e'nin EOS 200-250D'den aşağı kalır yanı yok. Hatta fazlası bile var gibi geldi bana". Evet üstün özellikleri var fakat bu üstün özellikler fotoğraf olarak değil. Diğer üstte yazdığım internete girebilme, görüşme açısından üstündür. Fotoğraf çekmek cep telefonlarındaki gibi bas düğmeye çeksin demek kadar kolay değil. Fotoğraf olarak kesinlikle hiç bir cep telefonu " şu an için " fotoğraf makinelerinden daha üstün değil. Özellikler tırnal içinde yazdım. İlerde teknoloji değişir daha farklı bir teknolojik alet çıkabilir o zaman işler değişebilir.

    Anladığım kadarı ile fotoğraf çekmeyi seviyorsunuz kaliteli bir şekilde fotoğrafları saklamak istiyorsunuz. Taşınabilirlikte sizin için önemli ise cep telefonu alın. Hiç fotoğraf makinesi almayın derim. Çünkü hem ağırlığı hem öğrenilmesi gereken şeyler size fazlasıyla külfet olacak. Hatta Dslr ya da aynasız m43 ile çektiğiniz fotoğrafları bile beğenmeyeceksiniz. Telefonla daha güzel fotoğraf çekiyordum diyeceksiniz Ayrıca 4k video demişsiniz. 4k video dosya boyutları çok büyük saklaması da dert bilginiz olsun

    Şöyle bir gerçek var artık telefon herkes için vazgeçilmez oldu. Çünkü içinde herşey var. İnternete bağlısınız ve çektiğiniz fotoğrafı düzenleyip anında internette paylaşabiliyorsunuz. Bu yüzden fotoğraf makine sektörü bayağı zor duruma düştü. Fotoğraf makinesinde fotoğrafı çektikten sonra bilgisayara atıp photoshop vb. programlarla düzenledikten sonra paylaşabilirsiniz. İsterseniz düzenlemeden de paylaşabilirsiniz size kalmış. Sonuçta bilgisayara bağlısınız.

    Bakın bunları öğrenemezsiniz demiyorum kesinlikle şevkinizi kırmak istemem, sadece öğrenmeniz gereken çok bilgi var. Kimse annesinin karnında öğrenmiyor. Eğer ki boyut önemli değil yeter ki güzel fotoğraf çeksin diyorsanız. M43 (43) aynasız modellere bakabilirsiniz. Özellikle Olympus markanın çok güzel makineleri var. Hem dslr kadar büyük değil hemde çok yetenekli. 200D ve 250D normal dslrden boyut olarak küçük ama M43'ler biraz daha ufak. Ayrıca 200D ile 250D arasında özellik açısından dağlar kadar fark yok ufak tefek farklılıklar var... Şu da bir gerçek s10e alırsanız fotoğrafları sizi memnun edecektir...

    Son karar size kalmış, size göre artı ve eksi yönlerini düşünüp ona göre bir seçim yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle zaman ayırıp yanıtladığınız ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Fotoğrafçılık dünyasının bir derya olduğunun farkındayım ve bu dünyanın her şeyine hakim olmak gibi bir amacım yok. Fotoğrafçılığın belli bir noktaya kadar temel kavramlarını biliyorum. Sorumda da belirttiğim gibi kendi kişisel çekimlerimde ve kimi ufak çaplı projelerimde kullanabileceğim kötü olmayan görüntüler elde edebileceğim bir makine istiyorum. Bu nedenle uç bilgiler ve detaylar benim için çok da önemli olmayacaktır diye düşünüyorum.

    Aslında istediğim şey iyi fotoğraf çekmekten ziyade iyi video çekmek. Benim için kafi olacak kalitedeki fotoğrafları zaten halihazırda telefonumla çekebiliyorum ve yine alacağım her makineyle de fena olmayan fotoğraflar çekebileceğimi düşünüyorum. Ancak takdir edersiniz ki genel olarak cep telefonları fotoğrafta gösterdikleri performansı videoda gösteremiyorlar. Bundan emin olmamakla beraber izlediğim birçok inceleme ve tavsiye videosunda gördüğüm kadarıyla giriş seviyesindeki fotoğraf makineleri de bu konuda biraz sınıfta kalıyor. Burada da Canon'un M50 ve EOS 250D gibi kamera modelleri öne çıkıyor ve bu nedenle ben de bu kameralara yoğunlaşmıştım.

    Şimdi bu paragrafta yine bilgilerinizden yararlanmak istiyorum. Çünkü makinelerin teknik detaylarına çok hakim değilim. Bilmediğim birçok özellikleri olabilir. Beni cep telefonu mu kamera mı ikilemine iten sebepleri şuraya sıralıyorum:
    1-) Samsung Galaxy S10e'deki kameralar giriş seviyesindeki fotoğraf makinelerine göre HDR'da daha başarılı gözüküyor. İncelemelerde videoyu ufuk çizgisine doğru çevirdiklerinde kameralar yeri normal, gökyüzünü beyaz gösterirken s10e yeri normal, gökyüzünü mavi ve bulutları daha net gösteriyor. Burada yapay zekanın da etkisi olabilir. Belki kameralardaki görüntülerin dediğiniz gibi işlenmesi de gerekiyor olabilir. Ancak ben dışarıdan baktığımda S10e'deki görüntünün gerçeğe daha yakın olduğunu ve göze daha hoş gözüktüğünü söyleyebilirim. Tabi kameralarda bu sorunu bilgisayarda aşmak mümkünse kameralar, genellikle daha yüksek çözünürlük sunmaları nedeniyle tercihim olur.
    2-) Samsung Galaxy S10e'de OIS ve EIS desteği bulunurken baktığım bu giriş seviyesindeki kameralarda bu tarz özellikler mevcut değil. Hareket halinde çekilen videolarda sarsılmalar oluyor ve yürüme esnasında bile kamera sarsıla sarsıla gidiyor. Bu da ya elinde koca bir gimball ile gezmeni gerektiriyor ya da ne kadar güvenebileceğine emin olmadığın Premiere Pro'nun görüntü sabitleyicisine kalmana sebep oluyor. Premiere Pro bu konuda gerçekten bana güvenilir gelmiyor. Çünkü bazen müthiş sonuçlar çıkarırken bazen acayip sonuçlar çıkartabiliyor. Bu bakımdan S10e daha avantajlı geliyor çünkü herhangi bir ekstra ekipmana ve video düzenlemesine ihtiyaç duymadan stabil videolar çekebilmene olanak veriyor.
    3-) Samsung Galaxy S10e sizin de dediğiniz gibi çok daha taşınabilir ve her an yanınızda bulunabilir. Ancak kameralarda durum böyle değil.
    4-) Samsung Galaxy S10e iyi güzel de böyle bir kamera varsa bu fotoğraf makinelerini insanlar niye alıyor, niye alsın? Demek ki burada da çeşitli farklılıklar ve fotoğraf makinelerinde birtakım avantajlar mevcut. Acaba bu farklılık lensler mi? Bu bahsettiğim handikapları kapatıp örtebilecek karakterde lensler bulunuyor mu? Yine değerlendirmelerimde kaçırdığım noktaları ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.




  • Sizin yazdığınız numaralara göre cevap vericem.

    1) Telefon otomatik olarak büyük ihtimalle yapay zeka destekli gökyüzüne renk, ışık , kontrast vs. ayarı yapıyor. Ama Dslr' lerde fotoğrafı çektikten sonra bilgisayarda programlarla aynı şeyleri daha detaylı ve yüksek çözünürlükte yapabilirsiniz. Bazı modellerde makine içinde Hdr yapılıyor ama genellikle Dslr'lerde makineden Hdr ayarı yapmaya olanak sağlamıyor. Siz 3-4-5 adet farklı pozlama ile fotoğraf çekip bilgisayarda Hdr oluşturacaksınız. Tabiki daha yüksek çözünürlükle. Dedim ya size telefon ile çekilmiş şeyler size daha güzel gözükecek, çünkü herşeyi otomatik olarak yapıyor. Renkleyip süsleyip püslüyor. Ama fotoğraf makinelerinde genel olarak herşey manueldir ve bilgisayarda fotoğraf işleme programları ile yapıyorsunuz. Veya lens önüne polarize filtre takıp gökyüzünü genelden daha mavi de çıkartabilirsiniz.

    2) Titreşim engelleme Dslr'lerde genel olarak makinenin içinde yok. Lenslerde titreşim engelleme var. Canon IS ismiyle. Nikon VR. Gibi isimleri var. Bazı modellerde var ama genel anlamda yok. Sensör üzerinden titreşim engelleme olan modeller genellikle üst seviye cihazlarda en iyileri var. M43 modellerde üst ve orta seviye cihazlarda da var sensör üzerinden. Hem lens hem de sensör üzerinden titreşim engelleme aynı anda çalışan modeller de mevcut mesela Canon R, Olympus OM-D E-1 Mark 2. Bu saydığım modeller üst seviye cihazlar. En iyi titreşim engellemeyi sunan cihazlardır diyebilirim. Yani demem o ki giriş seviye bir makine alacaksan lensi titreşim engellemeli kaliteli bir lens olmalı. Telefonda videoyu çekerkende, kamera da titreşim engellemeli bir lens kullanırken de kesinlikle gimball etkisi bekleme. O ayrı bir sistem. Ama OM-D E-1 Mark 2 iyi bir lensle alırsan yürürken çekeceğin videolardan memnun kalırsın.

    3) Boyut olayı her zaman telefonda büyük avantaj sağlar. Ama sensör küçük, lensi değişmiyor gibi dezavantjları var. Fotoğraf makineleri ile çekeceğin sahneye, yere göre lens değiştirip daha etkili şeyler çekebilirsiniz.

    4) Kesinlikle fotoğraf makinesinde fotoğraf çekimi için çok fazla seçenek var. Flaş, lens, filtre, bunlar fotoğrafta bir çok şeyi değiştirir. Ama kesinlikle tek bir lens al herşeyi içinde gibi bir şey düşünme. Bir lens var 18-200mm hem geniş açılı hem dar açılı. Ama diyaframı fazla açılamadığı için düşük ışıklarda iso yükseltmeni gerektiriyor. Lenslerde çok çeşitli ve kalitesine göre fiyatları da artıyor. Ama cep telefonlarında bunları 3 kamera ile çözmeye çalışıyorlar. Bir tane geniş açı, bir tane normal açılı, diğeri alan derinlik yani arka planı flu yapabilmeni sağlayan lens gibi. Farklı çözümler var. Ama fotoğraf makinelerinde tek lensle herşey mümkün olmuyor maalesef. Sadece makine ile bitmiyor olay. En iyi makineyi alırsın bu sefer lens almaya paran kalmaz, alabileceğin lensten memnun kalmazsın.

    Genel olarak orta halli bir makine ve iyi bir lens uzun süre götürür. Video ile ilgili konuşamam gerekirse makinelerde herşey manuel olduğu için. Muhakkak bilgisayarda renk ayarlaması yapmak istryeceksiniz. Genel olarak makinelerde renk seçenekleri var diye biliyorum. Makinenin ayarlarından beğendiğiniz renk profilini seçip eğer ki beğenirseniz bilgisayardan ayar yapmanız gerekmeyebilir. 4k video istiyorsunuz. Bir dakikalık 1 video tahmini 350-400mb yer kaplıyor. Yarım saatlik video çekseniz 10gb yakın yer kaplayacak. Bu videoları saklayabileceğiniz arşiv yapabileceğiniz alanınız var mı bilmiyorum. 1080p videolar genel olarak herşey için yeterli gelir diye düşünüyorum. Çünkü 4k videoları işlemesi de ayrı dert ve uzun sürüyor.

    Önerilecek makineler var ama bütçenizi aşabilir. Hem lens hem ıvır zıvır. Malum fiyatlar çok yükseldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MEVALP M kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam vakit ayırıp cevap veriyorsunuz. Tespitlerinizde son derece haklısınız. Sizden birkaç öneri almak isterim. Ayırabileceğim bütçe en fazla 4000-4500 TL. 4K olsa ilerisi için güzel olur ama olmasa 1080p de yeterli. Benim için en önemli olan özellikler stabil ve kaliteli gözüken videolar çekebilmesi ve harici mikrofon girişi bulundurması. Tercihen ekstra özelliklerinin bulunması da iyi olur. Önerebileceğiniz DSLR yahut cep telefonu modelleri neler olur? Şöyle alınabilecek 3-5 aygıt sıralarsanız sevinirim.
  • huseyinalper H kullanıcısına yanıt
    Kaliteli videolar için m43 de panasonic,sonyde de a6300/a6400/a6500 bakabilirsiniz.Ama lens çok etkiliyor.Birde sonylerde jello efekt var baya.

    Olympus m10larda mikrofon girişi yok.Olympusların video özellikleri zayıf aslında ama stabilizasyonda 1 numara.

    Sony a6300 ve sonrasında video kalitesi çok iyi.A6000 ile a6300 arasında video kalitesinde çok fark var.Ayrıca slow motion,gamma profili vs özellikleri yüzünden de tercih sebebi oluyor.
    A6300ün bazı dezavantajları var elbet ama(kusursuz denilecek makineler epey yüksek fiyatlı) çok kaliteli videolar üretebileceğiniz başlangıç seviyesi makine bana göre.Hem fotoğraf,hem video olarak başarılı.Manuel lensle kullanımı kolay.İkinci el piyasası sony e mountların canlı bayağı.

    Panasonic alırsanız da gh5,a6300 den çok daha iyi özellikleri var ama bütçenizi aşıyor.Gh4 düşünülebilir ama a6300 kadar olmasada iyi bayağı.

    Makine + kaliteli lensler isterseniz bayağı masrafınız yükselir.Masrafın sonu yok ve bir çok aksesuara da masraf etmeniz gerekecek(gimbal,filtreler,lensler,mikrofon vs).

    Güzel bir cep telefonu normal kullanıcıya yetebilir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 25 Temmuz 2019; 0:47:14 >




  • Telefonların fotoğraf ve video özellikleri fotoğraf makinelerine çok yaklaştı ama karşılaştırma yapmayı doğru bulmuyorum. Çünkü telefonu sadece fotoğraf için almadığınıza göre sürekli kullanacaksınız. Bu da daha hızlı yıpranmasına neden olacak.

    Onun dışında fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmek telefona göre kat kat daha zevkli. Tanıdığınızda vb varsa ya da bir teknoloji marketine gidip deneyebilirsiniz.

    Bütün olympuslarda gövde içinden sabitleme var ama videoları zayıf, sony ve panasonic in videosu güzel diye biliyorum.
  • Merhabalar, https://www.youtube.com/watch?v=PWd_VBqs8YQ
    https://www.youtube.com/watch?v=vrDPLqfeZQc
    sizin için iki video buldum. İkisi de benzer fiyatta cihazlardan çekilmişler.
    Samsung s10e Canon EOS giriş modelleriyle kapışır mı? görsellik adına da şunu koyayım.

    Cep telefonlarının minicik sensörleri ile crop sensörün katsayısını, ki apple'in x7.1 imiş bulduğum kadarıyla, şöyle bir hesabı var, 35mm full frame formatta bir makinenin önüne taktığınız F 2.0 lensin aynısını bu sensöre takarsanız, ki samsungun iddiası 2.4 sanırım s10'da, x7 ile çarpıp, f14 sonucunu bulabilirsiniz.
    Her bir F stop değeri arasında bir öncekinden 2 kat daha az ışık aldığını bildiğiniz durumda ise, oldukça fazla ışık kaybınız olacak :). Şöyle düşünün, bunu kompanse etmek için telefonunuzun iso değeri artacak ve noise dediğimiz kirlilik oluşacak. Cep telefonlarının akıllı gimmick'leri olsa da, computational photography yeterince güçlü değil. Bu makinelerde kas gücü var hayvan gibi. Diğeri kaldıraçla filan çözmeye çalışıyor ama, çözene kadar kaslı olan kazanıyor.
    4k video diyorsunuz ancak, üstteki linklerde gördüğünüz gibi bunun da oldukça fazla şeyi var, çözünürlük yeterli değil, dandik 200-300 liralık aksiyon kameraları da 4k çekiyoruz diyor. Bu bir ölçüt değil maalesef. Sony'lerde mesela 6k video çekip onu 4kya sıkıştırıyor sensörün tamamını kullanarak. Size attığım yukarıdaki video fena değil yea diyebilirsiniz gün ışığında dinamik aralığın ne kadar çöp olduğu bariz olsa da.
    https://www.youtube.com/watch?v=2rDS1N6lpbc burada da bahsettiğiniz telefonun gece çekim özellikleri var, fotoğrafta bile kirlilik göz acıtıyor. Dediğim gibi, sensör küçük, kas gücü yok maalesef. Keşke olsa.

    Ayrıca tabii lens olayları da var da şimdilik girmeyelim. Eklemek istediğim bir diğer şey ise fotoğraftaki dinamik aralığın telefonda çok daha iyi göründüğünden bahsetmişsiniz, dümdüz jpeg çeker ve makinenin gimmicklerini açmazsanız, telefonlarda olduğu gibi HDR var makinelerin kendi içinde de, bunu söylemeniz normal ancak, RAW çekip bilgisayarda üstünde oynadığınızda sensörün gücünü görebilirsiniz. Makineler genelde 14-15 stop dynamic range verdikleri iddiasındalar.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZRoTNeq1394

    Edit: Slog ve log profillerini de unuttum. Fotoğrafın raw'da çektiği ile benzer denebilir basitçe log profilleri, çok daha flat bir görüntü çekerler ve ardından renklendirilmeye ışığıyla oynanmaya müsait olurlar. Kameralarda oldukça fazla seçenek var, özetle makinelerin neden telefonlarla kapışamayacaklarını gösterdiğimi düşünüyorum, bayağı iyiler ve bu iş için üretilmişler.
    Kişisel fikrimi sorarsanız,
    -Kit lensle kullanırım başka birşey almam
    -Eğer raw çekmem onunla uğraşmam
    -Off bu ne birsürü bilgi bunlarla güreşemem, alayım çeksin işte,
    diyorsanız makine almanızı tavsiye etmem, tam randumanlı kullanamazsınız ne siz mutlu olursunuz ne makine. Telefon alın geçin.

    Ama telefonlar asla makinelerle kapışamazlar. Yanından bile geçemezler, selam bile veremezler, sonuçta bu iş için üretiliyorlar, telefonlar ise herşeyi bir arada yapan harika araçlar. Lens olayına hiç girmedim farkındaysanız, 85mm ile inanılmaz portreler çekebilir Samsung s10e Canon EOS giriş modelleriyle kapışır mı?, macro lens ile böcek kulağına inebilir Samsung s10e Canon EOS giriş modelleriyle kapışır mı?, 100-400 zoom ile uçan kuşun gagasını yakalayabilirsiniz. Samsung s10e Canon EOS giriş modelleriyle kapışır mı? Bunları aynı body ile sadece lensleri değiştirerek yapmanız mümkün. Tabi çok fazla teknik bilgisi de var işin ancak, prensipte bir body ile bu işi çözersiniz. Telefon ise seneye eskiyecek. Ben meraklısı olarak ortasınıf bir xiaomi telefon ve makine/lens almanızı tavsiye ederim. Kit lens değil ama çekeceğiniz şeye uygun lens. Ben bunlarla uğraşamam diyorsanız tekrar, telefon.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 27 Temmuz 2019; 12:56:47 >




  • Ben şöyle bir öneri yapayım. 2. El ucuz yollu full hd video çekecek bir makine ve lens alın. 1000 - 1500 tl civarı en fazla. Marka önemli değil. İster Sony ister Olympus ister Canon İster Nikon. Ya da çevrenizde dslr kullanan varsa alın bir deneyin.Neden bunu söylüyorum. Çünkü 5000-6000 lira verip pişman olup ben bu makineyle yapamıyorum demek var. Aldıktan sonra satmakta sıkıntı şu anda. O yüzden ucuz yollu bir maline alıp pişman olsanız bile daha az zararla kurtulursunuz. Hem makineyi öğrenir hem de fotoğraf makinesinin sizi gerçekten memnun edip etmediğini öğrenmiş olursunuz. Gerçekten ihtiyacım var mı sorusunun cevabını almış olursunuz.

    Dslr olarak önereceklerim.
    Canon 1200D-1300D-600D-650D Nikon D3200-3300D- D5200 D5100 18-55mm lens ile.
    Aynasız olarak Canon M ve M10, Sony A5000-5100 ve A6000, 18-55mm lens ile. Olympus OM-D E-M10 14-42mm lens.

    Hep uygun fiyatlı modelleri yazdım. Bu makinelerden çoook harika şeyler bekleme. Çünkü en iyi özellikler yüksek fiyatlı modellerde mevcut. Ama bu makineleri kullanarak öğereneceğiniz herşey üç aşağı beş yukarı yüksek modellerde de aynı. Mesela yüksek modellerde yüze, göze otomatik odaklama gibi daha fazla özellik mevcut. Uygun fiyatlı modellerde genel olarak manuel kullanım mevcut malesef. Tercih sizin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MEVALP M kullanıcısına yanıt
    İkinci el piyasası ölü ama,sizin listenizdeki makineleri alırsa, satma olasılığı daha düşük.Güncel e mountların ikinci eli daha hızlı, tabi bütçe varsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 27 Temmuz 2019; 21:22:55 >
  • Bende Sony A6400 veya Nikon Z7 veya Canon RP önermek isterdim amaları var. Ölü evet haklısınız. Peki sizce bu piyasada 5000 lira 6000 lira yatırmak ne kadar doğru olur makineye? Üstelik bilmeyen birisi için. 2. el 5000 liraya makine ve lens alsa. Ben bu makineden memnun değilim istediğim gibi rahat video çekemiyorum keşke telefon alsaydım diye pişman olursa. Aldığı makineyi tekrar 5000 liraya satma ihtimali maalesef bu piyasada çok düşük bir ihtimal. O yüzden uygun fiyatlı modeller önerdim ki pişman olursa kaybı çok olmasın diye. Ama son tercih kendisinin tabi. Ne almak isterse almak onun tasarrufunda. Alacağı makineye hayırlı olsun demekten başka bir şey yapamayız :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEVALP M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi yanlışlamak için yazmadım,piyasayı belirtmek için yazmıştım.Söylediklerinizde haklısınız.

    Geçen sene 700Dyi 6ayda 1200tlye zor satmıştım,ama a6300ü ve lensini 7bin tlye 1 hafta bile sürmemişti.

    Bir de düşük/eski modellerden alırsa pişman olma olasılığı daha yüksek diye düşünüyorum.Yeni modellerde pahalı ve lens de alması gerektiği için bütçesinin üzerinde.
  • Geçen gün bakarken aklıma takılmıştı. Bugün fazla özenemesem de orta düzeyde merakınızı gidecek küçük bir video hazırladım. Kendi telefonum Galaxy S7 ile hobi için kullandığım EOS 500D ile birkaç örnek çekimle kıyasladım. Fotoğraflar aynı açıda olmadı tam olarak şimdiden kusura bakmayın. İki cihazda da herhangi bir ayarla oynanmadı otomatik modda çekim yapıldı.
    https://www.youtube.com/watch?v=YlCPYetSAXk
  • cellat_006 kullanıcısına yanıt
    Tüm exif bilgilerini yazılsa daha sağlıklı değerlendirilebilirdi.550 bayağı soft kalmış ve renk sapması çok var.Büyük ihtimalle,kit lens en açık diyaframda kullanıldı. Canonun ilk nesil 18-55i hakkında iyi şeyler söylemiyorlardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.