Şimdi Ara

Samsung RAM Plus sınırı One UI 8 ile 12 GB'a yükseliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung RAM Plus sınırı One UI 8 ile 12 GB'a yükseliyor
    Samsung'un yakında kullanıcılarına sunacağı One UI 8 güncellemesi, RAM Plus özelliğinde önemli bir değişikliği beraberinde getiriyor. 2021 yılında tanıtılan ve kullanıcıların Galaxy cihazlarında depolama alanını sanal RAM olarak kullanmalarına olanak tanıyan RAM Plus özelliği, şimdiye kadar 8 GB ile sınırlıydı. Ancak yaklaşan yazılım güncellemesi bu sınırı aşarak, belirli cihazlarda 12 GB'a kadar sanal bellek atanmasına izin verecek.

Ayrıca Bkz.Vivo Y37c tanıtıldı: 90Hz ekran ve 5.500mAh batarya ile dikkat çekiyor

Sanal bellek kapasitesi, yeni yazılım güncellemesiyle artıyor

Samsung'un RAM Plus teknolojisi, depolama alanını kullanarak cihazın RAM kapasitesini sanal olarak artırmayı amaçlıyor. Bu sayede daha fazla uygulamanın arka planda aktif kalması sağlanıyor ve özellikle RAM kapasitesi düşük olan cihazlarda performans iyileştirmesi sunuluyor. Ancak önemli bir teknik detay olarak, RAM Plus'ın çalışma prensibi göz önüne alındığında cihazın fiziksel RAM sınırını aşan miktarlarda sanal bellek atanması pek mümkün görünmüyor.

Yakın zamanlı yeni bir rapora göreyse Galaxy Z Flip 6 üzerinde test edilen One UI 8'in erken sürümde RAM Plus ayarlarında 2 GB, 4 GB ve 8 GB seçeneklerine ek olarak yeni bir 12 GB seçeneği bulunuyor. Bu da, cihazın sahip olduğu fiziksel RAM miktarıyla aynı seviyeye denk geliyor. 

Bu durumda, One UI 8 güncellemesiyle gelen 12 GB RAM Plus seçeneğinin muhtemelen sadece en az 12 GB fiziksel RAM'e sahip Galaxy cihazlarında kullanılabileceği öngörülüyor. Dolayısıyla 8 GB veya daha az fiziksel RAM'e sahip Galaxy modellerinde bu yeni üst sınır seçeneğinin sunulmayacağı tahmin ediliyor. Henüz 16 GB RAM'e sahip Samsung cihazlarında aynı şekilde 16 GB RAM Plus seçeneğinin olup olmayacağı konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak:https://www.sammobile.com/news/one-ui-8-will-raise-the-samsung-ram-plus-limit-above-8gb/

• Sanırım bizimle kafa buluyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saçmalık. Tepeden tırnağa 6-7 yıl güncelleme garantisi veriyorsa, tüm cihazlarına minimum 12 GB RAM getirmesi gerekir. Hadi onu geçtim; hala 4 GB ve 6 GB RAM'li telefonlar çıkaran bir marka Çöpsung. Bkz. 15K'ya satılan A26. Leş ön tasarım, powerbankvari kalaslık, sıfır renk doğruluğu veren kalitesiz ekran, bitik batarya ve düşük performanslı ısınan bir işlemci. Tüm bunları 6 yıl güncelleme kandırmacasıyla satmaya çalışması da cabası. Yazılım kadar donanım da önemli. Gram iyileştirme çabası yok bunların.

• Yine doluştu Samsung haterlar. Ayin yapmaya başlarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en boş özelliği

• gnsnc G kullanıcısına yanıt
    A serisine ne zaman 6 sene güncelleme vereceklerini söylediler?

• Donanimous kullanıcısına yanıt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • enineboyuna06 E kullanıcısına yanıt
    Sağol üstat.

Güncelleme vermesi değil nitelikli telefona değer katan güncelleme vermesi önemli. Bizim A55'ler için yapay zekanın gelmeyeceği konuşuluyor güya bizim cihazlara 4 sene güncelleme verecek daha ilk güncelleme de saçmalayan bir firma 4 büyük güncellemeyi nasıl verecek ki. Daha ilk güncelleme de özellik kırpmaya başlamışsın güncellemeyi sadece sayıdan ibaret vereceksen ne anlamı kaldı ki. Bu güncelleme olayını iyice denetleyen bir kurum falan olmalı böyle absürt vaatlerle cihaz satıp arkasında durmuyorlar.

• Hem depolama birimini öldürüyor hem de performansı arttirmiyor. Bok gibi bir özellik. Samsung bu sacmaliklar yerine güncellemelerle uğraşsın

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt

Her samsung cihaz depolama alanını mı kullanıyor emin değilim ama ben mesela S23 kullanıyorum ve ram plus özelliği depolama kullanarak değil Zram olarak çalışıyor. DevCheck Device & System Info uygulamasında donanım sekmesinde bellek kısmında yazıyor. Ram plus aktif ise ve kaç gb seçili ise Zram xgb olarak görebilirsin. Zram zaten bi sıkıştırma yöntemi depolama ile alakalı değil.

Xiaomi de Zram kullanır. Oppo vivo ise büyük ihtimal depolama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSHUJx -- 3 Mayıs 2025; 19:45:17 >

• Ram Plus = Zram yani sıkıştırılmış Ram bölümü olarak kullanılır .2:1 oranı (Sanal Bellek değil -Swap değil- Virtual Memory değil). Ben de yıllardır Windows daki sanal bellek gibi bir şey olduğunu düşünürdüm. Fakat değil. Arka planda daha fazla uygulama tutmak amacıyla Cpu kullanarak sıkıştırma yapıyor. Bu yüzden telefon daha fazla ısınır, şarj biraz daha hızlı biter.
    Samsung Ram Plus bölümünde hatalı tanım yapıyor.

Hala 4GB, 6GB telefon çıkarıyor da, al diye boğazına mı yapışıyorlar hocam? Her bütçeye uygun telefonu donanımdan feragat etmeden nasıl çıkaracaksın? Hani eleştir de mantıklı ol biraz. 4GB yetmiyorsa 12GB al o zaman sende? Çöpsungmuş. Çöp kullanıcı daha çok.

• Ran plus daha da kastiriyor

• xSHUJx kullanıcısına yanıt
    Ben RAM Plus'ı aktif etmeden önce orada ki ZRAM miktarı aynı iken denemek için RAM Plus'ı aktif etmeme rağmen değer değişmedi. Kaldı ki özelliğin açıklama kısmında kendisi söylüyor depolamayı kullanır diye.

• mert1907 kullanıcısına yanıt

Samsung anlatma ve açıklama özürlü çünkü çok iyi bilinen samfam benzeri bir sitede okudum. Depolamayı değil Zram kullandığını yazıyordu. Hatta içerik başlığı da samsung kendini yanlış açıklıyor falandı. Değerin değişmemesi hakkında bilgim yok ama bi denerim.

• Ram plus +4 gb iken ben bunu 2 gb'a düşürdüm. Ne kadar fazla yaparsanız telefon da daha fazla yorulur.

• Samsung'un, Huawei'nin, Oppo'nun binlerce mühendisi böyle bir özellik geliştiriyorlar telefonlarına koyuyorlar ancak bazı arkadaşlar kalkıp yok depolamayı öldürüyor, yok işlemciyi eritiyor yok telefonu ısındırıyor vs vs..

Bu söylenilenler gerçek olsa telefon üreticileri Sanal ram-Virtual Ram-Ram Plus vs ne derseniz deyin böyle bir özelliği ürünlerinde aktifleştirmezlerdi.

Üzerinde tartıştığımız özellik yetersiz ram bulunan giriş ve orta seviye telefonlarda fayda sağlayan ancak yeterli miktarda Ram bulunan üst düzey telefonlarda BULUNSA DAHİ ihtiyaç olmadığı takdirde kullanılmayan bir özelliktir.

Yani siz telefonda 8 (gerçek ram) +8 (sanal) kullanıyor olsanızda o an açık olan uygulamalar sadece 5-6 gb ram kullanıyorsa sanal ram işlevsizdir yani telefon bu özelliği kullanmaz.

Son olarak sanal ram özelliği eMMC tipi depolama belleğe sahip telefonlarda hiçbir işe yaramaz hatta telefon daha da yavaşlatabilir.

SanaL Ram & Ram Plus ın faydasını daha iyi optimize edilmiş olan UFS tipi belleklerde görebilirsiniz..

EMMC ve UFS nin ne olduğunu, aradaki farkları ve sanal bellek üzerindeki etkisini google yerine CHATGPT den araştırarak daha iyi anlayabilirsiniz..

• Alper Çağlar kullanıcısına yanıt

Telefon üreticileri müşteriyi o kadar düşünseler tonla kâr etmek yerine az daha masraf yapar cihazlarına düzgün RAM koyardı. Samsung RAM Plus sınırı One UI 8 ile 12 GB'a yükseliyor 

İşlemciyi normal depolamadan I/O işlemleri ne kadar ısıtıyorsa o kadar ısıtır, yani aman aman bir etkisi olmaz. Ancak yoğun kullanımda depolamaya yazılan veri miktarını arttırdığı için depolama yongasının uzun vadede bazı sektörlerinin bozulmasına sebep olabilir. Tabi bu çok uzun zaman alır ve yoğun bir yazma gerektirir ki kaç kullanıcıya bir sıkıntı çıkarır emin değilim.

Günlük hayatta ise zorda kalmadıkça kullanılmaması gereken durumdur. Depolama yongası ne tür olursa olsun RAM'de var olan verinin depolamaya yazılıp yer açılıp depolamadan diğer verinin RAM'e alınması vs. görülür gecikme ile sonuçlanır. Takılma donma hissiyatı yaşamak kaçınılmaz hani. Yoğun bellek kullanan ve çok arkaplan uygulaması çalışan senaryolarda 12 GB'lı Fold gayet takılıyor yani, OneUI bilmem kaç farketmiyor.

Zamanla uygulamalara eklenen özellikler ve büyüyen kütüphaneler ile bellek ihtiyaçları artacak, Android'in kendi tüketimi de muhtemelen artacak. Bu tür yöntemler olmadan telefonların çok uzun ömürlü olması mümkün değil. Performans olmasa da en azından uygulamalar çalışabilsin diye ihtiyaç var.

• mert1907 kullanıcısına yanıt

Ben Samsung'tan nitelikli güncelleme sınıfında pek güncelleme gördüğümü hatırlamıyorum. Samsung S5'in bir güncellemesi ile amoled ekranı parlak beyaz arkaplanla kullanmak zorunda kaldığımızdan beri beklentilerimi düşürdüm bu konuda. S5 kasıyor, kullandığım uygulamalara 2 GB RAM yetmiyor diye S8 aldım. Uygulamalar güncellendi, Samsung da yazılımı güncelledi, 4 GB RAM de yetersiz gelmeye başladı. Tarayıcı bile her açışımda sıfırdan açılmaya başlamıştı. 7 güncelleme olayında da telefonlar güncelleme alıp işlevini yerine getiriyor olsa da kasmayacaklarını, şakır şakır akacaklarını düşünmüyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.