Şimdi Ara

SAMSUNG NP350V5C-S0FTR İlk İzlenimler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
6
Favori
38.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fan temizliği vb için laptobun içini açtım konumu ziyaret edin
    http://forum.donanimhaber.com/m_87406598/f_//tm.htm#87406598
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borcuhan77


    Samsung NP350V5C-S0FTR laptopa İNTEL 330 SERİSİ 120 GB SSD TAKMAK

    Arkadaşlar Haftasonu indiriminden faydalanarak İntel 330 serisi 120 Gb sata 3 SSD'yi 266 Tl e aldım , imzamdaki sisteme taktım takmadan önceki Harddiskim 750 gb 7200Rpm di ve hızı yeterince iyi idi power tuşuna bastıktan 29 saniye sonra metro ara yüzü geliyordu.SSd taktıktan sonra 13 saniyede hazır oldu.
    Bütçe ve stabil çalışma önceliğimdi bu yüzden tavsiye edilen samsung ve intel arasında seçimimi intelden yana yaptım.Kutu içeriği gayet güzel, İntel 330 ssd kutuyu açınca içinden masaüstü sisteme baglamak için metal ara aparat ve sata kabloları,kurulum kitapçığı çıkıyor .

    KURULUM:
    -Kurulumu yapmak için daha önceden aldığım Harici Harddisk kutusunun içine SSD yi takıp laptopa Usb girişinden taktım,masa üstündeki Samsungun Recovery programına tıklayıp açtım sol alttaki Disk Kopyalamyı seçerek HD i SSD e klonladım .
    - Laptopun adaptörden çıkartıp bataryayı çıkardıktan sonra ,altta ( ODD/HDD/MEMORY ) yazısının oldugu yerdeki tek vidayı çıkartıp kapağı kendinize dogru yavaşça çekince harddisk kısmını görüyoruz, Harddiskin sonundaki parlak alimünyum folyo benzeri koruyucunun ucundan tutarak çıkartıp yerine Klonladığım SSd yi takıp kapağını vidaladım.
    -Laptopu açınca yeni almış yada recovery yapmış gibi kurulumu yeniden yaptım( Daha önce aldığım yedeği SSD boyutu küçük olduğu için kabul etmedi !?) ,güncellemeleri yaptım .fakat bir süpriz ile karşılaştım !!
    -Windows daha önce başka bir bilgisayarda kullanıldığı için windows etkinleştirilmedi uyarısı vardı.etkinleştir yazan bir sayfada A,B,C,D,E,F,G,H kutuları içinde 5 haneli rakamlar vardı altta Etkinleştirme kutularıvardı.
    -Hemen Microsoft Müşteri Hizmetlerini aradım durumu anlattım meğer donanım değişikliği yaptığım içinmiş !!! sistem etkin olmamış ve tekrar key girmem gerekcekmiş,neyseki yardımcı oluyorlar lisansı yaptım.
    Netten araştırarak linkteki SSD ayarlarını yaptım
    ( SSD AYARLARI )

    Şuan sistem 13 saniyede Metro arayüzü açılıyor ve ciddi performans artışı oldu şiddetle tavsiye ederim .

    Bir kaç test sonucu koydum .Umarım yararı olmuştur yazdıklarımın.

     SAMSUNG NP350V5C-S0FTR İlk İzlenimler

    hocam ek hard disk olarak takılıyor mu acaba SSD ?




  • torhan kullanıcısına yanıt
    Hayır tek disk için yer var,ben harddiski çıkardım 120 Gb ssd yi taktım bu şekilde kullanıyorum ama maddi imkan varsa en az 250-256 Gb SSD alınmalı...
    Ama performans için kesinlikle SSD ...
  • Anladım. Takılsa iyiymiş. Teşekkürler.
  • Beyler Bende bugün laptopumu verdim kasa ve fan temizliği için bugün beni kaydı alan kadın veri kaybı olabilir dedi ve yedek aldınız mı dedi bana bende yedeklik bişey yok sadece bakımı yapılıp verilcek bana ne yedeği dedim yani. Onlar sorunu bulcaklar ona göre dedi dedım bende sorun yok şimdi benim dediğimi yapın yeterli dedim öyle yazdırdım bakalım ne olacak. Eğer hiç,yoktan format atarlarsa ana avrat sayarım bir fan temizliği için yani müşteri hizmetleri boş oturuyor gibi inş öyle bişey olmaz. Sizce böyle bir durum söz konusu olurmu acaba arkadaşlar? sadece fan ve termal macun surulcek garantisi olduğu için servise verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Hocam laptopun kaç tane harddisk giriş slotu var? İşletim sistemini SSD ye kurup diğer laptop içinde gelen 750gb harddiskide depolama olarak kullanma imkanımız yok mu?
  • Bey Amca kullanıcısına yanıt
    Bir tane harddisk slotu var.Bu yüzden ya SSD alıp takıcaksın yada kendi 750Gb harddiskiyle devam edeceksin.Benim tavsiyem kesinlikle SSD takman depolama alanı küçülüyor fakat ,süper hızlı bir laptopun oluyor.Ben 1 seneden fazla oldu 120 Gb intel ssd kullanıyorum sonderece memnunum tek sıkıntı yer azlıgı alırsan mutlaka 256 Gb almanı öneririm.
    Hem SSD hemde Harddiski beraber kullanmak için alternatif yol olarak Cd Rom u çıkarıp yerine harddiski takabilecegin aparatlar var.Cd Rom dan feragat edersen hem ssd hem Harddiski beraber kullanırsın tercih senin.Aşagıda aparatın linki var bakarsın.Umarım yardımcı olmuştur.

    Laptopa İkinci HDD 2. HDD SSD Takın DVD YERİNE




  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Bugün Samsunga sorduğumda 2 tane harddisk slotu mevcut demişti açıp bakmak en doğrusu olur genede. Intelin 180gb lık ssd sini almayı düşünüyorum. Ortalama 90 gb sistem kaplayacak geri kalan 90 gb da bana yeter 750 gb çıkan harddiskide harici olarak kullanabilirim. Recovery kopyalaması korkutuyor beni eğer yanlışlıkla hepsini silersem servise 100 lira vermek zorunda kalacağım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/180gb-335-serisi-sata-30-ssd500mb-okuma-_-450mb-yazma.html

    Birde şu ürün var acaba hangisini almalıyım karar veremedim. Pek depolama alanına ihtiyaç duymuyorum.

    http://www.vatanbilgisayar.com/256gb-ultra-plus-sata-30-ssd-okuma-530mb-_-yazma-445mb-12117.html?OM.zn=category_top_sellers&OM.zpc=SDSSDHP-256G-G25#genel-bakis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey Amca -- 13 Haziran 2014; 3:49:17 >




  • Bey Amca kullanıcısına yanıt
    Dostum Laptopun Samsung NP350V5C-S0FTR modeli ise emin olki bir tane harddisk slotu var,2 tane yok bizzat kendim açıp altını baktım.Samsung servisine göre zaten ssd taktıgım zaman garantiden çıkıyormuş..Ben sordugumda öyle söylemişlerdi.Ben genede taktım.
    İntel ssd de en az sorun çıkaran firma stabil olarak çalışıyor,ikici önerim imkanın varsa maddi olarark samsung pro 256 Gd olanı alman. Ben almadan çok araştırmıştım,ve genel kanı İntel yada Samsungun daha az sorun çıkardığı yönünde .Ben bir seneden fazla oldu kullanıyorum birkere bile mavi ekran vs yaşamadım,ama yer sıkıntısı yüzünden 256 Gb olsa daha iyiydi fakat para yetmedi alamadım.Samsung bu aralar Evo serisi ssd çıkardı şuan 250 Gb olanı 370 tl gayet uygun ama kullanılan yonga seti biraz daha çabuk yıpranır paran varsa Samsung pro daha uzun ömürlü olur.Evoda seni uzun yıllar götürür.Tercih senin.

    Samsung Evo 250 Gb
    Samsung Pro 256 Gb


    Recovery alanı kopyalamakta gözünü korkuttugu kadar zor degil ben yaptım.
    Boş harddisk kutusuna aldıgın ssd tak usb den bagla Masaüstündeki samsung recovery programında sol alt köşede '' Fabrika Görüntüsü '' sekmesine tıkla direk Recovery alanını ssd taşır.

    NOT : Bu işlemi yapmadan önce samsung müş.Hiz aradıgımda garanti dışı kalacagını söylemişti.. Bilgin olsun... A




  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Servis kendi takarsa eğer garanti dışı kalmıyor ama o zamanda 100 lira civarı bi ücret istiyorlar. Ben kendim takarım. Evo yu sipariş verdim hocam sağolun.
  • Bey Amca kullanıcısına yanıt
    Bencede kendin takarsın,sadece işlem sırasında bataryayı çıkarmayı ve fişten çekili olduguna dikkat et + olarak bizimki gibi laptopa gömülü gelen işletim sistemlerinde recovery alanını birebir klonladıktan sonra ilerde recovery yapınca windows lisans keyi etkinleşmeyecek,benim başıma geldi,sebebi donanım değişikliği yani harddiski çıkarıp ssd takmamız, recovery yaptığımda biostaki keyi tanımıyor ve windows etkin degil diyor,bunun için Microsoft Müş.Hiz. arayıp bilgisayardan etkinleştirme sayfasındaki kodu söylüyoruz onlarda bize keyi veriyor lisanslama sorunsuz şekilde oluyor bilgin olsun...
    Takıldığın bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım.. Kolay gelsin
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Az evel samsung canlı destekten üstüne basa basa 2 slotlumu diye tekrardan sordum ardından başka bir müşteri temsilcisine bağlanıp canlı destekten 2 slotlu diyen müşteri temsilcisini şikayet ettim. 30 dakika geçmeden beni Sinan bey aradı yanlış bilgi verildiğini söyleyip dvdyi çıkarıp yerine harddisk takabileceğimi söyledi sizin söylediğiniz şeyler işte.

    Ben ek olarak şimdi ssd yi takıyorum ileride ekran kartı, ram veya anakarttan bir sorun verdiğinde servis bana garanti kapsamı dışında diyebilir mi diye sordum. Aradığı telefon kayıt altına alındığı için pek bişey diyemedi ama söylediklerinden şunu anladım; Servis elemanının o anki ruh haline bağlı size gıcık olmuşsa bu kasa açılmış garanti kapsamında diyebiliri üstü kapalı söyledi.

    Birde SSD ile tam performans alamazsınız Sata 2 destekliyor dedi. Ama genede 150 mb okuma yazma hızını görebilirsiniz dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey Amca -- 13 Haziran 2014; 17:05:15 >
  • Bey Amca kullanıcısına yanıt
    Ya bu adamları nasıl işe alıyorlar arkadaş..
    Bu kadar yetersiz teknik servismi olur!!! Bunların bilgisi inanki senin kadar bile yoktur..

    Kardeşim bizdeki işlemci İ7 3630QM intelin sitesinden bakarsan sata 3 destekli oldugunu görürsün.Bu laptop kesinlikle sata 3 destegi var .SSD den performans alamaz öylemi benim intel 330 model 120 gb ssd bile saniyede 480 mbayt gördü okumada ,evo ile saniyede 500 mbaytı rahat geçersin aşağıda Samsung Evo SSD lerin incelemesi var forumda orada daha detaylı incelemişler. Sen bakma bu cahil müşteri hizmetlerindeki elemanlara al ssd ile kullan bak bidaha harddiskli bilgisayar kullanmak nasıl eziyet geliyor :)
    Benim laptop power tuşuna bastıktan 13 saniye sonra masaüstü hazır hale geliyor...

    SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ

    Not: İlerde bir sıkıntı çıkarsa ssd yi çıkarır takarsın kendi harddiskini ,verirsin servise altında açıldıgını anlaşılacak etiket yok .




  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    i7 işlemcili 8gb ramli bilgisayarda dual core 2 işlemcili bilgisayar performansı alıyorum illaki düzelir umudum çok yüksek. Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler takılınca size detaylı mesaj atacam tekrardan.

    Birde vidalar mumlu söktüğün anlaşılıyor takılırken mumlar soyuluyor. Öyle bir çakallık yapmışlar
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi SSD geldi sen yedek alırken direk harici harddisk kutusuna ssd yi yükleyerek yapmışsın ama benim böyle bir imkanım yok. Elimde 16gb flash disk ve bolca boş dvd var nasıl yapabilirim bildiğin bir yöntem var mı?
  • Bey Amca kullanıcısına yanıt
    En temizi Boş harddisk kutusu alman,16gb usb yedek için yeterli olmaz ,samsungun kendi programıda cd ye yedek çıkarmıyor.ben direk Harddiskteki recovery alanını ssd ye aldım.Bunu Cd ye almanın mümkün oldugunu sanmıyorum,en azından laptopun içinde gelen Samsung Recovery programıyla olmuyor.
    Dediğim gibi en temizi bir boş Harddisk kutusu alıp kolayca yapman,işlem bitincede laptoptan çıkan orjınal Harddiski kutuya takar kullanırsın.

    Ben aşagıdaki kutuyu aldım fazla pahalıda degil,işimi görüyo.

    Harddisk Kutusu
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşündüm gidip boş kutu aldım SSD desteklediği halde harddiski görmüyor. Bunun için bir ayar yapmışmıydınız?
  • Bey Amca kullanıcısına yanıt
    Yaptıgım işlemi sırayla yazıyım...

    --- Önce harddisk kutusuna ssd yi takyım usb denbagladım
    --- Samsungun kendi Recovery programını açtım
    --- Sol altta '' Disk kopyalama yı seç ssd yi görmesi lazım ordan diski kopyala
    --- Olmazsa gene sol alttaki '' Fabrika görüntüsüne tıkla Recovery alanını direk ssd ye taşır.

    Önce bataryayı çıkar fişi çek , alttaki kapagın vidasını çıkar,ssd yi tak ,pili tak fişe bagla .
    Açılınca ilk kurulummuş gibi seni yönlendiriyor okadar,sonrada aşagıdaki linkteki ssd ayarlarını yaptım .Tanımıyorsa Usb 3 te(soldaki) dene olmazsa Usb2(sag taraftaki) dene
    Tanıması lazım.Bunları bir dene ...

    SSD Optimizasyonu




  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Yardımların için çok teşekkürler. Windows 8.1 yeni güncellendi. Şuan için performansı süper. Power tuşuna bastıktan sonra bilgisayarın şifre ekranı geliyor şifreyi yazıp masaüstüne tıklayana kadar hazır hale gelmiş oluyor.

    Isınma sorunu neredeyse bitti diyebilirim. Eskiden sistem boştayken bile çok ısınıyordu. Browserlara tıkladığım an açılıyor aynı anda 4 tane farklı tarayıcı açtım hemen açıldılar. Filmlerde eskiden donma takılmalar oluyordu bugün güncelleştirmeler yapılırken izledim takılma donma olmadı. Flash diske veri aktarımı çok hızlı.

    Oyunlarda performansı etkiler mi deneyemedim daha ama büyük ihtimalle etkiler çünkü ısınma sorunu ortadan kalktı. Şuan ekran kartını güncelliyorum herkese tavsiye ederim.

    Tekrardan yardımların için çok teşekkür ederim.
  • Bey Amca kullanıcısına yanıt
    Ne demek,yardımım dokunduysa sevindim...
    Oyunlarda loading ekranlarında beklemiyceksin ve batarya süresi bi yarım saat daha artıcak ,dediğin gibi ısıda ciddi azalma olucak,hız konusunda zaten şahinden ,F16 geçmiş gibi olucan,biraz alış ssd ye bir daha Harddiskli bilgisayar kullanmak işkence gelicek.

    Yukarıda bir önceki mesajda SSD Optimizasyonu diye verdiğim linkteki ayarları yapmanı tavsiye ederim,extradan faydası olur.10 Gb yer kazanırsın.

    Birde AS SSD Bencmark programıyla ssd yi test et bakalım nasılmış hızın.

    Gülel güle,sorunsuz kullanman dilegiyle hayırlı olsun tekrardan...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.