Şimdi Ara

Samsung HD103UJ HDD SES + PERFORMANS PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HD103UJ model hdd mevcut HDtune testi yaptım fakat dikkat etmenizi istediğim bi yer var

tabloda gördüğünüz gibi bi anda en aşağılara kadar iniyor tam indiği sırada HDD de bir ses "kıkırttt" diye yaklasık 1-2 saniye daha sonra normal bu arada değer yükseliyor eski haline geliyor..baska bi testte hdd deki ses 6 -7 saniye sürdü ve devamlı en alttaydı okuma hızı 1mb/s sürdü sesle beraber bu değerlere düşüyor..

harddisk bomboş yenı yüklenmiş win7 var sadece..ayrıca 2 günlük

Samsung HD103UJ HDD  SES + PERFORMANS PROBLEMİ

Ayrıca test in en sonunda sarı noktalar cıktığı sırada devamlı ses geldi hdd den bu kadar sesli olduğuna inanmıyorum..

Saglam vidalama filan yok zaten direk yanlarına aparat takıorm 2 tane yuvaya sürüyorum click sesi kitlenmiş oluyor zaten

Not:Eğer elinizdeki hdd problemsiz sessiz calısıyor dıyorsanız bı test edermisiniz acaba bnm gıbı 3mb/s gibi değerlere düşerken ses cıkarma vb. problemle karşılaşcakmısınız şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 9 Ekim 2010; 22:49:39 >

• bir problem var arada bir hdd 2mb kadar düşmüş. valla bu hdd ler mekanik olmalarından dolayı bazen çok problemli olabiliyorlar. umarım fiziksel bir hatası yoktur aletin ama sana tavsiyem yeni çıkmışl bir FW varsa onu at. daha sonra HDD yi herhangi bir error ü bulacak programla tarat bide sata 2 ise arkasındaki jumper ı sök ki 300 mb/s de çalışsın. onun dışında bios u default hale al belkş bir faydası dukunur yine bişey olmazsa servise gidecek yenisiyle dğeişecek büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 4 Ekim 2010; 22:26:19 >
  • HD tune 4.5 portableyi indir onunla bench al. Eski sürümlerde bazen saçmalayabiliyor
  • portable bilmiyorumda sitedeki en güncel versiyonunu indirdim ve test daha kötü çıktı

arkasında jumper göremedim.. büyük ihtimalle yok

Yeni cıkmış bir fw side yok sanırım

http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=&type=94&subtype=98&model_cd=249&dType=G&mType=UM&tab=down&ppmi=1219

bios u deafult hale getirmeyi denicem..

hdd den ne kadar ses cıkarsa o kadar değer düşüyor hdtune de

• Hdd SJ modeli değil UJ ile bitiyor. SJ olarak almamış mıydınız?

Bir de bench sırasında herşeyi kapatıp ( program , antivirüs vs ) öyle deneyin derim

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 4 Ekim 2010; 22:53:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

Hdd SJ modeli değil UJ ile bitiyor. SJ olarak almamış mıyıdınız?

Bir de bench sırasında herşeyi kapatıp ( program , antivirüs vs ) öyle deneyin derim

Vatan PC den aldığım için orda tam model belirtmediler forumdan arkadaslar 3-4 defa almıslar devamlı SJ gondermişler fakat bana UJ denk geldi..

Ayrıca sata ve sata güç kablosunu değiştirdim biosdan deafult yaptım fakat problem devam ediyor bios uzerınden sata 6gb/s vardı onu secmedim birde onu denıcem simdi.
  • Sata II de çıkışlarına bağlı değil mi hdd?

O anakartta sata 3 de var çünkü. Sata3 girişe sata2 hdd takarsanız performansın kötü olmasına neden oluyor olabilir.

UJ serisinin 750gbını kullanan bir arkadaşım var. Onun da benchleri sizdeki gibi düşüktü ama 1 yıldır sorunsuz kullanıyor.

Normal kullanımda birşey hissedilmiyordu pcde. Sizde hissediliyor mu kasılma vs ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hardisk problemi
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=umllTHNRm4IGqnbL&templete=2

hocam ramlerın altında 5 tane sata girişi var baskada giriş yok zaten sata 1 ' e takılı şuan ben suan kasılma hissetmedim daha açık söylim pc yi adam akıllı kullanamadım bile.Yeniden baslat bios ayarı vb. problemlerle boğuşuyorum.Fakat şu dikkatimi çekti pc pasif haldeyken hiç ses cıkarmıyor bir web sayfası acsam o zaman 2 saniyelik tıkkrrttt sesi geliyor..En azından bu sesın gelmemesi lazım diye düşüyorum ses geldiğinde ise performans dusuyor testlere göre..Biosdan 6gb/s aktif ettim bi faydası yok.

bu arada kablo anakarttan cıkan sata kablosu.

• Hocam HDD %99 arızalı. Mekanik bir sorun var. Aynı HDD den bende kullanıyorum. Gece gündüz PC açık ve sürekli download yapılıyor. Senin belirttiğin gibi bir ses duymadım şimdiye kadar. Ancak belirttiğin soruna birçok HDD de rastladım. İstersen test de yaptırabilirim kendi HDD me.
  • Anakart kitapçığından bakıp sata2 için hangi yuvalara takılması gerekiyorsa oraya takın. Sata1e taktığınızı söylemişsiniz ki o yuva büyük ihtimal sataII yuvasıdır

@helvetia aynı seriyi kullandığını belirtmiş ve sorun yokmuş. Dediği gibi mekanik bir arıza olması muhtemel. Ürünü değişim talebi edebilirsiniz eğer ses olayı çok fazla rahatsızlık veriyorsa. Ama ileride o ses olayı diskin iyice arızalanmasına neden olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

Hocam HDD %99 arızalı. Mekanik bir sorun var. Aynı HDD den bende kullanıyorum. Gece gündüz PC açık ve sürekli download yapılıyor. Senin belirttiğin gibi bir ses duymadım şimdiye kadar. Ancak belirttiğin soruna birçok HDD de rastladım. İstersen test de yaptırabilirim kendi HDD me.

Teşekkür ederim değerli yorumun için.Bu arada anakart kutusuna baktım gözden kaçırdığım bi kablo var mı diye farklı bi sata kablosu buldum bundan önceki sata 3 dü onu cıkarttım üzerinde sadece AsLink ve serial ata yazan kabloyu taktım dierinden farklı değişen hiç bişi olmadı.
    HDD den çıkan sesler daha sık olmaya basladı.Sanırım arızalı yarın vatan bilgisayarı arıcam.
  • CPU kullanımı yüksek. Bağlantılarda bir sorun olabilir. Sata girişini kotrol edin ve başka bir SATA portuna başka bir SATA kablosuyla takın. Onun dışında fiziksel hasarlı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

CPU kullanımı yüksek. Bağlantılarda bir sorun olabilir. Sata girişini kotrol edin ve başka bir SATA portuna başka bir SATA kablosuyla takın. Onun dışında fiziksel hasarlı olabilir.

cpu kullanımına baktıgımda firefox %10 - %15 firefox kullanıyor sadece.Masaüstünde kullanım %0.
  • Ürünün arıza durumunu belirtin. Ona göre değişim vereceklerdir. Mümkünse yeni alacağınız ürün için de Sj olanı alın derim

Ben de bir bench aldım. Yaklaşık 1 yıl olmuştur pcye format atmayalı

750 gb sistemde 698 gb olarak görünüyor ve 400 gb kadarı dolu

• quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

Ürünün arıza durumunu belirtin. Ona göre değişim vereceklerdir. Mümkünse yeni alacağınız ürün için de Sj olanı alın derim

Ben de bir bench aldım. Yaklaşık 1 yıl olmuştur pcye format atmayalı

750 gb sistemde 698 gb olarak görünüyor ve 400 gb kadarı dolu

Denemediğimiz yöntem kalmadı yarın ararım yada direk götürürm vatan bilgisayara SJ modelini belirtirim birazda baskı yaparım varsa onu almaya calısırım.

Herkese tesekkur ederim yardımları için iyi geceler..

• Eğer sistemi kendiniz topladıysanız Hddyi yanlış almış olduğunuzu belirtebilirseniz de aradağım model tam olarak bu değildi değişim istiyorum da diyebilirsiniz. Arıza olayı yüzünden direkt değişim yapacaklarından kuşkuluyum ama şansınızı deneyin.

Hddyi low formatla verileri tamamen kaybedip getirin. Yada WD`nin programı vardı bir tane hdd sıfırlamaya yarayan Data Lifeguard Diagnostic gibi birşeydi adı galiba onunla da silebilirsiniz verilerinizi
  • @Shiftless
    Hocam karşılaştırmak istersin belki diye kendi yaptığım testi ekledim. Diskin 940GB'ı dolu.
    Değişim isterken 103SJ' yi mutlaka sorun. Gerekirse üste 3-5TL daha verin ama 103SJ almaya bakın. Geçmiş olsun, kolay gelsin...
  • Ben internet üzerinden aldığım için 10 veya 15 gün içersinde geri iade verebilirim fakat kampanyadan almıştım .2 Saate gidicem Vatan Pc ye,aynı model yada SJ modeliyle değiştirmesi isticem
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

@Shiftless
    Hocam karşılaştırmak istersin belki diye kendi yaptığım testi ekledim. Diskin 940GB'ı dolu.
    Değişim isterken 103SJ' yi mutlaka sorun. Gerekirse üste 3-5TL daha verin ama 103SJ almaya bakın. Geçmiş olsun, kolay gelsin...

ck tesekkur ederm testi yaptığınız için..Belki merak edininiz olmuştur acıklık getireym;

Harddiski alıp vatan a gıttım durumu anlattım teknik servisdeki test yaptı durumu anlatmştm bendede hd tune var gel beraber bakalım dedi tamam dedi gösterdim böle böle error testi yapalım orda bi problem varsa değişim yaparız dedi dışarda bekledim..daha sonra orda calısan bayan arkadas kayıt fln yapıor, hdd problem yok fakat değişim yapıcaz dediler bende SJ modeli bi çok kez dile getirdim almak için hakkını yemeyelim çok uğraştılar o modeli bulmak ıcın baska mağazalarada sordular ellerinde hiç kalmamış hepsi UJ modeliymiş..Daha sonra aynı modelin yenisini aldım eve geldim cok az zamanım vardı yinede denedim fakat verdiğim hdd den farkı yoktu bugunde o ikinci aldığımı götürdüm durumu anlattım zaten tanıdılar artık tamam bi takım testler yapcaklarmş..

İlk götürdüğümde yarım saat kadar bekledim değiştirdiler hızlı bi sekılde gelişti..(Mesafeli olduğu için zaten yapmak zorundalar..)

Eğer ki değiştirme hakkı tanırlarsa ne alacağım hakkındada bi fikrim yok WD - Seagate artık orda hangisi kafama yatarsa alıcam gerekirse 500GB alacagım...

• samsungta normaldir ilk başta çok hızlı çalışır sonra sesler gelmeye başalr zaten bozuk kesim oluşmuştur sonrada çöpe samsungdan uzak durun paranıza yazık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.