Şimdi Ara

Samsung NP350E7C-S01TR almayı düşünüyorum? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
16.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 440cdx

Herkese selamlar

Bende bu laptopu alalı 2 hafta oldu , gayet performanslı ve ısınma sorunu şimdilik olmayan bir ürün.

Ancak bu ürünün BIOS en güncel BIOS versiyonu olan P09ABE kod ismiyle geçen BIOS'un kurulmamasını tavsiye edeceğim çünkü bu bios ta ufak tefek sorunlar var.

En bilinen sorunlardan biri yeni bios yüklendikten sonra sistem harddiskten doğrudan açmıyor sizin illa samsung açılış logosunda F10'a basıp manuel olarak boot menüsünü açıp
    harddiski elle seçmeniz gerekiyor sistemin boot etmesi için.

Nette okuduğum bazı yerlerde de bazı kullanıcılar bunu harddisklerini çıkarıp sistemi fişinin çekip bekletip öyle çözdüklerini yazmışlar deniyor.

Daha henüz bunu denemedim ama deneyip olup olmadığını anlatırım burada.

Bunun dışında normalde fabrika kurulumu olarak Windows 8 ile gelen sisteme Windows 7 kurmaya kalktığınızda ilk başta kuramıyorsunuz çünkü dosya sistemi GPT denilen yeni nesil bir formatla
    oluşturulmuş.

Bunu aşmak için Windows 7 harddisk ekranında bütün partisyonları teker teker silmek zorundasınız ve harddiskin partisyonlarını yeniden oluşturup formatlamak zorundasınız böylece daha eski nesil MBR
    tipi formatlama yapmış olacaksınız ve Windows 7 bu işlemlerden sonra kurulmayı kabul edecektir.

Yanlız bu işlemeden önce benim yaptığım gibi size sistemin Windows 8 li olan halinin yedeğini almanızı öneririm belki bir gün ilerde 2.el olarak orjinal Windows 8 lisanslı haliyle satmak isterseniz diye harddiskin
    imajını almanızda yarar olabilir.

Benim aldığım imaj samsungun kurtarma partisyonları dahil 15 Gbyte filan tuttu ve internette gmail drive 'a yedekledim o dosyayı.

Bunun dışında sistemin ısınma sorunu yok demiştim ancak her ihtimale karşı sistemin yinede maksimum verimde çalışması için fanı sürekli çalışır pozisyonda bırakmakta yarar var.

Samsung NP350E7C-S01TR almayı düşünüyorum?

Bu arada işlemcinizin sürekli Maksimum verimde(İşlemcinin en yüksek Turbo modunda) sürekli çalışmasını sağlayacak bir program mevcut ancak dikkatli kullanılmassa sonuçta sisteminize zarar
    verebilirsiniz diye o programı anlatma konusunda kararsızım.

Eğer isteyen olursa anlatırım ancak sisteminize gelebilecek zararlardan sorumlu olmayacağımı açık seçik belirteyim.

Programın menusunun bir yerinden örnek :

Core i5 3230M işlemci Turbo modunda sürekli aktif olarak çalışmakta ve tabii sistem performansı her an en üst düzeyde.

Tabii bu durumda da sistemin enerji tüketimi normalde 14 Watt civarında iken ,30-40 Watt civarına çıkmaktadır.

İş yapıyorsanız elbette performans ve zamana karşı yarış açısından önemlidir bu durum.

kardeşim bu turbo moduna nasıl alınıyor anlatırmısın???

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.