Şimdi Ara

Samsung, Hindistan'daki akıllı telefon pazar payını %40'a yükseltmeyi hedefliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_the_king


    quote:

    Orijinalden alıntı: sucvceza


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgirgin

    hindistanın yarısı aç adam akıllı telefon m u yiyecek


    Türkiye'nin de yarısı aç ama akıllı telefon ceplerinden düşmüyor.


    Nerde aç bana göster.Somaliye git açlık gör.Tövbe ya.Burada işsizlik yok sadece herkes kolay para peşinde.


    2 hafta önce Hindistandaydım.
    Kulubelerde yaşayan insanları konuşuyorduk.
    Hintlililerin dedikleri şu;
    Dışarıda yaşamak, kulubede yaşamak bu insanlar için bir yaşam kültürüdür. Siz bu insanlara ev verseniz bu insanlar o evlerde yaşamazlar ve kulubelerine geri dönmek isterler.
    Bu nedenle burada yaşayanları ah çok kötüler ve ne acı diye feryat etmeye gerek yok. (Kast sistemininde bunda etkisi var diye düşünüyorum) Bizdeki gibi insanlar
    şehirli olmak için çok çabalamıyorlar. Hatta köyden şehre gelenlerin rahatsız olduğunu ve köylerine geri döndüklerini söylüyorlar.

    Hindistanda eğer tarım araziniz var ise ve bunu ekip biçebiliyorsanız aç kalacağım diye üzülmenize gerek yok. Nüfusun çok fazla olması bu açıdan bir artı avantaj ve tüketim var. Türkiyede para etmez sattığına deymez diye düşüneceğimiz şeyler orada satılıyor, para ediliyor ve insanlar geçimlerini bununla sağlıyor.
    Sabahları erken saatte yollarda çicek satmaya başlarlar. Bayanlar bunları saçlarına güzel koksun diye takarlar, arabalara asarlar, ev ve işyerlerinde tanrılarının heykellerini süslerler. Muz ağaçının yaprağını gövdesini satarlar. Eliniz iş tutmuyorsa yol kenarında taze hindistan cevizini suyu için satarlar. Köylüler tarladan topladığı yada tarla sahibinden aldıüı meyve sebzeyi hemen yol kenarında bir tezgah kurarak satarlar. Ve aç kalmazlar.Bunlar birkaç örnek, çeşitlendirilebilirler.

    Hindistan'da 200 milyon mavi yakalı insan olduğu söyleniyor. Yani hazır 200 milyon akıllı telefon müşteri. (buna gençler dahil değil)
    Türkiyedeki mavi yakalı sayısının 5-10 milyonu geçmeyeceğini düşünürsek problemin Hindistanda değil bizde olduğunu görürüz. Bu kadar az insana rağmen bu kadar yüksek fiyatlı ürünler nasıl oluyorda bu gelir düzeyine göre Türkiye'de satılıyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OvernightSensation

    bu gidişte de yapacaklardır adamlarda ne hırs varsa yapıyorlar her konuda lcd telefon şimdi de laptop sektöründe yavaş yavaş gelişiyorlar. hakettiklere yere geleceklerdir umarım.


    lg ve samsung ikilisi tv pazarının en büyük markalarından birisi phillips'i bile tv üretmekten vazgeçidirlerse nokiayı pazarın en alt sıralarına indirdikleri gibi ilallah dedirtebilirler .

    samsung sonuçta nokiaya göre daha düşük üretim maliyetiyle kendi telefonunu kendisi üretiyor yani nokiaya göre daha düşük fiyatla telefon satıp hindistanda birinciliği ele geçirebilir .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.