Şimdi Ara

Samsung Plazma 51F5570 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.223
Cevap
12
Favori
63.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servis hızı konusunda şanslıyım sanırım ama aynı şeyi iş görme konusunda söyleyemiyecem :) Tv 2gün önce geldi, dün sabah servise kayıt bıraktım çok geçmeden öğlen kuruluma geldiler...

Tek sorun aldığım hareketli askı aparatını duvara monte ettirmeden gitti (tek kişi geldi). Bina eskiymiş, plazma tv ler ağırmış birde askının ağırlığı varmış, bu şekilde mesuliyet kabul edemem, siz taktırmak isterseniz daha sonra takın ama riske etmeyin diyerek garantiyi verdi, dahili uydu kurulumunu ve kendi kanal listesini attı... Duvar için bir çaresine bakıcaz artık :)

Ölü piksel yok, buzzing sesi akşam saatlerinde çevre sessizken tv sesi kapalıyken duyuluyor sadece. Evde net olmadığı için komşunun düşük çeken netinden girdim güncellemesi var dedi, yavaş olur diye yapmadım daha sonra artık.

Salonda zebra stor perdeler var ileride blackout (karartma) stor perde de taktırmayı düşünüyorum gündüz izleme zevkini arttırmak için, blackout şuan sadece yatak odasında var, laptopdaki yansımalar yok oluyor oradan biliyorum. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpys

Servis hızı konusunda şanslıyım sanırım ama aynı şeyi iş görme konusunda söyleyemiyecem :) Tv 2gün önce geldi, dün sabah servise kayıt bıraktım çok geçmeden öğlen kuruluma geldiler...

Tek sorun aldığım hareketli askı aparatını duvara monte ettirmeden gitti (tek kişi geldi). Bina eskiymiş, plazma tv ler ağırmış birde askının ağırlığı varmış, bu şekilde mesuliyet kabul edemem, siz taktırmak isterseniz daha sonra takın ama riske etmeyin diyerek garantiyi verdi, dahili uydu kurulumunu ve kendi kanal listesini attı... Duvar için bir çaresine bakıcaz artık :)

Ölü piksel yok, buzzing sesi akşam saatlerinde çevre sessizken tv sesi kapalıyken duyuluyor sadece. Evde net olmadığı için komşunun düşük çeken netinden girdim güncellemesi var dedi, yavaş olur diye yapmadım daha sonra artık.

Salonda zebra stor perdeler var ileride blackout (karartma) stor perde de taktırmayı düşünüyorum gündüz izleme zevkini arttırmak için, blackout şuan sadece yatak odasında var, laptopdaki yansımalar yok oluyor oradan biliyorum. :)

plazma tvleri duvara asmak çeşitli risklere neden olduğundan sakınılması gereken bir yöntemdir. özellikle plazmaların arka kısmında duvardan 30 cm kadar mesafe bırakmak ısınma problemlerini önleyecektir. ayrıca 50-60 inçlik cam panellerden bahsediyoruz boru değil yani. bunları 30-40 inçlik LCD paneller gibi duvara asamazsınız. sehpa üzerine yerleştirmek en iyi çözümdür. illa asacam diyorsanız :D askılı sehpalar da var :)...

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

Hocam Panasonic'in satılması için Panasonic haricinde herkes çalışıyor. O fiyatlara gelir durumu çok iyi olanlar haricinde insanlar alamazlar.2300 küsüre 60 inch Ph670S satılıyor o paraya ancak 42 inch plazma alınabiliyor tamam kalitelidir laf yok ama önce duygusal düşünmek zorundayız.Zaten 5570 ile Stw60 arasında öyle bakınca tüh keşke biraz daha para koysaydım da Pana alsaydım diyecek fark göremedim hatta benim cihazda çoğu ayar kısık. Benim açımdan bu senenin f/p cihazı Samsung tur.

60PH670S de plazma. Hatta şu anda en iyi F/P ürünü. 2300 tl'ye 60 inç plazma alıyorsunuz. 50 inç olanı ise samsung'un 5570 ile aynı fiyatlarda. Panasonic'in sadece vt ve zt serilerinde farkı hissedersiniz. Diğer st, et, gt vb. serilerde lg ve samsung'un ürünlerinden kalite farkı yoktur. ve f/p olarak kesinlikle Samsung veya lg plazma modellerini öneririm. vt serileri için de 7-8bin tl verecek kadar fark yoktur. yani 60PH670S için 2300 ödüyorsanız 60vt serisi için en fazla 3500-4000tl uygundur. st, et, gt serileir için ise 2000-2500tl fiyat aralığı normaldir. Yani malların ederi budur. Şİmdi LG ve Samsung plazmaları ederinden satıyor. Fiyatların normal olmasından insanlar sanki malın kötü olduğunu düşünüyor. Durum öyle değil. Mal aynı mal. Panasonic Türkiye distribütörü olayı baya abartıyor.

Söylediklerinize tamamen katılıyorum.Panasonic TR'de ederinin çok çok üzerinde.Samsung 5570 ise gayet makul fiyatlı ve bu fiyatı rahatlıkla hakeden bir panel.şu an 2000'lerin altına düştü sanırım.hatta forumda bir arkadaş 5570'ten 500 tl daha düşük HD ready olan F4900 almıştı,gayette memnun kalmıştı.bende ikisinden birini düşünüyorum.üstelik Samsung Plazmaların sevdiğim bir tarafıda Panalar gibi soluk karanlık göstermiyor.

• Arkadaşlar kanal listesi paylaşabilecek kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yosunkaya
    Benim tek aradığım LCD lerde hareket yumuşatma gibi bir şey vardı sanırım o bu televizyonda yok yada plazmanın doğasına aykırı veyahut ben bulamadım (varsa oyunlar için kullanmak

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201310/20131004100400638/[ENG]X12DVBEUF-1.118-0902.pdf
    Aradığınız özellik, kullanma klavuzunda " Screen Menu > Picture > Picture Options " menusu altında " Motion Plus " ayarı olarak görünüyor, siz menüden bakınca bu ayar gri, seçilemez durumda falan mı?

• quote:

quote:

Servis hızı konusunda şanslıyım sanırım ama aynı şeyi iş görme konusunda söyleyemiyecem :) Tv 2gün önce geldi, dün sabah servise kayıt bıraktım çok geçmeden öğlen kuruluma geldiler...

plazma tvleri duvara asmak çeşitli risklere neden olduğundan sakınılması gereken bir yöntemdir. özellikle plazmaların arka kısmında duvardan 30 cm kadar mesafe bırakmak ısınma problemlerini önleyecektir. ayrıca 50-60 inçlik cam panellerden bahsediyoruz boru değil yani. bunları 30-40 inçlik LCD paneller gibi duvara asamazsınız. sehpa üzerine yerleştirmek en iyi çözümdür. illa asacam diyorsanız :D askılı sehpalar da var :)...

Risk ısıda değil yük hesabında :) varolan askı zaten ileri geri sağa sola hareket sağlıyor, sabit olmadığı için ısı ile bir problemim yok, askı 60''e 50kg a kadar destekliyor desteklemesine ama duvardan emin değilim.

http://www.tec-supports.com/UploadedFiles/ProductsGallery/Original/2010-07-16_155023_001.jpg

Toplamda 8 adet işaret parmağımdan uzun vida ile sabitleniyor, askının kendisi 5-6kg var zaten, plazmada 18kg civarı yani yoplamda 24-25kg civarı sabit bir yük binecek, tabi öne doğru harekette bu yük artacak, tek sorun duvar bu yükü kaldırır mı :D Bizim bina ile aynı yaştaki binalarda aynı askı ile 46''ve üstü ledleri çok gördüm tabi 46 ledler 13-14kg civarı, bu plazma ile arasında 5kg kadar fark var 55'' ledler 16-17kg civarı, neden asılmasın diye düşünüyorum o yüzden...

• Lomax dostum; O ayar var ama kendi uydu alıcısından birşey seyrediyorsanız seçilebilir olmuyor. oyun oynarken de deneyeceğim, buradan yazarım neticeyi.
  • Ben servisin kendi getirdiği askıyla duvara astırdım.tv ile duvar arasında 5cm boşluk var yok.Takan servis elemanlarına da dedim bir şey olmaz dediler.
    Bu arada isteyen olursa kendi kullandığım ince ayarları akşam paylaşabilirim.Fosfor daha tam oturmadı ama görüntü 2-3 gün öncesine göre baya değişti.
  • düz askı apratıyla duvara astım tiviyi, kafanız rahat olsun ısınma yada başka bir sıkıntı olmuyor.
  • quote:

quote:

quote:

Risk ısıda değil yük hesabında :) varolan askı zaten ileri geri sağa sola hareket sağlıyor, sabit olmadığı için ısı ile bir problemim yok, askı 60''e 50kg a kadar destekliyor desteklemesine ama duvardan emin değilim.

http://www.tec-supports.com/UploadedFiles/ProductsGallery/Original/2010-07-16_155023_001.jpg

Toplamda 8 adet işaret parmağımdan uzun vida ile sabitleniyor, askının kendisi 5-6kg var zaten, plazmada 18kg civarı yani yoplamda 24-25kg civarı sabit bir yük binecek, tabi öne doğru harekette bu yük artacak, tek sorun duvar bu yükü kaldırır mı :D Bizim bina ile aynı yaştaki binalarda aynı askı ile 46''ve üstü ledleri çok gördüm tabi 46 ledler 13-14kg civarı, bu plazma ile arasında 5kg kadar fark var 55'' ledler 16-17kg civarı, neden asılmasın diye düşünüyorum o yüzden...

aslında duvara asıldığında hiç de hoş durmuyor bu paneller. neden asmaya çalıştığınızı anlayamıyorum. evde küçük çocuk falan varsa tamam anlarım ama böyle bir sıkıntı yoksa en iyi kullanım şekli sehpadır. duvara asınca fan üfleme yerlerinden yukarıya doğru duvarda is oluşmaya da başlar. çok çirkin bir görüntü oluşuyor gerçekten. plazmaların neden duvara asılmaması gerektiğiyle ilgili yabancı sitede bir makale vardı. tekrar bulamadım şimdilik ama aklımda kalanları ilk mesajımda bahsetmiştim. servislerin bu konularda pek bilgisi olmadığından asacam diyenin panelini duvar sağlamsa asıp geçerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crafty2

Ben servisin kendi getirdiği askıyla duvara astırdım.tv ile duvar arasında 5cm boşluk var yok.Takan servis elemanlarına da dedim bir şey olmaz dediler.
    Bu arada isteyen olursa kendi kullandığım ince ayarları akşam paylaşabilirim.Fosfor daha tam oturmadı ama görüntü 2-3 gün öncesine göre baya değişti.

5 cm boşluk plazmaya yetmez. düşük performansa neden olur. ısınma iç bileşenlerde olduğundan siz bunu hissedemezsiniz. ama ısınan elektronik bileşenler tasarlandığı gibi çalışmayacağından gerçek görüntü zevkini alamazsınız. özellikle yazın belirgin şekilde hissedersiniz bunu.
  • @zulu123

eşyalarını yerleştirdiğin salon sana tivi için alan bırakmıyorsa başka çaren kalmıyor adamım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crafty2

Ben servisin kendi getirdiği askıyla duvara astırdım.tv ile duvar arasında 5cm boşluk var yok.Takan servis elemanlarına da dedim bir şey olmaz dediler.

Merhaba,

Ayarları paylaşabilirseniz sevinirim, gerçi şimdilik standart mod kullanıyorum ancak 200 saat süresi dolmak üzere artık dinamik'e geçmeliyim sanırım yavaş yavaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yosunkaya
    Lomax dostum; O ayar var ama kendi uydu alıcısından birşey seyrediyorsanız seçilebilir olmuyor. oyun oynarken de deneyeceğim, buradan yazarım neticeyi.

Selam, acaba kendi uydu alıcısından görüntü alırken, bu tür bir resim işlemeyi otomatik olarak yaptığından ayrıca ayara izin vermiyor olabilir mi?
    Aklıma başka bir sebep gelmedi, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • ingiltere samsung sitesinde bizim tivi modellerde karşınıza çıkıyor hatta avforums tarafından önerilen bir model olmuş. sitede ayrıca 26 eylül '13 tarihli 735mb.lık firmware var isterseniz bi kurun bi bakın : )
  • 51f5570 ve 60PH670S arasında görüntü kalitesi olarak ne kadar fark var?
    2 tv de aktif 3d .ama lg nin yanında 3d gözlük gelmiyormuş o kötüymüş.
    bu plazmalarda ileride panelde yanmalar olur mu?

3d performansı nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 12 Ekim 2013; 12:19:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

51f5570 ve 60PH670S arasında görüntü kalitesi olarak ne kadar fark var?
    2 tv de aktif 3d .ama lg nin yanında 3d gözlük gelmiyormuş o kötüymüş.
    bu plazmalarda ileride panelde yanmalar olur mu?

3d performansı nasıl?

Samsungun ekranı biraz daha parlak ve canlı ama Lg nin görüntüleri biraz daha net gibi geldi bana Samsungta ayralarla oynayıp keskinliği düşürünce istediğim görüntüyü alabildim.
    3D konusunda herhangi bir fark göremedim.
    Lg de buzzing sesi yok Samsung ta var biraz.
    Her iki panelde de yanma riski var.Hatta sabit görüntülerde Lg de daha çabuk hayalet görüntü oluşuyordu.
    Bence seçiminizdeki en önemli kriter fiyat olmalı bir de Lg de ölü piksel sorunu olabilir.Benim cihazda vardı para iadesi aldım.

• Arkadaşlar beynim çorba gibi 1 haftadır...abartmıyor çorba....

forumda samsung plazma 51f5570 için yazdıklarınızı üşenmedim 2 gündür okuyorum, hemde interneti talan ettim
    dün de teknosa,mediamark,elecrtroworld'de tam 4 saat gezdim...çalışanlara 51f5570 sordum 3 mağazada ellerinde olmadığını söyledi,canlı canlı renk ve ışık parlaklığını incelemek istiyordum..bide internetten alma,mağazadan al, ucuzdur ama internete güven olmaz teşhir ürünü gelir,camekandakini kutuya koyup gönderir dediler
    bayramdan önce televizyonu almadı hedefim.Plazma mı? panasonic al sözünü çok söyleyen oldu bide ama fiyat ın cazipliliği Samsung Plazma 51F5570 diyor.
    51f5570 in renk canlılığı en çok kafama takılan soru.alış-veriş merkezinde incelediğim plazmaların renk ve ışık canlılıkları çok düşük dü led lere göre.
    forumdaki 51f5570 in fotoğraflarına baktığımda(fotoğrafları çeken arkadaşlara çok teşekkürler ) renkler led tv'ler kadar canlı gibi 51f5570 in.
    önem verdiğim 2 şey var renk ve ışığın canlı olması...
    şimdi tek bir sorum var ,tv'yi alan arkadaşlar cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.

samsung plazama 51f5570 renk ve ışık canlılığı tatmin edici mi (kontrast-parlaklık-görüntü netliği) ? yoksa
    normal seviyede renk ve ışığa mı sahip ?

2bin tl bütçem var.

(51'')SAMSUNG plazma 51f5570 ,hepsiburada.com'da 1900 tl. VE

(42'')LG led 42LA660S ,hepsiburada.com'da 1900 tl .

babam canlılık için led istiyor,ben ise görüntü kalitesi için plazma 51f5570 istiyorum.
    bir karar versem de alsak keşke şimdiden teşekkür ederim..

• bir sorum daha olacak 51f5570 i alan arkadaşlara..
    babam sormuş az önce,bu plazma nın aylık elektrik tüketimi ortalama 40 tl yi bulur demişler .led ler ise en fazla ortalama 10-13 tl.

acaba doğru mudur?
  • yukarıda yazdığım LG modelini yanlış yazmışım bu arada.

LG 47LA620S LED TV hepsiburada.com 2000 tl.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.