Şimdi Ara

SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
847
Cevap
3
Favori
127.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Önce Acer düşünüyordum ama bu aletten almaya karar verdim.Yalnız 1 sorun var.Bunlarda dvdrom yok mu ?

Orijinalden alıntı: arinovski

arkasdaslar ilk sarj ne kadar tutmalıyım ?? 100lerce kullanıcısı var su aletin forumda
    biri yardım etsin ya

Ben dolunca şarjdan çıkarmıştım. 10 saat veya 12 saat beklesin diyenler de var ama senin bileceğin iş dostum.

Orijinalden alıntı: bynekm

internetten indirip yüklüyoruz veya sanal cdrom sürücüsü ile yükleme yapıyoruz.

Sanal cdrom nedir ?
  • Netbookumuzda fiziksel cdrom olmadığından örneğin deamon tools isimli bir program ile sanal bir cd sürücü oluşturuyoruz. Bu sanal sürücüyü oluşturmamız bizim iso uzantılı cd imaj dosyalarını çalıştırmamızı sağlıyor. Örnek vermek gerekirse elinizde bir antivirüs programının cdsi var. Öncelikle bu cdnin nero gibi bir program ile iso uzantılı imaj dosyasını oluşturuyorsunuz. Daha sonra bu iso dosyasını bir flashdisk' e atıyoruz (veya harici harddisk) netbookumuzda oluşturduğumuz sanal sürücü ile bu iso dosyasını açıyoruz ve sanal sürücü sayesinde aynen fiziksel bir cdrom gibi yükleme yapabiliyoruz. İnternetten indirilen oyunların yüklenmesi gibi yani.

100-110 TL ye bulunabiliyo; hatta samsung un çok şık bir modeli var, nc10 ile güzel bir ikili olabilir.
    AMD RYZEN 5 3600@4.1Ghz CPU | CORSAIR H100İ PRO RGB | ASUS ROG STRIX B350-F GAMING MOTHERBOARD | 2*16 GB GSKILL TRIDENT Z NEO 3200Mhz RAM | SAPPHIRE RX5600XT PULSE GPU | 250 GB SAMSUNG 970 EVO SSD | 500 GB SAMSUNG 870 EVO SSD| 250 GB SAMSUNG 840 EVO SSD | CORSAIR 4000D AIRFLOW CASE | CORSAIR RM650X 80+ GOLD PSU |GIGABYTE G32QC QHD 2K 165Hz HDR400 MONITOR | LOGITECH G613 WIRELESS MECHANICAL KEYBOARD | LOGITECH G403 LIGHTSPEED MOUSE | MICROSOFT XBOX ONE S GAMEPAD | ASUS ROG STRIX 2.4 GO HEADSET | LOGITECH C920 HD PRO WEBCAM | CREATIVE PEBBLE 2.0 SPEAKER | Rode NT-USB MINI MICROPHONE
  • ikinci el sitelerinde cd-dvd suruculeri 30-40 tl ye bulmanız mumkun.
    Maybe tomorrow the good Lord will take you away
  • arkadaşlar bende bu samsung nc10u almaya karar aşamasındayım ancak wireless konusunda tereddütteyim bilgisi olanlar kesin bişeyler yazarlarsa çok sevincem.. bide bu sorun samsungun sanırım nc10 serisinde var.. bu sorun olupta düzelten varmı wirelessi kullanamıcaksak çok kötü yaa.... cevaplarınızı bekliyorummm

Orijinalden alıntı: derefat

arkadaşlar bende bu samsung nc10u almaya karar aşamasındayım ancak wireless konusunda tereddütteyim bilgisi olanlar kesin bişeyler yazarlarsa çok sevincem.. bide bu sorun samsungun sanırım nc10 serisinde var.. bu sorun olupta düzelten varmı wirelessi kullanamıcaksak çok kötü yaa.... cevaplarınızı bekliyorummm

Dostum ne sorunundan bahsediyorsun ? Eğer wireless sorunuysa bahsettiğin böyle sorunlar asus'larda vardı. Nc10 ile ilgili wireless sıkıntısı yok nerden çıkarttın bunu. Nc10 a ait bu ve diğer başlıkta 40 sayfalık yazı var wireless problemi ile karşılaşan 1 kişi oldu oda cihazını değiştirdi zaten. Canavar gibi kullanılıyor wireless.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynekm -- 1 Eylül 2009; 11:55:09 >

Bilgisayar açılırken bir vınlama sesiyle açılıyor. Bazen açılışta, bazen windows'u yüklerken ve bazen de bilgisayar açıldığında vınlama sesiyle birlikte bir "klik" sesi duyuyorum ve harddiskin ışığı sürekli yanmaya başlıyor. Ardından bilgisayar duruyor ve bilgisayar açık olunca mavi ekran veriyor. Açılışta aynı şeyi yaptığında ise donup kalıyor. Kısacası bilgisayarı açmak işkence haline geldi. Bu vınlama sesi arada bir yükselip alçalıyor. Ancak alttan bir darbe yaptığımda kesiliyor. Fakat birkaç saniye sonra yeniden başlıyor. Ayrıca bazen açılışta "operating system not found" gibisinden bir hata alıyorum. Bana muhtemel sorun hdd'de gibi geldi.

Acaba arıza konusunda tavsiye verebilecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazasker_trsf

Arkadaşlar, ben de samsung nc10 aldım ve alalı bir ay olmadı. Birkaç gündür şöle bir sorunum var.

Bilgisayar açılırken bir vınlama sesiyle açılıyor. Bazen açılışta, bazen windows'u yüklerken ve bazen de bilgisayar açıldığında vınlama sesiyle birlikte bir "klik" sesi duyuyorum ve harddiskin ışığı sürekli yanmaya başlıyor. Ardından bilgisayar duruyor ve bilgisayar açık olunca mavi ekran veriyor. Açılışta aynı şeyi yaptığında ise donup kalıyor. Kısacası bilgisayarı açmak işkence haline geldi. Bu vınlama sesi arada bir yükselip alçalıyor. Ancak alttan bir darbe yaptığımda kesiliyor. Fakat birkaç saniye sonra yeniden başlıyor. Ayrıca bazen açılışta "operating system not found" gibisinden bir hata alıyorum. Bana muhtemel sorun hdd'de gibi geldi.

Mavi ekranı görünce çökmüştür dedim ama okuyunca açıldığını söylediğini anladım gibi heralde Geçmiş olsun yaparsın inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: CapsLocking

quote:

Orijinalden alıntı: Kazasker_trsf

Arkadaşlar, ben de samsung nc10 aldım ve alalı bir ay olmadı. Birkaç gündür şöle bir sorunum var.

Mavi ekranı görünce çökmüştür dedim ama okuyunca açıldığını söylediğini anladım gibi heralde Geçmiş olsun yaparsın inşallah.

Bilgisayar açılıyor. Birkaç tokat attıktan sonra açılıyor. :D Ancak vınlama yükselince açık da olsa bilgisayar iptal. Ayrıca arkadaşta Lenovo netbook var ve aynı odadayız. Ancak onun gördüğü kablosuz ağları ben göremiyorum. Herhalde servis yolu gözüktü. Ancak servise gönderebilecek bir konumda da değilim. Harddiskini değiştirmeyi düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur.

• bence servise verin,sanki hdd bağlantılarında sorun varmış gibi.wireless olarak sorunsuz alet,sanırım size kötü bir makine gelmiş.
    Ortamda tv acik olunca hele hic bir sey duyulumuyor

Birde bataryalari ne kadar acaba, bilen var mi ?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.