Şimdi Ara

SAMSUNG LAPTOP WİN 7 OYUNLARDA DONMA VE ISINMA SORUNU. YARDIMMM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar samsung r522 xs08tr model bi laptopum var. üzerinde vista homa basic geldi, gayet sorunsuz oyun fln oynuyordum. win 7 daha iyi performans veriyor die win 7 ultimate 32 bit yükledim. ama hiçte beklediğim gibi olmadı . en basitinden age of empries 3 oynarken bile oyun sürekli donuyor. yani kesik kesik oynuyor. aynı zamanda bi süre sonra işlemci aşırı ısınıyor. ağır oyunlarda (dirt 2, just cause, prototyp, modern warfe) çok ısındığından kapanıyor pc . neden olabilir aceba? pc'nin özellikler;


    Intel Core 2 Duo P7350 - 2 Ghz - 3 MB L2 Cache - 1066 Mhz Fsb
    ATI Mobility Radeon™ HD 4650 - 1 GB (Paylaşımsız)
    4gb DDR2 ram 800mhz.

    4 aydır kendim yapmaya uğraşıyorum ama bulamadım ve sonunda sorayım bari dedim. deli etti bu pc beni

    vista homa basic yüklüyken hiç bi sorun olmuyor, ama windows 7 yükleyince böle oluyor. ekran kartı güncelleştirmesini, tüm driverlarını fln hepsini denetledim, yeniden yükledim ama değişmedi. yardımcı olursanız sevinirim. neden olabilir sizce, ne yapmam gerekiyor?







  • everest ultimate ile bi ısıyı ölç başka arkadaşlardada windows 7de sorun yapıyor demişlerdi fanla ilgili bir sorun diyorlardı fan boşda iken fan yavaş çalışıyor demişlerdi speedfan indirip fanları %100 yapıp bir daha dene
  • daha önceden everest yükleyip baktım ısılara. pes 2010 oynadım 10-15 dk kadar, çıktığımda derece 90-91 gibiydi. daha sonra jast cause oyunu oynadım, onda kapanıyordu çünkü bi süre sonra. 5 dk kadar oynadıktan sonra çıkıp baktığımda 96 derece görünüyordu. elimi işlemcinin olduğu yere dokunduramıyordum ısısından. fan konusunda problem yok, normal çalışıyor. garantiye göndermek geliyor aklımdan. başka çarem kalmadı galiba. ayrıca bu sölediğim ısı değerleri şubat ayında. yani havalar sıcak die şu an olan bi değer değil.
  • o zaman hiç durma garantiye gönder
  • Garantide laptop içine temizlik yapabilirler. Yalnız oyun oynarken mutlaka laptop soğutucusu kullanın. Bu sıcaklıklarda anakartı kaybedebilirsiniz.
  • kullanıyorum ama pek bi işe yaradığını sanmıyorum. pc nin altında hava girecek delik yok neredeyse. arkadaşta hp dv5 pcsi var, onunki kevgir gibi, her yerden hava alıyor. bende soğutucunun üzerinden fanları söküp işlemcinin altına gelecek şekilde koydum, artık ne kadar işe yarıyor bilemiyorum. pc fanının üflediği deliklerin oraya koyacaktım ama geri aklıma bişe geldi. bu defa içeriden üflenen sıcaklığı dişarıdan bu fanlarla tutma durumu var. yani dışaşrıdan da içeriye üfleyecek. mantıksız gibi geldi koymadım bende. bu ısınma yüzünden pişman oldum laptop aldığıma. adam akıllı bi masaüstü düzüp rahatça oynayacaktım aslında oyunlar.
  • bende lenovo var

    oyun oynarken fan bayağı şiddetli çalışıyor

    donma olmaması için alttaki fanın rahat hava almasını sağlıyorum tabi sıcak havanın üflendiği yerin de..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.