Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONU (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.668
Cevap
63
Favori
131.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SpesifikBrush

Yeni iPad mini beni de aşırı cezbediyor, ki ben zaten iPad mini fanıyım (mini 5 konusunu açmıştım). Fakat fiyatı çok yüksek. Bu fiyatın hakkını verecek bir şekilde kullansam tableti sıkıntı etmezdim, fakat buna vaktim yok artık eskisi gibi.

Tarayıcı sıkıntısını Chrome ile mi yaşıyorsunuz yoksa Samsung Internet ile mi? Ben tarayıcıyı genel olarak anime, dizi ve film izlemek için kullanacağım. Bir ad blocker yükleyeceğim kesinlikle, yoksa bu malum siteler kanser ediyor.

Çizim kısmında tilt özelliğini çok kullanmıyordum zaten, daha çok karakalem işleri seviyorum. Eskiden saatlerce boyama yapardım ama dediğim gibi vaktim yok ona artık.

En son iPad cihazım Pro 2020 idi. Gerçekten canavardı, fakat sınırları zorladıkça kısıtlamalara takıldım ve satıp bir Macbook aldım en sonunda. O yüzden artık amiral gemisi tabletlere karşı olan hevesim bitti. iPad 9 ise amiral gemisi olmamasına rağmen fiyatı bunun tersini söylüyor. Sağladığı yazılım hakkını veriyor tabii ki, fakat ben bu yazılımı sonuna kadar kullanamadığımı fark ettim.

Son olarak da, cihazımın Apple ekosisteminden ayrı olmasını istiyorum biraz. Ekosistem çok güzel fakat tabletimde bütün telefon resimlerimin çat diye önüme çıkmasını istemiyorum, kendi kendine yeten bir cihaz olsun istiyorum.

Aslında gözüm bir yandan da Tab S7’ye kayıyor, almışken güzelini alayım diye. Ama bu da asıl argümanımı bozuyor. Asıl amacım ucuza işi halletmek. Ama işte ucuz diye alıp sonra iyice zarar edip de satmak istemiyorum.

evet kalem ve düz bir kılıfla 7000 tl bandına geliyor ipad mini 6, büyük fark var arada.

chrome, opera firefox ve samsung browser denedim. samsung browser biraz daha iyi hissettirse de oh be budur dedirtecek bi durum olmadı. apple'ın bence en doğru yaptığı iş işlemci performansını bir seçim kriteri halinden çıkarmak, bu konuda samsung çok kötü bir politika izliyor, giriş seviye cihaz alırsan maksimum 2 sene sonra günlük kullanımda problemler yaşarsın diyor neredeyse.

ipad pro'ya ben de niyetlendim, iş yerinden bir arkadaşımla kullanımları kıyasladık, tabi ki çok daha akıcı bir kullanım vardı ipad'de. ama günlük kullanımda ne yapıyorsunuz deseniz, yoğun şekilde not tuttuğum karalama yaptığım için evet kesinlikle ipad pro almalıyım diyemedim.

tab s7'de beni rahatsız eden konu lcd panel olmuştu. top level cihaz alıp lcd ekrana maruz kalmak istemedim. 11" tablette psikolojik sınırım, tab s7+ ya da yeni çıkacak tab s8 ultra falan gerçekten bana göre değil. tab s8'in de normal modeli lcd panelle gelecekmiş.

tarayıcı performansı dışında keşke dediğim bir eksiklik de hdmi çıkışı olmaması. bunların dışında pişman olmadım aldığımdan beri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Running Eagle

Samsung Galaxy Tab S6 Lite ve Lenovo Tab P11 arasında kaldım ve Lenovo aldım. Panel kalitesi ve performans olarak memnunum.

https://www.hepsiburada.com/lenovo-tab-p11-tb-j606f-64gb-4gb-11-2k-ips-tablet-za820003tr-p-HBCV00000LSCXG

hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın

• SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt

Tab s6 lite çıktığı dönemde fiyatına göre mükemmel bir cihazdı. Ama şuan güncelliğini yitirdi çünkü fiyatını artırdılar. Cihaz kasıyor diyemeyiz ama akıcıda diyemeyiz. Her şeyden biraz işte. Evde Tab s6 lite var. Matepad 11'de aldık. Eğer spesifik bulamayacağınız bir uygulama yoksa. Matepad 11 çok mantıklı şuan. Arayüz tablete çok uygun. Tablet kullandığını hissediyorsun. Telefonumda Samsung ve Tab s6 lite arayüz olarak telefonun büyüğü. Dex modu var bence kullanışlı değil uygulama küçültüyorsun çok küçük tam ekran yapsan kocaman oluyor. Samsung'dan daha fazla uğraşmışlar. Sürekli de güncelleme alıp geliştiriliyor. Hepsiburada Kalem, klavye hediyesiyle 3999 bence çok cazip. Mouse vs bağladığınızda pc akıcılığında bir deneyim yaşadım. Zaten 2 cihaz donanım olarak kıyaslanamaz ama 3000 civarı Tab s6 lite için yazıktır 2000 civarı olsa aradaki fark düşündürür ama şuan cazip değil. Böyle reklam yapar gibi yazmayıda hiç sevmem ama 2 cihazda olduğu için elimde rahat değerlendirebiliyorum.

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONU

• pckobat_78 kullanıcısına yanıt
    Kıyaslama mantıksız olmuş bu tablet 2,5 2.8 bandında mate 11 5k civarında 5k mate 11 e verecek bütçesi olan 800 daha ekler tab 7 alır çok daha rahat eder.

fiyat performans olarak bu cihaz iş görüyor android 12 güncellemesi de alacak dex modu da gayet iyi normal sistemin telefona benzemesi samsung un değil android sisteminin kusuru.

harmony os yi kurup bir dünya google hizmetini kurup çalıştırma sıkıntısıyla uğraşmaya değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saiki kullanıcısına yanıt

Kıyaslama gayet mantıklı aslında?

S6 Lite minimum 2800 lira şu anda ve Matepad 11 ise Klavye ve kalem ile set olarak 4000 lira. Ve arkadaşın dediklerine katılıyorum S6 Lite 2000 - 2300 lira bantlarında mantıklıydı ama 3k ya gelince pek bir espirisi kalmıyor. Bunu yerine 1200 daha verip Matepad 11 seti almak daha mantıklı. S7 ise minimum 5600 den başlıyor yani 1200 değil 2800 vermek gerekiyor.

HarmonyOs detayı ise tamamen kişisel bir tercih ama şahsen Androidli 865+ (s7) yerine HarmonyOs'lu 865'i (mp11) 1600 lira daha ucuza tercih ederdim.

• Saiki kullanıcısına yanıt

3100 e tab s6 lite alacağını söyledi arkadaş bende ona istinaden fikrimi söyledim. 900 daha verip Matepad 11 çok daha mantıklı. Bütçesi yoksa da 2.el 2000 liraya tab s6 lite bulunuyor o şekilde alır. Aradaki fark dişe dokunur. Ama bu şekilde 1 taksit fazla öder premium bir cihaz alır. Anlatmaya çalıştığım bu. Google servislerini fazla büyütmemek lazım çoğumuzun spesifik özel bir işi yok. Dex tercih meselesi bana sarmaz size çok kullanışlı gelir.

Bence bir teknoloji markette Matepad 11 ve Tab s7 yan yana inceleyin. O kadar gömülecek bir cihaz olmadığını göreceksiniz. Alacak arkadaş kendi bilir ben iki cihazda elimde olduğu için yorumlarımı yazdım.

• pckobat_78 kullanıcısına yanıt
    3.6 Bu cihaza kesinlikle verilmez o fiyatı veriyorsa siz haklısınız. Bizde maalesef fırsatçı bir güruh var fiyat performans ürünü cihazlar tutuldukça keyfi zam yapıyorlar bu cihazın ederi max 2.5 birimdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbiden fiyatı artmış. Okul dönemi yüzünden olabilir. 2500 liraya aldım ben Amazon'dan. Üç hafta bile olmadı.

• Dün aldım cihazı arkadaşlar. Yardımınız için teşekkür ederim. Ben cidden 1000 lira daha fazla vermek istemedim. Zaten Vatan’dan kredili aldığım için Matepad kampanyası bana işlemiyordu.

İlk izlenimlerim olumlu. Arayüzde bariz kasmalar var fakat bunları bilerek aldım. Tarayıcı ile ilgili canımı sıkan bir taraf olmadı. Cihaz zaten orta segment ürün ve bekliyordum. Yine de video oynatıcısı bana performanslı geldi.

Beni ilk üzen olay Samsung Notes’ta kalemin çok gecikmeli olmasıydı, fakat Android 11’e güncellediğimde bu ortadan kalktı. Samsung’un kendi uygulamalarında kalem gecikmesi nihayet düzeltilmiş, Apple Pencil’a ulaşmış. Lakin başka herhangi uygulamada bu sıkıntı devam ediyor. Yine de çizim yaparken çok etki etmiyor, daha çok yazı yazarken sinir bozucuydu.

Android tarafındaki çizim uygulamaları da gelişmiş. Infinite Painter çok hoşuma gitti. Eskiden performansı çok kötüydü fakat düzeltmişler. Clip Studio Paint’i denedim ama çok yavaş geldi. Artık Infinite Painter ile devam edeceğim.

Sonuç olarak cihazı beğendim. Aldığıma pişman değilim. Fakat Apple’ın gerçekten ne kadar ileride olduğunu tekrar fark ettim. 1-2 seneye bu tableti kardeşime verip iPad’e geri dönerim artık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hayırlı olsun hocam güzel günlerde kullanın

Uygulama performansları ne yazık ki geliştirici kaynaklı oluyor Android tarafında. Binbir çeşit cihaz olduğu için geliştiriciler de malum zorlanıyor. Hangi birine optimizasyon geliştirsinler? Vurgulamak istediğim donanım normalde gayet yeterli fakat işletim sisteminin doğası gereği her zaman iPad'in gerisinde olacaktır performans. Fakat söylediğiniz gibi ülke şu an kriz durumunda. Parası olan alsın ama şu an çoğumuz için 10 lira bile çok değerli. Parayı böyle ucuz ürünlere yatırmak durumunda kalıyoruz.

Bu arada not almak için Squid öneririm. Gayet iyi performansı var. Denemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 20 Eylül 2021; 15:41:36 >
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi durum. Bir geliştirici olarak anlıyorum kesinlikle. Kendim bir el atayım diyorum hatta, zaman bulabilirsem tabii.

Squid’i başka bir yerde de görmüştüm. İnceleyeyim şimdi. Teşekkürler.

• Xiaomi Mi Pad 5 3.475 lira olacak diyorlar. Biraz daha mı bekleseydim acaba? SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONU 

• pil konusunda son güncelleme cok sıkıntılı. Eski bir sürüme dönmek istiyorum. Sizce 7. ayda gelen mi yoksa 5. ayda gelen mi daha iyiydi?

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONUdownload sm-p610 / galaxy tab s6 lite sm-p610 tur in samfw - samsung firmware download
    Download SM-P610 / Galaxy Tab S6 Lite SM-P610 TUR in Samfw - Samsung firmware download
    https://samfw.com/firmware/SM-P610/TUR
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Hem de aşırı kasıyor bence 11'in 2. sürümü en iyisiydi bu mayıs patch filan herhalde. Dex kullanıcısı degilseniz ben 10 One UI 2.5'da kalma taraftarıyım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkanyal

Hem de aşırı kasıyor bence 11'in 2. sürümü en iyisiydi bu mayıs patch filan herhalde. Dex kullanıcısı degilseniz ben 10 One UI 2.5'da kalma taraftarıyım.

dex aktif kullanıyorum hocam ya. şimdilik mayısa döneceğim

U2CUC3 veya ilk çıkan Nisan 11'e gecebilirsiniz. Spen to text ve quickshare iyilestirmeleri yok ama olsun gerek de yok cok iyi calisan ozellikler degil zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba,
    Tabletimin kaleminin ucu çatlayarak kırıldı (ufaklık sağolsun).
    İnternetten aradığımda bu kalemin ucunu bulamadım. Stylus kalem diyor bazı yerlerde ama emin olamadım.
    Ucunu değiştirebileceğim ya da alabileceğim bir yer var mı?
    Görseli ekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtbkts M kullanıcısına yanıt

Etrafında Note serisi kullanan varsa onlardan birinden rica edebilirsin. Ayrıca internette de var.

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONUtrendyol.com
    Sjâlsfrânde Samsung Galaxy Tab S6 Ve S6 Lite Stylus Kalem Ucu 5'li Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/sjalsfrande/samsung-galaxy-tab-s6-ve-s6-lite-stylus-kalem-ucu-5-li-p-51024482

Yapım numarası P610XXS2CUG5 olan firmware pilinden ben ve iki arkadaş memnundu, önceki sayfalarda...

Ani ısı değişimleri ve değişken wifi sinyalleride pilinizi zorlayabilr mi ?

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.