Şimdi Ara

SAMSUNG PS42C91H ve KOMPONENT BAĞLANTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SAMSUNG PS42C91H 42'' HD READY PLAZMA TELEVİZYON u komponent (hama kablo) bagladım. Ama görüntü çok kötü. Scart (sıradan bir kablo) daha iyi gösteriyor. DVD player geçen sene aldıgım philips. (progressive scan falan var) acaba bir ayar mı yapmak lazım. bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Font_Drakula -- 1 Ağustos 2007; 19:36:14 >

• Philips'in modelini belirtmemişsiniz ama Hama iyi bir komponent kablo seçimi değil.
    Bu arada DVD player çıkıştan ve plasma çıkışından ayarları komponente çevirmişinizdir.
    Yeni bir kabloyla deneyin(ABD'nin efsane markası Monster olabilir). Tüm bunlara rağmen iyi bir sonuç alamıyorsanız ısrarcı olmayın. İyi bir scart ile (örneğin Teknosa'da satılan altın uçlu Monster) bağlantı yapın.
    Bu arada benzer olmasa da, ben de Panasonic 42PV70 ile Next 2000CX Super Plus arasında komponent bağlantıda umduğum sonucu alamadım. Scarta döndüm.
  • philips dvp 720 sa. geçen seneki modellerden.

acaba samsung da bir ayar mı lazım. kullanım kılavuznu okudum. hdmi veya komponent (parça diye geçiyor) video modunu ayarlayın yoksa bozuk görüntü alırsınız yazmış. ama başka açıklama göremedim. işin içinden çıkamadım.

samsung 42 plazmayı komponent baglayan arkadaş var mı acaba...
  • video ayarları içerisinde (DVD menüsünde) yuv veya interlacaed gibi RGB gibi çıkış ayarları olması lazım (şu

anda karşımda olmadığı için yanlış hatırlıyor olabilirm.)

ama bende de scart seçili olduğu için aynı sorun olmuştu sonra ayarlardan yuv seçtim çok fark etti.

Bende sen DVD menüsünü bir karıştır muhakkak dediğim ayarın olması lazım.
  • konsol oyunları için samsunglar ii mi hiç denedinizmi?kimi tv lerin kontrastı düşük oldugu halde fiyatları pahalı.lcd de ii görüntü için ne önemli?
  • Merhaba,
    Aynı Plasma'ya Philips DVD player'dan hem component hem de HDMI kullandım. Açıkçası component ile çok kaliteli bir görüntü almıştım. Bunun için DVD player'da progressive scan özelliğini açman şart tabi ki. DVD player'ın video ayarlarından interlaced'i açman gerekiyor tabi. DVD player'ının tam modelini söylersen biraz daha yardımcı olabiliriz. Bir de DVD player'dan görüntü gelirken televizyon'da info tuşu ile o sırada hangi modda gösterdiğini görebilirsin. örneğin 720p alabileceğin en kaliteli görüntülerden birini aldığını gösterir. 625p'de benim çok karşılaştığım kaliteli bir görüntü veriyor. Senin ekranda aldığın görüntü özelliğini yazarsan o da fikir verir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: boneym

Merhaba,
    Aynı Plasma'ya Philips DVD player'dan hem component hem de HDMI kullandım. Açıkçası component ile çok kaliteli bir görüntü almıştım. Bunun için DVD player'da progressive scan özelliğini açman şart tabi ki. DVD player'ın video ayarlarından interlaced'i açman gerekiyor tabi. DVD player'ının tam modelini söylersen biraz daha yardımcı olabiliriz. Bir de DVD player'dan görüntü gelirken televizyon'da info tuşu ile o sırada hangi modda gösterdiğini görebilirsin. örneğin 720p alabileceğin en kaliteli görüntülerden birini aldığını gösterir. 625p'de benim çok karşılaştığım kaliteli bir görüntü veriyor. Senin ekranda aldığın görüntü özelliğini yazarsan o da fikir verir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips Televizyon HDMI Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 42c'mi uyduya "profigold pgv-7000 oxypure" altın uçlu scart ile bağladım...3 milyonluk scart'a göre baya iyi görüntü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: plateau

42c'mi uyduya "profigold pgv-7000 oxypure" altın uçlu scart ile bağladım...3 milyonluk scart'a göre baya iyi görüntü...

gözle görülecek derecede fark varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

quote:

Orjinalden alıntı: plateau

42c'mi uyduya "profigold pgv-7000 oxypure" altın uçlu scart ile bağladım...3 milyonluk scart'a göre baya iyi görüntü...

gözle görülecek derecede fark varmı?

evet...ama daha ucuz bir altın uçlu scart da yakın performans verecektir sanırım,ben biraz abarttım...AR(acoustic research) mesela...
  • Altın uçlu scartlar çoğu zaman komponentden daha iyi görüntü verebiliyor. Componentten sonuç alamayan arkadaşlar öncelikle bu şekilde denesinler. Profigold marka kullanıyorum. Memnunum. Fiyatlarıda fena değil
  • komponent bağladım ama ben de istedigim sonucu alamadım.

* Samsung plazma da kaynak listesinden parça 2 yi seçiyorum.
    * Philips DVD player 720 sa da component YUV seçili - Progressive scan ON konumunda ekrana daha sonra gelen iki yazıyı da OK diyerek geciyorum. dvd player üzerindeki progressive scan ışığı yanıyor.

ama görüntü iyi değil. Scart da daha temiz görüntü var.

yapılacak başka ayar yok herhalde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.