Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU] (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.132
Cevap
151
Favori
1.240.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Samsung Galaxy S9 Pil Testi! Türkiye'de Bir İlk Daha!
    https://www.youtube.com/watch?v=3f9236VWv-Q

Tarafsız olduğuna inandığım bir adam, Volkan Manav.
    Özellikle Pil Performans testlerini dikkatle izlerim ve tahmin ettiğim üz're S9 pil performansı sınıfta kalıyor. %8 batarya kaldığında 3 saat 15 dakika Ekran süresi vermiş ki bu benim beklentilerimin çok altında kalan bir değer.

Şu anki telefonum LG G3 ve bütün o bilindik, kronik sorunlarını bir kenara bırakacak olursam en muzdarip olduğum sıkıntısı pilinin çabuk bitiyor oluşu ancak G3 bile 5 saat ekran süresi verebiliyorken S9'un böylesine bir performans sergilemesi beni üzdü açıkçası.

Sanırım S10 (artık adı her ne olacaksa) veya başka bir telefonu beklemeye karar verdim.

...

Ayrıca kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım S9 Plus'a bir türlü ısınamıyorum, elde tutuş, ergonomi, tek elle kullanım, cebe kolay sığması vesaire bu gibi noktalar benim için çok ama çok önemli (ellerim küçük değil gerçi) ve S9 benim için ebatları itibariyle biçilmiş kaftan(dı).

• S9 da çift kamera olsa tam alınacak telefon olacaktı. S9 plus aşırı büyük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'un -ne yazık ki- bu konuda Apple'ın peşinden gidiyor olması üzücü.

Daha ergonomik bir telefon tercih eden kullanıcılar neden çift kamera için Plus almak zorunda bırakılıyor, en hafif deyimle önümüze konulan bu tercih "hiç hoş değil".
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drak44

S9 da çift kamera olsa tam alınacak telefon olacaktı. S9 plus aşırı büyük.

Bu konuda size katılmamak mümkün değil aralarında donanım farkı olmasa ben de S9 almayı düşünürdüm

• quote:

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

Bu konuda size katılmamak mümkün değil aralarında donanım farkı olmasa ben de S9 almayı düşünürdüm

Bir de pil olayı var. S9 un pili de ufak. Zaten genel olarak Samsungun pil performansı androidler içinde sahi en iyilerden değil. Bir de küçük pil ile hiç çekilmez.

İnsanın içine sinen bir telefon bulması artık çok zor.

• s9 plus kullanan arkadaşlar şarj soketi telefona takılıyken aşağı yukarı oynama yapıyor mu sizde de
  • quote:

quote:

quote:

Bir de pil olayı var. S9 un pili de ufak. Zaten genel olarak Samsungun pil performansı androidler içinde sahi en iyilerden değil. Bir de küçük pil ile hiç çekilmez.

Pil konusunda oled ekranlar çok iyi ama onlardada sorun çıkıyor deniyor.LG V30 aldım 10 saate yakın ekran süresi var ama hiç beğenmedim bir haftada sattım. Kamerası çok kötü idi

• Hayabusa71 H kullanıcısına yanıt
    Düz S7 ilk çıktığında,full parlaklıkta 6 saat rahat veriyordu.. hem de işlemci 14nm iken.. demek ki ilk çıktığında neden çok ses getirdiği anlaşılmış oldu..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pil konusunda oled ekranlar çok iyi ama onlardada sorun çıkıyor deniyor.LG V30 aldım 10 saate yakın ekran süresi var ama hiç beğenmedim bir haftada sattım. Kamerası çok kötü idi

Samsung şarjın uzun gitmesi konusunda diğer androidlerin gerisinde biraz. Pilleri de ufak. Note 7 nin bataryasından dolayı yaşadığı travmayı atamadı daha.

Huawei filan 4 000 mah pil takabiliyor mesela.

Ben iphone tarafını takip etmiyorum ama android tarafını takip edince insanın içine sinip alabileceği bir android telefonun artık yapılmadığını gördüm. Hep bir şeyler diğerlerinden eksik.

• S9+ için maksimum parlaklık 661 nit gibi değerler yazıyor bazı sitelerde gerçek değeri nedir?Eğer bu seviyelerde ise yanyana note 5 , s7 ile kıyasladığımda benim s9+'ın parlaklığı sanki daha düşük.Acaba benim cihazda mı sorun var? Birde ekran ve çerçeve arasında sol,sağ ve üstte çok ince bir şekilde iç kısımdan ışık görünüyor.Şimdi servise göstersem gündüz gözü ile görülmeyecek bir durum birşey yok diyecekler muhtemelen.Rahatsız edici değil görsel olarak ama buralardan su alırmı hani suya dayanıklı diye soruyorum?Öneriniz nedir ne yapmalıyım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booming -- 1 Nisan 2018; 18:4:45 >
  • booming kullanıcısına yanıt
    Hocam o bende de biraz var. Gece ve özellikle açık renkli duvar kağıdı yaptığımda belli oluyor. Kılıfla gözükmüyor. Note FE kullanan arkadaşa sordum onda da varmış benzer durum.

Kasada açıklık yok aslında ve içine sıvı almıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • barnesallen B kullanıcısına yanıt
    Üst kısımda varmı?Birde parlaklık durumu nasıl karşılaştırma yaptınız mı? Teşekkürler

• booming kullanıcısına yanıt
    Hocam nerede okudum veya izledim hatırlamıyorum ama kullanıcıların en yüksek parlaklığa alması aslında en yüksek parlaklığa çıkarmıyormuş. En yüksek parlaklık ve artık direkt güneş ışığında bir miktar daha kendisi artıyormuş.

Üst kısma tam dikkat etmedim ama yanlarda hafiften var. Rahatsız edecek bir şey değil ve normal şartlarda özellikle kılıflı kullanımda hiç belli olmuyor.

Diğer arkadaşlarda gece ya da karanlık bir ortamda denerlerse daha iyi olur. Belki de onlarda yoktur ya da vardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayabusa71 H kullanıcısına yanıt
    Neden 1 sene sonra çıkacak bir telefonu bekliyorsunuz ki? Ben size şimdiden söyleyeyim çok bir farkı olmayacak. S9 ile S8 arasında ne fark varsa o olacak. S8deki batarya ile S9daki batarya arasında ne kadar fark varsa bu da öyle olur. İyi bir pil ömrü için doğrusu ben amiral gemilere artık bakmıyorum. Eğer öyle fazlada gözünüz yoksa diğer firmaların ürettiği uzun batarya ömürlü telefonlar var. Fakat onlarda bundaki donanım yok derseniz tabiki olmaz derim. Alette çok fazla şey var. Ben S6 kullanıyorum ve bazı özellikleri hiç kullanmaya ihtiyaç duymadım. Exynos 7420 var. Ne olmuş yani annemin Mi4ü bile standart günde yapılan işlevleri fazlasıyla yerine getiriyor. Hani belki 3-4 saniye geç açmış bir uygulamayı, kamerayı. Görüyorum YouTubeda uygulama açılış hızlarını karşılaştırma yapıyorlar. Yorumlara baktıkça gülüyorum uygulama 2 saniye geç açılmış iPhone ezmiş. Kimse batarya ile ilgilenmiyor,3-4 saniye erken açılacakmış uygulama. performanstan aşkıyla öleceksiniz. Bende öyleydim fakat gün içinde sadece 3 saat aktif kullanabileceğim yüksek hız benim ne işime yarayacak ki? SP 660lı bir telefon 8 saat aktif kullanma veriyor. Ben ise telefonu sürekli şarja takmak zorunda kalıyorum.

• Dual sim cihazlar neden tek hat modele göre çok ucuz hafıza kartı dışında başka olumsuz yönleri mi var
  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Ucuz olmasının nedeni ithalatçı garantili olması. Tr garantili note8 çift hatlı yok mesela. Yani yurtdışı cihaz.

• ysertac kullanıcısına yanıt
    Donanımsal bir olumsuzluğu yoksa benim için garanti konusu sorun değil cevabınız için teşekkür ederim
  • Arkadaşlar merhaba. S9 plus 64 gb n11 de Samsung tr garantili şekilde 4200 tl ye satılıyor. Başka yerler bakınca 5000 civari. Samsung tr garantili ürün neden bu kadar fiyat farkı var. Güvenilir mi acaba n11 den almak ?

• 2 gün önce Teknosa'dan Note 5 cihazımı verip s9 plus 64 gb satın aldım. Eski cihazımı 1250 tl saydılar. Ben şunu sormak istiyorum.Bir çok forum ve sitede telefon kutudan çıktıktan sonra bataryayı bitirip şarja takın yazıyor. Ama Teknosa mağazasında eski cihazımdan yeni cihaza bilgileri aktarırken şarj bitmesin diye telefonu hemen şarja taktılar. Bu durum uzun vadede bataryanın bitiş süresini etkiler mi?
    Bir de 1 gün sonra batarya bittikten sonra kapalı şekilde 8 saat şarj ettim ama telefonu açtığımda daha 2 dakika geçmeden % 100 'den % 97 ' ye düştü.Bu normal mi? Batarya süresi kullandıkça mı yerine oturur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osoztok -- 1 Nisan 2018; 23:43:30 >
  • osoztok O kullanıcısına yanıt
    Lityum ion pillerini bitirmek zarar verir pile. 8 saat bırakmanız da pilin iyi olmasını sağlamaz. İstediğiniz zaman takıp çıkarabilirsiniz. Bitirmemeye özen gösterin yeter.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.