Şimdi Ara

SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.111
Cevap
52
Favori
62.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Giriş

Teşekkür ederim.

81.000 Samsung’un sitesinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung servisi aradi, 4 olu piksel degisim icin yeterli degilmis. 5 piksel olmasi gerekiyormus. İlk gunden samsung’un verdiği mesaj bizim musteri iliskilerimiz servisimiz rezalet bizi tercih etmeyin.

İade başlatıyorum malesef

Çok geçmiş olsun. İade süreciniz sorunsuz olur umarım. Samsung'u tamamen defterden sildim artık.

Ne kadar saçma ya...!

Ben de Samsung markasını özellikle ön plana koymuştum. Ama bu 1 pikselden ötürü almamaları aşırı saçma.

Hangi marka ne tv alsam bilemedim. Kaldık öylece. LG'ler nasıldır acaba...

Ben, SULTAN MEHMED HAN'IM..!"
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt

Sony gitti meydan bunlara kaldı. Ben de şaşkın şaşkın bakınıyorum. Eski TV'den devam bir süre daha diyorum...

Benim almam gerekiyor. Acaba yeni gelecek mayıs ayındaki seri nasıl olur acaba?

Tcl için de Servis ağı vs diyorlar.

Geriye lg markası kaldı :/

• Bir marka kendisi gelmeden o ürün alınmaz ancak Samsung kendisi burada ve durum ortada. Her şey iyice allak bullak oldu. LG'de alınacak ne var ki? OLED dışında alınmaz. TV piyasası çok kötü sıkıştı. Bu gaz fena patlayacak gibi geliyor. Beklemede kalıp patlamayı seyretmek lazım gelir diye düşünüyorum. Zaten yaz geliyor, TV yazın pek elzem bir şey değil.

Servis var hocam, Tv sağlam zaten servislik bir durum olacağını sanmıyorum, Tcl mini led Tv ler uygun fiyata düşüyor, fiyatları takip edin derim, dövizin durumu belli değil yukari giderse ki gidecek gibi gözüküyor bir cok ürün fiyat olarak bundan etkileyecektir diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

O zaman şu an beklemede mi kalınsa?

Q80d, qn85d, qn90d arasında kalmıştım hep...

Hocam 3 gün önce Tcl 98P755 83K ya satıldı, harika fiyatti, bir daha o fiyatı göreceğini sanmıyorum, umarim değerlendiren olmuştur, bizim bi arkadas aldi mesela, ayni şekilde mini led olarak c755, c855 lerde indirimler olabiliyor, daha uygun fiyatli Tvler, akakce veya cimriden takip oluşturun fiyat düştüğünde mesaj geliyor veya geceleri Vatanda indirimler oluyor takip edin derim. Mini Led olarak alternatifler var yani hem de daha uygun fiyata...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frekans76 -- 20 Mart 2025; 2:17:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Samsung lisans sorunları nedeniyle çeşitli kısıtlamalarla geliyor, TCL ise hala güven vermiyor. TCL kendi servis ağını kurup otursa biraz, o markanın modellerini de incelemeye başlarım ancak şimdilik incelemeye bile gerek görmüyorum. Philips ise kaliteyi iyice düşürdü, işletim sistemini garip bir şey yapmışlar. Aynı modelde bile kaç bitlik panel size denk geleceğini ancak açınca anlıyorsunuz. Kalite bitmiş. Çok fazla arıza sorunu var. LG OLED dışında bakılacak bir TV kalmadı gibi. LG'nin dana gözü gibi akıllı kumanda imlecinin ekranda dolaşmasına ısınamadım bir türlü :).

Samsung nedense evdeki cihazlarla ekosistem aynı olsun diye düşünüyordum. Peki lisans sorunları derken ne tarz sorun bunlar?

• frekans76 kullanıcısına yanıt

98" çok büyük benim için. Evimiz için ideal olan 65"

Ben bide her konuda hemen hemen yazilan, tcl nin servis sorunu meselesi. Yani anlamıyorum bunu madem sorun yok neden insanlar böyle yazıyor bilmiş değilim

Dolby Vision ve Dolby Atmos lisansları yok mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

"Hem HDR10 + hem de Dolby Vision, sahnelere daha iyi adaptasyon sağlamak için dinamik meta verileri kullanan standartlardır.

Ancak HDR10 + 10 bit hızında çalışırken, Dolby Vision sistemi 12 bit olarak ayarlanmıştır.

Bu çok önemlidir, çünkü insan görsel sistemi, tek tip bir parlaklığa sahip geniş görüntülere özellikle duyarlıdır ve orada, Dolby Vision sisteminin 12 bitinin HDR10 + ‘a göre farkını göstermektedir.

Dolby Vision’ın HDR10 + ‘dan çok daha canlı bir renkle yaptığı renk muamelesinde başka bir fark var, her zaman gerçekçi olmayan ama şaşırtıcı bir rakamdan yani 68.000 milyon renkten bahsediyoruz .

Maksimum parlaklıkta, farklar da önemlidir çünkü HDR10 + 4.000 nit’e kadar zirve elde ederken Dolby Vision 10.000 niteye kadar çıkabilir.

Dolby Vision’ın HDR10 + ile karşılaştırıldığında en büyük zayıflığı, HDR10 + ile olduğu gibi Dolby’nin sahip olduğu ve özgür olmayan bir teknoloji olması."

Aynı diyenlerin neye göre aynı dediğini anlamak mümkün değil. Sonuçta Samsung Dolby Vision koşullarını sağlayamadığından veya parasını vermek istemediğinden bu lisansa sahip değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 20 Mart 2025; 14:35:49 >

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Ben Samsung'un Dolby e lisans ödememek için alternatif olarak HDR10+'yı çıkarttığını okumuştum. Yoksa Samsung neden DV'nin standartlarını yakalayamasın ki, para vermek istemiyor belli ki.

Bu konuyu reddit'de araştırmıştım, DV her zaman iyi ama olmazsa olmaz bir şey değil fikri biraz yaygın.

En pahalı televizyonları sat ancak lisans ücreti ödememek için DV lisansı alma :))). Peki Atmos'u harici cihazlara aktaramaması da mı gereksiz olduğundan? Neredeyse Samsung dışındaki tüm markalar bu lisansı alıp paşa paşa müşterilerine sunarken neden bu markanın ürünlerini alıp kendimi kısıtlayayım?

Ayrıca DV ile HDR10+ arasında ciddi farklar var. Aynı şey diyebilmek için baya zorlamak gerekiyor.

LG C4 veya G4 bakabilirsiniz. Sihirli kumanda imlecine gıcık olduğumdan şimdilik LG'ye mesafeliyim ancak 2025 modellerindeki gelişmelere göre tekrar değerlendirebilirim. Ya da garantisizi Sony satıyor HepsiSOny sitesi. En iyi OLED Sony'de ancak ülkeyi terk ettikleri için 2-3 marka arasında sıkışıp kaldık.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.