< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|| CORSAİR CARBİDE 400R || AMD Ryzen™ 5 5600 || GİGABYTE GTX 1060 XTREME GAMİNG 6GB || GIGABYTE G24F-2 || CORSAIR 16GB (2x8GB) 3600 MHz Vengeance LPX || 1TB 7200RPM SEAGATE BARRACUDA || WD_BLACK SN770 1TB NVMe SSD || PNY 240 GB SSD || GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 || LOGITECH G213 RGB KEYBOARD || LOGITECH G402 HYPERİON FURY MOUSE || CORSAİR VOİD PRO RGB WİRELESS || HP DHE-6005 || CORSAİR 750W PSU ||
|
|
Gerçekten bende sizin gibi d6500 serisinden çok memnunum. Bu tv de aldığım görüntü netliği parlaklığı başka tv de bulamayacağım diye de çok korkuyorum. Aslında değiştirmek istememin de tek sebebi d6500 serisinde artık smart özelliği neredeyse kalmadı. Ne netflix ne youtube hiç bir uygulama desteği yok. Chromecast aldım AVR üzerinden bağladım netflix ve youtube u o şekilde kullanıyorum. Aslında bir yandan da iyi çünkü ses codecleri tv de değil AVR üzerinde çözümleniyor. Bu da 5.1 ses sisteminin keyfini daha da arttırıyor. Ayrıca tv nin 3D olması da bonusu. Keşke aynı panelle daha güncel bir versiyonunu yapsalar. |
|
Pioneer VSA-LX 805 Focal Vestia No.4 + Focal Chora 816 + Focal Chora Center + SVS SB 3000 Philips Hue 75" Lightstrip Gradient + Gradient Lightstrip 2m Philips Hue Iris Philips Hue GU10 Spot Color Philips Hue E27 Bulb Color |
|
Yanıtınız için teşekkürler. Ama maalesef hiçte iyi duyumlar değil bunlar. Düşünsenize binlerce lira verip akıllı TV alıyorsunuz ama bazı uygulamalar anlamında verdiğiniz paranızın karşılığını alamıyorsunuz. Haliyle TV firması da sizi bir yerden sonra yeni bir masrafa zorluyor ister istemez... |
|
-- Zidoo Z9X Media Player -- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Var malesef, takılarak oynuyor kamera sağa sola giderken eğer cep telefonu çekiminden kaynaklanmıyorsa. Stutter takılma işte bu görüntüde deli gibi stutter var yağ gibi kayması lazım takılmadan. Kullandığınız tv kutusu yada hdmi kablo kalitesine göre de değişir bu durum. HDMI en az 2.0b kablo olmalı artık yada 2.1 almışken alınır bu kablo mevzusu çok atlanıyor ondan söyleyim dedim. Bide bu yeni tv ler eski tv kutularıyla uyumsuz genelde adamlar 10-15 yıllık kutularla yayın satıyor. IP tv olayı daha iyi gibi ama kullanılan android box ve uygulama kalitesi vs etkiliyor Netflix yada disney gibi uygulamalarda oluyor mu ona bakmak lazım. |
|
Eyvallah hocam ,cep telefonu da kötü çekmiş bence ekrana bakarken ben takılma hissetmiyorum, ama bu görüntülerde var kesinlike. Kablo 2.0 dı galiba digiturk ün. Ps5 in ki 2.1 onunla bi değiştireyim bakayım bi fark olacak mı. Bu arada oyun modu efsane bu tv nin. İlk defa adam gibi Hdr görüyorum, önceki 2017 model Sony tv de rezaletti hdr kalitesi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Telefonu sabit tutup çekim yapsaydınız daha iyi anlaşılırdı. Ama bu çekimden var gibi görünüyor. |
|
Pioneer VSA-LX 805 Focal Vestia No.4 + Focal Chora 816 + Focal Chora Center + SVS SB 3000 Philips Hue 75" Lightstrip Gradient + Gradient Lightstrip 2m Philips Hue Iris Philips Hue GU10 Spot Color Philips Hue E27 Bulb Color |
|
eğer çekimden değilse futbolcuların etrafında hareler var muhtemelen motion ayarları açık açıksa kapatın < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Hocam Motion dediğiniz ayarın Türkçe çevirisini de yazarsanız iyi olur çünkü Türkçe anlamını bilmeyen arkadaşlar o ayarı bulamayabilir. TV'lerini Türkçe kullanan kişilerde Motion yerine Hareket olarak geçiyor o ifade olarak. Düzeltme: Samsung TV modellerinde sanırım modelden modele Motion ayarlarının adı değişmekte. QE60TA var bende onda Görüntü Netliği Ayarları olarak geçmekte. Yani direk Motion derseniz o ayarı bir çok arkadaş bulamayabilir. 2019 öncesi modellerde TV'lerde dil ayarı Türkçe dahil olsa o ayar Motion olarak geçiyormuş ama 2019 ve sonrası modellerde isimlendirme farklı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 31 Ağustos 2022; 18:23:4 > |
| _____________________________ |
|
Motion dediği titreme azlatma ama onu tamamen kapamak iyi değil 3-4 olarak ideal. Öteki bulanıklık azalatma 8 olabilir. Parazit azaltma kapalı olsun. Bu motion olayı sürekli dile getiriliyor "kesinlikle kapalı olmalı" fikrine ben hiç katılmıyorum kimse kusura bakmasın. |
|
|
|
Titreme yapar zangır zangır görüntü. Siz sinematik efekti bozar falan diye düşünüyorsunuz ama tv kanalı zaten adam maç izliyor yayın 1080p 50fps 60 fps neyse işte kapamak burada size kazançtan çok kayıp sağlar. İzlenen kontente göre değişiyor tecrübe etmek gerek. Rtings incelemesinde bile kesinlikle kapatın ölürsünüz falan demiyor yani. Hele 24fps film falan izliyorsanız o titreme daha çok oluyor ki bana para verseler izlemem o şelikde.
Samsung QN90B QLED Calibration Settings https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn90b-qled/settings |
|
hocam filmde kesinlikle acılmaz o ayar siz sinematik görüntüyü yok edip cep telefonundan çekilen normal 60fps günlük hayattaki gibi izlemeyi tercih edebilirsiniz akıcı diye ama olması gereken o değil futbolda vs zaten açılmaz bi çok hata oluşur ekranda keskinlik düşer < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Olur hocam olur, gayet oluyor hemde hiç öyle soap opera gibi olmuyor. Onun olması için baya bir açmanız gerek 6-7 falan. Bu özellik kararlı kullanıldığında nimet valla hiç öyle el kamerası yada cep telefonu gibi de olmuyor görüntü gayet sinema filmi gibi olması gerektiği gibi zaten aksi olsa ben kullanmam. Ekranda hata oluşması keskinlik yani ana görüntü ayarlarındaki netlik ayarından olabilir onu da 8 üzeri tavsiye etmem, gerisi size kalmış ben daha yazmam bu konu hakkında ayrıca herkes kendi tv modelini aratsın kalibre etsin doğru düzgün. |
|
Arkadaşlar, teknik servis değişim raporunu verdi ama aldığım yede (teknosa) stok yok. para iadesi teklif ettiler. Samsung ile görüşmelerim sunucu genel merkeze durumu ilettiklerini söylediler. sonuçta aldığım ürün samsung, garantisi samsung. Raporu verip kenara çekildi adamlar :D bakalım ne cevap gelecek. |
|