Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S8/S8 PLUS [ANA KONU] (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.130
Cevap
181
Favori
1.596.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PVH

Arkadaşlar telefonu şarj ederken dikkat etmek gereken hususlar var mı?

1) Telefon gece yatarken sabaha kadar şarja takılı kalırsa sorun olur mu? Dolunca çekmek mi lazım?
    2) Pil yüzdesi %60 larda veya %30 larda şarj etmek sakıncalıdır, bitmesini beklemek lazım gibi bir durum var mı?

Birde Telefondan PC veya Mac'e // PC veya Mac'ten telefona dosya/müzik/fotoğraf göndermek için herhangi bir program kullanıyor musunuz?

Istediğiniz gibi şarj edebilirsiniz hiçbir sorun yaşamazsınız. O sorunlar çooook eskide kaldı :)
    S7 konusu bende iken lityum piller ile ilgili paylaştığım yazımı tekrar paylaşayım :

Kullanıcıların uyması gereken ve pilin ömrünü etkileyen kurallar :

--- Pili "öldürmeye" çalışmayın, özellikle de cihazın kapanıp bir daha açılmadığı şarj değerlerine getirmeyin. %15’in altına inmemeye özen gösterin. Böyle bir durum olduysa da en kısa sürede şarja takmaya çalışın.

--- Sık sık veya kısmi şarj etmelerden korkmayın. Kısmi şarj pillere zarar vermiyor.

--- Lityum pillerinde "hafıza etkisi" neredeyse hiç yoktur. Bunun için yeni bir pili "şarj antrenmanlarına" ihtiyacı yoktur. Hala kendinizi rahatlatmak istiyorsanız bir iki sefer tam şarj/deşarj yapın ama abartmayın.

--- Lityum piller derin dondurulmayı sevmezler, aşırı soğukta pil ömürleri hızlı bir şekilde kısalır dolayısıyla uzun süre dışarıda eksi derecelerde telefonlarınızı kullanmamaya özen gösterin.

--- Lityum pillerin kapasitesini etkileyen unsur sadece sıcaklık değildir. Hava basıncı azaldıkça pil kapasiteleri düşer. Yüksek dağlık bölgelerde oturanlara ve uçaklarda sık sık seyahat edenlerin bilgisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 28 Nisan 2017; 17:23:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DODANLI kullanıcısına yanıt
    Aldın mı S8'i :) Çok pahalı geldi, ben es geçtim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarperd

Arkadaşlar ulaşılamama sorunu yaşayan var mı? Telefonu dün aldım ve arayanlar sık sık ulaşamama sorunu yaşıyor?

Bu ulaşılamama sorunu note4'te de hala var. Dün telefon açıkken ve 4g tam çekmesine rağmen arayan arkadaş ulaşamamış. Görünüşe göre samsung eski sorunları düzeltmiyor.
  • ..ScReaM kullanıcısına yanıt
    S8+ 23s.bekleme 6s SOT
    S8 23s bekleme 4s SOT

Demek ki yeterli optimizasyon yapmamışlar kardeş. Bu rakamlar S8 lere yakışmamış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edge kenarların rengini ayarladım, on numara oldu, pembe kenar gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 28 Nisan 2017; 17:31:48 >
    Bir yer dışında yazdıklarına katılıyorum kardeş, gece şarjda bırakmanızı tavsiye etmem. Bugün S7 konusunda da konuştuk, S8 ler dahil Samsung şarj kablolarında güç anahtarı olmadığından cihaz devamlı şarja yöneliyor, bu batarayayı yorup ömrünü kısaltabilir. Samsung da tavsiye etmiyormuş. Ayrıca regülatör /UPS gibi cihazlara takılıp şarj edildiğinde ani voltaj dalgalanmalarına karşı cihazınızı daha garantiye almış olursunuz.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

S8+ 23s.bekleme 6s SOT
    S8 23s bekleme 4s SOT

Demek ki yeterli optimizasyon yapmamışlar kardeş. Bu rakamlar S8 lere yakışmamış.

Evet kardeşim değerler düşük. Ilk sızıntı haberlerde pil ve kullanılacak ekran çözünürlüğü/ inç seviyesini görünce zaten belli etmişti ne kadar süre verceğini.. Kocaman 2k ekrana 3000 mah. pil konulursa olacağı budur malesef :( Işte biraz yazılımsal olarak oynamak lazım telefonla. Anca o zaman pil biraz daha kendine gelir..

• quote:

Bir yer dışında yazdıklarına katılıyorum kardeş, gece şarjda bırakmanızı tavsiye etmem. Bugün S7 konusunda da konuştuk, S8 ler dahil Samsung şarj kablolarında güç anahtarı olmadığından cihaz devamlı şarja yöneliyor, bu batarayayı yorup ömrünü kısaltabilir. Samsung da tavsiye etmiyormuş. Ayrıca regülatör /UPS gibi cihazlara takılıp şarj edildiğinde ani voltaj dalgalanmalarına karşı cihazınızı daha garantiye almış olursunuz.

Selamlar.

Kardeşim fikrini paylaştığın icin cok sagol :)
    Samsung Note 7 deki pil sorunundan ötürü öyle diyor :) hani nolur nolmaz patlamasın misali. Yoksa bütün telefonlar akımı dolduktan sonra kesiyor zaten :)
    Saygılar, selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 28 Nisan 2017; 17:39:14 >
    Çok daha düşük pille daha iyi iş başaranlar var aslında kardeş. Ama Samsung inatla yazılım optimizasyonuna yönelmek istemiyor gibi :)

Bu arada kamera foto /video kalitesini de çok tutmadım. Gerçi benim S7E de Nougat a geçtiğimde bir miktar düşüş sezdim, sorun yazılımsal olabilir.

• quote:

Çok daha düşük pille daha iyi iş başaranlar var aslında kardeş. Ama Samsung inatla yazılım optimizasyonuna yönelmek istemiyor gibi :)

Bu arada kamera foto /video kalitesini de çok tutmadım. Gerçi benim S7E de Nougat a geçtiğimde bir miktar düşüş sezdim, sorun yazılımsal olabilir.

Haklısın ama Android 7 de çok ciddi sorunlar var... Bu sorunlar aşılmadığı sürece firmaların yapabileceği bir şey yok maalesef kardeşim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 28 Nisan 2017; 17:41:38 >
    Hahah :)) evet doğru kardeş ama %99 a düştüğünde tekrar doldurmaya çalışıyor, işlem rutine bindiğinde uzun süreli etkide sorun çıkarabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: beko1903

Fanboy gibi gözükmek istemiyorum ama siz fanboy givi gözüktüğünüz için böyle bir cevap vereceğim. O yüzde 90 lara varan ekran kasa oranı yüzünden millet keşke parmak izi önde olsaymış kullanılmıyor diyen onlarca kişi var. S8 bence de geçiş telefonu pil olarak geriye gitmiş arka kamerada geliştirme Yok işlemcide çok bir geliştirme Yok daha çok 6s den 7 ye geçiş telefonu gibi olmuş. Apple Samsung çekişmesine gelirsek, Samsung bol teknoloji koyup ama çoğunda bazı noktalarda ufak eksikler yaratan bir firma. Apple ise daha az teknoloji koyup bunu kusursuza yakın yapan bir firma. Yani evet komple paket olarak bakarsan Samsung çok daha iyi telefon üretiyor ama apple daha spesifik müşterilere hitap ediyor. Saygılar.

Parmak izi önde olsaymış diyen insan kadarda retina çok iyi çalışıyor parmak izini kullanmıyorum bile diyen insanda var. Yorum yaparken neden hep tek taraftan gidiyorsunuz ? Tek tarafı yontmayın keseri iki tarafada vurun bence o şekildedaha adil olur. S8 serisi yeni bir tasarım akımının ilk telefonu. Mutlaka eksikleri çıkacaktır ama ileriki nesillerde daha kusursuz hale gelecektir. Siz sanıyormusunuz iphone8 kusursuz çıkacak ? Apple ın daha az teknolojiyi yüksek maliyetle satması müşteri portfoyunden ve menşeinden kaynaklanır. Apple da iki kusur bulsalar 3. Gün tüm herşey unutulup gider. Markalara çok ön yargılı olmamak lazım.. Hiçbir babamızın şirket değil. Ben S8 beklerken eşim iphone 8 bekliyor. İkisinide alacağız ama eşimle aramızda hiç fanboyluk münakaşası yaşanmayacak bilmem anlatabildim mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Edge kenarların rengini ayarladım, on numara oldu, pembe kenar gitti.

Nasıl yaptın bende hala ayni

• quote:

Hahah :)) evet doğru kardeş ama %99 a düştüğünde tekrar doldurmaya çalışıyor, işlem rutine bindiğinde uzun süreli etkide sorun çıkarabilir.

Doğru söze bir şey denmez kardeşim sende haklısın :)

Saygılar,selamlar..

• kucukduran K kullanıcısına yanıt
    Ayarlar > Ekran modu > Ekran kenarı renk dengesi tıkla
    soğuk ya da sıcak kaydırarak kendine göre ayarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 28 Nisan 2017; 17:58:22 >
  • Bugün s8 plusı incelme fırsatı buldum gerçekten ekranı Harika. Benim iPhone 7 Plus ile yan yana koyduğum da resmen iPhone gözüme kaba çirkin bir şey gibi gözüktü. Demo cihazından mıdır bilmiyorum ama hafif lag vardı ve ayrıca iPhone 7 ile kamerayı açıp karşılaştırdım ve arkadaşımın yüzünü iPhone 7 Plus net parlak gösterirken nedense s8 karanlık gösteriyordu. Ama ekran gerçekten muazzam olmuş.

• Benim asil merak etttigim bu cihaza adam akilli ekran koruyucu ve silikon kilif takabilir miyiz? S7 edgede ciddi sıkıntı kilif yanlardan koruyucuyu kaldiriyor bakalim bunda nasil bir cozum üretilecek

• burki_rock kullanıcısına yanıt
    Aldım hocam. Cazibesine dayanamadım :))

İşin şakası son zamanlarda kibar bir cihaz kullanasım vardı. 18-9 formatlı s8 i görünce tam da istediğim boyut ve şekilde telefon dedim ve ön sipariş verdim. İnşallah uzun zaman kullanırım.

Pahalı oması konusunda haklısınız hocam.

• mawice kullanıcısına yanıt
    Ben bu mesajı sizin taraflı mesajınız için attım zaten. Ben de Samsung un apple den bir sürü artı yönünü sayabilirim size burda. Şuan iPhone kullanmama rağmen s8 in ekranı kafamı karıştırmadı değil. Ama siz teknoloji olarak 3-4 yıl önde derseniz ben de böyle bir yorum yaparım. Çünkü yorumunuz aşırı tarafsız(!)

• abrenax kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen hafta kızımın iphone 7 sini kullandım 2 gün. Onda da telefonum açık olmasına rağmen turkcellden bir kaç kez ulaşılmama mesajı geldi. İphone 7 plus ve note 7 de de aynı sıkıntıyı bir kaç kez yaşadım. Demek istediğim bu ulaşılamama sıkıntısı cihazdan çok şebekelerin tam olarak sıkıntısız olmamasından kaynaklanıyor. Çünkü bu sıkıntı sürekli bulunduğum ortamlarda hiç olmadı. Şehrin zaman zaman kullandığım farklı mekanlarında başıma geldi.

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.