Şimdi Ara

Samsung HW-K551 SoundBar İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
8.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.
    Öncelikle şunu söyleyeyim ; mesleğimden bağımsız olarak davul çalıyorum ve elektronik müziğe çok fazla ilgim var (kygo, claptone vs vs). Uzun süredir de 500 tl bandında bir soundbr arıyordum. Çok araştırdım, malesef ülkemizde çok fazla seçeneğimiz yok. yabancı forumlarda önerilenler bizde yok, bizim forumlarda çok detaylı inceleme yok. O yüzden umarım yazdıklarım yardımcı olur.

    beklentilerim şuydu; en az 250w olmalı (evde bangır bangır ses açamazdım), yüksek seslerde kırılma olmamalı, sesi ayrıştırıp vermeli, baslar temiz olmalı sesi boğmamalı, ergonomik ve şık olmalı ve gösterge ekranı olmalı. büyük hi fi sistemlere ihtiyaç duymuyorum

    Öncelikle LG SH3B ve türevlerine bakındım. Dinlemeden alacaktım iyi ki almamışım. Bugün yaşadığım şehirdeki 3 teknoloji markete de baktım. LG samsung dışında çok model yok piyasada. philips bir hayal kırıklığı. ses sistemlerinden çekilmiş gibi birşey. pioneer pahalı, jbl, bose da öyle. yamaha piyasada yok ve yurtdışı fiyatının 5 katı nerdeyse.

    Gelelim konumuza. Samsungun j serisini eledim, çünkü tv im flat. k serisinde 4 serisine baktım fena değildi. LG sh3b çok amatör kalıyordu. LG SH7 ye baktım gayet iyiydi fakat sanki sesleri hep bir ağızdan veriyor gibiydi. birşeyler rahatsız ediyordu.

    Bir de şunu deneyeyim derken k551 i gördüm ve denedim. direk aldım. digital surround ses sitemi ve wireless subwoofer ı var. 2 adet tweeter ve 4 adet mid hoparlörü bulunmakta. bunu dinleyince hissediyorsunuz, çünkü bas tiz ve midleri ayrı kanallardan veriyor gibi. sesler çok net ve ayrı ayrı duyuyorsunuz enstrümanları. yüksek seslerde kırılma boğulma olmuyor. tizleri de başarılı. yalnız son sesi LG SH7 nin gerisinde. çok önemli değildi benim için. optik kablo hdmi bluetooth vs zaten mevcut ve yaklaşık 5 m uzaktan kopma da yaşamadım bluetooth ta. optik kabloyla bağlayıp tv ile eşleştirdikten sonra tek kumandadan kontrol edebiliyorsunuz. Bu arada rengi gümüş.

    gelelim fiyatına, mediamarkt ve vatanda fiyat 1099 tl. internet fiyatları da aynı şekilde.ben bayram indirimi nedeniyle 799 tl ye aldım teknosa mağazadan. 9 a kadar da bölüyorlar. amazon fiyatı bile 350 - 400 dolar, 300 pound bandında. çok iyi fiyat.

    sonuç olarak şunu gördüm, samsung ses konusunda lg den bir kaç adım önde kesinlikle. aldığım sistem mükemmel mi ? tabiki de hayır. fakat ben ev kullanısıyım, daha çok kulaklık kullanırım zaten müzik dinlediğimde fakat hoparlörden beklentilerimi de fazlasıyla karşıladı. daha iyisi olabilir mi ? tabi ki de evet. bu beklentinize ve bütçenize bağlı.ben 8.5/10 veriyorum genel olarak ve fiyatına göre harika diyebilirim. Eğer bunu almasaydın k450 serisini düşünürdüm. onun da fiyatı 500 tl bandında yanlış hatırlamıyorsam. fiyat farkı indirimden dolayı az olduğu için ve tabikiide daha çok hoşuma gittiği için bunu aldım. k450 serisi bile bence lg sh7 den daha iyi.


    1000 tl bütçe ayıranlar için bence en iyi seçenek budur. biraz dinlediğim müzikten keyif alayım diyorsanız düşünmeden alabilirsiniz.
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moop -- 16 Eylül 2016; 23:09:24 >







  • Philips htl5140 ı denediniz mi hiç bu arayışınız da ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır, zaten gezdiğim yerelerde çok çok az philips ürünü vardı.
  • o konuda benim de bir tecrübem olmadı malesef
  • Merhaba,

    Ben de biraz araştırdım ve söylediğiniz modeller üzerinde duruyorum. Yalnız merak ettiğim bişey var. Sony, Pıoneer ya da Yamaha tarzı soundbar'lara bakma fırsatınız oldu mu? Onlara göre nasıl? Bir de sizce Temmuz 2016'da ev kurmayı düşünüyorum. O zamana kadar sizce yeni model çıkar mı? Çıkarsa bundan çok mu pahalı olur. Ses teknolojisi daha gelişir mi? Televziyonda mesela Quantum Dot diye bir teknoloji geldi. Ses tarafında da böyle birşey olur mu? Fiyat uygunken alınmalı mı? Dolar artarsa bu fiyatlara böyle ürün bulamayız sanırım.
    Teşekkürler,

    Bu arada aşağıda linkini verdiğim sitenin incelemelerinde K450 9 puan alırken, K550 (Siyahı 550, Beyazı 551 diye geçiyor) 8 puan almış.

    https://www.avforums.com/homecinema/reviews/soundbars.68




  • Samsung ks9500 tv ile kablosuz şekilde soundbar kullanmak istiyorum fakat aklıma takılan bir kaç konu var

    1. soru tv dahili hoparlörü ile eş zamanlı kullanırken ses ayarı için soundbar kumandası gerekiyor mu? yoksa tv kumandası eş zamanlı ikisini yani tv dahili hoparlörü ile soundbar aynı anda sesi kısıp açıyor mu?

    2. soundbar konumu oturuş pozisyonunun arkasında olacak yani tv izlerken ses kafamızın arkasından gelecek bu konum ses kontrol açısından sıkıntı çıkartır mı?
  • Merhaba

    Soundbar konusunda yazınızı ouıdum.

    Philips 5140 ile samsung k551 arasında kaldım.

    Siz ne tavsiye edersiniz.

    Midler ve konuşma sesleri dengeli olmalı. Center ses azda olsa hissetmwliyim.

    Ne almalıyım. Teseklürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GOKMENM G kullanıcısına yanıt
    Philips 5140 hiç bir yerde bulamıyorum. Siz bulabildiniz mi?
  • k551 ile bir karşılaştırma yapacağım yakında youtube sample larda kine bakılırsa expertlerin dediği wideopen sound durumu philipsler gibi değil şu sesteki temizliklik berraklık çevresel sesi bir türlü göremiyorım phil dışında bakalım k551 den biraz ümitliyim gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparsan çok sevinirim. Hatta heman birşeyler yazarsan daha çok sevinirim.



    K551

    K450

    PHILIPS 6145C

    5140



    Bunlarla ilgili bir inceleme lütfen.

    Diyalog seslerin zatıflaması sanırım soundbarlardaki center eksikliği.

    K551 bu sorunu çözüyor sanırım.

    Bunuda göz önünde tutarak bir inceleme yaparmısın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GOKMENM

    Yaparsan çok sevinirim. Hatta heman birşeyler yazarsan daha çok sevinirim.



    K551

    K450

    PHILIPS 6145C

    5140



    Bunlarla ilgili bir inceleme lütfen.

    Diyalog seslerin zatıflaması sanırım soundbarlardaki center eksikliği.

    K551 bu sorunu çözüyor sanırım.

    Bunuda göz önünde tutarak bir inceleme yaparmısın lütfen.

    Öncelikle asla acele etmeyin içinize sinmeden kesin kararırınız olgunlaşmadan bir şey almayın derin yakında bür şeyler yazacağım bu arada diyalogların temiz gelmesi 2+1 lerde de gayet iyi olabilir ya da yapay bir kanal kötü de etkileyebiliyor sesi mesela las950 de diyaloğu ayrı veriyordu ama çok yapaydı hiç hoşuma gitmedi ancak phil htl 5140 da atmosferin içinde ve net veriyor bir de belirttiğiniz modelleri bulanildiniz mi sıfır olarak ? o kadar iyi satıyor ki avrupa ve usa da ülke de devamı yok oysa 2014 model soundbarlar kaynıyor marketlerde şu phililips htl6145 5140 dan hep daha ucuza satıldı ve 5140 hep öne çıkarılmış incelemeler se hoparlör dizilim ve materyali farklı o konuda da karşılaştırmaya ihtiyaç var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uyarılar için çok tesekkürler.

    Bunlar arasında hangisi seçilmeli sizce.

    Bas tiz aramıyorum.

    Mid arıyorum. Sesin kulağı doldurması önemli. Ud ve kontrabaslardaki doygunluk önemli benim için.



    Anlatabildiysem öneriniz ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşim dolayısı ile sık seyahat dönemine girdiğimden ve taşınacağımdan çok sevdiğim philips htl5140 soındbarımı satıyorum arkadaşlar açıkcası ilerde bir daha öyle bir cihaz bulabilir miyim bilmiyorum piyasa da üst düzey ürün pek yok artık ama biraz mecbur kaldım diyebilirim 18 ay garantisi vardır sıfır kondisyondadır yenisinden asla ayırt edemezsiniz fiyat 600 tl dir sahibinden com sitesine hemen koymadım ekleyeceğim önce buraya yazmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung hw-k551 i alarak evde kurulumunu yaptım philips htl 5140 soundbarım da var ve bir başka evde kurmam gerektiği için her zaman ki odaya samsungu kurdum. Öncelikle samsung bu defa bir çok şeyi başarmış görünüyor ses berraklığı diyalogların netliği çok iyi bir kıyas yapmam gerekirse şu anda ki piyasada ki 1500-2000 tl bandında ki soundbarlar da en iyi philips le birlikte. Sinema performansı htl5140 ile benzer ancak dinamiklik ve bazı sesleri daha belirgin vermede philips önde ama bu dediğim bazı ses ve sahnelerde oluyor genelde benzerler ve aslında hangisini açsanız bu daha iyiymiş diyebiliceğiniz tatlar almanız olası atmosfer olarak philips bir tık daha öne geçmeyi başarıyor zaten bundan iyisini görmedim şöyle bir husus var ki samsung burnin oldukça sesi ve performansı daha da açılıyor. Samsungun bass performansı çok çok iyi puncy denilen bir tarzda ve yumruk gibi sallıyor philips çok az daha yumuşak ama daha derin bir bass üretiyor müzikte samsung kesinlikle daha başarılı çok güzel bir mid performansı var müzik dinlemek gerçekten çok keyifli vokaller midler ve basslar güzel bir lezzet sunuyor. Samsung bu defa 1500-2000 tl lik soundbarlardan daha üstün bir cihazı güzel bir fiyata sunmuş görünüyor. Son olarak samsungun bir ay sonraki performansını tekrar yazacağım zira 6 aylık bir hoparlör ile bir kaç günlük hoparlörün aynı dinamik aralığı sunması beklenemez her materyalde burnin yani kullanım zamanı etkili olmayabiliyor ama bunuda belirteyim dediğim gibi bir süre sonra belli olacak.

    Son tahlilde fiyat segmentinde samsung benden 10 üzerinden 10 aldı philips e ise 10 üzerinden 8 veriyorum.



    EDİT: 2 haftayı geçen kullanımım sonrası bass performansı kesinlikle çok daha fazla arttı böyle güçlü bir bass sesi hiç bir soundbarda görmedim sinematik surround da ise açılan mid ve tizler ile artık çok daha iyi durumda 2 metre içerisinde özellikle çevresel ses derinliği arkada hoparlör varmış kadar etkili oluyor.

    Samsung artıları:

    Geniş bir sound ve harika sinema performası


    Sert yumruk gibi basslar ile ayrıca subwoofer derinliği ayarı



    Harika müzik dinletisi performansı



    Açık anlaşılır diyalog (philips kötü değil bu arada ama samsung önde)


    Philips artıları :

    Sinema performansında natural gerçekçi his

    Harika bass yönetimi ve derinliği


    Gerçekçi surround



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 23 Mart 2017; 15:22:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar sizin incelemeleriniz üzerie hw-k551 almaya karar vermiştim fakat cihaz gümüş rengiymiş. benim tv siyah. elektronik magazalarında yine gidip bakacağım ama rengi yüzünden içime sinmeyecek büyük ihtimal. bunun yerine siyah bir soundbar önerebilir misiniz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djemm -- 22 Mart 2017; 9:29:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djemm

    arkadaşlar sizin incelemeleriniz üzerie hw-k551 almaya karar vermiştim fakat cihaz gümüş rengiymiş. benim tv siyah. elektronik magazalarında yine gidip bakacağım ama rengi yüzünden içime sinmeyecek büyük ihtimal. bunun yerine siyah bir soundbar önerebilir misiniz :)

    Bende siyah isterdim ama iyi ki gümüş aldım dedim sonra çiğ bir renkte değil parlak değil hoş mat bir gümüş ayrıca renk şekil vs ses kalitesi söz konusu iken asla kriter değildir olmamalı k551 piyasada ki çok profesyonel (yamaha-denon vb üst seriler normal seriler onlarda vasat) hariç en iyi ürün ve samsung 2000-2500 tl bandında bir ürün yapmış sanırım istemeden abarttılar zira 2016 serileri rezildi samsung bu fiyatlara bir daha bulunamayabilir acele edin diyeyim 2000 tl ye kadar tek tavsiyem k551 dir efsane bir soundbar olacak ileride ama yine de her bütçe için tavsiyelerim genel olarak şunlar:

    1- sony yamaha bose dali samsung philip atmos serileri (çok pahalıdır)
    2- philips b5 (mükemmeldir ancak 200 watt rms)
    3- samsung hw k551 (340 watt)
    5- philips 2014-15-16 serilerinin hepsi

    5+1 kablolu olarak en iyisi ise Sony bdv n9200 dür likit hoparlör teknolojili ve piyasada ki en iyi sesi verir öyle ki bir çok avr li sisteme nal toplatır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 23 Mart 2017; 9:23:38 >




  • Bende yorumlara bakarak HW-K551/TK siparişi verdim. Şuan alınabilecek en iyi fiyat performans ürünü sanırım bu.

    N11'de bir satıcıda ürün 849TL. Dün akşam %5 ekstra indirimle 806TL'ye geldi. Word kartla cüzdan uygulamasıyla katılanlarada 50TL puan geliyor. 750TL gibi bir rakama almış oldum farklı yerlerde en ucuz 899TL. ( Samsung Türkiye Garantili ). Bu arada ürünü servis kurmak zorunda mı ? kendim kursam garantide sorun olur mu bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.

    Yorum ve incelemeler için konuyu açan ve yorum yapan arkadaşlara teşekkürler..
  • Aktif subwoofersız model arıyorsanız Canton DM 55

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mentalform


    quote:

    Orijinalden alıntı: djemm

    arkadaşlar sizin incelemeleriniz üzerie hw-k551 almaya karar vermiştim fakat cihaz gümüş rengiymiş. benim tv siyah. elektronik magazalarında yine gidip bakacağım ama rengi yüzünden içime sinmeyecek büyük ihtimal. bunun yerine siyah bir soundbar önerebilir misiniz :)

    Bende siyah isterdim ama iyi ki gümüş aldım dedim sonra çiğ bir renkte değil parlak değil hoş mat bir gümüş ayrıca renk şekil vs ses kalitesi söz konusu iken asla kriter değildir olmamalı k551 piyasada ki çok profesyonel (yamaha-denon vb üst seriler normal seriler onlarda vasat) hariç en iyi ürün ve samsung 2000-2500 tl bandında bir ürün yapmış sanırım istemeden abarttılar zira 2016 serileri rezildi samsung bu fiyatlara bir daha bulunamayabilir acele edin diyeyim 2000 tl ye kadar tek tavsiyem k551 dir efsane bir soundbar olacak ileride ama yine de her bütçe için tavsiyelerim genel olarak şunlar:

    1- sony yamaha boss samsung philip atmos serileri (çok pahalıdır)
    2- philips b5 (mükemmeldir ancak 200 watt rms)
    3- samsung hw k551 (340 watt)
    5- philips 2014-15-16 serilerinin hepsi

    5+1 kablolu olarak en iyisi ise Sony bdv n9200 dür likit hoparlör teknolojili ve piyasada ki en iyi sesi verir öyle ki bir çok avr li sisteme nal toplatır.

    teşekkürler hocam. yorumlarınızı dikkate alacağım.




  • Arkadaşlar bende 22 günlük Samsung k551 soundbar var. Mediamarkt tan aldım.. Isteyen olursa 700 liraya saticam.. Paraya ihtiyacım var istanbul içi elden teslim edebilirim.. Faturası garantisi var.. Ezik cizik vuruk hiçbir şey yoktur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.