Şimdi Ara

Samsung Np550p5c-s04tr Anakart değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Samsung servisi ile bi sorun yaşadım yardımınıza ve tavsiyeye ihtiyacım var.
    Laptop marka ve model: Samsung Np550p5c-s04tr
    Servis merkezi: Destech Bilişim İstanbul Cevahir Avm subesi

İlk önce laptopta yaşadığım sorundan bahsedeyim. Son 6 aydır disk ile ilgili bir problem yaşıyordum. Nedenini bilemediğim bir yavaşlık vardı, format atmayı denedim (Windows 7) başlarda iyiydi ancak sonra bilgisayardan garip sesler gelmeye başladı (fandan veya hdd den sanırım) servise vermeden 10 gün öncesinde de bilgisayarda sürekli donmalar meydana gelmeye başladı, tekrar çalışması için kapatıp açmam gerekiyordu güç düğmesine basıp kapatarak. En son 11 aralıkta tamamen gitti, açılmamaya başladı bilgisayar. Sorun HDD de diye düşünüp farklı bir hdd denedim ancak sonuç aynı oldu. windows loading ekranında öylece kalıyordu pc, hoşgeldiniz ekranı falan gelmiyor.

Bi hafta kadar önce İstanbul Cevahir Avm deki destech bilişim samsung servisine Np550p5c-s04tr model laptopumu bıraktım. hddnin arızalı olduğunu, yedek parça temin edip düzelteceklerini söylediler, bunun için de 380 tl istediler. ödemeyi yaptım ancak bugün arayıp sorunun hdd de olmadığını, anakartta olduğunu söylediler. tamir etmek için tahmini 800-850 lira tutacağını söylediler. ben de laptopu geri istedim.

Bundan sonra ne yapmamı tavsiye edersiniz? Başka bir bilgisayarcıya mı götürsem, anakartın sıfırını başka bir yerden temin edip kendim mi taksam? Şunu alıp taksam mı?

Lafın tamamı aptala söylenir.

• Güncel

• Başakşehir ya da davutpaşa yakınlarında güvenilir bir bilgisayar tamircisi var mı acaba? Samsung servisinden hayır gelmedi.

• satarsanız alıyım hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam nerede yaptırdınız acaba aynı sorun bende de var?
    Merhaba dostum, sen nerede ikamet ediyosun bilmiyorum ama ben Basaksehirde bir bilgisayarcıda yaptırdım. Mekan ismini hatırlamıyorum açıkçası ama bu tarafa gelme imkanın varsa google mapsten yerini gösterebilirim.

Şimdi baktım, İsteks Sanayi sitesi içerisinde bi tamirciye götürmüşüm.Siteye girdikten sonra ileriye doğru gittim sonra önünde bisikletler olan bi dükkanın üst katına çıktım.

Harita linkini atıyorum daha kolay bulunabilmesi için. Harita linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GL4URUNG -- 2 Ocak 2017; 15:19:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS X550VX HDD Kızağı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GL4URUNG

Merhaba dostum, sen nerede ikamet ediyosun bilmiyorum ama ben Basaksehirde bir bilgisayarcıda yaptırdım. Mekan ismini hatırlamıyorum açıkçası ama bu tarafa gelme imkanın varsa google mapsten yerini gösterebilirim.

Şimdi baktım, İsteks Sanayi sitesi içerisinde bi tamirciye götürmüşüm.Siteye girdikten sonra ileriye doğru gittim sonra önünde bisikletler olan bi dükkanın üst katına çıktım.

Harita linkini atıyorum daha kolay bulunabilmesi için. Harita linki

Bana da bu cihazın anakartı lazım yahu var mıdır sizin bilgisayarcıda hocam ?

@gl4urung?

Karadeniz Teknik Üniversitesi

• ahmetcan_34 kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum. Ben sadece çalışır duruma getirmesini istedim acele işim olduğu için.Ama internetten bakmıştım vermeden önce alibaba sitesinde anakart satanlar vardı.İstersen oraya bi göz atabilirsin.Türkiyeden temin etmeye kalkarsan 700-800den aşağıya fiyat vermezler diye düşünüyorum.

• Bu makineye yapılan masrafa değmez.
  • aynı model bende de var ..üzerine votka portakal döküldüğünden beri sıklıkla saçmalıyor..internette sayfaları resimde ki gibi açıyor yenile deyince düzeliyor ama o kadar sık yapıyor ki bıktırıyor. Samsung Np550p5c-s04tr Anakart değişimi Samsung Np550p5c-s04tr Anakart değişimi
    ve sayfa açılmasına rağmen,yuvarlak dönmeye devam ediyor,hiç durmuyor.. Samsung Np550p5c-s04tr Anakart değişimi..defalarca format attım güncelledim değişmedi.siz ce sorun ana karttamıdır?..tahmini olan var mı ?

• alpsoylu81 A kullanıcısına yanıt
    Daha ilk aldığım gün farkettim bende hem bu şekilde açıyordu sayfaları hemde ara ara netten kopuyordu. Windows 8'in driverinda bir sorun olduğunu farkettim ilk hafta formatlayıp windows 7 yükledim düzeldi. Geçenlerde ses kartı bozuldu değişime yolladım yine windows 8 yükleyip vermişler. Aynı hata tekrar oluyor şuan yine windows 7 kuruyorum.
  • konuyu açan arkadaş aynı sorunlar bende de oldu ama ben İstanbul da değilim. sorunun nereden kaynaklandığını bulamadılar. anakart mı ekran kartında mı problem bilemediler. Senden ricam konu iki üç sene önce açılmış ama yine de sorunun adı ne? Ve kesin nasıl tamir yapılır
    clewer08 merhaba sakaryadan yazıyorum bilgisayarcıyım senin bilgisayarının problemi kesin olarak anakartın üzerinde bulunan 8gb lık ssd hdd var tümleşik olarak makine açılırken burdan başlamaya çalışıyor ssd hatalı oldugu için başlayamıyor yada açılsa bile çok yavaş çalısıyor.forumdaki arkadaşlar samsungun bu modelinde malesefki böyle salak bir üretim yapılmış hepinizin sorunu aynı yani.çözüm olarak bga makinesiyle bu ssd anakarttan sökülüyor ve oraya giden voltaj kesiliyor anakart üzerine yol çekilerek ve işlem tamamlanıyor.laptopunuzu normal harddiskiniz ü
    zerinden kullanmaya devam ediyorsunuz.
  • Bu laptobu aldığım hafta hdd'de sorun olduğunu anladım. çünkü yerine aldığım 10 yıllık toshiba daha iyi çalışıyordu. servise gönderdim. değişim aldım. (hdd hatasından) ama sorunlarım bununla bitmedi. 1 sn sonra fan gümledi. Onu değiştirdik 2. yılında kapanmaya başladı. (kafasına göre) usb- hdmi-ethernet girişlreri gümledi. Götürdüğüm hiç bir tamirci yapamadı. Servise de göndermedim. elinde sağlam anakartı olan varsa alıp deneyebilirim..

Hocam hala arıyor musunuz?  Samsung Np550p5c-s04tr Anakart değişimi  Samsung Np550p5c-s04tr Anakart değişimi 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Karadeniz Teknik Üniversitesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.