Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.615
Cevap
94
Favori
427.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 30mm'nin keskinliğini beğendim. eğer 16mm'de onun kadar keskin ise alınabilir.

Zaten mimari çekimlerde size en genişi lazım. Yani benim için 12-24 olması yerine direkt 12 olması yeterli. 16mm'nin çarpanı 24mm oluyor. Bu ölçü FF kameraların geniş açı başlangıç değeridir. Yani bu ölçü eğer Cami içi gibi sığdırılması zaruri alanları çekmeyecekseniz işinizi görebilir. Daha da ilerisi 2-3-4 çekim yapıp birleştirirsiniz.

Yinede söylüyorum. Fotoğraf çekme zevkini tam olarak tattırabilecek ultra geniş açı lensler crop'ta 10mm'den, FF lerde 12mm'den başlar. Mesela ben FF 5d2 için Tokina 16-28mm yerine Sigma 12-24mm alsaydım görüntü deformasyonu daha fazla olacağından, çektiğim konularda objeleri daha farklı yorumlama zevkine ulaşabilecektim. Bunu Sigma 10-20'de yaşamıştım. İStanbul'da ne kadar mimari varsa hepsini büyük zevkle çekmiştim. Tokina 16mm olduğundan 12mm nin zevkini vermez. Ancak Tokina'yı kontrast ve keskinlik sebebiyle tercih ettiğimi de söylemeliyim.

Bence 12-24 pahalı bir lens değil. Alın işinizi görecektir. Daha ileride belki 16mm'yi de alırsınız.

• Macro lensi ben cok begendim.portre cekmek icin sirasiyla 30mm ile sadece yuzu aldim.sonra 20-50, 50-200 ve macro lens ile smart modda cekimler yaptim.kisisel degerlendirmem 60mm bariz bir sekilde ustun.cekilen resim 30 mm den daha parlak ve keskin...yabanci forum sitelerinde ve kiyaslamalarda 12-24mm lensin vok iyi oldugunu okudum.zsten fiyat olarakta amazonda en pahali lensler aradinda... vardir bir sebebi.paylastigin sinek resimleri gibi hir fotograf denemedim ancak bu tur fotografi vekmek oldukca zor.nedeni lensi yavas olmasi..macro cekimleri yapabipmek icin cok sayida bosa giden fotograflar oluyor.ya yanlis noktaya netliyor yada pozlama kaciyor.makine merkez odakli netlesin dedigimde derinlik azaliyor.resimlerin croplu olma ihtimalide var derim.18cm den o aci biraz dusundurucu.uzatma tupu kullanilmis olabilir yada...bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soghan kullanıcısına yanıt
    Macro lensler normalde prime lenslere göre daha keskin olmak zorundadırlar ki; çiçek böcek detayı verebilsinler. Ancak birçok marka prime (tek ölçü) lens optik kaliteleri sebebiyle macro'lardan da iyidir.
  • Dogrudur.degerlendirmeyi kendimce yaptim.oyle detay bilgimde yok degerlendirecek.smart modda cekim yaptim ve zaten ona gore degerlendiriyorum.tum ayarlari makine yapti.sonuctada en aydinlik keskin fotogeafi macro lens verdi.30mm ile m modunda belki biraz daha yakindan cekim yapsaydim ve ayarlari ile ugrassaydim belki degerlendirmem baska olurdu. Macro lensin harika bir portre lensi oldugunu anlamam icin cok detey bilgiye ihtiyacim oldugunu dusunmuyorum.inan lensi sende kullansan bana ayni seyleri soyleyecegini dusunuyorum.cok begendim lensi.fakat makro fotogfaf cekmek hakikaten zormus.

• soghan kullanıcısına yanıt
    Macro'da böcek detayı almak için en az 150mm den başlamak ve tripod üzerinde sabırla günboyu beklemek gerek. Bu arada otların içinde allerjik kaşıntıda başlayabilir. Kısacası makro ile doğa fotoğrafı çekmek herkesin harcı değildir. Sizin internette gördüğünüz mükemmel böcek fotoğraflarının bu ekipmanlarla çekilmesi imkansızdır.

Sabah saatinde böcek hareketsiz iken yakalamak gerekiyor. Özellikle kelebekler uçmadan önce kanatlarını ısıtırlar. Bu esnada yakalayan çekebilir.

Ekipman olarak ya ters objektif ya da körük takıp objektifi onun ucuna bağlayarak örümceğin tüm detaylarını ancak çekebilirsiniz. Tabii bu arada rüzgar olmayacak, ot yada dal sallanmayacak, ışık için macro flaş kullanacaksınız v.s.

Birçok uyanık fotoğrafçı böcekleri yakalayıp evine getiriyor. Işık çadırında stüdyo ortamında üzerine sprey sıkarak sabit durmasını sağlayıp manken çeker gibi çekimlerini rahatça yapıyor. Ama bu da vahşete giriyor.

Örümceğin gözlerini çekecek kadar olmasa da çiçek macrosu çekmenin en kolay yolu, kamera tripod üzerinde iken 200*300mm lenslerle tam zoom yaparak macro çekmektir. Böylece hem yakınlaşma derdi hemde titreme derdi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 12 Temmuz 2013; 15:22:46 >

• Haklisin.bir cok macro bocek fotografi studyoda cekiliyormus.o kadar detayi tek fotografta cekmek icin yaklasik 50 poz fotograf cekiliyormus ve her poz bocegin farklibir noktasina odaklanarak cekiliyor programla bunlar birlestirilip fotoshopta duzenlendikten sonra tek bocegin resmi tamamlaniyormus.tek kare detay orumcek fotografi icin tum gununuzu harcamaniz gerekebilir.bocek 50 pozlamada kipirdarsa sil bastan...koruk kullanmakta gerekebilit yorumlsri okudum.buyutme ve detay fazla gerekliyse diyorlar...verdigin bilhiler icin tesekkurler.

• NX1000 50-200 mm
    plaka üzerini kapatmam daha etik olur diye sadece o bölgede oynama yaptım.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmustafa

NX1000 50-200 mm
    plaka üzerini kapatmam daha etik olur diye sadece o bölgede oynama yaptım.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

50-200 ü kampanyada denk getirirsem anında alıcam maalesef 800tlden aşağı daha hiç denk gelmedi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sezgintr kullanıcısına yanıt
    Istanbuldaysan 560-600 arasinda bir rakama rahatlıkla alınır
    @Sezgintr
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmustafa

Istanbuldaysan 560-600 arasinda bir rakama rahatlıkla alınır
    @Sezgintr

Hocam buralardan alabilirsin

http://www.tripodfoto.com/samsung-50-200mm-f40-56-ed-ois-ii-zoom-tens.6207.p

http://fotografdunyasi.com.tr/product/tele-zoom-objektifler/samsung-nx-50-200mm-f4-56-lens.html

ilki avantajlı

• Ebay da 224 dolara da var aradaki ucurum vergi farkindan cok ithalatci ve magaza karlarinin bileskesi maalesef. Faturayi gorusup 100 dolar kestirip yedek parca statusunde almak lazim. Yaparsam yazdigimi paylasirim aldigim yeri ve asamalari.

• Nx 50-200 OIs kalitesindeki objektif başka marka olsa 2000 TL'den satılır. Parası olanlar bu lense 800 TL vermeğe acımasınlar.
  • SAMSUNG LENS 50-200MM F4-5.6 OIS n11.com da 685 tl ye buldum. Yurt dışından 185 tl pahalı ama taksitli ve 3 günde elime geçer. Bu nx1000 ile direk uyumlumu ve takma aşamasında gövdeye herhangi bir adaptör gerekiyormu yoksa direk takılıyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

SAMSUNG LENS 50-200MM F4-5.6 OIS n11.com da 685 tl ye buldum. Yurt dışından 185 tl pahalı ama taksitli ve 3 günde elime geçer. Bu nx1000 ile direk uyumlumu ve takma aşamasında gövdeye herhangi bir adaptör gerekiyormu yoksa direk takılıyormu?

Arkadaşım bu lens NX bayonetli, direk makineye takabiliyorsun, ama içine sinmediyse şu aşağıdaki linki değerlendir derim hem daha fazla taksit imkanı var

http://fotografdunyasi.com.tr/product/tele-zoom-objektifler/samsung-nx-50-200mm-f4-56-lens.html

• the_rion80 sorduğum sorular son derece amatör bir giriş ile nx1000 almam ve buna Samsung EX-T50200IB LENS 50-200MM F4-5.6 alma çabamla ilgili. Bu lensi alırsam ne kadar mesafeyi net yakına taşıyıp çekim yapmama olanak sağlıyacak?
    Benim bulduğum 11 taksit maksimuma %11 puan hediyeli 685 tl. Sordum beyaz varmı diye cevap gelmedi...
    http://www.n11.com/samsung-ex-t50200ib-lens-50-200mm-f4-56-P14608710
  • quote:

the_rion80 sorduğum sorular son derece amatör bir giriş ile nx1000 almam ve buna Samsung EX-T50200IB LENS 50-200MM F4-5.6 alma çabamla ilgili. Bu lensi alırsam ne kadar mesafeyi net yakına taşıyıp çekim yapmama olanak sağlıyacak?
    Benim bulduğum 11 taksit maksimuma %11 puan hediyeli 685 tl. Sordum beyaz varmı diye cevap gelmedi...
    http://www.n11.com/samsung-ex-t50200ib-lens-50-200mm-f4-56-P14608710

Dostum normalde zoom kapasitesi lens üzerinde yazan büyük değerin küçüğe bölünmesi ile bulunuyor, yani 50-200mm lensde 200/50=4 kat yakınlaştırma sağlar, ama bu tek başına yeterli bir kriter değil, mm değeri aslında lensin gördüğü açıyı temsil eder... Mesela 18-200mm lens de yaklaşık 11 kat yakınlaştırma sağlar ama bu iki lens de aynı gövde üzerine takıldığında 200mm değerinde aynı kareyi çeker (çünkü aynı açı değeri). Anlatmak istediğim lensin zoom oranı ile yakınlaştırma miktarı aynı şey değil. Mesela sabit 400mm objektifler var, baktığın zaman zoom yapmıyor ama 400mm sendeki 4-5-11 kat zoom yapan 200mm lenslerden daha yakın gösterir

Bende de NX1000 var, 20-50mm kit objektifli, sanırım sende de aynı objektiften vardır. 50-200mm objektif aldığın zaman 20-50mm + 50-200mm yani 20mm geniş açıdan 200mm teleye kadar tüm aralığı kapsayan bir setin olacak bu arada 50-200mm lensin beyazı yurtdışında yeni çıktı ve siyahından daha pahalı, büyük ihtimalle bu alacağın yer sana siyah renk gönderecektir KAmpanya iyiymiş, bence siyah olmasına takılma, bende de siyah 30mm lens var, çift renkli de gayet güzel gözüküyor makine

• Anlaşılan stadta maç seyrederken kaleciyi havada yakalamak zor olacak:)
    Anlaşılır açıklaman için çok teşekkür ederim. Hemen şimdi siparişi geçiyorum.
  • arkadaşlar nx300 kameram var amerika'dan almıştım. Cihazı sabah kullandım. Öğlen tekrar açmak istediğimde cihaz açılmadı. Şarja taktığımda cihaz üzerindeki kırmızı 3 saniye yanıyor sonra sönüyor. Problem ne olabilir? Bu arada başka bir dolu bataryada denedim onda da çalışmadı. Bu durum canımı baya sıktı açıkcası. Cihaz düşmedi su almadı kendi kendine böyle bir hal aldı ilginç. Bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacım olacak ?
  • tuncayt T kullanıcısına yanıt
    Samsung servisine danışın. Bir şekilde format atılabiliyorsa bir deneyin belki düzelir.
  • quote:

Anlaşılan stadta maç seyrederken kaleciyi havada yakalamak zor olacak:)
    Anlaşılır açıklaman için çok teşekkür ederim. Hemen şimdi siparişi geçiyorum.

kaleciyi havada yakalamak mümkün oluyor. Ancak ışık yeterliyse
    fiyatına gelince 685 biraz yüksek rakam daha ucuza nerden bulunabileceği daha önceki yazılarda tartışılmıştı. Almışsanızda şimdiden hayırlı olsun güzel lens
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.