Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanı ve Solution 4 kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • N150 netbookta çift os kullanıyorum. Lubuntu kurdum wubi ile. Lubuntudan çok çok memnun kaldım şimdi amacım win7'yi silip sadece lubuntu kullanmak. Lakin bir sorunum var recovery alanını ve solution 4 ü silmek istiyorum nasıl yaparım ?

• Gizli Kurtarma Bölümünü (Recovery Partition) Silmek

1- Yönetici haklarıyla bir Komut İstemcisi açın. Windows 7 - Windows 8

2- Komut istemcisine diskpart yazın ve Enter'a basın.

3- list disk yazın ve Enter'a basın. Bu size sisteminizdeki diskleri listeleyecek. Taşınabilir bilgisayarlarda genelde tek disk bulunu ve disk numarası 0'dır. (Sıfır) Ama yinede boyutuna bakarak diskinizin numarasını dikkatlice öğrenin. 4. adımda disk numarası olarak bu numarayı kullanacaksanız. Benim sistemimde 2 disk bulunduğu için bu disk numarası 1.

4- select disk 1 yazın ve Enter'a basın. Bu 1 numaralı diski seçmemizi sağlayacak. (1 yerine siz 3. adımda bulduğunuz numarayı yazacaksınız)

5- list partition yazın ve Enter'a basın. Bu 1 numaralı diskteki bölümleri listeleyecek. Makalenin başındaki Disk Yönetimi ekran alıntısında görebileceğiniz üzere benim kurtarma bölümüm 20 GB idi. Hem boyutundan hemde isminden kolayca 6 numaralı bölüm olduğunu tanımlıyorum. Sizde bu bölümü bulun ve numarasını öğrenin. 6. adımda kullanacağız.

6- select partition 6 yazın ve Enter'a basın. Bu 6 numaralı bölümü seçmemizi sağlayacak. (6 yerine siz 5. adımda bulduğunuz numarayı yazacaksınız)

7- delete partition override yazın ve Enter'a basın. Bu komut kurtarma bölümünü silecek. Exit/Exit komutlarıyla Komut İstemcisinden çıkın. Altta tüm adımları bir arada görüyorsunuz;

8- Şimdi Disk Yönetimi'ni açın. Kurtarma bölümünüzün silindiğini ve boş alan olarak göründüğünü göreceksiniz;

9- Artık tek yapmanız gereken bu bölümün solunda ve bitişiğinde yer alan bölüme sağ tıklatarak Genişlet demek ve adımları takip etmek. Eğer bu konuda bilginiz yetersizse ya da sorun yaşıyorsanız buradan yardım alabilirsiniz; Disk Genişletme (Bölümleri birleştirme)

kaynak: enpedi.com Nonparasan'a teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.