Şimdi Ara

SAMSUNG LE40R72B LCD ERKEN ALDIM ŞİMDİ ÇOK PİŞMANIM,,,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung LCD de lider markalardan biri diye, tutdum 40R72B LCD tv aldım ( yaklaşık 10 ay önce )
    1- ilk izlenimim tamamen hayal kırıklığıydı. Acaba dedim D.türkün eski uydusundan mı?
    hemen gidip next 2000 cıs aldım Fakata ciddi bir düzelme olmadı.
    2- altın uçlu scart ile bağlanırsan yayında ciddi bir düzelme olacağını DH formunda okudum.
    Bir nebze düzelme olsa da istediğim yayını bir türlü elde edemedim.
    3- Samsung uydu alıcı alırsan kompenat çıkışlı oluğu için yayın net olacağını söylediler.
    onuda denedim ama sonuç hiç iyi çıkmadı.. ( cepten 300 ytl çıktı )
    4- asıl zoruma giden çoğu kişinin dudak bükdüğü VESTEL lcd TV nin görüntüsünü görünce
    tamamen yıkılıdım. Çünkü benim kullandığım tv göre çok net bir görüntü vardı.
    5- son umudum evdeki laptopumdan LCD ye yayın aktarsam ( nasıl yaycağımıda bilmemekle beraber )
    sorunumu çözmüş olabilirmiyim..

• normal tv de beklentiniz buyuk ise hayal kırıklıgı olabilir.
    40" oldukca buyuk bi ekran 13xx lu cozunurluk yanına analog yayınlar cok buyuk beklenti icinde olmamaniz lazım

pc den goruntu aktardiginiz da ,dvd izlerken bakmak lazım

ayrıca 72 serisi yeni cikmadi mi?10 ay once varmıydı bu seri?
  • mayıs 2006 da 5.250.ytl ile 10 taksit aldım.
  • TV yayınlarında plazmaların LCD TV lere göre daha iyi görüntü verdiğini forumda söylüyoruz. Fakat görüntü kalitesinin göreceli oldugunu da unutmamalıyız. Standart TV yayınlarında, yuksek cozunurluge sahip bir TV den net bir gibi görüntü beklemek hayal kırıklığına sebep olur. PC monıtorlerinde de oldugu gibi, en net goruntu, monıtor yada TV nın dogal cozunurlugundeki sinyalden alınır.

- İzleme mesafeniz ne kadar ? Eger yakın bir mesafeden 40" gibi bir ebatta SD yayın seyredersenız, (kanalların yayın kalitesine göre de degişebilir) görüntüdeki hatalar bariz bicimde görülecektir.
    - Menude goruntu, baglantı vb. ayarlarını yaptınız mı ? Bu TV yi kullanan arkadaslarla (yada aynı marka ama benzer menuye sahip), ayar konusunda fikir alısverisinde bulunmanız da fayda var.
    - Kaliteli kabloların kullanılması ile görüntüdeki iyileşmenin de göreceli oldugunu bilmelisiniz ve cok buyuk beklentilere sahip olmamalısınız. Ciddi bir fark yaratması gibi durum olamaz. Sinyal kalitesi ve TV nin panel cozunurlugu belli. Bu yuzden "ciddi bir fark yarattı" gibi bir yorum kişisel bir görüştür.

• dostum aynı tv'nin r71b modeli var bende ve dediğin gibi hayal kırıklığı hiç yaşamadım... bildiğim kadarıyla r71b ve71b modellerinin özellikleri tamamen aynı... standart yayınlarda çok yakından izleyince pikselleşmeleri görebiliyorsun ama sonuçta bu tv'den değil yayından gelen kalitesizlik,eğer ayna gibi görüntü alamadığından hayal kırıklığı yaşıyorsan bu sorun anca hd yayına geçildiğinde ortadan kalkacak,hd yayında bu sene içinde digitürk birkaç kanalda başlayacak.... onun dışında dvd veya oyun konsolu olarak tv yeterince tatmin edici diye düşünüyorum... eğer bunların dışında seni tatmin etmeyen görüntü bozukluğuysa bence servisi çağırabilirsin belki tv'den kaynaklanan bir problem olabilir ama eğer sorun cam gibi olmaması ise hd yayını beklemekten başka yapacak bişey yok... saygılar..
  • sevgili PVH17
    benim tek istediğim sıradan bir vestel lcd tv deki gibi net bir görüntü elde etmek.
    Çünkü çıplak gözle gördüğüm kadarı ile burun kıvırdığımız vestel lcd ler bile benim kullandığımı tv den
    daha net
    yoksa hd yayın kalitesi beklediğim falan yok.
    Birde yeni yeni piyasaya çıkmaya başlayan hd receveir lardan alsam normal yayın yapan
    ulusal kanallarımda bir
    düzelme olur mu?
  • Yürübe yurdumun vesteli..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG Lcd tv çok geç açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya nasıl oluyoda vestel iyi oluyor anlamadım. Bende vestel shopa gittim ama görüntü içler acısı.Senin dediğin görüntüden eser yok .
  • Ya burda en önemli unsurlardan biri sinyalin ve bağlantı şeklinin kalitesi..
  • BENDE 32S71 VAR VE ÇOK MEMNUNUM.HATTA NORMAL TVDEN BİLE DAHA KALİTELİ ALIYORUM .BENİN TV DE BİR SORUN OLMASIN.AYRICA BU EKRANIN BÜYÜKLÜĞÜ İLE DE ALAKALI OLABİLİR.BENCE EN İDEALİ ŞU AŞAMADA 32 İNÇ.
  • Levent5238 bence senin problemin ayarlardan kaynaklaniyor buyuk ihtimalle.. forumda o tv den yada 1 alt 1 ust modelinden kullananlarla bu konuda fikir alisverisi yaparsan hersey cok daha guzel olacaktir kesinlikle!..

DVD filan seyrettiginde goruntu kalitesi seni tatmin ediyormu peki?
  • Levent5238 gerçekten üzgün olduğuna çok üzüldüm.Çünkü bu kadar para verilip sınıfında en iyilerden olan R serisi Samsung alıyorsun ve bir memnuniyetsizlik söz konusu.Lütfen bu tarz düşünüp hata ettiğini sanıp kendini yıpratma.Bence çoğu insanın almak istediği belki şartlar yeterli olmadığından alamadığı cihaza sahipsin.Ve gerçekten hoş bir cihaz.Bu sınıfın 2 kat alt seviyesi samsung kullananlar dahi çok memnunlar.Bence diğer arkadaşımında belirttiği gibi bir ayar ve bağlantı kontrolu yap.Ben kuzenime bu cihazı aldırdım geçen hafta.
    Next 2000cı plus ybr çıkışından bağlanbtı yaptık.Uydu performansı gerçekten çok hoş.Hatta laptoptan Hd fragmanlar felan seyrediyoruz onlarda çok hoş.PS2 bile muhteşem oluyor.Pc bağlantısı harika.Ne diyeyim bilmem ki başka.Lütfen bu kadar güzel bir cihaz varken karamsar olmayın...
    En kısa sürede sıkıntılarınızı çözeceğinize eminim.Kolay gelsin.
    Tv niz ne olursa olsun Hep sizi mutlu edecek şeyler seyretmeniz temennisiyle....
    SAygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 13 Mart 2007; 18:11:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hakanemre34

Yürübe yurdumun vesteli..

Böyle bişr durumda sanki arkadaşa destek verecek bir kaç söze ihtiyacımız var.Yanılıyormuyum???
  • modelinin 40r72b olduğuna eminmisin??s serisinin o zaman yanına yaklaşmamak lazım.
  • arkadaslar sizden ricam bende bunu lcd tv almak istiyroum bana uygun bu geldi
    22 inc lcd monitörüm yetmiyor artık bana
    82 lcd alıp pc monitörü olrak kullanmak istiroum sorun yasrmıyım cözünürlük olrak.
    kullanan arkadaslar yardım etsin pls birde en hesaplı nerden alabilirim.

Samsung LE-32S71B bu lcd
  • Pc monitörü gibi kullanmak istiyorsanız malesef daha high end cihazlara özelliklede (bence) 1-1 pixel mapping yapan cihazlara bakın derim.

/>

Güzel bir yazı :

Furthermore many LCD TV's have a resolution of 1366x768, which is a resolution that many PC display adapters have a problem outputting because 1366 is not a multiple of 8 ( for an explanationhttp://forums.entechtaiwan.net/viewtopic.php?t=20 ). However, most Nvidia cards and the recent ATI X1k series are capable of outputting 1366x768 over DVI-HDMI(DVI-HDMI being more future proof than VGA.

If you card doesn't support 1366x768 you can either replace it or shoot for 1360x768(underscan) or 1368x768(overscan). It is possible that TV's might reject or scale 1360x768 while still accept 1366x768 1:1.

Finally many TV manufacturers frankly seem not to care, some even putting in signal processing units that perform multiple scaling steps no matter what.

Linki : Tıklayın
    quote:

Orjinalden alıntı: milyondabir

arkadaslar sizden ricam bende bunu lcd tv almak istiyroum bana uygun bu geldi
    22 inc lcd monitörüm yetmiyor artık bana
    82 lcd alıp pc monitörü olrak kullanmak istiroum sorun yasrmıyım cözünürlük olrak.
    kullanan arkadaslar yardım etsin pls birde en hesaplı nerden alabilirim.

Samsung LE-32S71B bu lcd

• dostum benım ısyerımde le40 r74 modelı var bu modelde dvb tunerde var goruntusu cok guzel sana su ayarları soyleyeyım bır ayarla sonrada goruntude degısme varmı yokmu yazarsın
    1- ılk once kalıtelı kablo ıle mumkun olan en ıyı baglantı sınyalını kur(component svıdeo yada scart uzeerınden rgb vb
    2-contrastı 75 sevıyesıne getır
    3-samsung normal lcd lerden daha parlak parlaklık sevıyesını 40 a ayarla
    4- plazmayla aynı renk sevıyesını saglamak ıcın rengı 60 a getır(samsung renk konusunda bayagı zayıf maalesef)
    5-sharpness yanı keskınlıgı bıraz arttır yanı 60a ayarla
    6- renk tonu normalde kalsın
    7-dıgıtal nr yı on konumuna getır

bu ayarları yaptıktan sonra tekrar ızle ve dahamı ıyı dahamı kotu buraya yaz lutfen kolay gelsın ben daha ıyı sonuc alacagına emınım
  • CVP İCİN TSK EDERİM GUZEL KARDESİM YALNIZ RESİMDEN BİSEY ANLAMADIM BİRDE BU 1-1 YAPAN CİHAZLAR TR VARMI ŞUAN VARSA BİR KAC MODEL YAZABİLİRMİSİN YADA VARSA BİLDİGİN BİR LİNK BİRDE BAKTIM DEMİN

TOSHIBA 32WL68 32 LCD TV
    BU MONİTÖRDEDE KONTRAST DUSUK AMA 100 HZ GİBİ BİR ÖZELİK VAR BELKİ BUNDA OYUN DAHA FARKLI OLURDUU DİYE DUSUNDUM ASLINDA İNSANLAR BİRAZDA PC OYUN GÖRÜNTÜLÜLERİNİ YAYINLASA RESİMLERİNİ CEKSE DUSUNCELEİRNİ SUNSA İYİ OLURDU.
    ---------------
    BU 1-1 YAPAN CİHAZ İCİN VARSA MODEL MARKA LİNK SEVİNİRİM SAYGILAR
  • Forumda Sharp var mesala 1-1 mapping yapan.Ben bilgisayar monitörü gibi kullanılabilecek (aynı zamanda gerçek bir high def lcd tv) bu boyutta bir tv daha görmedim.Samsung F seriside (40 inch) yazılım update ile bu özelliğe kavuşuyor(muş) bende test ettiğimde malesef çalışmıyordu ama yazılım versiyonunu bilmiyorum.Birde Sonylerin üst seri 1080P destekli lcd lerinden 2 tanesi de bunu destekliyor.
    Yanlız Sharp daki performansı gördükten sonra daha iyisi olurmu bilmiyorum ama 6 milyarın altında bir paraya şu an için Türkiyede garantili vs bir şey olucağını ummuyorum.Dublanc arkadaşımız ve alan bir kaç arkadaşımız daha bir başlık altında Sharp hakkındaki görüşlerini paylaşıyorlar bir bakın o başlığa isterseniz.
    Not:Bunu yazarken Apple nın üretmiş olduğu her türlü lcd yi kullanmış/kullanan ayrıca Eizo gibi monitörleride kullanan birisi olarak yazıyorum.Beniö beklediğimin ötesinde Sharp açıkcası.

• Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim,
    Samsung un Kayseri deki servisini iki kere getirmeme rağmen aldığım cevap,
    Bu tv ler geniş ekran ve yüksek çözünürlüklü olduğu içi yapacak bir şey olmadığı yönünüde.
    Acaba Kayseri de bu konuda bana yardımcı olacak yerel bir donanımcı var mı ?

Birde laptopdan Lcd ye görüntü aktarsam yayınım da düzelme olur mu?

Benim için lcd den tek beklentim dijitürk den kaliteli bir yayın almak.
    Yoksa hd uydu alıcısı mı alsam ( 600 ytl oraya ayırmam gerekecek )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.