Şimdi Ara

SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
3
Favori
125.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung NC10 şıklığı ve zarif yapısı ile kendisini ön plana çıkarıyor. Görüntüsü itibariyle özellikleri itibariyle MSI Wind ve benzerlerini andırdığı söylenebilir ancak yine de markasına has bir tasarımı var. Şimdi ürünün tasarımsal detaylarına bir bakalım.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Oldukça şık olan ürünün gövdesinde parlak yerine mat malzeme kullanılmış ve böylece bize göre daha göz alıcı bir görüntü ortaya çıkıyor. Parlak malzemeler çizilmeye karşı çok hassas, ayrıca kullanım sonrasında üzerlerinde parmak izi bırakabiliyor. Samsung gövde yapısı açısından diğer rakip modellere göre daha fazla hoşumuza gitti desek yalan olmaz. Dış kapakta gördüğünüz gibi ortaya yerleştirilmiş bir Samsung yazısından öte bir şey yok. Bu yazı gövdeden hafif çıkıntılı olacak şekilde ve parlak olarak yazılmış.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Samsung NC10'un en sade yeri önü desek yalan olmaz. Önde görüldüğü gibi havalandırma ızgaraları bulunuyor ve böylece sıcaklığın kısmen dışarı çıkması ve kasa içerisine taze hava girişi sağlanıyor. Sağ tarafa doğru bir bellek kartı okuyucu göze çarpıyor. Burada sadece ve sadece SD çeşidi destekleniyor. Yani Tek bir yuvada Memory Stick ve xD Picture Card desteği olan modellere göre bu bir dezavantaj. Yine de kullanım yaygınlığı göz önüne alındığında yanlış bir seçim yapıldığı söylenemez çünkü neredeyse artık herkesin bir SD kartı var. Boyut olarak daha ince olan MMC'ler de destekleniyor haliyle. SDHC desteğinin olduğu da özellikle belirtiliyor. Böylece tek bir kartla 32 GB -şimdilik- hafıza dopingi yapabilirsiniz. Yuvayı tozlara karşı koruyan sahte bir karta yer verilmesi hoş olabilirdi ama ne yazık ki böyle açık duruyor.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Samsung NC10'un gövde çevresinde, arka kısım hariç boylu boyunca bir metal çerçeve var. Metalik yapı görünüme katkıda bulunduğu gibi koruma konusunda da ürüne katkı sağlıyor. Ön tarafta aydınlatmaları kaplayan bu kısım yanlarda da arabirimlerin üzerinden geçerek ürünün arkasına kadar geliyor. Ürüne sağdan bakıldığında en sağda güç düğmesi göze çarpıyor. Ne yalan söyleyelim bu düğmeye bazen kazara da olsa basılabiliyor ve ürün çantanızın içindeyken açılabiliyor. Daha sert bir düğme olabilirdi ya da düğme LCD ekranla klavye arasına saklanabilirdi. Ürün çalışırken bu düğme mavi olarak aydınlanıyor. Düğmenin hemen solunda D-Sub görüntü çıkışı, bir adet USB 2.0, mikrofon girişi ve kulaklık çıkışı bulunuyor.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Solda ise iki adet USB 2.0, kablolu ağlara bağlanmak için ethernet arabirimi ve güç adaptörü bağlantısı yer alıyor. Arka tarafta hiçbir bağlantı yer almıyor çünkü LCD ekran açıldığında ekran arka kısmı kapatıyor. Ekranın 120 derece kadar açılabildiğini söylemek mümkün. Ethernet ve USB arabirimlerinin arasında bir ızgara daha gözüküyor. Görüldüğü gibi ızgaralara mümkün olan her yerde yer verilmeye çalışılmış.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Biraz önce de bahsettiğimiz gibi LCD ekran açıldığında çerçevenin alt kısmı ürünün arka tarafına doğru yönleniyor. Böylece ortaya daha güzel bir görüntü çıktığını söyleyebiliriz. Güç girişinin hemen yanında bir Kensington kilit yuvasının bulunduğunu da sözlerimize ekleyelim. Bu yuvada kullanacağınız özel bir kilit sayesinde ürünün masanızın üzerinden başka bir yerlere gitmesi mümkün değil. LCD ekranın gövdeye olan bağlantısı da metalik menteşelerle sağlanmış. Yer yer kullanılan bu aksamlar ürüne gerçekten çok hoş bir hava katıyor.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Ürünün LCD ekranı 10 inç büyüklüğünde. Buna bağlı olarak klavye özellikle erkek kullanıcılar da düşünülerek gövde üzerine boylu boyunca yerleştirilmiş. Klavyenin üzerinde hiçbir multimedya ve güç vs. tuşu yok ve böylece klavye gövdenin olabildiğince üst kısmına doğru konumlandırılmış. Sonuç olarak yazı yazarken bileklerin dayandığı alt kısım böylece daha geniş; boşluk, Alt GR ve diğer birçok tuşa sadece parmaklarınızı kıvırarak basabiliyorsunuz. Bazı Netbook'larda bu alan dar olduğundan yazı yazarken bileklerinizi yer yer kaldırmak zorunda kalabiliyorsunuz. Samsung'a bir artı da buradan! Test ettiğimiz ürünün klavyesinde Kore dilinde harfler var. Acaba Türkçe karakterler eklendiğinde nasıl bir görünüm ortaya çıkacak onu da ancak ürün satışa sunulduğunda söyleyebileceğiz. Mikrofon da Insert tuşunun biraz üzerinde; dikkatle bakılırsa görülebilir.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Gövdenin neredeyse tamamı beyaz. Klavye tuşları gövdenin içinde kalacak şekilde sıfırlanmış. Tuşların hassasiyeti ve sertliği kesinlikle mükemmel. Hemen her dizüstü bilgisayar klavyesinde olduğu gibi parmaklarınızı klavyenin üzerinde gezdirirken biraz ses çıkıyor. Yazı yazarken de ortaya fazla bir ses çıktığını söylemek pek mümkün değil. Şimdi önemli bir kısım olan Touchpad'in hassasiyetine bir bakalım.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Touchpad hassasiyeti açısından başarılı sayılabilir ancak biz pek sevemedik. Biraz alışmak gerekiyor. Neden derseniz Touchpad de gövdeye sıfırlanmış. Her ne kadar Touchpad ve gövdenin sınırları fotoğraftan az çok seçilebilse de bu sınır milimetreden daha az ve parmak çok rahat bir şekilde dışarı çıkabiliyor. Dışarı çıksa bile anlamıyorsunuz. Açıkçası Touchpad biraz olsun gövdeye gömülmeliydi. Şahsen canımın çok sıkıldığı ve en sonunda ürüne fare bağladığım zamanlar oldu. Ben alışabilirim diyenlere sözümüz yok tabi. Fare tuşlarının görevini gören tuş ise tek parça halinde sunulmuş. Tam kenarda olmaması iyi olmuş. Bu fotoğrafta ürünün Caps Lock, sabit disk aktivasyonu, güç durumu ve kablosuz ağ adaptörü durumu gibi bilgileri gösteren LED'ler de görülebiliyor.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Alt kısımda da bol miktarda ızgaraya yer verilmiş. Ürün sabit disk içerdiği için SSD'li modellere göre biraz daha fazla ısınacak. Dolayısı ile ızgaraların kesinlikle faydalı olacağını söyleyebiliriz. Alt tarafta açılabilen tek bir kapak var ve bu kapağın altında bellek bulunuyor. Sabit disk değişimi içinse tüm alt kapağın sökülmesi gerekli ve bu servisin işi. Açıkçası belleğin bulunduğu kapakta bir garanti etiketi olacak mı bilemiyoruz. Distribütör firmalar bunu kullancıya sunsalar iyi olur.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Bellek değişimi oldukça kolay. Tek bir vida sökerek belleğin bulunduğu yere erişebilirsiniz. Tek bir yuva bulunuyor ve birçok Netbook'ta olduğu gibi bu yuvada tek 2 GB'lık bellek kullanabilirsiniz. Ürünle birlikte 1 GB kapasitede bir bellek sunulmuş. Desteklenen tipin DDR2 olduğunu belirtmeye sanıyoruz gerek yok. Zaten belleği söktüğünüzde anakart üzerinde de bu şekilde bir uyarı bulunuyor. Dikkatle bakılırsa işlemci ve köprü yongası da burada görülebiliyor.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Şimdi ürünün detaylı teknik özelliklerini bir arada toplayalım. Sonrasında tasarıma dair söylenecek birkaç detayı daha kaleme alacağız. Yapacağımız son işlemler ise testler olacak. Açıkçası testlerden beklentinizi bilemiyoruz ama daha önceden Atom işlemcili bir Netbook'un testlerine baktıysanız pek de farklı bir şeyle karşılacağınızı söyleyemeyiz. Şimdi özellikleri listeliyoruz.
    Intel Atom N270 (1.6 GHz) işlemci
    1 GB DDR2 667 MHz bellek
    Intel i945 GSE yonga setli anakart
    160 GB Samsung HM160HI sabit disk
    10 inç, 1024 x 600 çözünürlük ve 16:9 oranında LED aydınlatmalı LCD ekran
    Realtek ALC272 yüksek tanımlı ses kontrol yongası
    Marvell Yukon 88E8040 10 / 100 Mbps ethernet kartı
    Atheros AR5007EG 802.11b/g kablosuz ağ kartı
    1.3 MP web kamera
    Dahili mikrofon
    SD / MMC kart okuyucu
    D-Sub görüntü çıkışı
    Üç adet USB 2.0
    Mikrofon girişi, kulaklık çıkışı
    11.1 Volt, 2200 mAh 3 hücreli batarya
    261 x 185 x 30.5 mm
    1160 gr (pil dahil)

    İşletim sistemi Microsoft Windows XP Service Pack 3. Türkiye'de Linux'lu sürüm olur mu bilemiyoruz. Dikkat çeken bir yön kuşkusuz ürünle birlikte kullanılan belleğin ve sabit diskin de Samsung markalı olması. Samsung aynı zamanda LCD panel de üretiyor ancak ilginç şekilde bu üründe Chunghwa tarafından üretilen bir panele yer verilmiş. Pil ise biraz önce de bahsettiğimiz gibi 2200 mAh kapasiteli ve 3 hücreli. Yaklaşık olarak iki saat seviyesinde batarya ömrü sunmasını bekleyebiliriz. Testler bakalım ne diyecek?

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Hoparlörler ürünün alt kısmında bulunuyor. Müzik dinlerken pek de işe yarayacağı söylenemez. Bas sesler zaten yok. Tiz sesler de yok. Orta frekans seslerle eski bir Amerikan arabasında müzik dinliyor havası yaratıyor. Neyse ki kulaklık çıkışı var. Müzik dinlerken ve film izlerken gerçekten bu küçük hoparlörler bir işe yaramıyor ancak sesli sohbetlerde işinizi kolaylaştıracağı kesin. Ses seviyesi de sessiz bir ortam için yeterli. Yani kafeterya gibi gürültülü bir yerdeyseniz sesi duymanız biraz zor.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Üründe sunulan web kameranın kalitesi yeterli. 1.3 MP çözünürlük fazlasını aratmıyor. Yetersiz ışıktaki performans da oldukça başarılı. Kamera aktifken yanan herhangi bir durum LED'i yok. Ürünle birlikte gelen Play Camera yazılımı sayesinde videolarınızı, fotoğraflarınızı kolayca çekebilirsiniz. Son olarak ürünle birlikte gelen adaptöre de bir bakalım ve testlerin yolunu tutalım.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Batarya üründen ayrıldığında karşınıza USIM Card adında bir yuva geliyor. Bu yuva besbelli SIM kart yuvası. Buraya takabileceğiniz bir SIM kart sayesinde SMS atabilirsiniz, arama yapabilirsiniz ya da internet bağlantısı sağlayabilirsiniz. 3G iletişime destek veriliyor. İşin ilginci kartı buraya taktıktan sonra geri çıkarma şansı yok gibi dursa da yuva çıtçıtlı. Kartı aksi yönde iterek geri çıkarabiliyorsunuz. Ürünle birlikte gelen bir yazılım da yok. Donanımlar arasında herhangi bir modem'in varlığından bahsedilmiyor. Opsiyonel olarak sunulmuşa benziyor. Standart olarak sunulsa süper olurdu!

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    O da nesi? Siyah bir adaptör! Ürün beyaz ve siyah bir adaptör! Ne kadar da uyumlular değil mi? Açıkçası bir çok firma bu duruma özen gösteriyor. Netbook'lar ile birlikte sunulan beyaz adaptörlere alışkın olmaya başlamıştık fakat Samsung'un en büyük eksilerinden birisi bu. Derli toplu sade bir masa, güzelim NC10 Netbook'unuz her şey yolunda derken bu adaptör görüntü kirliliği yaratıyor. Umuyoruz ki ülkemizde satılan modeldeki adaptör bu olmaz. Ürünün Kutusundan bir çanta da gelmedi. Belki ülkemizde satılan modelde bir şeyler olabilir. Şimdi testlere bakalım.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

    Hemen hemen her Netbook incelememizde Intel Atom işlemciye değinmeden edemiyoruz. Bu incelememizde de kısaca işlemciden bahsedelim. İşlemcimiz 2W gibi oldukça düşük bir tüketime sahip. 1.6 GHz çalışma hızı özellikle Microsoft Windows Vista kurma planları olanların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Tek çekirdekli olan yapıda 512 kB ikinci seviye önbellek bulunuyor. 64 bit desteğinin olmadığını da sözlerimize ekleyelim. Sırada üründe yer alan sabit diskin performansını ölçmek var.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

    İlk olarak üründe yer verilmiş olan sabit diskin detaylı özelliklerine bir bakalım. Diskimizin üreticisi tabii ki Samsung. Model numarası ise Spinpoint HM160HI. 2.5 inç yapısında olan bu disk sisteme SATA arabirimi üzerinden bağlanıyor. Tek plakalı ve çift kayıt yüzeyinde toplam 160 GB depolama alanı sunuyor. 5400 devir olarak piyasadaki en gelişmiş disklerden birisi. Özellikle performans testlerinde dikey kayıt teknolojisinin avantajları öne çıkıyor. Diskin sistemle bağlantısı SATA arabirimi üzerinden olduğu için ilerde bir SSD'ye terfi etme şansınız da var.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Popüler disk performans testi programlarından HD Tach'a göre diskimiz ortalama olarak saniyede 55 MB okumayı başarıyor. Bu da demek oluyor ki 2.5 inç ve 7200 devir olan disklere kıyasla performans oldukça yakın. Diskin başlangıcında saniyede 70 MB olan okuma değerleri sona doğru 35 MB'a kadar geriliyor.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    SiSoft Sandra'dan alınan değer ise 65 MB seviyesinde. Tabii yine diskin başındaki veri okuma değerleri daha yüksek ve sonlara yaklaştıkça azalıyor. Bu her disk için böyle. Testler işletim sistemi bu diskten açık durumda yapıldı. Dolayısıyla disk işletim sistemi tarafından kullanılmadığı durumlarda daha yüksek skorlara imza atılabilir. Gerçekten çok güzel bir disk tercih edilmiş. Gerek uygulamalarda, gerekse işletim sisteminizde zevkli bir kullanım süreceğinizi söyleyebiliriz. Diğer tüm Netbook disklerine göre Samsung çok daha iyi bir tercih yapmış.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

    Dahili grafik kartımız yeteneksiz olduğu için PCMark05 skorunu alamıyoruz ancak detaylarda farklı kategori skorlarını görebiliyorsunuz. Aynı konfigürasyonun içeren MSI Wind U100 ile kıyaslama yaparsak CPU ve Memory puanlarının birbirine oldukça yakın olduğunu görebiliriz. HDD puanı ise Samsung'un daha yüksek. Bu da Samsung'un daha iyi bir sabit diske sahip olduğunu gösteriyor. Daha önceden de dedik bunu zaten!

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    SiSoft'un Processor Arithmethic testine göre çok az bir farkla MSI Wind'de bulunan işlemci önde. Aslında ikisi de aynı işlemci ancak sistemlerin o anki yük durumuna ve altta çalışan programlara göre bu biraz farkedebilir. İlle de rakam ver diyorsanız yüzde 2 ya da yüzde 3 lük bir fark olduğundan bahsedebiliriz. Optimize edilmiş bir işletim sisteminde daha yüksek değerler elde edebilirsiniz.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    SiSoft'un işlemci tabanlı diğer bir testi ise Processor Multi-Media. Atom işlemciler bildiğiniz gibi multimedya özürlü ve bu yüzden masaüstü işlemcilerine kıyasla elde edilen bu değerler çok düşük. MSI Wind ile kıyasla yine arada çok küçük bir farkla Samsung geride kalmış. Biraz önce bahsettiğimiz nedenlerden ötürü bu sorun edilecek bir şey değil.

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

    İşlemciyi yiyip bitiren CineBench R10 uygulamasında ise MSI Wind'in aldığı skor 548, Samsung NC10'un aldığı skor ise 546. Yani Samsung geride kalmış. Arada yine oldukça küçük bir fark var ve biz bunu işletim sistemlerinin o an altta çalıştırdığı programlara veriyoruz. Sistemlerin çünkü donanımsal açıdan ahım şahım bir farkları yok. Sabit disk performansları zaten bu testlere etki etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞ -- 27 Aralık 2008; 21:49:52 >







  • yazılar alıntı olduğu için eksik ve de yanlış olan noktaları düzeltiyim öncelikle.
    Ürün 3 hücreli 2200mAh değil, 6 hücreli 5200mAh pil ile gelmektedir. Bu da şu anda Türkiye'de bulunan en yüksek değerli pil olma özelliğini taşıyor. Bizzat gördüğüm rakamları söylemek istiyorum size 7 saat, 7,5 saat değerlerini çok rahat bir şekilde gördüm bu benim için oldukça önemli bir noktaydı. NC10 sahibi diğer arkadaşın eklediği resimde ise 9 saati bile görebilmenin mümkün olduğunu öğrenmiş olduk Benim gibi pil süresinin olabildiğince yüksek olmasını isteyen arkadaşlar için tek seçenek bu ürün şu anda bence. Umarım Datron gibi bir süre sonra 4400mAh'e geçmezler tabi.
    Aynı zamanda benim gibi tasarımcı olan arkadaşlara hoş bi haberim var. Photoshop CS4ü bile rahatlıkla çalıştırabiliyorum düşünün artık siz gerisini üstelik ram yükseltmesi de daha yapmadım, 1gblık ram mevcut şu anda netbookumda
    Netbook'umla ilgili incelemelerimi zaman geçtikçe sizinle paylaşıcam. Benim gibi NC10 sahibi arkadaşlar da tecrübelerini, cihazla ilgili bulduğu dökümanları, kısacası her şeyi burada paylaşabilirlerse hem kendimiz için hem de netbook almak isteyen arkadaşlar için oldukça faydalı olabileceği kanısındayım.




  • forumdaki ilk nc10 sahibi olarak şunları eklemek isterim.



    8 saat pil ömrü gerçek arkadaşlar, yalan degil bizzat test ettim doğru yani... eee pc falan yalan, diyim. eee ciler kızacak ama 160gb hard disk var, wifi şahane zaten (vaio fw nin cekmedigi yerde cekiyor denenmiştir ve dogrulugu bizzat tasdik edilmiştir)
    1.3webcam, BT vs dolu bir cihaz.

    tek rengi mevcut, o da sedefli beyaz ama cok şık duruyor gören her bayan "ay ben buna aşık oldum" diyor

    ÖNEMLİ NOT: PİLİ 3 HÜCRELİ DİYE SÖYLENDİ HEP, FAKAT CİHAZ 6 HÜCRELİ PİLLE SATILIYOR TÜRKİYE'DE 5200Mah. wifi açıkken 4-5 saat sorunsuz

    Eksikleri de var tabi, touchpad multitouch ancak boyutu cok ufak, klavye normalın %93 ü boyutunda ancak sağ taraftaki shift tuşlu biraz küçük

    Fiyatı 799 YTL peşin, taksitte vade var!



    ayrıntılar

    Cihazı alalı tam 1 hafta oldu. Tamamen tesadüf bir şekilde aldım nc10'u hatta 799lira biraz fazla gelmişti ama bakıyorum da internette 900-950 ye bile çıkıyor fiyatlar. Ben EEE pc 900 alıcam diye dolaşırken magzaları bir baktım netbook piyasasında iki yeni oyuncusu mediamarkt ta bana göz kırpıyor :) Bunlar NC10 ve LG X110 du. Yaklaşık 1 saat düşündüm hangisini alsam diye, hatta X110 a daha sıcak bakıyordum çünkü kasası ve dizaynı bana daha hoş gelmişti. Bir de 4-5 tane Acer One ve 6-7 tane (her renkte) Exper netbook vardı. ama gözüm bu ikisinden başkasını görmedi tabi :) Sonra görevliyi çagırdım ek bilgiler aldım, dedi samsung 160gb, lg 80bg falan bir de nc10 da Bluetooth simgesini gördüm system tray'da hemen düşüncelerim değişti. Görevli bana ikisinin de pilinin 3 hücreli oldugunu soyledi ama ben artık herşeye razıydım alıcaktım nc10 u. Neyse aldım cihazı kolisi falan ufacık kendisi gibi. arabaya geçtim koliyi açtım bi sakatlık çıkmasın diye hemen inceledim cihazımı pile baktım mAh degerlerine bir baktım 5200mAh yazıyor oyle bir rahatladım ki anlatamam hemen taktım pili,açtım cihazı (pil tam dolu çıkıyor paketten) xp kurulumu son aşamaları çıktı isim vs yazdım, sonra samsung recovery soltion programı çalıştı HDD yi nasıl bölecegini seçiyorsunuz sonra otomatik olarak sistemin ilk yedegini aldı (~3.8gb) 5-6 dk tutuyor yedek almak. pile bakıyorum hep o arada yok 5 saat, 5:13 saat vs diyor dedim bu ne
    neyse sonra hemen özelleştirdim cihazı kendime göre...


    Benimki 1gb, yükseltme ihtiyacı duymadım, beklentilerimi karşılıyor. Ama ileride değiştirmek cok kolay olacak hemen alt tarafta bir kapakçık var vidalı oradan ram değişiyor ve herhangi bir garanti etiketi yok. Aynı şekilde klavye için 3 vidaya yer verilmiş. HDD için kapagin komple inmesi lazım.

    touch pad ufak ben zaten kullanmıyorum onu ama yine de yazayim: sag kısmı scroll için. ayrıca multitouch zoom +, - yapıyor vs. tuş tekli. SD yuvasını henüz kullanmadım, içinde bir tane dummy var.

    Kolinin içinden kılıf da çıkıyor (Kılıf kadife ve şık üzerinde Samsung yazıyor ama cırt cırtlı degil yani kapanmıyor. )
    Ayrıca kutudan Vista kitapçıgı çıkıyor halbuki xp yüklü, bu reklam amaçlı olsa gerek... 2 adet de CD çıkıyor biri recovery digeri driver için.


    Shift tuşuna da alıştım bu arada başta biraz ufak gelmişti.

    Cihazda kurulu McAfee suite var 90 günlük ama ben sildim onu Nod32 dan vazgeçmem.

    Ekranı çok kaliteli (renkler parlaklık o şu bu vs normal monitörleri aratmıyor)

    kamera ortalama performans gösteriyor.

    genel olarak internet için kullanıyorum cihazı, 2 katın heryerinde çekiyor (AP evin biraz köşesinde kalıyor)
    yani wifi her daim açık. Önemli not: benim AP Mac adresi filtreli onun için çok aradım nc10un mac adresini ama bir türlü bulamadım. üzerinde yazmıyor ne de kolide... anca msdos tan ipconfig /all deyince görünüyor bilmeyen için ufak bir eksi.

    arada oyun da oynuyorum (tabi bunlar gta4 falan degil :D 2002-2003 model oyunlar [Halo, NFSU] grafik performansından fazla birşey beklememek lazım ( bu tür cihazların hedefi farklı ) ama yine de düşk ayarlarda akıcı oynanabiliyor. 2 saat kesintisiz oynadıgım oldu bu sürede %20 civarı pil gidiyor.

    hoparlörler pek iyi degil. tanesi 1.5W, tiz ve bass lar fazla belli degil.

    BT sayesinde telefonunuz A2DP profili destekliyorsa cihazdan kablosuz müzik dinleyebilirsiniz.
    Kablosuz kulaklıgınız da varsa Skype ta cok işe yarıyor.

    Bu yazı bir nevi ufak bir inceleme oldu (daha söylenecek o kadar söz var ki cihaz için ancak şimdilik bunlar)

    Cihaz için benim verdiğim PUAN : %93



    Beni en çok cezbeden özelligi pili, mobilitesi ve sonsuz karizması ;)




    Tam güç tasarruf modunda %94 pilde 9:25 saat gibi degerler görmek mümkün %100 de 10 saati geçer diye düşünüyorum deneyenler screenshot koyabilir.


     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)



    .




  • pil süresi manyak yav. dahada artar işallah. bu aleti en ucuz nerde veriyolar aceb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gooogle96 -- 28 Aralık 2008; 11:38:53 >
  • şu ana kadar en ucuz mediamarkt ta galiba 799 kuruş sonra da vatan da...
  • ASUS EEEEPC den ucuzmuş. banada lazım bitane..
  • hangi mediamarkt ta satılıyor? kardeş
  • Çok şık cihazmış pil ömrünün uzun olmasıda cabası.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahho88

    hangi mediamarkt ta satılıyor? kardeş



    Beylikdüzü mediamarkt tan aldım digerlerinde var mı bilmiyorum vardır muhtemelen
  • netbook alacaksanız SAMSUNG NC10 almalısınız.

    (ben de niyetliydim netbook almaya, samsung'un bu modelini bekliyordum,
    şimdi ise biraz daha ucuz fiyattan girseydi diyorum keşke piyasaya,
    nakit 550-600 YTL olsaydı, yarın gider alırdım bi tane valla)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muteber -- 29 Aralık 2008; 0:11:47 >
  • media markt da satılan modelde 3G varmı?
  • Sim kart girişi var (yalnız usim yazmıyor) ancak 3g yok.
  • üstad lar bu alet 799 ytl mi gerçekten... amerikada 500 $ yahu tr deyki aynı yani...Bu aletler birçok kişinin işine yaradı ve inanımaz uygun fiyattan satışa çıkardılar helal olsun adamlara
  • evet 799, hatta almanyada da 399€ aynı fiyat







    .
  • Bende bu netbook'un Türkiye'ye gelmesini bekliyordum. Detaylar süper ( 5200mAh pil, 1.33kg ağırlık ve ince lcd çerçevesi) Sadece 802.11n yok, oda idare edilebilir.

    1-2 hafta içinde piyasada daha da yaygınlaşacaktır.

    Netbook'u alan arkadaşlar kendi çektikleri resimleri koyabilirlerse güzel olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro2001 -- 1 Ocak 2009; 17:57:47 >
  • |


    Buyurun bugün çektiğim birkaç foto


    |

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

     SAMSUNG NC10 (netbook) İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)




    |




  • Alet cok iyi arkadaslar arti subatta HSDPA ozellikli olan cikiyor yani 3g olani ingiltere de cikicak.Dunyanin en iyi forumlarindan biri olan AVFORUM`da cogu kisi bu netbook u aldi ve cok memnunlar.
  • Hayırlı olsun,
    bende bu ufaklıktan almayı planlıyorum,
    şu an elimde MSI vr330 var,
    ona talip çıktığı için bunu almayı planlıyorum,

    ama resimlerde gördüğüm kadarı ile,
    "Ü" harfi küçük,

    ",","Ü" harfinin yanına konulup,
    "ENTER" ise "İ" nin sağına uzunlamasına konulabilirmiş,
    bkz. MSI VR330

    benim merak ettiğim bu olayın yazış performansı üzerine etkisi,
    Benim için mobilite baya önemli,
    ayrıca tez yazmayı planladığımdan
    sizce klavye sorun teşkil edermi,
    "ellerim küçük sayılabilir"

    ayrıca "Ç" nin sağındaki tuşlar nedir?

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: YuRtCaN

    Hayırlı olsun,
    bende bu ufaklıktan almayı planlıyorum,
    şu an elimde MSI vr330 var,
    ona talip çıktığı için bunu almayı planlıyorum,

    ama resimlerde gördüğüm kadarı ile,
    "Ü" harfi küçük,

    ",","Ü" harfinin yanına konulup,
    "ENTER" ise "İ" nin sağına uzunlamasına konulabilirmiş,
    bkz. MSI VR330

    benim merak ettiğim bu olayın yazış performansı üzerine etkisi,
    Benim için mobilite baya önemli,
    ayrıca tez yazmayı planladığımdan
    sizce klavye sorun teşkil edermi,
    "ellerim küçük sayılabilir"

    ayrıca "Ç" nin sağındaki tuşlar nedir?

    Teşekkürler.



    klavyeye alıştıktan sonra herhangi bir sorun cikmiyor (ben ingilizce ile ugrastigim icin Türkçe karakter pek kullanmam, Ü küçük ama alışmak lazım. " , " ise daha küçük o biraz zorlayabilir bakmadan zor yazarsınız. Ç nin saginda " . " ve normal klavyelerde en solda olan <> tuşları var...


    |




  • Dun aksam saatlerinde cihazi MediaMarkt'ta inceleme firsatim oldu, cok begendim. Ozellik ve pil suresi olarak oldukca iyi, kisa bir Asus Eee deneyimimden sonra alinabilir en iyi netbook bu gibi gorunuyor. Ben baktigimda fiyati 880 YTL idi, o bile uygun gibi gelmisti Asus'larda 900 kusurlu fiyatlari gorunce, ancak su yuzde 18 kdv indirimi kampanyasi ile Vatan'da daha ucuza geliyor. (840 YTL)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.