Şimdi Ara

Samsung I9003 Galaxy SL >ANA KONU<Yeni 2.3.6> (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.473
Cevap
11
Favori
285.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler benim klavyede silme tuşuna basılı tutunca bir süre sonra duruyor ve tekrar basınca algilamiyor ve bu ekrana elim terli dokununca saçmaliyor tam anlamıyla dokunmadigim yerlere dokunuyor
  • uzerine basili tutup silebilirsin.ayrica msj icerigi tiklayinca gorinmuyor
  • samsung galaxy sl fabrika ayarlarına dönme sorunum var arkaşlar yardım edebilir misiniz.

ürün bilgisi
    2.2.1
    ana bant
    I9003JXKA4
    Karnel sürüm
    2.6.32.9
    Yapım no
    FROYO.JVKD1

Arkadaşlar telefonumda sorunlar var. Güncelleme yaptıktan sonra başladı. Ana ekranda Telefon-Rehber-Mesajlaşma-Uygulamalar seçeneklerinden sadece Telefon-Uygulamalar kaldı. Bir çok uygulamada sorunlar vermeye devam ediyor.
    Garanti kapsamında kalması için root vs düşünmüyorum. Garantiye vermeden önce fabrika ayarlarına dönerek çözer miyim acaba dedim.
    Ama onda da sorun şu oldu. Mobil izleyici aktif olduğundan fabrika ayarlarına geri dönmüyor.

Şifre soruyor ama bilmiyorum. Başarı garantili telefonum.
    sekiz tane sıfır vs gibi şifreleri denedim. Kabul etmedi ne yapmam gerekir lütfem yardın edin.
  • ewt bugun siyah ekranda teli incelerken 2 tane ölü pixel olduğunu kesfettim morlim bouldu tabi nokta aralığı çok düşük olduğu için ilk bakışta farkedilmio çok dikkatli bakmanın lazım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReDComrade

beyler benim klavyede silme tuşuna basılı tutunca bir süre sonra duruyor ve tekrar basınca algilamiyor ve bu ekrana elim terli dokununca saçmaliyor tam anlamıyla dokunmadigim yerlere dokunuyor

Silme tuşu ile bilgim yok fakat "terli el sendromu" kapasitif ekranlı tüm telefonlarda aynı etkiyi yaratıyor :)

Kapasitif ekranların çalışma prensibi

Samsung I9003 Galaxy SL >ANA KONU<Yeni 2.3.6>

şeklinde olduğu için :) Elektro statik alan sıvı'dan dolayı (ter) kafayı yiyor :D :D

• quote:

Orijinalden alıntı: .omer.faruk

samsung galaxy sl fabrika ayarlarına dönme sorunum var arkaşlar yardım edebilir misiniz.

ürün bilgisi
    2.2.1
    ana bant
    I9003JXKA4
    Karnel sürüm
    2.6.32.9
    Yapım no
    FROYO.JVKD1

Arkadaşlar telefonumda sorunlar var. Güncelleme yaptıktan sonra başladı. Ana ekranda Telefon-Rehber-Mesajlaşma-Uygulamalar seçeneklerinden sadece Telefon-Uygulamalar kaldı. Bir çok uygulamada sorunlar vermeye devam ediyor.
    Garanti kapsamında kalması için root vs düşünmüyorum. Garantiye vermeden önce fabrika ayarlarına dönerek çözer miyim acaba dedim.
    Ama onda da sorun şu oldu. Mobil izleyici aktif olduğundan fabrika ayarlarına geri dönmüyor.

sekiz tane sıfır vs gibi şifreleri denedim. Kabul etmedi ne yapmam gerekir lütfem yardın edin.

Servise ver hemen yazılım güncellemesi yapıp verirler telefonunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R e a L i z m -- 19 Eylül 2011; 13:14:24 >

• hala bir gelişme yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: ReDComrade

beyler benim klavyede silme tuşuna basılı tutunca bir süre sonra duruyor ve tekrar basınca algilamiyor ve bu ekrana elim terli dokununca saçmaliyor tam anlamıyla dokunmadigim yerlere dokunuyor

Silme tuşu ile bilgim yok fakat "terli el sendromu" kapasitif ekranlı tüm telefonlarda aynı etkiyi yaratıyor :)

Kapasitif ekranların çalışma prensibi

Samsung I9003 Galaxy SL >ANA KONU<Yeni 2.3.6>

şeklinde olduğu için :) Elektro statik alan sıvı'dan dolayı (ter) kafayı yiyor :D :D

dostum çıldırtıyor beni bazen :D iphone da böyle bir problemle karşılaşmadim ve rom yükleyince daha da bir azdı sanki bu olay

• Arkadaşlar merhaba benim merak ettiğim iki şey var cevaplayabilirseniz sevinirim;

1. Bilgisayardanhttps://market.android.com/apps/NEWS_AND_MAGAZINES adresine girdiğimde yani Haberler ve Dergiler kategorisine girdiğimde popüler uygulamalar arasında ilk sırada gazeteler yazılımı olmasına rağmen
    telefondan haberler ve dergiler kategorisine girdiğimde ilk sırada başka programlar bulunuyor yani sanki Türkiye marketteki popülerleri göstermiyor bu sorun genel bir sorun mu yoksa marketi 3.1.3'e yükselttiğimde düzelicek mi? yani sanki yabancı bir ülkenin marketini gösteriyor gibi geldi... Ayrıca 3.1.3 market apk'sini indirip kurarsam garanti gider mi? ya da bir sorun çıkar mı?

2. Ara sıra kamerayı açınca veya herhangi bir program açıkken telefon kilitleniyor hiç root vs. yapmadım. Sorun nerde olabilir? çok program kurmadım..

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentin86 -- 19 Eylül 2011; 20:04:59 >

• quote:

samsung galaxy sl fabrika ayarlarına dönme sorunum var arkaşlar yardım edebilir misiniz.

ürün bilgisi
    2.2.1
    ana bant
    I9003JXKA4
    Karnel sürüm
    2.6.32.9
    Yapım no
    FROYO.JVKD1

Aynı olay benim başıma gelmişti...
    Kurduğum oyun ve programları teker teker sildim :) Sonra hafıza kartını biçimlendirdim... En son da fabrika ayarlarına döndürdüm (Bir nevi format heralde) sonra sorun çözüldü... Firüs sanırım o şey :)

• quote:

ürün bilgisi
    2.2.1
    ana bant
    I9003JXKA4
    Karnel sürüm
    2.6.32.9
    Yapım no
    FROYO.JVKD1

başına gelicekleri soyliyim..aynı sey bendede oldu...mobıl ızleyıcı acmadıgım halde fabrıka ayarlarına donemıyodum sonra su sorunlar basladı>>>>>>>

1-Telefon kendini kapamaya başladı..

2-Telefon sureklı kendıne reset atmaya basladı ve bazı sıstem uygulamalarında google market..Google maps..Android işletim sistemi..Kapamaya zorla mesajı cıkmaya basladı...

3-Telefon bır gun kendını kapattı ve SD kart hasarlı yazısı aldım..Tabi içindeki birsürü resim silindi...

4-Telefon cıldırdı..Kapamaya zorla mesajını sureklı aldım..

5-Samsung destek 444 77 11 hattını aradım factory format kodunu aldım factory format atmam soylendı..yaptım duzeldı..duuur dahası var...

6-Ertesi sabah telefon kendını kapatmıs acmaya calıstıgımda..Samsung yazısı cıkıyor telefon kendını kapayıp acıyordu...sanırım half yada full brick olmustu telefon..

7-Sonra ogrendıgım kadar Rom ısıne gırdım forumdan..XXKPE yukledım..Root yaptım..Sureklı kernel panıc hatası almaya basladım..

8-Sonra Alderondor arkadsımızın verdgı rehberle telefonu orjınal halıne dondurdum..Fakat Slide Me ve S-Androıd uygulamalarını yuklemedım..

9-Froyo'ya gectıkten sonra Kapamaya zorla..hatalarını tekrar almaya basladım..aynı zamanda SD kart beklenmeyen bir şekilde cıkarıldı hatalarını almaya basladım..

10-Forumdan bır arkadas aynı durumun kendı basına geldıgını soyledı..2 kez servıse gonderme sonucunda anakartın degıstıgını soyledı..ve bende yazılımsal bır sorun olmadıgını anladım..

11-Telefon suan Telpa teknık servıse gonderdım..ıstanbul levent adresıne kargo ıle yolladım..

Bakalım sonucu cok merak edıorum..Benım basıma gelenler bunlar..Sadece paylasmak ıstedım..

• Telefonumdan çok memnunum...ufak tefek hatalardan başka sorunum yok. Onlarda gözardı edilebilir. Bilgisayar gibi telefon maşallah. Bu forumda verilen gameloft oyunlarından indirdiğimde sd kartimla ilgili hatalar almaya başlamıştım. Format attim. Oyunları sildim. Hata mata yok artık.market dışı uygulamalarda virüs (firus) tehlikesi var bence. Bu nedenle dikkatli olmak lazım
  • Bugun gittim sennheiser cx200 kulaklik aldm 90tl bayildm super kulaklik yaw daha once creative ep630 kullanmstm midler basslar daha temiz oldu :D
  • Yok mu ya bir haber milletin hevesi de kalmadi. Soyle stabil bir surumle.efsane bir telefon olacak az gayret samsung ya :-(
  • 2 haftadır hiç kies'e takıpta kontrol etmedim yeni güncelleme var mı diye :D :D Ben bile soğudum bu işten :)
    Olandan keyif almaya bakıyoruz :) Yürübe Froyo kim tutar seni :D :D
  • Merhabalar,

Ben i9003ü tek bir dosya ile tek bir işlem ile 2.3.4 E yükselttim, hiç bir sorunu olmadan, stabil bir şekilde yaklaşık 2gün pil ömrüyle kullanıyorum.

Anlatım yapmayı pek bilmem ama yaptığım şekilde yazacağım.Sorun olursa çözmeye çalışırım ama ne rom benim, ne programlar benim. Sorumluluk kabul etmiyorum =)

Sırasıyla gidiyorum;
    -Telefonu güncellemek için gerekn yazılım olan Odin 3 v1.82'yi indirin. (Buradan) programı açıyoruz.

-I9003XXKPH Romunu indiriyoruz. Stock Rom. Buradan Sonrasında bir klasöre açıyoruz. (Password: samfirmware.com)

-Galaxy SL GT-I9003'ü Download moduna sokmak için telefonu kapatın. Ardından Ses Kısma + Home (Oradaki) + Güç tuşuna basın. Sarı üçgen ekranda belirir belirmez tuşları bırakın.

-Üçgen ekrandayken, Odin açıkken, usb kablo ile telefonu bilgisayara bağlıyoruz.(Bilgisayarın ön usblerini tercih etmeyin.)

-Odin 'de Com:4 felan gibi birşey yazacak. Sonrasında Alttaki hiç bir ayara dokunmadan PDA kısmına Klasöre çıkarttığımız 182MB civarı olan dosyayı seçiyoruz.

-Start 'a basıyoruz. Herşey oluyor bekliyoruz.(5 Dk falan sürecektir.) Telefon kapanıp açılıyor, en son kilit ekranı gelene kadar bekliyoruz.

-İşlem tamam. (ben yaptığımda tek seferde oldu, son aramalarım bile silinmemişti)

Hayırlısı olsun.

• usb hata ayıklama modu, hafıza kartının çıkarılması vs önem arzetmiyor mu?
    genelde okuduklarım bu yöndeydi de.
    Yoksa onlar standart ayarlar mı :)
    mazur görün bilmiyorum.

Bir de root herhangi bir sıkıntı getirir mi eğer yanlış kullanım yapmazsak??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 21 Eylül 2011; 2:25:26 >
  • @orsen'in uygulaması için usb hata ayıklama modu filan gerekli değil. Zaten telefon kapalı konumda iken download moda alabiliyorsun. Anlatılan işlemlerin hafıza kartına veya sim karttaki verilere etkisi yok ama güvenlik için uygulama esnasında yine de çıkarılması tavsiye ediliyor.

Ben dün gece XXKB1 romunu yükleyip kies üzerinde 2.3.4 sürümüne yükselttim. @orsen, senin kullandığın yöntem daha kolaymış. Direkt orjinal rom yüklemesi yapmışsın..
  • Ben suan 2.2.1 orjinaldeyim. sen nasıl kiesten direk yukleme yaptın 2.3.4 e ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogussonmez

Ben suan 2.2.1 orjinaldeyim. sen nasıl kiesten direk yukleme yaptın 2.3.4 e ?

Yanılmıyorsam xxkb1 orijinal rusya rom u.
    rusya ya da orijinal 2.3.4 güncellemesi geldiği için faydalanabiliyorlar.
    yoksa telefonun 2.3.4 yazılımı hiç yok değil.
    olay samsung türkiye nin uyuşukluğu. başka birşey değil.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.