Şimdi Ara

Samsung Galaxy Wonder I8150 Rootlama ve Cyanogenmod 9 Rom Kurulumu [Videolu Anlatım] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
18
Favori
102.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abdy

Ayrıca konuda clockworkmod için nasıl backup alınır bölümü de eksik.

Bu kadar mükemmel bir konuda görüşlerimizi belirtelim ki iyice mükemmel olsun.

ACIMADIM

telefonu root ettim.

clockworkmod kurdum.

ve şimdi de backup alıyorum.

Aslında konu biraz kurulum yapar gibi oldu.
    Anlatılanlara göre kurulum yapılınca bir sıkıntı olmadı değil mi sizde ?
    Bu arada tez formatına uygun hazırladım doğrudur
  • Hocam anlattıklarını harfien uyguladım. Root yaptım hiç bir sorun yok. Clockworkmod yükledim hiç bir sorun yok. Senin verdiğin dosyayı ve netten buldugum odin ve ancora kullandım.
    Yalnız clockworkmod backup aldım mı? Emin değilim. Telefonu clockworkmod da açtım. Backup a girdim. Backup to external sd card dedim. Uzunca süre bir şey yaptı. Backup completed yzdı.
    External card da clockworkmod klasörü içinde backup ve blops diye 2 klasör var. Şimdi ben sanırım telefonun şu anki halinin imajını aldim. Peki orjinal stock romun backup ne olacak.? Ona gerek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde artık rom yuklersem de canım sıkılıp begenmeyip, telefonu şimdi kullandığım hale döndürebilirim değil mi? Clockworkmod dan açıp aldığım backup yükle dersem eski haline döner degil mi?
    Eger cevaplaın evetse telefon ucacak demektir

• quote:

Hocam anlattıklarını harfien uyguladım. Root yaptım hiç bir sorun yok. Clockworkmod yükledim hiç bir sorun yok. Senin verdiğin dosyayı ve netten buldugum odin ve ancora kullandım.
    Yalnız clockworkmod backup aldım mı? Emin değilim. Telefonu clockworkmod da açtım. Backup a girdim. Backup to external sd card dedim. Uzunca süre bir şey yaptı. Backup completed yzdı.
    External card da clockworkmod klasörü içinde backup ve blops diye 2 klasör var. Şimdi ben sanırım telefonun şu anki halinin imajını aldim. Peki orjinal stock romun backup ne olacak.? Ona gerek var mı?

Bu durumda back up almışsın.
    Orijinal romu yüklemek istersen bilgisayar bağlantısı aracılığıyla yükleyebilirsin.
    Kurulumu yaparken back up yaptıysan eski kullandığın roma dönebilirsin istediğin zaman.
    Ama en garanti yol odin ile flash yapmak her zaman.
    Bazen wipe işlemleri yaparken dosyalardan arta kalanlar olduğunda sıkıntı yaşarsın.

• quote:

Birde artık rom yuklersem de canım sıkılıp begenmeyip, telefonu şimdi kullandığım hale döndürebilirim değil mi? Clockworkmod dan açıp aldığım backup yükle dersem eski haline döner degil mi?
    Eger cevaplaın evetse telefon ucacak demektir

Artık günde 3-4 rom bile denediğin olacak
    Rom işi çok zevkli, arco68'i takip ediyorum yeni bir rom geldiğinde ve stabil olduğunda artık değiştirmem.
    Cm9 ilk zamanlar şarjı su gibi içer, wipe battery stats nedeniyle o da.
    Zamanla her şey rayına oturacaktır.
    Satacağın zaman orijinal rom flashladığında ne root kalır ne de clockwork mod.

• Konu içeriği güncellendi, alınabilecek olan hatalar ve çözümleri eklendi.
  • Linkler tekrar düzenlendi.
    Cyanogenmod ve orijinal rom indirme linkleri eklendi.
  • Yedeklerimi alıp Cyanogenmod kurulumu yaptım. Gayet kolay oldu.

Yalnız external card 'ı bulmam baya bir zor oldu. mnt/external_card dışardan taktığım hafıza kartı imiş.

Verilen linklerden vold.fstab değişimi yaparak external_card ımı telefonun asıl hafızası olan sdcard yerine gösterdim.

Sorum şu telefonun sdcardı içerisinde eski moddan kalan bir sürü klasörü v.s. var. bunları silsem bir sorum olur mu?

Clockwordmod kurdukan sonra orjinal rom yedeğimi external_card aldım zaten.

telefonun sd cardını sıfırlasam sorun olur mu?

Birde rehberimi sms v.s. mybackup adlı bir yazılımla yedek almıştım. Bu salak yazılım benim gmailde ne kadar ıvır zıvır varsa toplamış. Şimdi cyanogenmod da bu backup yükleyince 1200 tane ıvır zıvır e-mail adresi ve benim asıl telefon yedeklerim geliyor.

Bunlardan kurtulamın yolu nedir?

Sadece telefon yedeklerime ait kies de backup var. Bunu cyanogen moda nasıl aktarırım?

Bi de bu modu yükledim illaki clockworkmodla backup almalı mıyım? bozulursa sıfırdan yüklerim ne olacak diye düşünüyorum haklımıyım?

• quote:

Yedeklerimi alıp Cyanogenmod kurulumu yaptım. Gayet kolay oldu.

Yalnız external card 'ı bulmam baya bir zor oldu. mnt/external_card dışardan taktığım hafıza kartı imiş.

Verilen linklerden vold.fstab değişimi yaparak external_card ımı telefonun asıl hafızası olan sdcard yerine gösterdim.

Sorum şu telefonun sdcardı içerisinde eski moddan kalan bir sürü klasörü v.s. var. bunları silsem bir sorum olur mu?

Birde rehberimi sms v.s. mybackup adlı bir yazılımla yedek almıştım. Bu salak yazılım benim gmailde ne kadar ıvır zıvır varsa toplamış. Şimdi cyanogenmod da bu backup yükleyince 1200 tane ıvır zıvır e-mail adresi ve benim asıl telefon yedeklerim geliyor.

Sadece telefon yedeklerime ait kies de backup var. Bunu cyanogen moda nasıl aktarırım?

Bi de bu modu yükledim illaki clockworkmodla backup almalı mıyım? bozulursa sıfırdan yüklerim ne olacak diye düşünüyorum haklımıyım?

Sistemdeki herseyi silip temiz bir back up almani oneririm. Orijinal romu flashlayarak kurman daha iyi olur. Eski back uplara ihtiyacin yok. Sadece su anki romun yedegini alman yeterli olacaktir.mail vs islerini tam bilmiyorum. Google serverlarindaysa verilerin ve istemiyorsan o verileri baska kullanici ac onu kullan.

• quote:

Yedeklerimi alıp Cyanogenmod kurulumu yaptım. Gayet kolay oldu.

Cyanogenmodda kies yok malesef o yedekleri orijinal romda kullanabilirsin. Sadece satacaksan teli orijinal rom yuklersin bu Modu gorup eski romu kullanmak amelelik olur

• Link düzeltmeleri yapıldı.
  • ercan hocam yeniden merhaba;

Cyanogenmod 9 beta 3 kurdum. Pil tüketimim wifi bağlı iken biraz fazla gibi. Pil tüketimini dengelemek için birşey yapmak gerekiyor mu?

Ayrıca stock rom bu telefona haksızlıkmış gerçekten. Dolphin tarayıcı kullanıyordum eskiden. Tarayıcısı bile hoşuma gitti bu modun.

Bir de google+'dan gelen resimleri silemedim. Çözümü var mı?

Sadece pil tüketimi konusudna iyileştirme olursa iyi olur. Better battery stat diye bir program kullanmışlar ama pek bir riske girmek istemedim.

İyi çalışmalar
  • quote:

ercan hocam yeniden merhaba;

Cyanogenmod 9 beta 3 kurdum. Pil tüketimim wifi bağlı iken biraz fazla gibi. Pil tüketimini dengelemek için birşey yapmak gerekiyor mu?

Ayrıca stock rom bu telefona haksızlıkmış gerçekten. Dolphin tarayıcı kullanıyordum eskiden. Tarayıcısı bile hoşuma gitti bu modun.

Bir de google+'dan gelen resimleri silemedim. Çözümü var mı?

Sadece pil tüketimi konusudna iyileştirme olursa iyi olur. Better battery stat diye bir program kullanmışlar ama pek bir riske girmek istemedim.

İyi çalışmalar

Performans romu olduğunu bildiğimden batarya meselesini çok fazla kafama takmadım aslında.
    Ancak Juice Defender kullanabilirsin.
    Türkçe anlatımları mevcut olan bir program stock romda kullanıyodum şu an denemiyorum.
    Onu kurabilirsin mesela.

• Arkadaşlar dün gece bir arkadaş rica etti, rom kurarken soft brick yaşamış, team viewer aracılığıyla kendisine yardımcı oldum.
    Telefonunu kurtardık düştüğü durumdan.

Konuyla bu kadar ilgiliyim, buradan faydalanan arkadaşlar linkleri insanlarla paylaşsınlar.
    Forum'da hala nasıl orijinal roma dönerim şeklinde mesajlar atıp konular açan arkadaşlar var.
    Her şeyi anlattım bu konuda emek verdim, sizler de bana konuyu duyurarak yardımcı olabilirsiniz.

İlgili arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
  • ben sadece telefonda kurulu gelen gereksiz programları kaldırmak istiyorum.
    bunun için root şart mı?
    root yapmanın zararı var mı?
    root sonucunda telefonun kullanılmaz hale gelen her hangi bir özelliği oluyor mu?
    root garanti dışı bırakırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

ben sadece telefonda kurulu gelen gereksiz programları kaldırmak istiyorum.
    bunun için root şart mı?
    root yapmanın zararı var mı?
    root sonucunda telefonun kullanılmaz hale gelen her hangi bir özelliği oluyor mu?
    root garanti dışı bırakırmı?

Titanium backup kurun sistemdeki gereksiz uygulamaları kaldırın.
    Root gerekiyor titanium back up için.
    Madem root yaptınız clockworkmod ile yedek almak gerek.
    Eğer bunu istiyorsan root yapacaksın.

Ayrıca telefon root sonrası garanti dışı kalır konusuna acayip kılım.
    Çünkü orijinal rom yüklediğinizde ne root kalır ne de clockworkmod.
    Korkmayın deneyin.

Ben de senin gibi başladım, bu soruları sordum ilk başta ama emin ol rom yükleyince geri dönüşün yok eski romu aramazsın bile...

• Bizde yapacagiz bakalim hayirlisi bizi orjinal romlar kurtarmiyor be baba

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSoulOfEywa

Bizde yapacagiz bakalim hayirlisi bizi orjinal romlar kurtarmiyor be baba

Dene pişman olmazsın.
    Konu da ben de daş gibi buradayız her türlü sorunu çözeriz evelAllah
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercandemirci

Dene pişman olmazsın.

üstad az önce roomlama kararı aldım telefonu ancak Clockworkmod Recovery Kurulumu sırasında sorun yaşadım söylediklerini eksiksiz yaptım ancak yüklemenin daha ortasına varmadan bir baktım telefon açıldı kendi kendine usb baglantı hatası verdi pc program hata vermedi işleme devam etti sanırım sanıyeler artmaya devam etti tel açıldı 2,5 dk filanda açıkkın yükleme yaptı program sonrasında pass yazdı ancak mavi yazı ile yazdı .s her neyse kapadım filan rpogramı tele restart attım menülerde hiç bir degişiklik yok extra bir program filan göremedim ben nerede yannış yaptım acaba nasıl bir yol izlemeliyim ?

ayrıyetten bende şu programlar yüklü idi işlem öncesinde ;

titanium backup
    lucky patcher
    directory bind
    superuser

yüklenecek olan menüler bunlarmıydı bir anlam veremedim bn nerede yanlış yaptım acaba ..

• quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

quote:

Orijinalden alıntı: ercandemirci

Dene pişman olmazsın.

üstad az önce roomlama kararı aldım telefonu ancak Clockworkmod Recovery Kurulumu sırasında sorun yaşadım söylediklerini eksiksiz yaptım ancak yüklemenin daha ortasına varmadan bir baktım telefon açıldı kendi kendine usb baglantı hatası verdi pc program hata vermedi işleme devam etti sanırım sanıyeler artmaya devam etti tel açıldı 2,5 dk filanda açıkkın yükleme yaptı program sonrasında pass yazdı ancak mavi yazı ile yazdı .s her neyse kapadım filan rpogramı tele restart attım menülerde hiç bir degişiklik yok extra bir program filan göremedim ben nerede yannış yaptım acaba nasıl bir yol izlemeliyim ?

ayrıyetten bende şu programlar yüklü idi işlem öncesinde ;

titanium backup
    lucky patcher
    directory bind
    superuser

yüklenecek olan menüler bunlarmıydı bir anlam veremedim bn nerede yanlış yaptım acaba ..

Telefon açıldığında recovery ekranına alın telefonu orada şöyle bir ekran çıktıysa kurulum gerçekleşmiştir.

Samsung Galaxy Wonder I8150 Rootlama ve Cyanogenmod 9 Rom Kurulumu [Videolu Anlatım]

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.