Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
517.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sahibinden.com da ikinci el satanlar var 450 yazmışlar 0 ı 480 diyorum son fiyat diyolar şaşırmış bunlar sizce 2. el fiyatı ne olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoltAction

ilk mesajda jh6 surume yukseltme anlatılmış ancak kitchenda pişirilen romlar jh1. rom pişirme işlemi yapınca dusuk surumemi donuyoruz? kafam karıstı. konu karman corman olmus...

evet jh1e dönüyorsun mecburen.
  • XDA Phone u yükledim, telefon cagrı gelince bir kere çalıp titreşime geçiyor. nereden duzeltirim bunu
  • Quadrant skorlarına ek olarak şunuda ekleyebiliriz. FE7 ve V9 kerneli uyguladım 307 gibi bir puan aldım.
  • quote:

XDA Phone u yükledim, telefon cagrı gelince bir kere çalıp titreşime geçiyor. nereden duzeltirim bunu

bendede aynı sorun vardı tam olarak hangi seçenek bilmiyorum ama call settingsde bi seçeneğin işaretini kaldırınca düzelmişti
  • işaretsiz seçenekleri yazabilirmisin kardeşim, sana zahmet...

quote:

Orijinalden alıntı: sencer1000

quote:

XDA Phone u yükledim, telefon cagrı gelince bir kere çalıp titreşime geçiyor. nereden duzeltirim bunu

bendede aynı sorun vardı tam olarak hangi seçenek bilmiyorum ama call settingsde bi seçeneğin işaretini kaldırınca düzelmişti
  • Müjde!

Samsung'a ingilizce olarak attığım e-postaya cevap geldi. Android 2.2 Froya güncellemesinin Samsung Galaxy i5700 Spica cep telefonlarına çıkarılıp çıkarılmayacağını konusunu sordum. Cevapta bu güncellemenin Android platformlu tüm telefonlara geleceğini yazdılar. Fakat ne zaman geleceği konusunda kesin bir tarih vermemekle birlikte en kısa sürede olacağı bilgisini verdiler.

Orjinal Cevap:

Dear Ahmet,

Thank you for contacting Samsung Electronics.

Regarding your inquiry, Android 2.2 will be released in the near future
    for all phone models that support Android. We do not have a specific
    release date yet but hopefully it will be soon.

I hope this has been of some assistance to you. If you do have any
    further queries, please do not hesitate to contact us quoting your
    reference number.

Kind Regards,
    Maya Walker

Samsung Electronics UK
    Customer Communication Centre
    Tel.: 0845 726 7864 (All calls charged at Local Rate)
    Homepage:www.samsung.com/uk

• Müjde ama 2.1 bile TR ye gelmedi...
  • hala bulamadım.... yokmu bilen???

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtay

Müjde ama 2.1 bile TR ye gelmedi...

dahası samsung çok geniş ve ciddiyetsiz bir cevap vermiş, ne demek, 2.2. froyo desteği tüm telefonlara gelecektir cevabı...benim burdan anladığım piyasadaki bütün samsung android telefonlarına demek oluyor,o zaman sorarlar samsunga, i7500 e ne çıkardın ki, 2.2 yi çıkaracan, i5700 e de sadece custom romlar gelecek,açıkçası resmi froyo romu çıkaracağına inanmıyorum samsungun
  • quote:

hala bulamadım.... yokmu bilen???

quote:

Menüden ayarlara gir, oradan da ses ve ekran ayarlarına gir. Telefon zil sesini değiştir. Düzelmesi gerek.
  • yaptım ama duzelmedi... :(

quote:

Orijinalden alıntı: zonemaster

quote:

hala bulamadım.... yokmu bilen???

quote:

Menüden ayarlara gir, oradan da ses ve ekran ayarlarına gir. Telefon zil sesini değiştir. Düzelmesi gerek.
  • Markete göz attım ama düzgün kullanabileceğim bir NAVİGASYON uygulaması bulamadım. Navigasyon için ne kullanmalıyım? Kullandığınız uygulama var mı? Ndrive vardı oda 40€ istiyor Türkiye haritası için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiamen

Markete göz attım ama düzgün kullanabileceğim bir NAVİGASYON uygulaması bulamadım. Navigasyon için ne kullanmalıyım? Kullandığınız uygulama var mı? Ndrive vardı oda 40€ istiyor Türkiye haritası için.

RealKiss önceki sayfalarda İGOyu paylaşmıştı.

http://www.4shared.com/file/b1XxZa8j/GODROD_CRACK_omniaturk_.html

Bu arada nasıl olursa olsun 2.2nin gelme ihtimali bile güzel.Türkiyeye gelip gelmemesi de önemli değil yurtdışında çıksın yeter biz yine kendi bildiğimiz yollardan hallederiz.Pek inandırıcı gelmedi ama bakalm inş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmett_551

quote:

Orijinalden alıntı: GateSXraY

quote:

Orijinalden alıntı: ahmett_551

Root olmak onun için yeterli değil. Apps2sd uygulamasını da kurmanız lazım. Ya da bu uygulamayı barındıran bir ROM bulup kurmanız lazım. En bilineni ve kullanılanı şu an için samdroid kitchen ROMu. Sebebi de kurulacak uygulamaları ve bazı özellikleri siz seçebiliyorsunuz.
    Root işleminin benim için güzelliğini de belirteyim. Ben root işleminden ve samdroid modundan sonra belirttiğim Frozen Eclair v7'yi ve ext4 destekli çekirdeği kurup telefon hafızasındaki sistem ve data kısmını ext2'ye çevirdim. Şu an telefon hız testinde Sony Xperia 10'dan daha yüksek puan alıyor (495). İnanılmaz bir hıza ulaştı diyebilirim. Örneğin mesajlara dokunuyorum bir saniyeden daha kısa bir süre içinde tamamen açık oluyor. Ben bü yüzden tavsiye ederim root işlemini. İngilizceniz varsa samdroid forumunu karıştırın derim.

Ben root olmamıştım ancak şu kitchen rom telefonu gözle görülür bir şekilde hızlandırıyorsa mutlaka kurarım. Ayrıntılı bilgi verir misin? Nasıl ayarlayacağım? (Biraz ingilizce sorunluyumda.)

Düzenleme: Şu 3d driverlarından haber var mı? Ben biraz baktımda galiba iki kişi uğraşıyormuş. Birinin ki çok hatalıymış diğeride pes etmiş sanırım. 1 Eylül demiş bugün ayın 11i :D Zottirikten ingilizcemle bu kadar anladım

Evet 3D sürücüsünü 2 kişi geliştiriyor. Birisi sıfırdan yazıyor ötekisi ise 2.2 sürümünden port ediyor. Sıfırdan yazan arkadaş hala pes etmiş değil. Önceki mesajlarımın birinde google code linki verdim orada devam eden projenin ne durumda olduğuna bakılabiliyor.
    Şimdi geleyim diğer meseleye. Hız konusunda daha hızlı olduğunu söylersem yanlış olur. Çünkü kitchendan rom kurmadan hiç kullanmadım. Ama ciddi bir hız istiyorsanız yolu var. Ama benim yaptığım işlemleri yapıp sorun yaşayanlar vardı. Bende ise tek bir sorun bile çıkmadı Yine de söyleyim ne yaptığımı.
    Öncelikle JH6 kurulu idi telefonda. Ardından LK2.08'le root oldum. Onun üstüne de kitchendan en son sürüm "deodexed" bir rom hazırladım. Deodexed olması önemli. Ardından samdroid forumunda development kısmında samdroid turbo bölümünden Frozen Eclair V7'yi indirip uyguladım (2.2'den port edilen 3D sürücüsü bu. Şu an sorunsuz.)
    Bu işlemin ardından konunun ileri kısımlarında verilen Samdroid turbo v9 kernelini üzerine uyguladım. Bu işlemlerden sonra belirli bir hızlanma vardı. Ama asıl kırılma noktası burdan sonra oldu.
    Bundan sonra yine samdroid turbo konusunda yer alan Frozen Eclair v8 Beta 3 (bu sürüm beta. deneme aşamasında olduğu için bir ihtimal sorun çıkabilir. Ben de olmadı ama) sürümünü indirip uyguladım.
    Üzerine konunun yine ileri sayfalarında yer alan "Samdroid turbo v9 ext4" kernelini uyguladım. Normalde Frozen Eclair v8 b3 ext2 desteği sağlıyordu ama dosya yazma sisteminde bir özellik (journaling) açılmadığı için sorun olmuş. O yüzden bu kernel yükleniyor. Buraya kadar çok karmaşık gelebilir ama benim yaptıklarım bunlar.
    Sıfırdan kuranlar Frozen Eclair v8 b3'ü v7'yi kurmadan da kurabilirler sanırım.
    Telefona bu şekilde her türlü desteği yükledikten sonra yine aynı konunun ilk mesajında yer alan ext2 çevirme olayı için 2 adet dosya var. Ama mutlaka o konunun başındaki iki dosya olmalı. Onları yine Rom yükler gibi SD karttan çalıştırıyorsunuz. SD kartınızda bu işlem için 1 gb yer olmalı (fat32 kısmında).
    İkisini de uyguladıktan sonra işlem bitiyor. Bu işlem uzun sürebiliyormuş. Bende pek uzun sürmedi. Ardından telefonu açtığınızda bir 10dk kullanın. Alet kendine gelince gerçek hızını görmeye başlıyorsunuz.

Denemek istedim ama acemiyim :) samdroidteki konu çok uzun, henüz tarifinin başındaki turbo v9 kernelini bile bulamadım :) ilk mesajdakine benzer şekilde yüklediğin dosyalarla birlikte bir anlatım yaparmısınız ? birde sanırım yaşanan problemler pişirilen roma göre değişiyormuş, tam olarak senin hazırladığın romu kullanmak istiyorum.

• Buiraz daha ayrıntıya girelim değil mi arkadaşlar.

Sabahki almış olduğum 504 puan biraz düşmüş. Bu da yüklediğim onca programdan kaynaklanıyor anlaşılan.
    CPU skorum (mavi) bile 1000 lik xperia dan daha yüksek, şaşırtıcı
    Ama üzücü nokta RAM (kırmızı) değerim çok düşük
    I/O değerim (yeşil) Droid X ten sonra ikinci olmuş Nexus one 2 yi bilem geçmiş
    2D ve 3D değerleri berbat mış
    Bu arada en iyi 3d Galxy S imiş beah

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı

• ben de telefonu ext2 şeklinde formatladım fakat karta program yükleyemiyorum bu sorunu yaşayan başka kimse varmı ?
  • arkadaşlar windows 7 64 bit kullanıyorum, bilgisayar telefonu tanımadı ve ilk mesajdaki usb driver 64 bit için değil, 64 BİT USB DRİVERINI NERDEN BULABİLİRİM? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar ilk sayfadaki driver linki ölü başka bir yere upload edermisiniz
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.