Şimdi Ara

Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: supra552 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
674
Cevap
53
Favori
93.255
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Veriyor hocam.

RTX3070 li laptop ile içinden çıkan HDMI kablosunu kullanarak 4K 60HZ 8bit SRGB TAM ARALIK alıyorum.

422 ayarında ise 12 bit görüntü veriyor. Ama SRGB modunda ya da 444 modunda olmadığı için 12bitin farkını göremedim pek.

• Samsung marka takıntım olduğundan bende az kalsın bunu alacaktım.forumda 2010 daki 40d6000 mesajlarım mevcut.sonra nextin yeni çıkan 58 inç modelini 6500 liraya gördüm.google lisanslı, 4k, 15 inç büyük, yeni çıkmış vs artılarla bi risk aldım.1 haftadır kullanıyorum, ve tek kelimeyle muhteşem.Yani 5500 lira ya bu monitori tv izlemek için ucuza aldığını düşünenler büyük yanılgı içindeler.kullandığım tv türksat daki hd yayınları sanki 4k gibi gösteriyor yani yıllardır samsung kullanan biriyim görüntü kalitesi daha iyi diyebilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Hocam eline sağlık ayarları yaptım.

Uzman ayarındaki kırmızı 2 olan bende yok onu nasıl eklediniz?

Bide renk modu dinamik de kullanıyorum bu ayarlar hangi modda daha iyi olur?

• orhann O kullanıcısına yanıt

modeli ne hocam next in bir tane buldum 58" ama o mu bilemedim. Bir de netflix lisansı falan var mı ? Bunların seviyesi oluyordu sanırım. Android tvler de netflix lisansı olmayınca 4k hdr falan çalışmıyor. Düşük kalite stream yapıyor.

Gerçi bana monitör lazım ya, 43 bile büyük. Bir de dediğin bu görüntü kalitesi mevzusu tv den mi kaynaklı gerçekten ? FHD görüntüleri izlemek pek hoşuma gitmedi bunda. Bu fiyat bandında da monitör bulamadığım için kalsın iade etmeyeyim diyorum ama iyi mi ediyorum kötü mü bir türlü bilemedim.

Bu arada tv yi aynı ağa bağlı olmasanız da uzaktan açabiliyorsunuz. ıp kumandayı aktif ederseniz, tv uyku modunda sürekli internete bağlı olduğu için, evde değilseniz de uzaktan erişimle tv yi açabiliyorsunuz. Dün bunu gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 13 Kasım 2022; 14:47:30 >
  • Bluecns kullanıcısına yanıt

Olması lazım hocam, renk tonu ayarlarında çıkıyor o ayarlar. Ben sürekli hdmi dan monitör olarak kullandığım için Grafik ve Eğlence olarak iki mod var. Grafiği renk doğruluğuna göre ayarlardım, eğlenceyi de göz zevkime göre.

Ama siyahları kontrastı süper olsa da VA panelin. IPS gibi bir kalitesi yok bunu anladım. 2k 10bit panel var laptopumda. İkisini yan yana koyunca gradyan geçişleri ve canlılık ıps de muhteşem ya. M7 sarı tonlarını bozuyor düzgün veremiyor yeşil var biraz içinde. Bir ayarı yaparken diğeri bozuluyor. Optimum bir ayar tutturamadım kafama göre.

Doğal 'ı seçiyorum canl oluyor renkler ama çok kırmızı katıyor insan cildi kırmızıya kaçıyor. Verdiğim ayarlarda biraz daha iyi ama yine istediğimi bulamadım. Aleti tek başına kullanırken göz alışıyor renklere ama yanında ıps ekranı açınca ya geri mi versem ki diyorum Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör  4k iyi ips monitör de yok uygun fiyata. VA alayım desem o da yok anasını satayım ya. Bok gibi piyasa.

https://p8zh.adj.st/mk12x3o_m4o2h83?adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&Page=Product&CampaignId=616727&BoutiqueId=616727&ContentId=376199841&MerchantId=245783&PdpSource=seller_store&FilterOverPriceListings=false&adjust_campaign=product_free&utm_source=share&utm_medium=product_free&link_userID=99264016&utm_term=99264016&link_contentid=376199841&utm_campaign=376199841&adjust_deeplink=ty%3A%2F%2F%3FPage%3DProduct%26CampaignId%3D616727%26BoutiqueId%3D616727%26ContentId%3D376199841%26MerchantId%3D245783%26PdpSource%3Dseller_store%26FilterOverPriceListings%3Dfalse%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26adjust_tracker_limit%3D250000%26utm_medium%3Dproduct_free%26link_userID%3D99264016%26utm_term%3D99264016%26link_contentid%3D376199841%26utm_campaign%3D376199841%26adjust_campaign%3Dproduct_free%26utm_source%3Dshare&adjust_fallback=https%3A%2F%2Fwww.trendyol.com%2FNext%2FYE-58020GFSG5-58--147-Ekran-Uydu-Alicili-4K-Ultra-HD-Google-Android-TV-p-376199841%3FboutiqueId%3D616727%26merchantId%3D245783%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26adjust_tracker_limit%3D250000%26utm_source%3Dshare%26utm_medium%3Dproduct_free%26link_userID%3D99264016%26utm_term%3D99264016%26link_contentid%3D376199841%26utm_campaign%3D376199841%26adjust_campaign%3Dproduct_free
    Bahsettiğim tv bu.yalnız fiyatı 7200 lira olmuş ama halen bence çok uygun.samsungun 58 inç lik modelleri 12 bin 13 bin lira dan başlıyor.çıkıpta biri ama o samsung demesin arada kalite olarak hiçbir fark yok, gözüm iyidir benim :)
    Tv de yok yok.google lisanslı olduğundan youtube 4k yayınları açıyor.diğer netflix, amazon da var ama üyeliğim olmadığından açmadım ama alırken satıcıya sordum 4k lisansı olduğunu söyledi ki kumandadan direk tuşları var.google tv uygulaması içinden google kumandayı tv yle eşleştirip tv yi ses le kumanda edebiliyorsunuz.yani kanal adı söyleyin hemen o kanalı açıyor youtube aramada vs dehşet birşey :) ethernet girişi var.50 mbit internetim var youtube da 4k yayınları açmada sd ile hiçbir fark yok yani çok hızlı.trt 4k dehşet görüntüsü var ama diğer hd yayınlarıda bu 4k yla ayırt etmek çok zor yani çok kaliteli.hızı vs çok iyi.browser den internetden maçları izliyorum çok iyi.youtube dan 2018 dünya kupasında atılan tüm goller 4k şeklinde yayın var onu izledim, sanki stadın içindesiniz yani dünya kupasında trt 4k yla tv çok iyi iş yapacak.

• orhann O kullanıcısına yanıt

samsung da da var sesli komut. Ama muhteşem yüce bixby var sadece. Telefondan falan silip attım beş para etmez bixby uygulamasını. Ülkede en iphone gibi satılan bir marka samsung. Ama Türkiye için bir arpa boyu geliştirme kaydedemedi adamlar. Çok kızıyorum ama almaya da devam ediyoruz işte. Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör 

• şöyle detaylı bir inceleme videosu var dilerseniz.

Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı MonitörTeoman 'la Teknoloji TeoKNoLoJi youtube
    #Samsung #smartmonitor M7 modeli 4K HDR10 desteği ile #Typec ve Hdmi girişi ile görüntü alabilir, #tizenos işletim sistemi üzerinden #Netflix #PrimeVideo #Youtube #Disneyplus uygulamaları ile içerik izleyebilir #Dex ile Samsung telefonunuzu bir bilgisayar gibi kullanabilir, dilerseniz #playstation ile oyun oynayabilirsiniz. Ayrıcalıklardan yararlanmak ve destek olmak için kanalımıza katılın: ► https://www.youtube.com/teoknoloji/join Kanala abone olup beğenirseniz seviniriz. ► Takipte kalmak için sosyal medya hesaplarımız ► https://www.instagram.com/TeoKNoLoJi ► https://www.facebook.com/TeoKNoLoJi ► https://twitter.com/TeoKNoLoJi
    https://www.youtube.com/watch?v=g3iNXpZKL4w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirklyc -- 14 Kasım 2022; 0:28:35 >
  • valla beyler ben memnunum ya, bazen fanatik mi yaklaşıyorum diye çok sorguluyorum kendimi ama yine de cihazin arti yanları daha çok. evet muadil markaların daha büyük ve işlevli olanları birkaç bin üstündedir ama Android one cihazlara benzetiyorum onları. bir ara furyaydı hatirlarsanız. şimdi kimse yüzüne bakmıyor. Şimdi de aynısı tvlerde oluyor, Google tv nin android tvlerden çok fazla farkli yokmus. uzun kullanimda bu tvlerin panel durumunu öğrenmek lazim o da kullanmadan mümkün değil, benim avantajim amazondan almış olmam. markaya da güvendiğim için monitöre uzun süre birşey olmaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akakom -- 14 Kasım 2022; 0:7:31 >
  • Bu monitör için duvar askı Aparatı önerisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimsediil kullanıcısına yanıt

vesa 200x200 var arkasında, uygun tv askı aparatları olacaktır.

ben amazon'dan aldım nispeten ucuz diye monitör ayağı gibi ama vida çıkmadı, vida alacağım. duvara monte etmeyecekseniz böyle bir çözüm tavsiye edebilirim.

edecekseniz ise üstteki ölçüye uygun tv aparatları rahat taşır. sağa sola dönenler de var.

Bu ürünü aldım memnunum kutu içeriği eksiksiz

Plus Aparat PA-4060 40” - 65” Televizyon Sabit Askı Aparatı + Su Terazisi HEDİYELİ (Curved Uyumlu )
    https://www.hepsiburada.com/plus-aparat-pa-4060-40---65-televizyon-sabit-aski-aparati--su-terazisi-hedyel-curved-uyumlu--p-EVPLUSPA4260?magaza=PLUSAPARAT&url_src=ios-product-detail

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • akakom A kullanıcısına yanıt

Ürün güzel ya ben de memnunum ama büyüklüğü kullanım amacıma uymadı pek. Bana maksimum 34" falan lazımmış. 43 büyük geldi. Parlaklığı kıssam da migren gibi baş ağrısı maf ettti 1 haftadır. Şu iki gün laptop'a geri döndüm, mat ekran yansıma yapmıyor ışığı kısık seviyeye getirsem de okuyabiliyorum.

Tekrar yeniden bir kalibrasyon yaptım renklere 2 gün önce. IPS'e yakın oldu bir ara onları da paylaşırım.

Aletin en sevdiğim yanı renk ayarları müthiş. Hiç bir monitörde böyle donanımsal ayar bulunmaz. İade edeceğim ama en çok bu ayarlardan yoksun olacağıma üzülüyorum. Çünkü kelvin ayarı gerçek hayatla bire bir tutan beyaz dengesine sahip. 6000 6500 lümeni ufacık sapma ile tam beyaz olarak verebiliyor (kırmızı 2 ve doğal) ayarında. Azıcık ofset ayarlarıyla da daha ince ayar çekilebiliyor.

HDR de P3 renk gamutunu destekliyor. Sanırım HGL seçeneği de var Gamma ayarlarında SRD modda seçilemez durumda gözüküyordu çünkü HGL.

Gradyan aralığı güzel. Çizgilenme falan filan yok testler yaptım. Zaten rtings de yapmış testleri.

Siyahları bugüne kadar gördüğüm çoğı ekrandan çok daha iyi, ışık sızması bulutlanma neredeyse sıfır. IPS den kat kat iyi. Benim laptop IPS ekran 1200:1 kontrast var. Ondan çok daha iyi, hele 700:1 kontrastlı ıpsler nasıldır bilemiyorum siyah konusunda :/

Aletin yanları ise HDR aydınlatması az. Ancak Gamma ayarlarıyla parlaklğı arttırabiliyorsunuz filmlerde. Naturel olarak 500 1000nit seviyelerine çıkamadığı için HDR yönünden biraz zayıf. PC de HDR açınca da oyun modu HDR'ı da aktif etmek gerekiyor ki solukluk gitsin.

Diğer bir eksik yanı ise sadece 60hz olması. En azından 75 olsaydı çok daha iyi olabilirmiş. Uzun süre yüksek hz monitör kullanan biri olarak benim açıkçası gözlerimi az da olsa yordu.

RGB renk modunda sadece 8bit destekliyor. RGB modunda çözünürlüğü 2K yaparsanız 12bit desteği geliyor ama tabi düşük çözünürlük LCDlerde kötü görüntüye sebep oluyor. 4K'da 10bit için 4:4:2 renk modunu aktif etmeniz lazım. Bu da renk bilgisinin yarı yarıya kısılmış hali demek. Göz çok fark etmez ama 4:4:4 2'e göre daha düşük.

Belki de en sevmediğim özelliği ekranın parlaması olabilir. Ya odanıza kalın karanlık perde çekeceksiniz ya da son parlaklıkta kullanacaksınız. Son parlaklık da bir süre sonra göz yorabiliyor. Odanız karanlık ya da ben bunlara katlanırım diyorsanız bu olumsuzluğu eleyebilirsiniz. :) Ama gündüz vakti karanlık mod windows kullanamazsınız ya da visual studio da karanlık modda kod yazamasınız kendinizi görürsünüz sürekli :) Ya da photoshop koyu temada foto işlerken yine kendinizi görürsünüz. :)

Flicker Free bir panel değil. 15 parlaklık seviyelerinde titreşim başlıyor 10 altında daha belirgin. 10 çok kısık zaten ama gece 10 - 15 arası kullanıyorum ben belki göz yorgunluğum ondan olmuş olabilir. Titremeyi gözle görmüyorsunuz zaten ama telefon kamerası fark ediyor. Sürekli 20/25 seviye ve üstünü kullananlar için problem olmaz tabi.

ve tabi büyüklük. Duvara assam geriye gidecek dpi arttırmam gerekecek. Masada durunca 4k %100 dpi da kullanıyorum geniş geniş ama bu sefer de yanlara bakmak gerekirken kafa çevirmek zorunda kalıyorum. Çünkü gözlük kullandığımdan göz hareketi ile sağa sola bakınca optik bozulma yaşıyorum. Bu da boyun ve göz yorgunluğu yaptı bende. Bu benim özel eksi nedemim herkes de olacak diye bir şey yok tabi Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör 

Son olarak, sarı ve yeşil tonunu çok iyi verememesi. Bayağı düzelttim sayılır donanımsal kalibrasyonu ile ve hoşuma da gitti sonradan. Ama diğer eksi yönler biraz daha ağır bastığı için, az önce üzülerek iade talebi oluşturdum. 2 gündür kullanmıyordum. Son bir kez daha bakayım dedim, akşam sıfırlayıp, kutulayıp yarın yollayacağım :/

• Takip edip beğenip almıştım bu monitörü kampanyadan. Hatta inceleme çektim buraya da eklemiş arkadaşlar. Almayı düşünenlere tavsiye ederim. Videoyu ekliyorum. Soruları olanlar videonun altına sorabilirler memnuniyetle cevaplarım.

@ucel istersen ilk mesaja videoyu ekleyebilirsin. Almaya düşünenlere fikir olur. Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanr -- 14 Kasım 2022; 15:53:30 >

• rockyy R kullanıcısına yanıt

Şöyle birşey almayın düsünuyom

https://www.hepsiburada.com/vontech-vt-692-hc-pro-39---65-in-lcdled-tv---hareketli-tv-aski-aparati-p-HBCV00001D3OYD?magaza=Hesaplisepet&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimsediil -- 14 Kasım 2022; 17:54:15 >

Aynınısını arkadaşım aldı bu monitör için. Çok memnun. VA panel olduğu için normalden yukarı asacaksanız mutlaka kafası aşağı eğilen bir duvar askısı alın derim bunun gibi.

Selamlar renk kalibrasyon ayarlarını paylaşabilir misiniz müsait olduğunuzda.

• Yeni ve daha hoşuma giden bir renk düzenleme ayarını paylaşaağım demiştim. Hazırladım az önce :)

Önce Rtings'den renk profilini indirip uygulayın, https://i.rtings.com/assets/products/r4JleevS/samsung-smart-monitor-m7-s43bm70/rtings-icc-profile.icm

Sonra diğer yarlar böyle yapın. HDMI ile PC'ye bağlıyken yaptım. Aslında beyaz dengesinden sonra, Renk ayarlarında Otomatik ya da Kişisel (rtings 'de custom olarak yazan) doğal gerçek renkler sunuyor fakat canlı değil, sarı ise çok kötü. Doğal olan ise maviye kırmızı katıyor ama cap canlı. Canlı renk doğruluğu sağlamış oldum biraz böylelikle. IPS paneldeki renk parlaklığına yaklaştı. Gölge ayarını düşürdüm 0 bile fazlaydı. -5 yerine -3 yapabilirsiniz.

Renk tonunu doğal ya da kırmızı 2 seçin. Bu ayarlar seçili iken, yapacağımız beyaz ayarları tam olarak beyazları verecektir 6500K'da. OFset ayarlarını ise kendinize göre ayarlayın. Kırmızılara biraz mavi katıyor diye ben maviyi kısıp, kırmızı açtım. Bir portre ya da grup fotosuna bakarak bu ayarı yapın derim. Daha sonra bir de siyah gri fotoya bakarak yapın. En son yaptığım diğer ayar ise 8 / 5 / -11 diğerini beğenmezseniz bunu denersiniz.

Uzman ayarları;

Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Kasım 2022; 19:21:27 >

• Benim paketi yarın teslim ederim. Ürün iyi ama dediğim gibi alışamadım, TV tunner olsa tv olarak kalsın diyecektim fakat monitör olarak işimize yaramaz her ne kadar smart olsa da, hem zaten bir tane tv var evde gereksiz olacaktı. Bana 28/32 " civarı bir ürün lazımmış.

Sildim temizledim bir tane parmak izi bile yok. Bütün parçaları sıfır gibi topladım, kumandadaki pilin enerji kesen zımbırtısına kadar. Yazılımı sıfırladım, sitesinde de en güncel sürüm vardı onu da usb den yüklemiştim :D Bazen amazon hiç açmadan direkt satıyor sanırım, tozlu kirli ürün geldi diye şikayet edenler oluyor. En azından böyle bir satış olursa da alan adam sövmesin Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör 

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.