İlki kameramın çalışmaması. Skype ve Play Camera kamerayı görmüyor. Yaklaşık 6 aydan beri kullanmıyordum kamerayı ve bu 6 ay içerisinde bir iki defa format attım bilgisayara, ki bu formatlardan sonra da dur acaba çalışıyor mu diye bakmadım hatta kameranın driver'ını yüklemeye bile tenezzül etmedim. En son formatı 2 hafta önce attım kameraya bugün işim düştü driver'ı yükledim fakat ne Skype ne de Play Camera kamerayı görmüyor. Buna bir çözüm biliyormusunuz? Servise vermek istemiyorum çünkü bilgisayarsız kalamam bu aralar ve kamerayı da halletmem şart.
İkincisi bilgisayara hiç bir 64-bit işletim sistemi yüklenmiyor, hatta garantisi geçerli olduğu süre içerisinde teknik servis bana bilgisayarınız 64 bit işletim sistemi desteklemiyor dediğinde içindeki her ana parçanın desteklediğini ve eğer yüklenmiyorsa bunun Samsung'un sorunu olduğuna dair kavga etmişliğim ve sonunda onlara yükletmişliğimde var ama eve gelip driver'ları yükleyince (daha doğrusu bir tek chipset'i yükledim) alet kafayı yedi açılmadı, hemen aradığımda "Olsun ya chipset'siz kullan ne olacak?" cevabını aldıktan sonra da bir daha da vermem servise bilgisayarı. Forum'da okudum bir kaç arkadaş güzel güzel kullanıyor 64-biti. Kurulum CD'im de sorun vardır diye USB'den de yükledim o da olmadı, onu da belirteyim.
İkinci sorunum pek acil değil, ama ilki gerçekten acil.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada işletim sistemim Win 7 Ultimate 32-bit, ayrıca bilgisayarda iki VM var; Win XP ve Ubuntu 11.04 (kamerayı çalıştırırken açık değillerdi, onlarda denemedim çalışıyor mu diye)
Kamera ilk aldığında çalışıyormuydu? Donanımsal bir arıza olabilir.
İkinci sorun karışık. Bilgisayarın 64 bit desteklememe gibi bir olasılığı yok.Siz kurmayı denedinizmi Windows7 64bit indirip DVD ye çektikten sonra yoksa direk servise götürüp buna 64 bit kurunmu dedin? Servise kurdurduysan servis uğraşmak istemediği için böyle birşey demiştir. İnternetten temiz windows7 kalıbı çekip dvd ye yazdırın sorunsuz kuruluyor.Driverları 32bit kurmuş olabilirsin ondan kafayı yemiş olabilir bilgisayar.
Ayrıca bilgisayarı chipsetsiz kullan diyen servis hangisi acaba merak ettim?
Kamera ilk aldığımda çalışıyordu.
Win 7 64-bit indirip yükledim (torrent) yüklendi çalıştı driverları yükledim sonra bir daha açılmadı. Okulun Microsoft'la anlaşması vardı onlardan orijinal indirdim o hiç yüklenmedi. Bu arada bu ikisini hem DVD'den hemde bootable USB'den yaptım. Sonra teknik servise verdim yükleyin dedim yüklediler (ben DVD veya usb vermeden) ama kayıtlı değildi (sorun değil zaten orijinal key vardı) driverları yüklememişlerdi, chipseti yükledim restart attım açılmadı. Doğru driverları yükledim samsung'un sitesine girip windows 7 64-bit için olanları yükledim.
Teknik servisi aradığımda chipseti yükleyince çalışmıyor dediğimde "chipset'siz kullan canım ne olacak" diyen Koyuncu Sancaktepe Teknik Servis.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme