Şimdi Ara

Samsung I5510 GALAXY551 QWERTY | Ana Konu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.163
Cevap
7
Favori
72.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hb'den 468 liraya sipariş ettim. bende yakında aranıza katılacağım.

bir de bimeks'in internet sitesinde 800 tl civarına satıldığını gördüm bu telefonun ilginç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaeNs

hb'den 468 liraya sipariş ettim. bende yakında aranıza katılacağım.

bir de bimeks'in internet sitesinde 800 tl civarına satıldığını gördüm bu telefonun ilginç..

dün bende gördüm bimeks fiyatını...hb fiyatının nerdeyse iki katı kadar... neden bu kadar fark var acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asillaci

quote:

hb'den 468 liraya sipariş ettim. bende yakında aranıza katılacağım.

dün bende gördüm bimeks fiyatını...hb fiyatının nerdeyse iki katı kadar... neden bu kadar fark var acaba...

geçenler fotoğraf makinesi alacak bir arkadaşıma yardımcı olurken de böyle garip birşey farkettim. canon 1000d fotoğraf makinesi satıyorlardı.. eğer lensinde IS özelliği olmasını isterseniz diye 2. bir seçenek sunmuşlar..normalde bu IS'li lensin 100 liralık bir farkı olur. vatan ise 560 lira fark istiyordu internet sitesinde. IS'li lensin toplam ederi 250 lira zaten arada böyle yanlışlıklar olabiliyor anlayacağınız.

• dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama samfirmware yakın zaman içerisinde yerini sammobile sitesine bırakacak.ancak samfirmwarede bulunan kodlu I5510JVKE1 turkish versiyon sammoble sitesinde koyulmamış sadece europe ve bi tane asia rom bulunmakta ve tam 1 ay geçti 2.3.4 sürümü geleli açıkçası benim tahminim turkish sürüm gelmeyebilir ama gps ve klavye sorununu feedbackler sayesinde düzeltip belki 2.3.5 europe şeklinde çıkabilir ve onu kies üzerinden atabilirler bu sadece bi tahmin ama malum gps ve klavye bugları mevcut bunları elden geçireceklerdir 2.3.4 ü elden geçirmektense 2.3.5 geleceğini düşünüyorum fikri olan düşüncesi olan varsa yazsın konuşalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceleciburak

dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama samfirmware yakın zaman içerisinde yerini sammobile sitesine bırakacak.ancak samfirmwarede bulunan kodlu I5510JVKE1 turkish versiyon sammoble sitesinde koyulmamış sadece europe ve bi tane asia rom bulunmakta ve tam 1 ay geçti 2.3.4 sürümü geleli açıkçası benim tahminim turkish sürüm gelmeyebilir ama gps ve klavye sorununu feedbackler sayesinde düzeltip belki 2.3.5 europe şeklinde çıkabilir ve onu kies üzerinden atabilirler bu sadece bi tahmin ama malum gps ve klavye bugları mevcut bunları elden geçireceklerdir 2.3.4 ü elden geçirmektense 2.3.5 geleceğini düşünüyorum fikri olan düşüncesi olan varsa yazsın konuşalım...

umarım dediğiniz gibi olur...hiç yoktan iyidir... olmadı en kötü ihtimal custom rom yüklenir.. oda ayrı bir dert zaten...

• arkadaşlar ben ilk defa bir android cihaz alıyorum hb telefonu kargoya vermiş. zannedersem içinde 2.2 versiyon kurulu olarak gelecek. konudan okuduklarımdan anladığım kadarıyla şu an için 2.4 sürümü var. peki 2.4 sürümünün 2.2'den farkı nedir acaba ? telefonu gelir gelmez güncellemem gerekir mi ? ve tabi android marketi açmak için ne yapmam gerekiyor ?
  • market açıktır gmail hesabı ile girş yapacaksın sana tavsiyem bi 10 gün fln android sistemini anlamaya çalış snra zamanla 2.2 deki hantallığı görecek ve doğal olarak 2.3.4 e geçmek isteyeceksin o zaman geçişi düşünürsün şuan tel gelince alışmaya bak cihaza
  • Cihaz ilk geldiğinde büyük ihtimal market açık olmayacak. Bunun için pcye kies yükleyip telefonu pcye bağlayacaksın ve firmware güncellemesi yapacaksın. Tabi arkadaşın da dediği gibi hemen güncellemeye falan atlama istersen. Bi dene bak sistemi tanı daha sonra dediğimi yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceleciburak

market açıktır gmail hesabı ile girş yapacaksın sana tavsiyem bi 10 gün fln android sistemini anlamaya çalış snra zamanla 2.2 deki hantallığı görecek ve doğal olarak 2.3.4 e geçmek isteyeceksin o zaman geçişi düşünürsün şuan tel gelince alışmaya bak cihaza

quote:

Orijinalden alıntı: TheShadow

Cihaz ilk geldiğinde büyük ihtimal market açık olmayacak. Bunun için pcye kies yükleyip telefonu pcye bağlayacaksın ve firmware güncellemesi yapacaksın. Tabi arkadaşın da dediği gibi hemen güncellemeye falan atlama istersen. Bi dene bak sistemi tanı daha sonra dediğimi yap.

telefon geldi. ilk izlenimlerim süper. sanal klavye gerçekten çok iyi fiziksel klavyeye gerek duymayacakmışım gibi bir his bıraktı bende. wifi ile youtube'a bağlandım video izlenilebiliyor. hangi sürüm ile geldiğini henüz anlamadım nerden bakacağımı da bilemedim ayrıca market yüklü gelmiş ama açtığımda uygulamanın yeni sürümü mevcuttur yazıyor ve güncelle'ye bastığımda(başka bir seçenek çıkmadığı için) indiroid diye birşey yükledi ve android marketi kaldırdı. sonra indiroid şeysinin çalışmasını durdurdum ve güncelleştimelerini kaldırdım. android market geri gelmesine rağmen hala açıldığında güncelleştirmek isteyip istemediğimi soruyor. ne yapabilirim ?

• O android market değil, samsung android market ve o rezil bişey. Sen şimdi kies ile pcye bağla telefonu, firmware güncellemesi yap orijinal android market gelecek güncelleme sayesinde.
  • quote:

O android market değil, samsung android market ve o rezil bişey. Sen şimdi kies ile pcye bağla telefonu, firmware güncellemesi yap orijinal android market gelecek güncelleme sayesinde.

hımm şimdi anladım bu indiroid olayını. ama bir önceki yorumda da önerdiğiniz gibi önce birkaç gün telefonu tanıyıp sonra yapayım güncellemeyi sonra buradan yazarım izlenimlerimi :)
  • quote:

O android market değil, samsung android market ve o rezil bişey. Sen şimdi kies ile pcye bağla telefonu, firmware güncellemesi yap orijinal android market gelecek güncelleme sayesinde.

hocam bugün kies ile güncelleme yapmaya çalıştım fakat güncelleme %0'da takılıp kaldı 40 dakika kadar bekledim hiçbir şey değişmedi. Telefon ekranında da sarı bir logo vardı mecbur usb kablosunu çekip pilini çıkarttım. sizce nerede hata yapmış olabilirim ?
  • quote:

quote:

hocam bugün kies ile güncelleme yapmaya çalıştım fakat güncelleme %0'da takılıp kaldı 40 dakika kadar bekledim hiçbir şey değişmedi. Telefon ekranında da sarı bir logo vardı mecbur usb kablosunu çekip pilini çıkarttım. sizce nerede hata yapmış olabilirim ?

OOOv.Geçmiş olsun!

Öncelikle USB kablondan ve bilgisayarın USB portlarının sağlamlığından emin ol.
    Sonra da biz dizüstü bul. Yükleme esnasında elektrik kesintisi ya da dalgalanması telefonu fena bozabilir.

1- Bataryayı çıkart, tak,
    a. Telefon normal şekilde, pin sorup falan, açılıyor mu? Açılıyorsa tekrar dene Kies'i
    a.a. Açılmıyorsa ve durumdan rahatsızsan, uğraşmak istemiyorsan bu yazıyı okumaya devam etmeden Samsung servisine telefonu ver. Kies telefonu bozdu de.
    b. Telefon Download simgesiyle mi açılıyor? O halde bu forumu gez ve odin ile yükleme yapılan rehberleri uygulayarak yükleme yap.
    c. Telefon download simgesiyle dahi açılmıyor mu? Bataryayı tekrar çıkart, tak. Güç ve klavyedeki Q tuşlarına basarak aç.
    d. Herşeye rağmen açılmıyorsa, servise götür.

• Ya evet hazır hata vermiş bence sen direk odin ile 2.3.4 yükle 2.2nin o rezil hızıyla kalma
  • quote:

Ya evet hazır hata vermiş bence sen direk odin ile 2.3.4 yükle 2.2nin o rezil hızıyla kalma

2.3.x in fiziksel klavye problemi çözülmeden böylesine bir öneriyi bu sekilde dile getirmemek lazım bence
    Benim gibi ekran klavye si kullanmayan birisi için tam işkence olur bu değişiklik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

quote:

Ya evet hazır hata vermiş bence sen direk odin ile 2.3.4 yükle 2.2nin o rezil hızıyla kalma

2.3.x in fiziksel klavye problemi çözülmeden böylesine bir öneriyi bu sekilde dile getirmemek lazım bence
    Benim gibi ekran klavye si kullanmayan birisi için tam işkence olur bu değişiklik.

Aslında türkçe karakterler yine de çıkıyor alt+shift+harf basınca. Tabi bunu dışında da ok tuşu falan çalışmıyor o ayrı. Ben kendi açımdan söyledim sonuçta, hani ben idare ediyorum, hız daha önemli benim için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

quote:

OOOv.Geçmiş olsun!

Öncelikle USB kablondan ve bilgisayarın USB portlarının sağlamlığından emin ol.
    Sonra da biz dizüstü bul. Yükleme esnasında elektrik kesintisi ya da dalgalanması telefonu fena bozabilir.

1- Bataryayı çıkart, tak,
    a. Telefon normal şekilde, pin sorup falan, açılıyor mu? Açılıyorsa tekrar dene Kies'i
    a.a. Açılmıyorsa ve durumdan rahatsızsan, uğraşmak istemiyorsan bu yazıyı okumaya devam etmeden Samsung servisine telefonu ver. Kies telefonu bozdu de.
    b. Telefon Download simgesiyle mi açılıyor? O halde bu forumu gez ve odin ile yükleme yapılan rehberleri uygulayarak yükleme yap.
    c. Telefon download simgesiyle dahi açılmıyor mu? Bataryayı tekrar çıkart, tak. Güç ve klavyedeki Q tuşlarına basarak aç.
    d. Herşeye rağmen açılmıyorsa, servise götür.

dün bu bahsettiğim olaydan sonra telefon açıldı herhangi bir problem olmaksızın. kiese bağladığımda sistem kurtarma gibi bişey çıktı o da %0'da takıldı ben de yine çektim kabloyu..telefon sorunsuz açıldı ve forumda biraz daha araştırırken odin ile yükleme yapabileceğimi gördüm. sorunsuz bir şekilde güncelleştirmeleri kurdum neyseki. yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim :)

• ya arkadaşlar güncelleme yaptıktan sonra root işlemi yapan var mı?... batarya ve hız konusunda fark eden bir şey oluyor mu?.. bir de root işleminden sonra hangi uygulamaları kaldırırsak sorun olmaz? yardımcı olursanız sevinirim...
  • bilgi olması açısından dün canım sıkılmıştı boş vaktim vardı telde yavaşlamıştı biraz 2.3.4 den Europe 2.2 KA7 verisyonunan döndüm sonrada bizim Türkiye sürümüne döndüm açıkçası kullandıkça 2.2 yi tekrar resmen teleden soğudum diyebilir nasıl kullanmışım 4 ay fln o halde bilmiyorum. kies üzerinden güncelleme kontrolü yaptım dün itibariyle güncelleştirme fln daha gelmemişti snra tekrar 2.3.4 yükledim hemen peşinde root yaptım recovery mod (Power+T) üzerinden ve marketin en yeni sürümü 3.2.0 rootlu olarak kurdum. cihaza master reset atsam bile bu market romun içine gömülü olarak kaldı kısacası öntanımlı market gibi anca sürüm değiştirmelerde market silinebiliyor root olayı basıit unrootta basit ikiside recovery mod üzerinden gerçekleşiyor kısacası rootlu prgramları kullanmak isteyenler varsa nette 2.3.4 için root dosyaları var indirip kurabilirler deneyebilirler.

Son bir not olsun şuan için Sammobile üzerindeki çoğu popüler telefonlar en azından odin üzerinden 2.3.5 i almış bulunmakta sayacak olursak Galaxy S/SL mini/fit/gio/ace ve yeni çıkan cihazların çoğunda da Galaxy W Galaxy Y ve diğer cihazlarda 2.3.5 önyüklü geldiğini düşünürsek kasım ayı içerisinde muhtemelen Galaxy 551 içinde belki 2.3.5 sürümünü sammobile üzerinden sunabilirler kısacası yılbaşına kadar kies üzerinden bi sürüm gelecektir bu 2.3.4 yada 2.3.5 olabilr ama ben 2.3.5 geleceğini tahmin ediyorum.

• inşallah
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.