hocam ne oyun tarafında ne uydu tarafında ne film tarafında şuan için 8k çok gereksiz bence 8k standart olduğundada o tv nin hiçbir anlamı kalmaz zaten seçenekler nedir bilmiyorum ama ben olsam 4k üst modellere bakarım |
Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (787. sayfa)

-
-
8K içerik yaygın değil ve uzun vadede yaygınlaşacağını sanmıyorum. Hal böyleyken 8K TV almanın mantığı yok. 8K TV alana kadar 4K ve daha kaliteli TV almak daha mantıklı.
8K içerikler yaygınlaşana kadar 8K TV değiştirme vakti gelmiş olacaktır. 8K oyun oynamak istesen zaten oynayamazsın çünkü onu destekleyecek bilgisayar ve konsol yok. Onlarda 10 seneden önce olmaz. 4K destekleyen konsollar bile yeni yeni çıktılar. Bir sonraki nesilde 4K destekler en fazla.
4K bile yavaş yavaş yaygınlaşırken 8K sıra 10 seneden önce gelmez. Kısaca 8K TV bana göre sırf para tuzağı şuan için.
8K filmlere hiç değinmiyorum. Zaten 8K filmde yok. Onlar çıkıp yaygınlaşsa kadar o tv çöp olur. 4K filmlerin bile en kaliteli ripleri 30-50 GB arası. 8K kim bilir kaç olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 5 Mayıs 2022; 19:4:11 > -
Aynen 8K şu an için çok gerekli görünmüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam biliyorum gereksiz olabilir ama 4K fiyatına alacağız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ister 4k al ister 8k 75" olanı al
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Disney için kayıt olun kayıt olanlara bir yıllık 279,90 tlden verecekler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Mayıs 2022; 15:19:14 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fena fiyat değilmiş alınabilir nf zaten yancılık yapıyoruz bide bunu eklersem diskler baya bi rahat eder.
Bu kampanya paketi 4k içeriyor mu onu nasıl bileceğiz artı kayıt oldum ama e posta falan gelmedi bana.
-
Mail 14 haziranda gelecek miş. Önceden gelenlere sadece kampanyayı haber veren mail gelmiş. Disney de sadece 2 paket olacak. Yıllık ve aylık. Yıllık paket indirimsiz bile aylıktan ucuz olacak zaten. Ama kampanya sağolsun daha ucuza gelecek. 2 pakette de 4K var.
-
Sadece Mandalorian için bile o paraları helal edersiniz emin olun nasıl çekmiş adamlar her bölüme servet harcamışlar yani helal olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar 55" Q70a Q80 ve Q85 i degerlendirirmisiniz bütçe 15k .Konsol baglanmayacak.parlaklık panel renk gamı vs farkları yazarmısınız Q70a iş gorecekse fazlada çıkmak istemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 8 Mayıs 2022; 1:21:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bütçen yetiyorsa Q85 den başkasına bakma. tv pencere gibi ışıklı bir ortama bakacaksa 5-6 bin fazla vermeye değer.
tv pencereye bakmayacaksa en uygun fiyatlı olanı alabilirsin.
-
Benim evde 55Q80ra var parlaklık ve panel kalitesi olarak çok fark varmı arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 8 Mayıs 2022; 18:7:11 >
Yeni samsunglarda yüzüne bakılmayacak ips(ads) paneller kullanılıyor kullandığınız televizyon yıl olarak eski olsada genel performans olarak daha iyi durumda samsung 85 modelin size tek getirisi bir miktar parlaklık artışı olur.
-
Alakası yok en azından QN90A modeli için herkesin içi rahat olsun , kullanan arkadaşlarımız var mutlaka onlar da destekleyecektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Klasik LG ıps panel gibi kontras düşükmüdir bu ads panellerde.Son olarak Q70a-Q80a-Q85a-Q90a hepsi ads panelmi ve bu 4 TV de gerçek 10bit olan hangisidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 9 Mayıs 2022; 8:34:58 >
merhaba arkadaşlar
samsung 55 inç Q80A ve Q70A arasında 2.000 tl kadar fark var, bu 2 model arasında ki farklar nedir? bu fiyat farkını yaratan ne acaba ?
birde bu modellerde DTS ses codec sıkıntısı devam ediyormu HDD yada USB bellekten filim izlemek istediğimizde ?
teşekkürler
www.teknosa.com
Samsung 55Q70A 55https://www.teknosa.com/samsung-55q70a-55-138-ekran-4k-qled-tv-p-110019788www.teknosa.com
Samsung 55Q80A 55https://www.teknosa.com/samsung-55q80a-55-138-ekran-4k-qled-tv-p-110019840
-
Kontrast durumu aynı q70-q80 va diğerleri ips 10 bit olanlar ise 85-90 modeller.
-
Fark arka aydınlatma biri edge biri full array dts durumu aynı hala yok.
-
arkadaşlar q85 ve q90 a ips panel diyorsunuz. ips paneli lg üretiyor. o zaman q85 ve q90 kalitesinde ips panelli lg modeli nedir? eğer aynı ise lg de bu kalitede tv olmalı.
q85 ve q90 ips kullansa bile yine parlak ekran kullanıyor. yine çoğu tv den kaliteli. lg nin ips panelleri ise yarı parlak. yani aynı değil.
bu şuna benziyor:
tcl nin de QLED i var,samsung un da. aynı mı? hayır.
yani bu paneller oled dışındaki tv lerin en iyileri. va panellerden daha parlak ve o parlaklığa rağmen siyahı da fena değil.
zevk meselesi tabii ama bu iki tv idare eder modeller. diğerleri ile kıyaslanamazlar. o kadar da kötülemeyelim.
-
ADS panellerde kontrast oranı çok düşük, gerçek kullanımda farkettirecek kadar. Mesela q80a da ADS var kontrast oranı 1500:1 civarı, q70 de VA var onun kontrast oranı 7000:1
İzlediğin tüm karanlık sahnelerde 2 panel arasında gözle görülür bir fark olur. Q80A'da karanlıktaki detaylar kaybolacak,ayrıca siyahlar koyu maviye yakın gözükecek, parlaklığı arttırsan bu sefer de görüntü bozulacak. Bu dediklerim genelde karanlık sahnelere özel spesifik durumlar, local dimming ile siyahların mavi gözükme sorunu bir nebze düzeliyor. Diğer sorun da parlaklık oranı çok yüksek ve ADS panel yüzünden clouding yaratıyor az da olsa.
Genelde q80a q70'den 1 gömlek üstün tv kontrast oranı hariç, yalnız q80a o parayı haketmiyor bence. 16.500 buna vereceğime o kadar çıkmışken 18k civarına LG c1 oled tv var her anlamda q80'i 3 kere tokatlar. Oyun için kullanacaksam da VA panelli q90a veya sony xj90 bakarım hepsi 18k civarında. Bu fiyat aralığında bence q90a tercih edilmeli her anlamda çok iyi bir tv. Özellikle sunduğu renk paleti sayısı ve renk gamutu tutarlılığı çok çok iyi. Ha benim gibi 7-8 yıllık boomer nesil lcd tv'den geçiyorsan en giriş seviye tv bile bambaşka bir şekilde gözüküyor :)
q70a vs q80a karşılaştırması:
rtıngs.com
Samsung Q70/Q70A QLED vs Samsung Q80/Q80A QLED Side-by-Side TV Comparisonhttps://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q70-q70a-qled-vs-samsung-q80-q80a-qled/21556/21559?usage=1&threshold=0.10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 10 Mayıs 2022; 12:8:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X